Cselekvést sürget az AIDS ellen az EP

EU - 2006-07-07

Az Európai Parlament csütörtökön állásfoglalást fogadott el „HIV/AIDS: ideje cselekedni” címmel. A szöveg megállapítja, hogy az új HIV-fertőzések fele a 25 évnél fiatalabb embereket sújtja, és a nők a férfiaknál 2–4-szer hajlamosabbak a megfertőződésre.

A világon több mint 65 millióan fertőződtek meg eddig HIV-vírussal, AIDS-ben 25 millióan haltak meg, emiatt 15 millió gyermek vált árvává. Jelenleg 40 millió HIV-fertőzöttről tudnak, több mint 95 százalékuk a fejlődő világban, közülük több mint 70 százalék Afrika Szaharától délre fekvő részén él - áll az EP állásfoglalásának magyarázó részében.

 

Az állásfoglalás szerint „az Európai Bizottság a 2002 és 2006 közötti időszakban nyújtott 522 millió eurós hozzájárulásával a globális alap egyik legfőbb adományozója a HIV/AIDS, a tuberkulózis és a malária elleni küzdelemben”, és „a globális alap lenyűgöző eredményeket mutatott fel eddig, és több mint 540 000 HIV-fertőzött – az alap által finanszírozott programok révén – ma már hozzájut az életmentő retrovírusellenes kezeléshez”.

 

Az EP „felhívja a nemzetközi közösséget, hogy az augusztusi torontói konferencián teljesítse az ígéreteit, és felhívja a bizottságot és a tagállamokat annak biztosítására, hogy a fejlődő országoknak szánt egészségügyi kiadások olyan szintet érjenek el, amely összemérhető a megtett politikai kötelezettségvállalásokkal”.

 

A parlament „helyteleníti, hogy a bizottság nem szán elég forrást a fejlesztési alapból az egészségügyi ágazatra”, és „felszólítja a bizottságot, hogy a fejlesztési együttműködési eszközön belül a fejlődő országok egészségügyi ellátására szánt költségvetést duplázza meg”.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza