Olvastuk

Eredmények megjelenítése 1301-től 1320-ig 1413 találatból.

  Demokrácia jobboldali módra Debrecenben

Olvastuk - 2007-09-24

Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Etikai Bizottsága még tárgyalni sem volt hajlandó a képviselői indítványomat, amely azt a célt szolgálta volna, hogy tisztázza a város által rendezett ünnepek kérdését.

Jól keresnek a szerb-magyar határon a szerb vámosok

Olvastuk - 2007-09-23

Tökéletesen természetesnek számít, s a külföldet már többször megjárt szerb utasok nem is ütköznek meg rajta, ha a horgosi, vagy kelebiai szerb-magyar határátkelő elérése előtt félórával a szerb turistákat szállító busz megáll, és a sofőr a járművön végigmenve személyenként 3-5 eurót gyűjt be, "megkönnyítendő" a határátkelést - írta a Blic című belgrádi lap.

A francia kormányfő szerint az állam csődhelyzetben van

Olvastuk - 2007-09-22

Francois Fillon francia kormányfő úgy véli, hogy egy "csődhelyzetben lévő állam élén" áll. Ezt gazdák előtt pénteken jelentette ki a miniszterelnök Korzikán, ahol először járt hivatalba lépése óta. Az utóbbi hónapokban több európai ország és Brüsszel is figyelmeztette Franciaországot, hogy nem tesz elég erőfeszítést a költségvetési hiány lefaragására, amely tavaly elérte a GDP 2,6 százalékát.

Die Presse: Magyarországon nem áll helyre a nyugalom

Olvastuk - 2007-09-20

Felhívás "valódi rendszerváltásra" címmel közölt cikket csütörtöki számában a Die Presse osztrák napilap a magyarországi belpolitikai helyzetről. A konzervatív újság írásának alcímében kiemelte, hogy egy évvel "hazugságbeszédének" elhangzása után továbbra is elkeseredetten támadják Gyurcsány miniszterelnököt. Magyarországon nem áll helyre a nyugalom.

Hatósági nyomásra nem lesz iskolai magyartanítás egy csángó faluban

Olvastuk - 2007-09-19

Nem indulhat be a hivatalos magyar nyelvű oktatás a Bákó megyei csángó faluban Gajdáron (Coman) az ottani polgármester, valamint a helyi iskola koordinálásával megbízott pedagógus aknamunkája miatt - írta szerdai számában az erdélyi Krónika.

I. díjat nyert egy magyar középiskolás az EU Fiatal Tudósok Versenyén Valenciában, egy másik különdíjban részesült

Olvastuk - 2007-09-18

 Az EU Fiatal Tudósok Versenyének 19. nemzetközi döntőjét 2007. szeptember 14. és 19. között rendezték meg Valenciában. A 30 ezer, 15-20 év közötti fiatalból kiválasztott 124 pályázó között Magyarországot a Magyar Innovációs Szövetség által, a 2006/2007. évben megrendezett 16. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny három első díjas pályázója képviselte.

A bíróság elutasította a Microsoft keresetét az Európai Bizottsággal szemben

Olvastuk - 2007-09-17

Elutasította az Európai Közösségek luxembourgi székhelyű Elsőfokú Bírósága a Microsoft számítástechnikai óriásvállalat keresetét, amelyet az Európai Bizottság ellen adott be, bírósági felülvizsgálatot kérve.

Az iraki al-Kaida vérdíjat tűz a svéd karikaturista fejére

Olvastuk - 2007-09-15

Vérdíjat tűzött az iszlámot megsértő svéd karikaturista fejére az al-Kaida terrorszervezet iraki részlegének vezére és a ramadán böjthónap idejére újabb offenzívát ígért egy iszlamista honlapokon szombaton hozzáférhetővé tett üzenetben.

Stagnált a szállodák kihasználtsága

Olvastuk - 2007-09-14

Január-augusztusban a három-, a négy- és az ötcsillagos szállodák a 2006 első nyolc havival megegyezően, átlagosan 59 százalékos szobakapacitás-kihasználtsággal működtek, a folyó áron számított bruttó szobaárbevétel 1 százalékkal nőtt, a nettó szobaárbevétel 3 százalékkal csökkent - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.

A Nabucco az első lépés egy valódi közös energiaügyi külpolitika felé - Szent-Iványi István közleménye

Olvastuk - 2007-09-14

A Szabad Demokraták Szövetsége üdvözli, hogy a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szervezésében Nabucco-gázvezetékről szóló konferenciára kerül sor Budapesten. Az eseménynek különös aktualitást ad, hogy az Európai Bizottság szeptember 12-én nevezte ki a Nabucco-projekt európai koordinátorát Jozias van Aartsen, holland liberális politikus, volt külügyminiszter személyében.

Takács Albert levele Sólyom Lászlóhoz

Olvastuk - 2007-09-13

Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter csütörtökön (szeptember 13-án)  levélben fordult Sólyom Lászlóhoz, reflektálva a köztársasági elnök Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján elhangzott  beszédének rendészeti szerveket érintő megállapításaira.

Elveszíthetik egyetemüket a szlovákiai magyarok a pozsonyi Pravda szerint

Olvastuk - 2007-09-12

Megszüntetheti a szlovák oktatási tárca az egyetlen szlovákiai állami magyar felsőoktatási intézményt, a révkomáromi székhelyű Selye János Egyetemet - írta szerdán a pozsonyi Pravda.

Magyar református egyházvezetők állásfoglalása a nagyszebeni  diszkriminatív jelenségekről

Olvastuk - 2007-09-11

A nagyszebeni III. Európai Ökumenikus Nagygyűlésen résztvevő hivatalos küldöttek megdöbbenéssel értesültek arról, hogy a nagyszebeni rendőrség, öt nagyváradi református fiatalt feltartóztatott, majd indoklás nélkül rendőrségre kísért, és három órán keresztül fogva tartott. A királyhágómelléki fiatalok, egyházkerületi felkérésre, és a szervezők tudtával és beleegyezésével információs anyagot szállítottak a rendezvény színhelyére.

Lezárták a budai alsó rakpart egy részét

Olvastuk - 2007-09-10

Nem sokkal vasárnap este 7 óra után lezárták a budai alsó rakpartot a Margit híd és Mozaik utca között a Duna áradása miatt - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője az MTI-vel. Horváth László elmondta: a rakpart lezárásával egyidőben megszűnt a Margit hídon a biciklisáv és visszaadták a kétszer két sávot az autósoknak.

Egy gárdistához

Olvastuk - 2007-09-07

Ön magyarabb mint én, mert gárdát szervez. Én nem értem miért, és amit

nem értek, attól tartok.

 

Ön magyarabb mint én, mert családfája van, él apja, anyja, kiterjedt

rokonsága. Nekem mára senkim: a család(fa) elégett.

 

Ön magyarabb mint én, hiszen dicső múlt előtt áll. Én ma élek.

Idén 12,1 százalékkal nőtt az ipari termelés

Olvastuk - 2007-09-06

Az ipari termelés az idén júliusban az előző év azonos időszakához képest 12,1 százalékkal nőtt, munkanaphatástól megtisztítva és korrekciók nélkül pedig 9,4 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az előzetes adatok alapján.

Sztrájkjog: pro és kontra

Olvastuk - 2007-09-05

Kontur Pál országgyűlési képviselő, a Fidesz Munkástagozatának elnöke a munkaügyi miniszterhez fordult levelével.

Tisztelt Miniszter Asszony!

Máig párttag az SS-egyenruhás fideszes képviselő

Olvastuk - 2007-09-04

A terézvárosi elnök egyedül nem zárhatta ki Gyenge Zsoltot - Goró Oszkár is maradt

 

Hiába szeretné kizáratni a Fidesz soraiból Illés Zoltán terézvárosi elnök a botrányba keveredett Gyenge Zsoltot, támogatók hiányában képtelen rá. Az MTV tavaly szeptemberi ostroma kapcsán büntetőeljárás alá vont Goró Oszkár is fideszes önkormányzati képviselő maradt.

Elérte a legmagasabb fokozatot a Karib-tengeren tomboló Félix hurrikán

Olvastuk - 2007-09-03

A Karib-tengeren tomboló Félix hurrikán vasárnap elérte a trópusi szelek osztályozására szolgáló Saffir-Simpson-skálán mért legmagasabb, ötös fokozatot - közölte az amerikai hurrikán-előrejelző központ.

Kizárták a Fideszből az egyik leányfalui önkormányzati képviselőt

Olvastuk - 2007-08-31

Kizárták a Fideszből a párt leányfalui önkormányzati képviselőjét, Cs. Kovács Gabriellát, aki egy internetes portál szerint különféle honlapokon antiszemita kijelentéseket fogalmazott meg. A kizárásról Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója tájékoztatta pénteken az MTI-t.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza