Paksi bővítés - DK: nincs szükség a beruházásra

Fontos - 2017-11-08

A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontja szerint sem most, sem a jövőben nincs szükség a Paks II beruházásra - jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a párt alelnöke.

Varju László arra reagált, hogy Aszódi Attila, a paksi erőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár egy keddi fórumon bejelentette, megkezdődött a Paks II beruházás első tíz, 98 millió eurós összértékű fővállalkozói számlájának kifizetése. Hozzátette: a napokban megkezdik az orosz hitel lehívását.

A DK-s politikus hangsúlyozta, hogy a megújuló energiák egyre jobb hatásfoka miatt több nyugat-európai ország is úgy döntött, hogy kivezeti az atomenergiát. Megjegyezte, jelenleg sehol nem működik olyan típusú erőmű, mint amit Paksra terveznek. A Szentpétervár mellett készülő erőműről riasztó hírek érkeztek, Finnországban pedig a hatóságok nem adták meg a kivitelezési engedélyt - tette hozzá. Úgy vélte, a Paks II beruházás nemhogy enyhíti, hanem fokozza Magyarország energiafüggőségét.

Varju László szerint csak azért van szükség a beruházásra, mert "nyilván tekintélyes csúszópénzek a Fidesz-közeli zsebekbe kerülnek". Mint mondta, ezért építik fel szükségtelenül az erőművet, veszélyeztetik az ország biztonságát és adósítanak el minden magyar állampolgárt 300 ezer forint erejéig.

A határon túli magyarok szavazati joga elleni DK-kampányhoz kapcsolódva azt javasolta, hogy közülük csak azok voksolhassanak, akik szükség esetén magukra vállalják az egy főre eső 300 ezer forintos adósságot is.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza