Archívum

Eredmények megjelenítése 49321-től 49340-ig 51011 találatból.

A Fidesz az Alkotmánybírósághoz fordul a tandíj bevezetésének módja miatt

Ajánljuk - 2006-10-15

Hétfőn a Fidesz az Alkotmánybírósághoz (AB) fordul a tandíj bevezetésének módja miatt - közölte Pokorni Zoltán szombat este a Kossuth téren.

A nukleáris fegyverkezés ellen demonstráltak Budapesten

Belföld - 2006-10-15

Mintegy 3-400-an demonstráltak a budapesti Hősök terén szombat este a nemzetközi nukleáris fegyverkezés ellen. Az Ifjú Humanisták a Békés Jövőért szervezet aktivistáinak egyórás békés tiltakozásának mottója a \"Globális atomfegyver-leszerelésért és egy erőszakmentes jövőért\" volt.

 ENSZ BT: szankciók Észak-Korea ellen

Külföld - 2006-10-15

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa egyhangúlag elfogadott határozatában kemény pénzügyi és kereskedelmi szankciókkal sújtotta Észak-Koreát hat nappal korábban végrehajtott kísérleti atomrobbantásáért.

Járatonként alig 8 utas: megszűnt a menetrend szerinti légiközlekedés Debrecenből

Fontos - 2006-10-15

Egyoldalúan, október 15-ei hatállyal – felmondta a menetrend szerinti, napi repülőjáratok működtetésére vonatkozó szerződését az OLT Légitársaság.

Információink szerint a járat fenntartása jelentős veszteséget okozott. Októberben sikerült csak elérni a 2000. utasszámot, s a menetrendet is figyelembe véve, ez járatonként 7-8 utast jelentett.

Uszodaavatás Debrecenben

Sport - 2006-10-15

Az állami támogatás nélkül épült, 1500 fő befogadására alkalmas, tízezer négyzetméter alapterületű, 3,1 milliárd forintért elkészült létesítményben a versenymedencén kívül edző-oktató medence, gyermekmedence, jakuzzi, valamint a szaunához tartozó merülő medence is helyet kapott. Ezek mellett masszázs helyiségeket, és kondicionáló termeket is kialakítottak.

The Economist: az új EU-tagállamok egyikében sincs igazi reformkormány

EU - 2006-10-15

A nyolc új kelet-európai EU-tagállam egyikének sincs erős, reformpárti kormánya - írja pénteki elemzésében a The Economist. A vezető londoni gazdasági-politikai hetilap, amely az utóbbi hónapok kelet-európai politikai viharairól közölt hosszas elemzést.

Az MSZP tárgyalást ajánl a Fidesznek a reformokról

Belföld - 2006-10-14

Tárgyalást ajánl a Fidesznek az MSZP a Varga Mihály és a Matolcsy György által felsorolt reformterületekről - jelentette ki Lendvai Ildikó pénteken Egerben.

Több városban pénteken is tüntettek a kormány távozását követelve

Belföld - 2006-10-14

Pénteken este is tüntettek az ország több városában a miniszterelnök és a kormány távozását követelve. Debrecen főterén péntek este is folytatódott a kormányellenes tüntetés, a Református Nagytemplom előtti Kossuth-szobornál mintegy 150-en követelték Gyurcsány Ferenc és kormányának távozását.

Palesztinok százai a biztonsági kerítésen át próbáltak bejutni Jeruzsálembe

Külföld - 2006-10-14

Feldühödött palesztinok százai próbáltak meg pénteken a Ciszjordániát Jeruzsálemtől elválasztó biztonsági kerítést megmászva bejutni a városba, ahol a muzulmánok harmadik legfontosabb szenthelye, az al-Aksza mecset van. Az izraeli hatóságok ugyanis nem engedték be őket, hogy részt vegyenek a ramadán havi pénteki imádságon.

Különleges beszámoló

Jogtudor - 2006-10-14

A 2000. évi C törvény VII. alapján minden gazdálkodónak működéséről, vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről az üzleti év könyveinek zárását követően, a számviteli törvényben meghatározott könyvvezetéssel alátámasztott beszámolót kell készítenie. Különleges esetekben a gazdálkodóra sajátos beszámolási kötelezettség hárul. Ilyen például az előtársasági időszak lezárása.

