Archívum

Eredmények megjelenítése 48261-től 48280-ig 48567 találatból.

A KSH jelentése szerint gyorsabb a gazdasági bővülés

Gazdaság - 2006-06-28

Az idén az első negyedévben a GDP 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző évinél gyorsabb bővülés a bruttó állóeszköz-felhalmozásra, az élénk exportra és az ipari termelésre támaszkodott - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összesítéséből.

Átlagosan 27 százalékkal emelkedik a gáz ára augusztus 1-jén

Gazdaság - 2006-06-28

A gáz fogyasztói ára, fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus elsején - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormánydöntést követő szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Putyin parancsot adott az orosz diplomaták haláláért felelősök megölésére

Külföld - 2006-06-28

Vlagyimir Putyin elnök szerdán parancsot adott az orosz titkosszolgálatoknak, hogy tegyenek meg mindent az Irakban megölt négy orosz diplomata haláláért felelős "bűnözők felkutatására és megölésére" - jelentette be a Kreml.

A sínek is nehezen bírják a hőséget

Helyi - 2006-06-28

A rettenetes hőség nemcsak az embereket, de a vasúti pályákat is megviseli. A kánikulában nem ritka, hogy a sínek hőmérséklete eléri az ötven fokot, az észak-alföldi régióban emiatt már két vonalon sebességkorlátozás van érvényben.

Szlovákia, mint „adóparadicsom”

Gazdaság - 2006-06-28

Ötvenezer céghez juttatott el szórólapot a napokban egy hazai vállalkozás. A többi közt cégalapítással foglalkozó Cash Global Hungary Szlovákiába csábít. Becslések szerint eddig hétezer magyar cég tette át a székhelyét északi szomszédunkhoz.

Franciaország-Spanyolország 3-1 (1-1)

Sport - 2006-06-28

A spanyolok hiába szerezték meg a vezetést, a franciák többet támadva, jobb játékkal megfordították a mérkőzést. Így szombat este a brazilok visszavághatnak a franciáknak a 98-as VB-döntőben elszenvedett vereségért. Spanyolországnak pedig hiába van mindig remek csapata, nem tudnak igazi sikert elérni világversenyen.

Brazília-Ghána 3-0 (2-0)

Sport - 2006-06-28

A brazilok Ronaldo góljával már az 5. percben meglepték az afrikai csapatot. A ghánaiak mindent megpróbáltak, többet birtokolták a labdát és helyzeteik is voltak, de a hálóba nem sikerült betalálniuk, és bár a második félidőben esett a játék színvonala, a dél-amerikai csapat újra bizonyította, hogy esélyes a világbajnoki címre.

Magyarország is támogatta az EU árvízvédelmi irányelvét

EU - 2006-06-28

Elfogadták az Európai Unió tagországainak környezetvédelmi miniszterei kedden az árvizekkel kapcsolatos irányelvet, amelynek megszületéséhez Magyarországnak különös érdekei fűződtek, közölte Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter.

Lemond a cseh kormány

Külföld - 2006-06-28

Jirí Paroubek, cseh miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy hétfőn benyújtja lemondását, ami a hatályos alkotmány szerint egyben a kormány lemondását is jelenti.

Országszerte károkat okozott a vihar

Belföld - 2006-06-28
Az ország több megyéjében is károkat okozott az éjszakai vihar; a felhőszakadás miatt több patak kilépett medréből, az erős szél fákat csavart ki, tetőket rongált meg - közölte a katasztrófavédelem.

Aki látja, azonnal értesítse a rendőrséget!

Kékhírek - 2006-06-28

Ön- és közveszélyes elmebeteg férfi megtalálásához kéri a rendőrség a lakosság segítségét – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Sóvágó Sándor kapitányságvezető.

Kósa Lajos interpellációja

Belföld - 2006-06-27

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere egy konkrét eset alapján nyújtott be interpellációt Dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez. Az alábbiakban az interpelláció teljes szövegét olvashatják.

A magyar lakosság többsége szerint szükség van az egészségügy reformjára

Belföld - 2006-06-27

A magyar lakosság többsége szerint szükség van az egészségügy reformjára, bár kevés információjuk van a konkrét lépésekről - derült ki a Marketing Centrum felméréséből. A megkérdezettek többsége a különböző költségvetési területek közül az egészségügyre költené messze a legtöbb pénzt.

Fejlesztési részhozzájárulást vezetnek be 2008-tól a felsőoktatásban

Oktatás - 2006-06-27

Egyfajta tandíjat, hivatalos nevén fejlesztési részhozzájárulást (fer) vezetnek be a felsőoktatásban, eszerint 2008. szeptembertől az alapképzésben 105 ezer, a mesterképzésben 150 ezer forintot kell évente fizetni - jelentette be Hiller István szakminiszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

Diabetesz nap

Közérdekű - 2006-06-27

„Éljen 140’90 alatt!” - ez a mottója a Hajdúsági Diabetesz Egyesület rendezvényének, amelyet június 29-én 14 órától tartanak a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában.

A kormány elfogadja a 17 és 23 százalékos áfát

Belföld - 2006-06-27

A kormány elfogadja, hogy a 15 százalékos áfa-kulcs 17, a 20 százalékos 23 százalékra emelkedjen - közölte Katona Tamás a Pénzügyminisztérium államtitkára, az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) keddi ülésén

Ezerhétszáz támogatott gyógyszer ára változik július 1-től

Gazdaság - 2006-06-27

Ezerhétszáz, a társadalombiztosítás (tb) által támogatott gyógyszer ára változik július 1-től, amelyekből 1.400-nak emelkedik az ára - mondta Lengyel Gábor, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) gyógyszerügy főosztályvezetője

Kóka: töretlen az amerikai befektetők bizalma Magyarország iránt

Gazdaság - 2006-06-27

Töretlen az amerikai befektetők bizalma Magyarország iránt - ezt tapasztalta Kóka János gazdasági miniszter az Egyesült Államokban, ahol három napon át befektetési bankárokkal, alapkezelőkkel, elemzőkkel folytatott megbeszélést. 

Ítéletidő Washingtonban: csónakokkal mentettek ki embereket

Külföld - 2006-06-27

Hatalmas eső hullott hétfőn az Egyesült Államok fővárosa környékén az autópályákra, a nagy mennyiségű csapadék miatt helyenként csónakokkal mentettek ki embereket, kidőlt a Fehér Ház kertjében egy szilfa, több kormányzati épületet bezártak, így a Nemzeti Archívumot is, ahol az amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot is őrzik.

Törökországban a körülményekhez képest jól van mind a két magyar sérült

Külföld - 2006-06-27

A körülményekhez képest jól van az a két magyar, aki a törökországi Manavgatban sérült meg - közölte Torma Tamás ankarai magyar konzul.