Archívum

Eredmények megjelenítése 44321-től 44340-ig 45842 találatból.

Meredeken nő az EU bio-üzemanyag termelése

Ajánljuk - 2006-10-05

Meredeken nő a bio-üzemanyag termelés az Európai Unióban az European Bioethanol Fuel Association (EBFA) és az European Biodiesel Board (EBB) adatai alapján.

Az orosz duma burkoltan katonai csapásokkal fenyegeti Grúziát

Az orosz alsóház burkoltan katonai csapásokkal fenyegette meg Grúziát, ha folytatja oroszellenes politikáját. A duma 418 szavazattal (egy-egy ellenszavazat és tartózkodás mellett) elfogadott szerdai nyilatkozatában állami terrorizmusnak minősítette a grúz vezetőség politikáját.

Streisand visszatér

Kultúra - 2006-10-05

Barbra Streisand jótékonysági célból hatalmas koncertsorozatot kezdett szerdán este Philadelphiában, a 16 ezer férőhelyes Wachovia Centerben, noha immár hat éve visszavonult. Ezt a fellépést további 19 követi az USA 16 városában

Amerikai kémműholdak szokatlan mozgást észleltek Észak-Koreában

Külföld - 2006-10-05

Amerikai kémműholdak felvételei szerint szokatlan sürgölődés folyik Észak-Koreában egy föld alatti atomrobbantási kísérlet lehetséges helyszínén - közölte szerdán egy névtelenségbe burkolózó amerikai védelmi illetékes.

Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

Oktatás - 2006-10-05

A tanítási időkeret szabályozása miatt Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - jelentette be Kerpen Gábor elnök. Az érdekvédők szerint a közoktatási törvény vonatkozó passzusa a táppénzen lévő pedagógust duplán sújtja - hangzott el a InfoRádióban.

Orbán pókerjátszmája

Jegyzet - 2006-10-05

Dupla vagy semmi- ez itt a tét? Ha az ultimátum lejár, vagy leváltják Gyurcsányt, és akkor Orbán Viktor nyer, vagy sikerült egységbe tömörítenie a kormánykoalíciót, és akkor együtt az ellenség. Ez utóbbi sem semmi! Sőt, az ellenzék vezérének lehet, hogy ez a jobb!

Az MDF részt vesz a holnapi ötpárti egyeztetésen

Belföld - 2006-10-04

 A Magyar Demokrata Fórum meglepve fogadta Navracsics Tibor, a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP frakcióvezetője mai bejelentését, mely szerint mégis részt vesznek a pénteki parlamenti ülésen.

Hiller István, a Magyar Szocialista Párt elnökének sajtónyilatkozata

Belföld - 2006-10-04

Orbán Viktor hétfőn 72 órás ultimátumot adott a kormányzó pártoknak a kormányfő menesztésére, különben vezénylő tábornokként a Kossuth térre parancsolja a jobb- és a szélsőjobboldal összevont csapatait, hogy így kényszerítse lemondásra a köztársaság szabadon választott miniszterelnökét.

Nyílt levél

Belföld - 2006-10-04

DR. NAVRACSICS TIBOR frakcióvezető úr részére Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és DR. SEMJÉN ZSOLT frakcióvezető úr részére Kereszténydemokrata Néppárt

 Tisztelt Frakcióvezető Urak!

Köszönöm levelüket.

Én is úgy érzem, hogy a magyar parlamenti pártok frakcióvezetőinek időről -időre szükséges és hasznos leülni beszélgetni.

Nyílt levél, SÓLYOM LÁSZLÓ ÚRNAK, a Magyar Köztársaság Elnökének

Belföld - 2006-10-04

 Tisztelt Elnök Úr!

Vártuk és üdvözöljük újabb megszólalását.

Egyetértünk azzal, hogy Elnök Úr vasárnap esti beszéde óta történtek nem a kibontakozás irányába mutattak. Másutt, máskor és másoknak nyilván lesz alkalma annak mérlegelésére is, hogy a nyilatkozat maga mennyire szolgálhatta a kibontakozást.

A Fidesz frakcióvezetőjének levele a köztársasági elnökhöz

Belföld - 2006-10-04

Sólyom László

A Magyar Köztársaság Elnöke részére

Tisztelt Elnök Úr!

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség parlamenti képviselőcsoportjának vezetőjeként biztosíthatom Önt, hogy úgy a frakció, mint a Szövetség mindig is nagyra értékelte és alapvető fontosságúnak tartotta a független intézmények alkotmányos demokráciában betöltött szerepét.

A Fidesz és a KDNP frakcióvezetőjének levele a többi parlamenti párt frakcióvezetőjéhez

Belföld - 2006-10-04

 Tisztelt Frakcióvezető Úr/Asszony!

Úgy érezzük, a jelenlegi feszült belpolitikai helyzetben nekünk, a magyar parlamenti pártok frakcióvezetőinek szükséges leülnünk beszélgetni. Magyarországon ma politikai válság van.

Hat számjegyet ért euróban a Gyurcsány-beszéd?

Belföld - 2006-10-04

El akarták adni napokkal a kiszivárogtatás előtt a Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét tartalmazó cd-t, és a lemezért hat számjegyű összeget kértek, euróban - írja a Népszabadság.

Nincs bizonyíték provokátorokról

Belföld - 2006-10-04

A Szabadság téri randalírozók védelmét ellátó ügyvéd szerint sem ő, sem a hatóságok nem tudnak arról, hogy az MTV székházának ostroma szervezett akció lett volna – írja a Népszava.

Az MDF ötpárti nyilvános televíziós vitát javasol

Belföld - 2006-10-04

A Magyar Demokrata Fórum azt javasolja, hogy az öt parlamenti párt vezetője a köztelevízió nyilvánossága előtt vitassa meg az ország válságos helyzetét - közölte Herényi Károly, a párt frakcióvezetője szerdán a Nap-keltében. Ezt azzal indokolta, hogy az MDF szerint egyrészt meg kellene teremteni \"a tisztánlátás feltételeit\", másrészt ki kellene jelenteni, hogy minden párt a békés megoldások híve.

Francia próbajátékosok a Lokiban

Sport - 2006-10-04

Egy védekező és egy támadó középpályást tesztel a DVSC-TEVA szakmai stábja.

Londoni elemzők Gyurcsány megerősítését és a feszültség fokozatos csökkenését várják

Gyurcsány Ferenc egyértelmű parlamenti megerősítését és a feszültség fokozatos csökkenését - ugyanakkor esetleges elhúzódását is - várják kedden kiadott elemzéseikben vezető londoni befektetési házak, amelyek szerint a koalíció most semmit nem nyerne, viszont saját magát is összedöntené a kormányfő eltávolításával.

A tanácsadók javaslata: fizesse mindenki rendesen a helyi iparűzési adót!

Gazdaság - 2006-10-04

 Az Európai Bíróság keddi ítélete szerint nem minősül tiltott forgalmi adónak a vitatott olaszországi helyi adó, az IRAP. Az adótanácsadók javaslata: fizesse be mindenki továbbra is rendesen a helyi iparűzési adót, ne vállaljon fölösleges kockázatokat. A Pénzügyminisztérium a magyar adó ügyében várja a bíróság döntését.

Az MDF reakciója Tarlós István nyilatkozatára

 Tarlós István még Óbuda polgármestereként a következővel fenyegette meg az egyik ingatlan-eladási ügyben őt kérdező MDF-es politikust: ne ravaszkodj, mert leverem a szemüveged és ráugrok”.

Vívó-vb: Nagy Tímea aranyérmes!

Fontos - 2006-10-04

Aranyérmet szerzett a párbajtőröző Nagy Tímea a torinói vívó-világbajnokságon: a döntőben négy találattal, 15-11-re verte az észt Irina Embrichet. Ezt megelőzően utoljára 1992-ben avattak magyar győztest egyéni számban vb-n, akkor az ugyancsak párbajtőröző Horváth Mariann nyert.