Archívum

Eredmények megjelenítése 44661-től 44680-ig 47938 találatból.

 Tizenhét emberrel szemben folyik eljárás a Kossuth téren történtek miatt

Belföld - 2007-02-04

Összesen tizenhét embert állítottak elő a rendőrök a Kossuth téren történtek miatt - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére vasárnap kora délután. Vasárnap három embert állítottak elő a rendőrök a Kossuth térről, kettejüket azért, mert a kordonhoz láncolták magukat - mondta Jármy Tibor.

 Fodor Gábor új politikát, új szervezetet és új stílust ígér

Belföld - 2007-02-04

Az erőre és a gyakorlati liberalizmusra építi elnökjelöltként programját, mondta Kecskeméten, a Szabad Demokraták Szövetsége helyi szervezete által rendezett sajtóbeszélgetésen Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője.

Komoly lavinaveszély a Magas-Tátrában, de jók a síelési lehetőségek

Külföld - 2007-02-04

Négyes fokozatú lavinaveszélyre figyelmeztető intézkedéseket rendeltek a Magas-Tátrában. A hegylánc déli-délkeleti lejtőin az elmúlt héten felgyülemlett nagy mennyiségű hó rétegei az enyhe időjárás következtében meglazultak.

 A házasság és az élet szentségének védelmére szólított fel a pápa

Fontos - 2007-02-04

A házasság intézményének és az élet szentségének védelmére szólított fel újólag a katolikus egyházfő szokásos vasárnapi angelusában.

 Katasztrófa sújtotta területté nyilvánítottak négy floridai megyét

Külföld - 2007-02-04

George Bush amerikai elnök katasztrófa sújtotta területté nyilvánított négy megyét Florida állam középső részén, ahol már legkevesebb húsz halálos áldozatot követelt a tornádó. Bush elnök több millió dolláros segély folyósításról határozott a hét végén a szóban forgó területek, Lake, Sumter, Seminole és Volusia megyék részére.

Elfogadhatatlan a villany árának emelése

Gazdaság - 2007-02-04

A villany a privatizált termelők és szolgáltatók köztudomásúan magas, 20, ill. 15 százalék körüli eszközarányos nyeresége miatt eddig is drágább volt az indokoltnál. A tavaly nyári 14, 5 százalékos lakossági áramdráguláshoz képest nem növekedtek a költségek, nincs valódi oka a drágításnak. Az okokat a liberalizációban kell keresni.

Dr. Ujhelyi István államtitkár nyílt levele Bánki Eriknek

Vélemény - 2007-02-04

Magyar Országgyűlés

Bánki Erik elnök úr

sport és turisztikai bizottság

 

 Tisztelt Elnök Úr, Kedves Erik!

Lendvai Ildikó és Hiller István levele Szájer József, Európai Parlamenti Képviselő Úrnak

 Szájer József, Európai Parlamenti Képviselő Úrnak

 

Tisztelt Képviselő Úr!

 

Levele elképesztett!

 Újabb tüntetés Csehországban az amerikai radarállomás elhelyezése ellen

Külföld - 2007-02-04

Több százan tüntetettek szombaton délután a Prágától mintegy 60 kilométerre délnyugatra fekvő Jincében, ahol az USA egy radarállomás építésére kért engedélyt Csehországtól. Az akciót, amely néhány napon belül már a második tiltakozó megmozdulás, az amerikai támaszpontot és a radarállomást ellenző civil mozgalmak szervezték.

Az ötös lottó nyerőszámai

Közérdekű - 2007-02-04

Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: Nyerőszámok: 14, 23, 72, 85, 86. Joker-szám: 214951.

10 külföldi turista meghalt egy chilei szállodatűzben

Argentin, német és holland turisták, összesen tízen vesztették életüket pénteken Chile déli részén egy szállodában kiütött tűzben - közölte a helyi tűzoltóság. A lángok hajnali 3 óra körül csaptak fel a Punta Arenas városban lévő kétszintes szállodában.

Már 135 áldozata van a bagdadi öngyilkos merényletnek

Külföld - 2007-02-04

A késő esti adatok szerint 135 ember meghalt és legkevesebb 300 megsebesült szombaton egy Bagdad központjában fekvő piac közelében, ahol öngyilkos merénylő repítette levegőbe robbanószerrel megrakott teherautóját - közölték iraki rendőrségi források.

Ismételt tömegoszlatás volt szombat éjjel a Kossuth téren

Belföld - 2007-02-04

Szombaton késő estig folytatódott a kis létszámú tüntető csoport és a jelentős túlerőben lévő rendőri alakulat "fogócskája" a budapesti Kossuth Lajos téren és a tér körüli utcákban. A rendőrök este tíz óra után szorította ki a Kossuth téri kordon közelében összegyűlt mintegy húsz tüntetőt - jelentette a helyszínről az MTI tudósítója.

Kordonbontás

Jegyzet - 2007-02-03

Mindenki tette a magáét. ….„helyreállítottuk a demokráciának megfelelő állapotokat a Kossuth téren” - mondták a FIDESZ képviselői, mire némi hezitálás után a rendőrség visszaállította kordont. A köztársasági elnök jogellenességről beszélt, de a képviselők és a rendőrség esetében egyaránt. A média  váltott, már nem a miniszterelnök ATV-s showja a  címlapi téma.

 Újra kiszorították a tüntetőket a Kossuth térről

Belföld - 2007-02-03

A rendőrség szombaton újra megkezdte az emberek kiszorítását a Kossuth térről - jelentette az MTI helyszínen lévő tudósítója, aki arról is beszámolt, hogy legalább három-négy tüntetőt a rendőrség kiragadott a tiltakozók közül.

 Szájer: amikor szükséges ott leszünk

Belföld - 2007-02-03

A Fidesz a "megfelelő" időben dönt majd arról, hogy folytatja-e polgári engedetlenségi akcióját a Kossuth téren - jelentette ki Szájer József, az ellenzéki párt európai parlamenti képviselője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

 MTV-ostrom: egy rendőr fegyelmi büntetést kapott

Belföld - 2007-02-03

Öt fegyelmi eljárás indult a Magyar Televízió székházának tavalyi feldúlása idején elkövetett rendőri hibák ügyében és ebből egy már fegyelmi büntetéssel lezárult - közölte Bene László országos rendőrfőkapitány egy szombaton megjelent lapinterjúban.

 A rendőrség megkérte a kuruc.info szerverén található információkat

Kékhírek - 2007-02-03

Jogsegély keretében megkérte a rendőrség az Egyesült Államoktól a kuruc.info hírportál szerverén található információkat - közölte Bene László országos rendőrfőkapitány egy szombaton megjelent lapinterjújában.

Szájer József (Fidesz) levele Lendvai Ildikónak és Hiller Istvánnak (MSZP)

Tisztelt Frakcióvezető asszony!

Tisztelt Elnök úr!

Korábban számtalan társadalmi és emberi jogi szervezet, országgyűlési képviselő, több alkotmányjogász, az állampolgári jogok biztosának általános helyettese, tegnap pedig maga a köztársasági elnök is úgy nyilatkozott, hogy a Kossuth téri vasfüggöny felhúzása alkotmány- és jogellenes, ráadásul a rendőrség egy olyan intézkedési módot választott, mely eleve kizár minden jogorvoslati lehetőséget.

 40 millió eurót spóroltak eddig a központi szennyvíztisztító projekten

Gazdaság - 2007-02-03

A budapesti központi szennyvíztisztító eddigi alprojektjein mintegy 40 millió eurót spórolt meg a költségvetés; ennek a nagyrészt európai uniós forrásnak a felhasználásáról az állam tárgyalást kezdeményez Brüsszellel.