Archívum

Eredmények megjelenítése 48261-től 48280-ig 49393 találatból.

Hitelből vett koncessziót a Debreceni Vízmű

Helyi - 2006-09-08

Helyreállítani és korszerűsíteni kell, majd 20  évig üzemeltetni szabad Székelyudvarhelyen a víziközműveket, mert közbeszerzési eljárás keretében nyert jogot erre az Aqua Nova Hargita Kft. és a Debreceni Vízmű Zrt. által létrehozott konzorcium.  

Sikerrel pályáztak az önkormányzatok

Ajánljuk - 2006-09-07

Mintegy 190 milliárd forint értékű beruházást valósíthatott, illetve valósíthat meg 706

magyar önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatain elnyert európai uniós

támogatásnak köszönhetően. Az uniós pályázatokon nyertes önkormányzatok

területén csaknem 7 millió ember él – az ő életminőségük javításához járul hozzá az

önkormányzatok és intézményeik által megvalósított, csaknem 1400 nyertes pályázat.

A 95-ös tüntetés egyik főszervezője nem hisz a megmozdulás eredményességében

Oktatás - 2006-09-07

Nem valószínű, hogy sikeres lesz a szeptember 21-i tandíjellenes tüntetés - mondta az InfoRádiónak az 1995-ös országos demonstráció egyik főszervezője. A Szegedi Tudományegyetem Hallgató Önkormányzatának akkori alelnöke azt mondta: a 11 évvel ezelőtti tüntetésnek sem lett semmi eredménye, pedig akkor minden hallgatót érintett a tandíj.

MÁV: már járnak a korszerűbb vonatok

Belföld - 2006-09-07

A magyar vasúttársaság közel hatvan használt és felújított német személykocsit helyezett üzembe, s a következő időszakban további 240 korszerűbb szerelvénnyel bővül a járműállomány.

Részleges holdfogyatkozás szeptember hetedikén

Tudomány - 2006-09-07

Szeptember 7-én, csütörtökön este, a telehold fázisban ragyogó Holdunk részben bele kerül Földünk árnyékkúpjába, vagyis részleges holdfogyatkozást láthatunk.

Romlott Magyarország üzleti megítélése

Gazdaság - 2006-09-07

A világ leginkább vállalkozásbarát országa Szingapúr, amely a legkedvezőbb feltételeket biztosítja a befektetésekhez, Magyarország viszont ebből a szempontból a tavalyi hatvanadikról a 66. helyre csúszott le a felmérésben részt vevő 175 ország közül - derül ki a Világbank és a Nemzetközi Pénzügyi Társaság (IFC) közös jelentéséből, amelyet a Napi Gazdaság idézett.

Gregor József bejelentette visszavonulását

Kultúra - 2006-09-07

Befejezi 48 évvel ezelőtt megkezdett sikeres énekesi pályafutását, és nem vállal több fellépést sem színházban, sem koncertpódiumon - nyilatkozta a Délmagyarország csütörtöki számában Gregor József Kossuth-díjas operaénekes.

Gyermekeink védelmében

Helyi - 2006-09-07

Sajnálattal tapasztaljuk, hogy ígéreteik megvalósítására Debrecen vezetőinek az eltelt egy esztendő nem volt elegendő, s úgy tűnik, mintha a város felelős vezetői számára az általuk tett ígéretek betartása egyáltalán nem lenne fontos.

Társadalmi vitán a  lisszaboni akcióprogram

EU - 2006-09-07

Az Európai Unió állam- és kormányfői 2005. márciusában egyetértettek abban, hogy a növekedést és foglalkoztatást középpontba állító lisszaboni stratégia céljainak megvalósulásához elengedhetetlen a nemzeti elkötelezettség erősítése. Ennek érdekében minden tagállamnak 2005. október 15-ig 3 évre szóló nemzeti akcióprogramot kellett benyújtania az Európai Bizottságnak.

Országos Közgyűjtemények Szövetsége alakul

Kultúra - 2006-09-07

A kormány szerdai ülésén döntött arról, hogy hozzájárulását adja az Országos Közgyűjtemények Szövetségének létrehozásához. Az új társadalmi szervezete létrehozását a Magyar Országos Levéltár és az Országos Széchenyi Könyvtár kezdeményezte a közgyűjtemények sajátos szakmai érdekeinek képviseletére.

Budapest lehet „Európa mezőgazdasági fővárosa”

Gazdaság - 2006-09-07

A kormány szeptember 6-i ülésén döntött róla, hogy támogatja az ENSZ egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező szakosított szervezetének, az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezet (FAO) új budapesti központjainak a létrehozását.

Szakértői vizsgálóbizottságok létrehozásáról döntött a miniszterelnök

Belföld - 2006-09-07

Három vizsgálóbizottság létrehozására adott megbízást a miniszterelnök a kormány szerdai ülésén: Gyurcsány Ferenc független szakértőktől kér elemzést az energiapiacról, a lakossági banki szolgáltatásokról és a kiskereskedelemi láncok tevékenységéről.

Csak óvatosan az őssejt kezelésekkel!

Tudomány - 2006-09-06

Óvatosságra intik a szakértők azokat a pácienseket, akik előjegyezték magukat az úgynevezett őssejt "csodakúrákra".

3 millió forint GVH-bírság a Euronicsnek

Fogyasztóvédelem - 2006-09-06

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsa az augusztus 29-én tartott tárgyalásán elmarasztalta az Euronicset, és jogsértő magatartásáért 3 millió forint versenyfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte.

Magyarok voltak a romániai magyarverők a helyi rendőrkapitány szerint

Külföld - 2006-09-06

A Bihar megyei magyarverők maguk is magyarok - árulta el az Új Magyar Szónak (ÚMSZ) Liviu Popa, Bihar megye rendőrfőkapitánya. A rendőrségi tisztségviselő egy sajtóértekezleten közölte ezt az információt a bukaresti napilap többször is elhangzott kérdésére.

Móri per: Kiglics szerint Kaiser csak Hajdúval együtt követhette el a rablást

Belföld - 2006-09-06

A móri ügy koronatanújaként számon tartott Kiglics Attila, akit a rendőrség korábban "együttműködő gyanúsítottként" jellemzett, a Hajdú László elleni per szerdai tárgyalásán kommandósok gyűrűjében, símaszkban és golyóálló mellényben tett vallomást.

Félelmetes ellenfél vár a Bozsik-csapatra

Sport - 2006-09-06

A magyar válogatott szövetségi kapitánya úgy véli, ahogyan a norvégok ellen váratlan vereséget szenvedett együttesünk, úgy Boszniában is okozhat meglepetést. De most pozitívat.

Soha nem mutatják be a rájatámadást megörökítő filmet

Külföld - 2006-09-06

Soha nem fogják bemutatni azt a filmet, amely megörökítette Steve Irwin, az ausztrál "krokodilvadász" halálát. Ezt a természetbúvár-filmes menedzsere közölte.

Máté Péter dala lett a hazai álomsláger

Kultúra - 2006-09-06

Az ország eddigi legnagyobb slágerkutatásán, az alomslager.origo.hu oldalon százhúsz nap után megszületett a végeredmény. Magyarország kedvenc slágere, az Origo szavazói szerint Máté Péter Elmegyek című szerzeménye lett.

Mától olcsóbb a benzin

Belföld - 2006-09-06

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 10 forinttal, a gázolajét 3 forinttal csökkenti szerdán a Mol.