Archívum

Eredmények megjelenítése 44661-től 44680-ig 45512 találatból.

Lefényképezte a gépkocsi-feltörőt

Kékhírek - 2006-08-16

A Debreceni Rendőrkapitányság gépjármű eltulajdonítási kísérlet miatt keresi a mellékelt képen látható ismeretlen kilétű férfit – tájékoztatta portálunkat Juhászné Kiss Katalin sajtóreferens.

A Fidesz megnevezte politikai komisszárját a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat élére!

Helyi - 2006-08-16

A Fidesz mivel anyagilag kivérzett az elvesztett parlamenti választáson, úgy gondolja, hogy a pártkasszát az önkormányzatok költségvetéséből tölti fel az elkövetkező években. Rácz Róbert ennek a célnak tökéletesen megfelel! Ugyan most is a parlament tagja, de érdemi – a megye boldogulását elősegítő tevékenységet eddig sem csinált! Nem fűződnek a nevéhez törvényjavaslatok, csak hat indítvány és négy felszólalás négy év alatt.

Egységben a debreceni szocialisták

Helyi - 2006-08-16

Leadták az ajánlószelvényeket a debreceni szocialisták. Mint a keddi sajtótájékoztatón elhangzott: minden szocialista önkormányzati képviselőjelölt azért is tevékenykedik, hogy az MSZP debreceni polgármester jelöltje, dr. Bazsa György professzor jó eredményt érjen el.

Független Fórum Egyesület: nincs koalíció

Helyi - 2006-08-16

Újból meghatározta helyét a Független Fórum Egyesület a közéleti palettán. Erre a múlt héten történt jobboldali együttműködés kialakítása miatt érezte szükségét a szervezet.   -mondta Gondola Zsolt Zoárd, az egyesület elnöke, aki keddi sajtótájékoztatóján leszögezte: tisztességesnek tartják, hogy a Fidesz nyíltan felvállalta az együttműködést a szélsőjobbos tömörüléssel.

Korszerűbb iskolák Debrecenben

Oktatás - 2006-08-16

Csaknem négy és fél milliárd forintot költött a debreceni önkormányzat az általa fenntartott intézmények felújítására 2003 és 2006 között - összegezte keddi sajtótájékoztatóján Halász D. János alpolgármester és dr. Papp László, a Fidesz-MDF-képviselőcsoport vezetője.

Négy debreceni utazott Grazba

Sport - 2006-08-16

Kedden reggel a magyar válogatott tagjai autóbuszra szálltak és elindultak Grazba, a szerda esti, Ausztria elleni barátságos mérkőzés helyszínére. Ezt megelőzően Bozsik Péter szövetségi kapitány kijelölte 20-fős, szűkített keretét, amelynek tagja maradt Kiss Zoltán, Éger László, Komlósi Ádám és Halmosi Péter is.

Rácz Róbertet jelöli a Fidesz a megyei közgyűlés elnöki posztjára

Helyi - 2006-08-16

Rácz Róbertet, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés ellenzéki frakcióvezetőjét jelöli a közgyűlés elnöki posztjára a Fidesz. Ha az októberi választáson a jobboldali pártok lesznek többségben a testületben, akkor a a Fidesz-MDF-Gazdakörök jelenlegi frakcióvezetője ül az elnöki székbe. A jelölt legfontosabb feladatának a Kenézy kórház gazdálkodásának rendbetételét tartja.

Soron kívüli fejlesztés a tűzoltóknál

Belföld - 2006-08-15

Csaknem 180 forint értékű azonnali technikai fejlesztésre számíthat a tűzoltóság a fővárosi közgyűlés illetékes bizottságának tegnapi döntése értelmében. A múlt heti tragédia miatt a tűzoltóság kezdeményezte a Műegyetem épületének biztonsági felülvizsgálatát.

Az internet a tévét is leelőzheti?

Külföld - 2006-08-15

Egy brit felmérés szerint rohamosan növekszik az online hirdetések aránya, egymás után szorítva maga mögé az eddig verhetetlennek tűnő hagyományos médiatípusokat. A napilapok és a televízió még vezet ugyan, de a szakemberek szerint valószínűleg már nem sokáig.

Prodigy a Szigeten

Kultúra - 2006-08-15

A Sziget fesztivál talán egyik legjobban várt koncertje a Prodigy kedd esti fellépése, ami egyben a rendezvény utolsó napjának utolsó nagyszínpados koncertje is. A Prodigy az elmúlt 10-15 év egyik legfontosabb könnyűzenei produkciója, mely a 90-es évek második felében megforgatta és megtáncoltatta az egész világot, közben pedig átírta az elektronikus tánczene szabálykönyvét.

Életbe léptek az új jogszabályok a diákhitelezésben

Gazdaság - 2006-08-15

Kedden hatályba lépett a hallgatói hitelezésről szóló új kormányrendelet: a 2006/2007-es tanévtől érvényes változások kibővítik a diákhitelre jogosultak körét, jelentősen egyszerűsítik az ügymenetet, valamint a költségtérítéses hallgatók számára lehetőséget biztosítanak a magasabb havi kölcsön felvételére is - közölte a Diákhitel Központ kommunikációs igazgatója.

A regisztrációs adó befizetését ellenőrzi a VPOP

Gazdaság - 2006-08-15

A be nem fizetett regisztrációs adó feltárására ellenőrzést tart a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága - közölte a VPOP. A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) azokat a gépjármű tulajdonosokat fogja ellenőrizni, akiknek a járműveit 2004. február 1. és 2005. december 31. között helyezték forgalomba.

A japán kormányfő visszautasította az őt ért bírálatokat

Külföld - 2006-08-15

A japán kormányfő visszautasította azokat a kemény kínai és dél-koreai bírálatokat, amelyek azt követően érték, hogy lerótta kegyeletét háborúban meghalt japánok jaszukini emléksírjánál Tokió központjában.

Megszűnt a kézipoggyász-tilalom Ferihegyen

Belföld - 2006-08-15

Keddtől már nem csak a brit fővárosba tartó, hanem az átszálló utasok is vihetnek fel egy darab kézipoggyászt a londoni járatokra. A módosítás szerint azonban csak egy laptop méretű kézitáskát lehet a gépek utasterébe felvinni.

Mégsem erőszakkal tartotta fogva a magyar nőt a királyhelmeci csodadoktor

Külföld - 2006-08-15

A szlovák rendőrségi vizsgálat eddigi megállapításai szerint mégsem erőszakkal tartotta fogva azt az Amerikában élő magyar nőt az úgynevezett királyhelmeci csodadoktor, akinek házából egy szlovák rendőrségi kommandó a múlt héten szabadította ki a sértettet. A szlovák ügyészség megerősítette, hogy a Királyhelmecen élő V. Arnold ellen nem emberrablás, hanem zaklatás, jogtalan fegyver- és kábítószer rejtegetése miatt folytatódik az eljárás.

Gyurcsány: az egészségügy átalakításával újrarendezzük a felelősség kérdését

Belföld - 2006-08-15

Az egészségügyi rendszer átalakításával újrarendezzük az egyén és a köz felelősségének a kérdését - hangoztatta a miniszterelnök a Magyar Rádióban sugárzott interjújában. A kormányfő szerint, ha az embert a cselekedeteinek következménye "nem nagyon" érinti, akkor kevésbé lesz körültekintő.

Megtalálták az apokalipszis történeti gyökerét?

Tudomány - 2006-08-15

Egy nemzetközi kutatócsoport úgy gondolja, hogy megtalálta az apokalipszis történeti hátterének gyökerét: egy öt kilométer átmérőjű jordániai meteoritkráterről van szó. A becsapódás valószínűleg a kőkorszakban történt, amikor a terület már lakott volt.

Százmilliárdos bevétele lehet az államnak az újabb privatizációból

Gazdaság - 2006-08-15

Akár 100 milliárd forintot is megérhet majd a későbbi tulajdonosnak a MÁV árufuvarozási üzletága, a MÁV Cargo Zrt. a Magyar Hírlap információi szerint. Nem valószínű azonban, hogy a privatizációs tender kiírására még idén sor kerülhet, miután az új pályahasználati díjrendszer is csak jövőre készülhet el, a pályázatok pénzügyi részletei pedig csak a díjak ismeretében határozhatóak meg.

Csütörtökön érkezik a DVSC új vezetőedzője

Sport - 2006-08-15

Miroslav Beránek a hét második felétől veszi át a Loki edzéseinek irányítását.

Lesiklópályán a forint, 275-ön az euró

Gazdaság - 2006-08-15

Folytatódott ma reggel a forint zuhanása, az euró kurzusa a tegnap késő délutáni és ma reggeli 273 forint körüli szintről rövid idő alatt 275,20-ig jutott.