LMP: az elmúlt nyolc évben megkétszereződött a kórházi fertőzések száma

Fontos - 2017-10-05

Az elmúlt nyolc évben megkétszereződött a kórházi fertőzések száma - állítja az LMP elnökségi tagja, aki szerint az intézmények pénzhiány miatt nem tudnak megfelelő takarítást biztosítani, és emiatt lépnek át alapvető higiéniai előírásokat is.

Ábrahám Júlia csütörtökön, sajtótájékoztatón közölte: az elmúlt hetekben napvilágra került elemzések szerint 21 ezer 900-ra emelkedett a kórházi fertőzések száma, amelyet a politikus azzal magyarázott, hogy az intézmények a takarítást sem tudják hozzáértőkkel végeztetni, vagy éppen az egyszer használatos eszközöket kénytelenek újrahasznosítani.

Hadházy Ákos társelnök arra mutatott rá: a sajtóban is emlegetett Merényi kórház 2004 óta alkalmaz törvénytelenül egy takarító céget, a visszásságot pedig tizenhárom év elteltével vette észre az állam, akkor, amikor már a kifogások elkésettsége miatt nem tudott lépni a Közbeszerzési Döntőbizottság.

A politikus a pedagógusok világnapjára is felhívta a figyelmet, amelyről azt mondta: az szomorú ünnep Magyarországon, a tanárok azonban nem motiváltak és jókedvűek, hanem sokszorosan megalázottak és túlterheltek.

Kérdésre közölte azt is: nem tud arról, hogy a szocialisták már megkeresték volna pártját, hogy tárgyalásokat kezdeményezzenek a választási együttműködésről.