Archívum

Eredmények megjelenítése 44661-től 44680-ig 46588 találatból.

Barroso jóváhagyta az új román EU-biztos-jelöltet

EU - 2006-10-31

A román kormány Leonard Orban integrációs államtitkárt jelölte Románia EU-biztosává, s ezzel José Manuel Barroso, a testület elnöke is egyetért - jelentette be hivatalosan Barroso hétfőn este. A döntés egy kínos vita végére tesz pontot.

Botrány az öltözőben - megütötte saját játékosát a Sopron edzője?

Sport - 2006-10-31

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) honlapjának értesülése szerint Selymes Tibor, a Borsodi Ligában szereplő FC Sopron vezetőedzője az október 21-én rendezett, Pécs elleni bajnoki mérkőzés szünetében megpofozta saját, 19 éves játékosát. A HLSZ közleményében elítéli a történteket és támogatásáról biztosítja Ivancsics Gellértet, ha esetleg úgy döntene, hogy jogi útra lép.

21 milliós gázsi az NBA-ben

Új labdával és öt favorittal rajtol a 61. idény az amerikai profiknál. Harmincöt "bőrös” év után új labdával rajtol el magyar idő szerint holnap hajnalban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 61. idénye. A bemutatkozó játékszer ugyanis bőr helyett mikroszálas műanyagból készült, és az érintettek egyelőre nincsenek elragadtatva tőle.

41 feljelentés érkezett a Főváros Főügyészséghez a rendőri intézkedések miatt

Belföld - 2006-10-31

Hétfői délutánig 41 feljelentés érkezett a Fővárosi Főügyészséghez az október 23-ai a túlzottnak vélt rendőri intézkedésekkel kapcsolatban - mondta el a szervezet szóvivője hétfőn az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Morvai Attila hozzátette: 13 ügyben már nyomozást rendeltek el.

Az MTA közgyűlése megszavazta a testület reformjának folytatását

Tudomány - 2006-10-31

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) rendkívüli közgyűlése hétfőn megszavazta a tudós testület reformjának folytatásáról szóló előterjesztést Budapesten. Folytatódhat az MTA reformja, miután a tudós testület rendkívüli közgyűlése elfogadta az erről szóló előterjesztést és az annak mellékletében megfogalmazott elveket.

A nyugdíjreform két emberöltőre szól

Vélemény - 2006-10-31

A nyugdíjrendszer tervezett változtatásai két emberöltőre "berendezi a körülményeket" Magyarországon - jelentette ki Kiss Péter, szociális és munkaügyi miniszter egy hétfői szakszervezeti konferencián, Budapesten. A miniszter szerint a nyugdíjrendszer átalakítását nem szabad addig halogatni, amikor már csak gyors és drasztikus beavatkozásokkal lehet annak hosszú távú fenntartását biztosítani.

A nők esélyegyenlőségéért, egészségéért

Ajánljuk - 2006-10-31

 Az Emberjogi Média Intézet, melynek elnöke Dr. Lévai Katalin EP képviselő, a Jogi Bizottság alelnöke konferencia sorozatot kíván indítani a nők esélyének és életminőségének javításáért.

A miniszterelnök szakértőket kér fel a rendzavarások vizsgálatára

Fontos - 2006-10-31

 Szakértői vizsgálóbizottságot hív életre a kormányfő a szeptemberi és októberi erőszakos megmozdulások okainak, hátterének, következményeinek feltárására. A bizottság vezetőjének Gönczöl Katalin kriminológus professzort kéri fel a miniszterelnök.

Könyv a magyar forradalomról és szabadságharcról

Kultúra - 2006-10-30

Sólyom László köztársasági elnök és Henry Kissinger volt amerikai külügyminiszter előszavával látott napvilágot az 1956-os forradalomról és szabadságharcról szóló angol nyelvű tanulmánykötet, amelyet hétfőn mutattak be a Magyar Tudományos Akadémián.

A magyar sajtószabadság a világ élvonalában

Külföld - 2006-10-30

A Riporterek Határok Nélkül (Reporters Sans Frontieres) nevű szervezet elkészítette idei sajtószabadság-rangsorát. Az elkészült listát ötven kritérium alapján szerkesztik meg, többek között olyan kérdésekkel, amelyek azt vizsgálják, mennyire sértik meg egy adott országban a sajtószabadságot, mennyire felügyeli vagy nyomja el a kormány a sajtót, üldözik-e az újságírókat, van-e cenzúra, állami kézben van a TV, rádió, internet stb.

