„Béke-Varázs-Éltető erőfeszítés” – kiállítás a Vojtinában

Kultúra - 2006-10-25

Béke-Varázs-Éltető erőfeszítés címmel nyílik Giovannini Kornél kiállítása a Vojtina Bábszínház kiállítótermében 2006 október 27-én (péntek) 13.30 órakor. A kiállítást megnyitja Tóth- Máthé Miklós író, Orbán Dominika Csenge és Orbán Ofra Csercsely valamint a Vojtina Társulata.

A bábos szakma és a képzőművészek nagy tábora Giovannini Kornélt sokféle művészeti tevékenységéről ismeri. Ő egy személyben bábjátékos és színházvezető, filozofikus író és rendező, a lélek mélyrétegeit kutató gondolkodó, a láthatatlan szellemi rendet kereső képzőművész, a gyermeki világot ismerő, nekik, a gyermekeknek élő és őket értő bábtervező, és nem utolsósorban tanító ember. Hite mély és rendíthetetlen: az ember helyét keresi és hirdeti az egyetemes létben. Ő a Vojtina első tanítója, rendezője, névadója.

 

„Gyermekként (1944) a Nemzeti Bábszínjáték előadására eljutni béke, a bátyám ajtófélfák között feszülő árnyjátékában gyönyörködni (1947) vidító varázs volt. Egykor (1975) Debrecenben a Vojtina megteremtésében részt venni éltető erőfeszítést követelt…” (Giovannini Kornél)

 

A kiállítás látogatható:

2006. október 27-től november 26-ig

hétköznap 9-18 óráig

szombaton és vasárnap 9-13 óra között