Megtorló intézkedésekkel fenyegeti Törökország Franciaországot

Törökország megtorló intézkedéseket mérlegel Franciaország ellen, mivel annak parlamentje bűncselekménnyé nyilvánította az oszmán birodalomban az I. világháború idején történt örmény népirtás tagadását. A szankciók tervét Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök jelentette be pénteken, hozzátéve, hogy a kereskedelmi statisztikák tanulmányozása után döntenek az ellenlépésekről.

Értelmiségiek nyilatkozata

Vélemény - 2006-10-14

Az elmúlt napokban éles bírálatok érték Sólyom László köztársasági elnököt azért, mert állást foglalt, véleményt formált a közerkölcsöt, ezen keresztül az államszervezet demokratikus működését fenyegető veszélyekkel kapcsolatban. Magyarországon az elnöki intézmény jellegéből következik, hogy az azt betöltő személy morális tekintély. Elvárjuk, hogy az első közjogi méltóság foglaljon állást válságos helyzetekben, a demokrácia védelmében.

Szikszó: az új polgármester elfogadta, amit a régi visszautasított

Belföld - 2006-10-14

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszó városa három pályázatára 10,5 millió forint támogatást kapott belvízi és árvízi védekezésre a vis maior tartalékkeretből - közölte az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium. A pénz az árvízkárok enyhítésére érkezett a polgármesteri hivatal számlájára, amit annak idején a korábbi polgármester visszautasított.

A Magyar Demokrata Fórum három pontja a méltó ünnepért

Belföld - 2006-10-14

Az ’56-os forradalom emléke azt követelné, hogy a magyar nemzet közösen, méltó módon emlékezzen az 50. évforduló alkalmából. Sajnálatos módon a jelenlegi feszült politikai helyzetben a különböző nézeteket valló pártok önálló rendezvényeken emlékeznek ’56 hőseire. A Magyar Demokrata Fórum álláspontja szerint minden politikai oldalnak törekedni kell arra a jelen körülmények között is, hogy az ünnep méltóságát megőrizze az ország.

Ban Ki Mun dél-koreai külügyminiszter lett az ENSZ főtitkára

Fontos - 2006-10-14

Az ENSZ-közgyűlés közfelkiáltással elfogadott határozatban Ban Ki Mun dél-koreai külügyminisztert választotta a világszervezet következő főtitkárának pénteken. A 62 éves Ban január 1-jén veszi át a hivatalt a 68 éves ghánai Kofi Annantól, aki kétszer egymás után töltötte be az öt évre szóló tisztséget.

Demográfiai bomba ketyeg az EU-ban az Európai Bizottság szerint

Pénzügyek - 2006-10-14

A társadalom egésze számára eddig példa nélküli kihívást jelent Európa elöregedő népessége, \"de ez olyan kihívás, amellyel meg kell birkóznunk és amellyel most kell megbirkóznunk\" - vélte csütörtökön kiadott állásfoglalásában az Európai Bizottság.

Debrecen repterén a terroristaszűrő rendszer

Helyi - 2006-10-13

A University College London (UCL) nevű brit egyetem új kutatási központot hozott létre a terrorizmus megelőzésére szolgáló műszaki eszközök fejlesztésére. A Biztonsági és Bűnügyi Tudományos Központ első találmánya az Optag nevű elektronikus utasazonosító és -követő rendszer, amelyet először Magyarországon próbálnak ki.

Újabb GVH-büntetés a Synergonnak és a HP-nek

Gazdaság - 2006-10-13

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított a Synergon Informatikai Rt-vel, a Montana Információtechnológiai és Kommunikációs Rt-vel valamint a Hewlett-Packard Magyarország Kft-vel szemben - derül ki a GVH közleményéből.

Debrecenben nem lesz rektori szünet 

Helyi - 2006-10-13

Nem lesz rektori szünet Debrecenben jövő csütörtökön, a hallgatói tüntetések napján - tudta meg az MTI a Debreceni Egyetem (DE) rektori hivatalának vezetőjétől.

Gyurcsány elfogadta Katona Tamás lemondását

Belföld - 2006-10-13

Gyurcsány Ferenc elfogadta Katona Tamás lemondását. A Pénzügyminisztérium államtitkárának felmentését a miniszterelnök kezdeményezte. A pénzügyi tárca államtitkárának az ingatlanadóval kapcsolatos nyilatkozatai miatt kell mennie - a kormányfő szerint elfogadhatatlan, hogy még nem véglegesített döntésekről számolt be.