Kilencvenből, egy...

Fontos - 2017-11-07

Évek óta szembesülünk azzal, hogy a hazánkban működő 90 hospice szolgálat működési forrásai rendkívül szűkösek, kivétel nélkül mind finanszírozási problémákkal küzd, melyre a Magyar Hospice Alapítvány kampánya is felhívta a figyelmet és amely rendkívüli társadalmi összefogást eredményezett.

Az Alapítvány működésének anyagi feltételei most időlegesen megoldódtak, a példás összefogásnak és a területért felelős miniszter döntésének köszönhetően. Azonban kivétel nélkül minden hospice szolgálat működési forrása rendkívül szűkös.

A társadalombiztosító által nyújtott finanszírozás csupán 75%-át fedezi a minőségi hospice ellátásnak. Ennek ellenére nem tudunk olyan szolgálatról, amely betegellátó tevékenységének befejezését tervezné. A tavalyi évben 8470 beteget 222574 ápolási nappal láttak el. Minden szolgálat törekszik arra, hogy szakmailag fejlődjön és minőségi ellátást adjon. Jelentős lépések is történtek: szakmai kollégium, a hospice-palliatív ellátás új szakmai irányelve, valamint számos kezdeményezés az intézményi ellátások bővítésére.

Fő feladatunk, hogy a hazai hospice szolgálatok teljes közösségét képviseljük. Az Alapítvány gondjai rámutattak a problémára, de az országban működő összes hospice tevékenységet folytató szolgálat komoly anyagi nehézséggel küzd. Ezért felkérjük a területért felelős minisztert, Balog Zoltán miniszter urat, hogy az ellátáshoz való egyenlő hozzáférés biztosításának érdekében tegye meg az ehhez szükséges lépéseket.

Kiadó: Magyar Hospice-Palliatív Egyesület

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza