Archívum

Eredmények megjelenítése 44321-től 44340-ig 45077 találatból.

Legalább 15-20 ezer forintba kerül az iskolakezdés

Oktatás - 2006-08-08

Mintegy három hét múlva véget ér a két és fél hónapos nyári vakáció, s a közoktatásban 1 millió 384 ezer diák ül be szeptember 1-jén az iskolapadba. A 2006/2007-es tanévtől 97.622 első osztályos kezdi meg tanulmányait az általános iskolákban, szüleiknek az iskolakezdés legalább 15-20 ezer forintba kerül.

Újabb eltűnt személy megtalálásához kéri a rendőrség a lakosság segítségét

Kékhírek - 2006-08-08

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretén belül vizsgálatot folytat Turi Sándor (35 éves) körösszakáli lakos eltűnése ügyében.

Supka Attila felmondott

Sport - 2006-08-08

A Loki vezetőedzője a BL-selejtezőben elszenvedett vereség, majd a bajnokságban történt pontvesztés után beadta felmondását. Az esettel kapcsolatban a klub cégvezetése ma 17 órára rendkívüli igazgatósági ülést hívott össze.

Hungária Kupa 2006. – Tájékozódási futóverseny

Sport - 2006-08-08

A DISZ Kulturális és Sport Egyesület, a Hajdú-Bihar megyei és Debrecen városi Tájékozódási Futó Szövetség, Debreceni Nagyerdő Sportkör és a Debreceni Honvéd Sportegyesület közös szervezésben rendezi meg 2006. augusztus 9-13. között a „HUNGÁRIA KUPA 2006” tájékozódási futóversenyt.

Ülést tart a debreceni képviselő testület

Helyi - 2006-08-08

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése  augusztus 10-én, csütörtökön, 9.00 órai kezdettel, a Városháza Nagytanácstermében  tartja a nyári időszak utolsó ülését. 34 napirendi pont, több esetben zárt ülés várható.

Az európai uniós ügyek tanácsnoka jelenti

Helyi - 2006-08-08

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2002. november 4. napjától megválasztotta Mazsu János önkormányzati képviselőt az európai uniós ügyek tanácsnokává, továbbá felkérte a tanácsnokot, hogy végzett tevékenységéről minden évben számoljon be a közgyűlésnek. A debreceni önkormányzat augusztus 10-i ülésén tárgyalja a tanácsnok alább közölt jelentését.

Utólagos pályaalkalmasság a pedagógusoknál?

Oktatás - 2006-08-08

A gyakornoki státusz bevezetésére, vagy pedagógusi pályalkalmassági vizsgára lenne szükség a tanárképzésben - mondta el korábban az EduPressnek a Magyarországi Szülők Országos Egyesülete (MSZOE) elnöke. Most pedagógus kamarák létrehozását, és utólagos pályaalkalmassági vizsgálat bevezetését javasolja a szervezet.

Megkezdődött a parlagfű-pollenszezon

Belföld - 2006-08-08

Megkezdődött a parlagfű pollenszezonja; egyelőre alacsony koncentrációban, de megjelent a növény virágpora a levegőben - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Az országban működő 19 mérőállomásból 15 állomás pollencsapdájában alacsony koncentrációban ugyan, de megjelent a parlagfű virágpora.

"Dzsihádra" készülő terrorista hálózatot számolt fel a marokkói titkosszolgálat

Külföld - 2006-08-08

A marokkói titkosszolgálatok felszámoltak egy iszlámista terrorista hálózatot, amelynek vezetője "dzsihádot" (szent háborút) akart indítani az észak-afrikai országban - számolt be róla a marokkói nemzeti hírügynökség.

MOB: Schmitt Pál december 9-ig dönthet saját szerepvállalásáról

Sport - 2006-08-08

A szeptemberi rendkívüli közgyűlés helyett marad a decemberi rendes közgyűlés, és Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke e fórumig hozhatja meg végső döntését saját szerepvállalásáról.

Perec izraeli védelmi miniszter szerint megsemmisítenek minden libanoni rakétát

Külföld - 2006-08-08

Amír Perec izraeli védelmi miniszter hétfőn bejelentette, hogy parancsot adott a hadseregnek: semmisítsenek meg minden rakétát és rakétakilövő állomást Libanon egész területén, amennyiben a diplomáciai rendezési kísérletek a következő napokban eredménytelenek lesznek.

Benépesül a Hajógyári-sziget

Kultúra - 2006-08-08

Naponta kétszáz programmal, 252 nemzetközi és 500 magyar produkcióval 66 helyszínen várja a látogatókat a szerdán kezdődő Sziget Fesztivál. A fellépők a hat kontinensről érkeznek az egyhetes fesztiválra, ahol a zenekarok és lemezlovasok mellett utca-és táncszínházak, balett-táncosok, akrobaták és bábosok is szórakoztatják a kilátogatókat.

Folytatódik a Vörös Polip-ügy

Helyi - 2006-08-08

Elutasította a Hajdú- Bihar megyei közgyűlés szocialista elnökének kérelmét a Fővárosi Bíróság. Juhászné Lévai Katalin beadványában azt szerette volna elérni, hogy leállítsák a Vörös Polip című könyv forgalmazását.

Holtan találták meg az idős férfit

Kékhírek - 2006-08-07

A Debreceni Rendőrkapitányság eltűnése miatt kereste azt a 70 éves debreceni férfit, akinek holttestére 2006. augusztus 5-én 11.40-kor találtak rá a debreceni speciális mentők a debreceni Nagyerdő területén.

AKSD: ki lesz a gazda?

Helyi - 2006-08-07

Debrecen idei költségvetése 1,56 milliárd forint, üzletrész értékesítéséből  származó árbevételt irányoz elő. Ezt a bevételt az önkormányzat az AKSD Kft.-ben lévő, 49 százalékos tulajdoni arányú üzletrészének értékesítésével kívánja elérni. Ha az AKSD Kft. és az A.S.A + AVE Környezetvédelmi Holding Kft. elővásárlási jogát nem gyakorolja, a holding és tagvállalatai pályázhatnak.

A reptéri tanácsnok jelenti

Helyi - 2006-08-07

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2002. november 4. napjától megválasztotta Győri Gyula önkormányzati képviselőt a repülőtér fejlesztésével kapcsolatos ügyek tanácsnokává, továbbá felkérte a tanácsnokokat, hogy végzett tevékenységükről minden évben számoljanak be a közgyűlésnek. A debreceni önkormányzat augusztus 10-i ülésén tárgyalja a tanácsnok alább közölt jelentését.

A Centrum Párt és egy jobboldali pártszövetség is Kósa Lajost támogatja Debrecenben

Helyi - 2006-08-07

Az MDF után a Centrum Párt debreceni szervezete, valamint a Kereszténydemokrata Néppártot, a Jobbik Magyarországért Mozgalmat, a Nemzeti Fórumot, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének debreceni szervezetét tömörítő jobboldali csoportosulás is Kósa Lajos polgármesteri jelölését támogatja az őszi helyhatósági választáson

Elfogytak az "ottalvós" hetijegyek a Sziget Fesztiválra

Kultúra - 2006-08-07

Az idei Sziget Fesztiválra "ottalvós" jegyet már nem, de napi- és "hazamenős" hetijegyeket még lehet kapni. Idén kétféle hetijegyet vezettek be a Sziget szervezői. A hagyományos, kempingszolgáltatással együtt járó, "ottalvós"-ra keresztelt jegyekből 25 ezer darabot dobtak piacra, ugyanis ennyi látogatónak lehet sátorhelyet kialakítani a rendezvény területén.

A Hezbollah minden eddiginél nagyobb rakétatámadást intézett Haifa ellen

Külföld - 2006-08-07

Rakéták egész sorozatát lőtte ki vasárnap este a libanoni síita Hezbollah az észak-izraeli Haifa kikötővárosra, legalább három ember halálát és vagy harminc személy sérülését okozva - közölték a helyi hatóságok. Ez volt eddig a legjelentősebb támadás, amelyet a Hezbollah Izrael harmadik legnagyobb városa ellen intézett a július 12-én kitört háborúban.

Az MSZP október 21-én tartja rendkívüli kongresszusát

Belföld - 2006-08-07

Az MSZP október 21-én tartja rendkívüli őszi kongresszusát - mondta Juhász Ferenc, a párt alelnöke a Magyar ATV televízió Pont 7 című műsorában. Az alelnök elmondta: az MSZP működését úgy kell átalakítani, hogy egy rugalmas néppárt lehessen.