Kuncze: a kiadások megtakarításából csak a hiány 25-30%-át lehet fedezni

Belföld - 2006-06-07

A költségvetés egyensúlyának helyreállításának érdekében a központi kiadások lefaragását célzó intézkedések mintegy 10-15%-os csökkentési lehetőséget jelentenek - közölte az SZDSZ elnöke.

"Ha a programot konzekvensen, következetesen végigvisszük, akkor az összes intézkedésből mintegy 25-30 százalék jöhet a kiadások megtakarításából. Ebből következik, hogy az egyensúly helyreállítása érdekében a többit pedig a bevételek növeléséből kell majd megteremteni" - fejtette ki Kuncze Gábor. Hozzátette: a későbbiekben a kiadási oldalon nagyon következetes, szigorú gazdálkodásra van szükség.

      A pártelnök hangsúlyozta: az SZDSZ azzal kalkulál, hogy az egyensúly helyreállítását követően - ha a gazdaság növekedése folytatódik - lehetőség lesz az adók csökkentésére.

      Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az Országos Érdekegyeztető Tanács következő ülésén a miniszterelnök bejelent majd egy intézkedéscsomagot, amely meghaladja az 1000 milliárd forintot. Egyébként csütörtökön valóban lesz egyeztetés a koalíciós pártok és a miniszterelnök között - erősítette meg a Világgazdaság című napilap információját Kuncze Gábor.