LMP: az elmúlt nyolc évben megkétszereződött a kórházi fertőzések száma

Fontos - 2017-10-05

Az elmúlt nyolc évben megkétszereződött a kórházi fertőzések száma - állítja az LMP elnökségi tagja, aki szerint az intézmények pénzhiány miatt nem tudnak megfelelő takarítást biztosítani, és emiatt lépnek át alapvető higiéniai előírásokat is.

Ábrahám Júlia csütörtökön, sajtótájékoztatón közölte: az elmúlt hetekben napvilágra került elemzések szerint 21 ezer 900-ra emelkedett a kórházi fertőzések száma, amelyet a politikus azzal magyarázott, hogy az intézmények a takarítást sem tudják hozzáértőkkel végeztetni, vagy éppen az egyszer használatos eszközöket kénytelenek újrahasznosítani.

Hadházy Ákos társelnök arra mutatott rá: a sajtóban is emlegetett Merényi kórház 2004 óta alkalmaz törvénytelenül egy takarító céget, a visszásságot pedig tizenhárom év elteltével vette észre az állam, akkor, amikor már a kifogások elkésettsége miatt nem tudott lépni a Közbeszerzési Döntőbizottság.

A politikus a pedagógusok világnapjára is felhívta a figyelmet, amelyről azt mondta: az szomorú ünnep Magyarországon, a tanárok azonban nem motiváltak és jókedvűek, hanem sokszorosan megalázottak és túlterheltek.

Kérdésre közölte azt is: nem tud arról, hogy a szocialisták már megkeresték volna pártját, hogy tárgyalásokat kezdeményezzenek a választási együttműködésről.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza