Egy szegény kis kuka panaszai

Jegyzet - 2016-09-26

Kérem, segítsen már valaki. Itt állok, már több mint egy hete, a debreceni új Városházától száz méterre. Az erre járók öntik belém a szemetet, s megjegyzéseket tesznek, hogy a híres Református Kollégium, meg a Nagytemplom tőszomszédságában mit keresek én itt. Körülöttem egyre több s szemét - mint a képen is látható – s a szél kavarja kihullott vagy belém se rakott poharakat.

Valaki tudja,meddig kell még itt lenni?

Azt se tudom, ki most a gazdám. Régebben az AKSD Kft volt, majd a Debreceni Hulladék Nonprofit Kft helyezett ki szelektív hulladékgyűjtőként a Kálvin tér egyik társasházába. Itt kezdődtek a bajok, mert a hétfői napokon soha nem ürítették ki belőlem a szemetet. Először arra hivatkoztak, hogy volt bennem nem szelektíven gyűjtött anyag, de akkor a ház kezelője dörgedelmes levélben jelzett a lakóknak: belém bizony csak újságpapírt és műanyag palackot helyezhetnek el. A lakók szófogadóak voltak, és én vidáman töltöttem napjaimat 5, nem szeletív társam társaságában. Majd ismét jött a hétfő és nem jött a most már Nemzeti Hulladékgazdálkodási Zrt nevében számlázó társaság brigádja. Hallottam ám, amikor ment a telefon az ügyfélszolgálatnak, kedden reggel,s a vonal túlsó végén mondták, hogy intézkednek. Persze, nem történt semmi. Szerdán is telefon, ígéret, majd semmi

A nemzeti emlékhelyként számon tartott Nagytemplom mögötti park meg a Református Kollégium látogatói belém rakják a szemetet,ami persze nem szelektív Szerda délutánra megteltem. Azóta annyi bennem a szemét,hogy a fedelem sem jön rám,így a szél fellöki a fedelemet, s viszi felülről, amit csak szét bír szórni.

Mondta is egy járókelő, hogy miért nem csinál valamit a Városháza ezzel a sok szeméttel. Válaszoltam volna, hogy látják,mert rám lehet látni az új városháza néhány ablakából, de akik azokban a szobákban dolgoznak, biztosan nem a tiszta virágos Debrecenért mozgalom aktivistái.

Jött a hétfő reggel, és megint itt hagyták a szemetemet.

Kérem, segítsen már valaki. Senki nem veszi észre hogy ez szégyen, a város szégyene?

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza