Pro...

Eredmények megjelenítése 2261-től 2280-ig 2293 találatból.

Irán 50 ezer urándúsító centrifugát kíván üzembe helyezni

Pro... - 2007-04-10

Irán 50 ezer centrifugát kíván üzembe helyezni natanzi urándúsító üzemében - közölte kedden Golamreza Agazadeh iráni alelnök, az iszlám köztársaság atomenergetikai szervezetének vezetője.

MÖSZ: a kormány kizárta az önkormányzatokat az érdemi döntésekből

Pro... - 2007-04-06

A Regionális Fejlesztési Tanácsok jelenlegi összetétele miatt az önkormányzatokat az érdemi döntésekből teljesen kizárta a kormány, amit a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖSZ) elnökei egyöntetűen kifogásolnak - áll a szervezet legutóbbi üléséről  közreadott összegzésében.

A KDNP szerint vészhelyzet alakult ki az egészségügyben.

Pro... - 2007-04-05

 A kereszténydemokraták csak akkor hajlandóak részt venni a „kármentésben", ha a kormány visszatér az április 1-je, tehát a kórházbezárások előtti állapothoz, és a több-biztosítós modell lekerül a napirendről – mondta Nagy Kálmán és Soltész Miklós, a párt két országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján szerdán, nem sokkal Molnár Lajos lemondása után.

Mikola István: "Innen már nem lehet visszafordulni"

Pro... - 2007-04-03

Nemzeti tragédiát okoz a profitorientált, több-biztosítós egészségügyi rendszer kiépítése Magyarországon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke. Mikola István szerint a liberálisok már a modell bevezetésén dolgoznak.

A mostani állam a kiváltságok és a kiváltságosok állama

Pro... - 2007-04-01

A népszavazás az embereket vásárlónak tekintő "butikos állam" és az új magyar plebejus érzelmű állammodell közötti döntés lesz - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, a párt Jövőnk vitasorozatának közszolgáltatásokról szóló konferenciáján szombaton, Budapesten.

Rendkívüli egészségügyi bizottsági ülés összehívását kezdeményezte a Fidesz

Pro... - 2007-03-31

A szocialista kormány két nappal a határidő lejárta előtt küldte meg a szerződéseket a kórházaknak és a fenntartóknak - hívta fel a figyelmet Mikola Istvánnal tartott sajtótájékoztatóján Semjén Zsolt. A KDNP elnöke ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott: ez az eljárás méltánytalan az egészségügyi intézményekkel és méltatlan a betegekkel szemben.

Veres: a kormány pénteken benyújtja az adótörvény-javaslatokat

Pro... - 2007-03-29

A kormány pénteken benyújtja a parlamentnek azokat a törvényjavaslatokat, amelyek segítségével szélesíteni lehet az adóalapot, és be lehet vonni az adózásba, az abban eddig részt nem vevőket - mondta Veres János pénzügyminiszter a Pénzügykutató Zrt. és a Főváros Vízművek Zrt. által rendezett adózási konferencián.

Varga: a felzárkózást is biztosító gazdaságpolitika kell

Pro... - 2007-03-28
Varga Mihály, a Fidesz alelnöke szerint adócsökkentésre mindenképpen szükség van, de radikális adómérséklést a magyar államháztartás jelenlegi állapotában nem lehet megvalósítani.

 Fidesz: "reklám-leányvállalat" alakult a "Magyarország Rt.-ben"

Pro... - 2007-03-27

A Fidesz szóvivője szerint a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) öt új kommunikációs vezetői posztjával a "Magyarország Rt.-n belül létrejött a reklámozással foglalkozó leányvállalat". Szijjártó Péter erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt.

Molesztáló titkosszolgák

Pro... - 2007-03-27

A titkosszolgálat olyan újságírókat molesztált - számon kérve rajtuk, hogy mit csináltak -, akik a kormánynak nem tetsző véleményt fogalmaztak meg - jelentette ki Demeter Ervin, hétfői sajtótájékoztatóján az Országgyűlés Piros Társalgójában.

Liberális Gazdasági Tanács: nem tetszik az elvárt adó

Pro... - 2007-03-25

Bár támogatja az adózók körének bővítését, az elvárt adó jelenlegi formájával nem ért egyet a Liberális Gazdasági Tanács - jelentette be szombati sajtótájékoztatóján Kóka János, a tanács elnöke. A testület azt javasolja, hogy kezdődjön egyeztetés társadalmi szervezetekkel - például a könyvelőkkel - arról, hogyan lehetne rábírni a vállalkozásokat az adófizetésre.

Gyurcsány Magyarország szavahihetőségét veszélyezteti

Pro... - 2007-03-24

Az önmagában örvendetes, ha a mindenkori magyar miniszterelnök Moszkvában tárgyal, és ez még akkor is igaz, ha a nemzetközi közvéleményben is némi feltűnést kelt a tény, hogy egy éven belül immár harmadszor találkozik az orosz elnökkel - jegyezte meg Németh Zsolt  sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy Gyurcsány Ferenc Moszkvába látogatott, és Vlagyimir Putyinnal folytatott eszmecserét.

Petrétei: jövő héttől ötpárti egyeztetés a gyülekezési törvényről

Pro... - 2007-03-22

A jövő héten kezdődik a gyülekezési törvényről szóló ötpárti egyeztetés. A jogszabály szabályozná a békés rendezvényeket, ahol a résztvevők nem takarhatják el az arcukat. A spontán gyülekezésre több elképzelést tartalmaz a tervezet.

Korrupciógyanús önfényezés

Pro... - 2007-03-20

A Fidesz arra szólítja fel a kormányt, hogy állítsa le az államreform előkészítésével kapcsolatos legújabb, 104 millió forintos tendert, mert az korrupciógyanús, és kizárólag a kormányfő PR-céljait szolgálja. Erről Szijjártó Péter, a Fidesz kommunikációs vezetője beszélt kedden, sajtótájékoztatón.

 Fidesz: a szabadság hívei két győzelmet arattak az ünnep alatt

Pro... - 2007-03-19

A Fidesz frakcióvezetője szerint a szabadság hívei két győzelmet arattak a március 15-i hosszú hétvégén: az ünnepen békés megemlékezések voltak, és a rendőrség hétfőre lebontotta a Kossuth téri kordont. Navracsics Tibor erről a Fidesz hétfői frakcióülése után tartott sajtótájékoztatóján beszélt.

 A KDNP tájékoztatást vár arról, hogy elmúlt-e a terrorveszély

Pro... - 2007-03-17

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) felszólítja a kancelláriaminisztert, adjon tájékoztatást arról, volt-e terrorveszély az elmúlt hetekben, s ha volt elmúlt-e a fenyegetettség; azt is szeretnék tudni, mi történt március 15-én este - mondta az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnöke.

FELELŐSSÉG HELYETT A FANATIZMUSRA ÉPÍT

Pro... - 2007-03-16

A Fidesz ünnepi nagygyűlése Orbán Viktor kampányrendezvénye volt, a párt elnöke arra használta fel március 15-ét, hogy megpróbálja átverni az embereket – mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője.

Meg kell előzni minden rendzavarást március 15. kapcsán!

Pro... - 2007-03-15

Közös érdek, hogy a rendbontást minden lehetséges eszközzel megelőzzük. Ezért fontos, hogy a közrendvédelmi jogosítványokkal rendelkező rendőrség minden információt megkapjon. Innentől azonban a rendőri vezetőké a felelősség, hogy a megelőzésre kellő figyelmet fordítanak-e.

Új elnökválasztó közgyűlés összehívását követeli a Lungo Drom vezetője

Pro... - 2007-03-14

Az Országos Cigány Önkormányzat elnökválasztó közgyűlésének újbóli összehívását követeli a Lungo Drom vezetője, miután szerinte törvénytelenül választotta meg a testület kedden Kozák Jánost elnöknek.

Orbán Viktor: A népszavazás megnyerte az első csatát

Pro... - 2007-03-13

A Fidesz elnöksége hétfőn délelőtt ülést tartott, amelyen értékelte az Alkotmánybíróság elmúlt heti döntésével kapcsolatban kialakult helyzetet, és számba vette a népszavazással kapcsolatos tennivalókat. Az elnökségi ülésen született döntésekről Orbán Viktor tartott sajtótájékoztatót.