Az árpádsávos zászló ellen tüntettek a Kossuth téren

Belföld - 2006-10-30

Az árpádsávos zászló betiltását követeli a Megélhetésért Küzdők Országos Egyesületi Szervezete, mert véleményük szerint a nyilas önkényuralmi jelképre emlékeztető zászló a második világháború idején megölt, illetve meghurcolt emberek kegyeleti emlékét sérti.

Mirkovics nélkül nincs csapat, Fodor nélkül nincs győzelem

Sport - 2006-10-30

 A szolnoki megalázó vereség után messiásként várták a hazai szurkolók Milos Mirkovic visszatérését. A közönség számára is érezhető szakmai-vezetési problémákkal küszködő klubnak ezúttal még sikerült bizonyítania, hogy érdemes meccsekre járni. Jelzem: egyre több az üres ülőhely az Oláh Gábor utcai csarnokban. Nem véletlenül….      

Tiba István lett a balmazújvárosi polgármester

Helyi - 2006-10-30

A jogosultak 64 százaléka vette ki részét a döntésből: a Fidesz jelöltje, Tiba István 301 szavazattal előzte meg a város korábbi vezetőjét, az SZDSZ-es Gál Istvánt. Az előbbi összesítve 3215, az utóbbi 2914 voksot kapott. 

Elvi egyetértés

Vélemény - 2006-10-30

Felszállt a köd. Orbán Viktor, az ellenzék vezére nem tett egyebet, minthogy azt mondta Strasbourgban, hogy "az Európai Uniónak világossá kell tennie, nem nyújt segédkezet semmilyen megfontolásból sem a hazug és csaló, a kommunizmus erkölcsi örökségét máig fel nem adó kormányzatoknak”.

Almunia szerint nem kell sietni az euróövezetbe

EU - 2006-10-30

Az új EU-tagok euróövezeti csatlakozását nem szükséges felgyorsítani, mondta az EU gazdasági és pénzügyi biztosa, Joaquín Almunia  Madridban újságíróknak. - Nem lehet ezt a folyamatot meggyorsítani. Igen kívánatos, hogy az új tagok a lehető leghamarabb bevezessék a közös valutát, azonban senkinek nem tenne jót, ha nem teljesülnek a megállapított szabályokat - mondta a pénzügyi biztos.

F-1, Ferrari: Schumacher Todt tanácsadója lesz

Sport - 2006-10-30

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher a jövőben Jean Todtnak, a Forma-1-es Ferrari csapatfőnökének "szuper tanácsadója" lesz. "Teljes mértékben szeretnénk kihasználni Michael óriási tapasztalatát: technikai, stratégiai és sportdöntésekben kapunk majd tőle segítséget" - nyilatkozta a francia szakember.

Szlovéniában rendőrök akadályozták meg egy roma telep megrohamozását

Külföld - 2006-10-30

Csak nagy erők bevetésével sikerült a szlovén rendőrségnek megakadályoznia vasárnapra virradó éjszaka, hogy mintegy 200 ember megrohamozza Ambrus község roma telepét. A fővárostól 30 kilométerre fekvő község lakóinak a haragja azért fordult a mintegy 40 fős roma közösség ellen, mert az szerintük beszennyezi a környék lakossága által használt ivóvízforrás vizét.

Száz éve kerültek haza II. Rákóczi Ferenc maradványai

Fontos - 2006-10-30

Kassa példát ad az országnak arra, hogyan lehet és kell együtt ünnepelni történelmi múltunk közös gyökereit - hangoztatta Sólyom László vasárnap Kassán a II. Rákóczi Ferenc fejedelem újra temetésének 100. évfordulóján megrendezett nagyszabású ünnepségen.

Erősen kérdéses, hogy elfogadják-e az új szerb alkotmányt

Ajánljuk - 2006-10-30

Ahhoz, hogy az alaptörvény érvénybe léphessen, a szavazásra jogosultak 50 százalékának, plusz egy főnek az "igen" szavazata szükséges, ám az urnazárás előtt egy órával rendelkezésre álló utolsó mértékadó adat szerint - amely az urnazárás előtt két órával lévő 18 órára vonatkozott - a részvétel mindössze 47,03 százalékos volt.

Valószínűleg Parvanov jelenlegi államfő nyerte meg a bolgár elnökválasztást

A hivatalban lévő államfő, Georgi Parvanov nyerte meg a bolgár elnökválasztást a vasárnap esti urnazárást egy órával megelőző egyik felmérés szerint, amely a szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapult.