Pro...

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1876 találatból.

Kákosy: növekedés, informatika, MÁV a középpontban

Pro... - 2007-11-28

A gazdasági növekedés élénkítését, a digitális szakadék megszüntetetését és a MÁV reformját nevezte legfontosabb feladatának Kákosy Csaba gazdasági miniszterjelölt az Országgyűlés gazdasági bizottságában tartott meghallgatásán szerdán Budapesten. Kákosy Csaba miniszterré jelölését 15 igen, 1 elutasító szavazat és 8 tartózkodás mellett megszavazta a bizottság.

Az Országgyűlés elfogadta a 2008-as költségvetés fő számait

Pro... - 2007-11-27

Az Országgyűlés elfogadta a 2008. évi költségvetés fő számait kedden; eszerint a hiány jövőre 1.117,596 milliárd forint lesz. A jövő évi költségvetés bevételi főösszegét 7.899,542 milliárd forintban, kiadási főösszegét 9.017,138 milliárd forintban, hiányát 1.117,596 milliárd forintban határozta meg a Ház.

MDF: gratulál az erdélyi magyarság győzelméhez

Pro... - 2007-11-26

A Magyar Demokrata Fórum gratulál az összes, Európai Parlamentbe bejutott erdélyi magyar képviselőnek. Óriási eredménynek tartjuk, hogy józanul döntöttek az erdélyi magyar választók: ismét bebizonyosodott, hogy a megosztó szándékokon képesek átlátni a magyarok, és amikor kell, határozottan kiállnak érdekeik mellett.

Minőségi közoktatás Debrecenben

Pro... - 2007-11-21

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2000-2006-ig terjedő időtartamra vonatkozó közoktatási feladat-ellátási, intézményhálózat-működtetési és fejlesztési tervét felülvizsgálta, értékelte és egy új, 2012. évig érvényes tervet készített.

A 2006-ig terjedő időtartamra vonatkozó terv céljainak felülvizsgálata, értékelése során láthatóvá vált, hogy az intézményrendszer gazdaságos működtetése és kapacitásának kihasználása, valamint a szakmai megújítás érdekében a korábbi tervet célszerű módosítani, kiegészíteni.

BKV-sztrájk: a dolgozók többsége nem vette fel a munkát

Pro... - 2007-11-20

Kelenföldön a dolgozók 56,4 százaléka, Cinkotán 78 százalékuk nem vette fel a munkát a BKV két szakszervezetének hajnali sztrájkja során - közölte a Budapesti Közlekedési Zrt. sajtóirodája. A kelenföldi buszgarázs 206 járművezetőjéből 116-an, a cinkotaiban 279 buszvezető közül 218-an sztrájkoltak hajnali 4 és 6 óra között

Az SZDSZ bizakodó az egészségügyi reform folytatásában

Pro... - 2007-11-19

Az SZDSZ bizakodó az egészségügyi reform folytatásában, ugyanakkor "új alapokra" nem akarja helyezni az átalakítást - mondta Horn Gábor, a liberális párt ügyvivője az SZDSZ hétfői budapesti frakcióülése után tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz keresi a román munkavállalók előtti piacnyitás indokait

Pro... - 2007-11-15

Értetlenségét fejezte ki a magyar munkaerőpiac román munkavállalók előtti megnyitása miatt Bernáth Ildikó, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának fideszes alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón. "Hol van az a gazdasági növekedés, és hol vannak azok a betöltetlen munkahelyek, amelyek indokolják a magyar munkaerőpiac megnyitását a román munkavállalók előtt?" - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Deutsch-Für: legyen vizsgálat Kóka építkezésének ügyében

Pro... - 2007-11-14

Gyurcsány Ferenc rendeljen el tisztázó vizsgálatot Kóka János villaépítési ügyében - követelte Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnöki kabinetfőnöke a gazdasági miniszter félkész svábhegyi háza előtt tartott szerdai sajtótájékoztatóján. A politikus arra is felszólította a kormányfőt, hogy kezdeményezzen vagyonnyilatkozati eljárást Kóka János ügyében; mint mondta, ha ezt a hét végéig nem teszi meg a miniszterelnök, maga lép az ügyben.

A Hamász tömegével vett őrizetbe Fatah-aktivistákat a Gázai övezetben

Pro... - 2007-11-13

A Hamász emberei őrizetbe vették a világi irányultságú Fatah palesztin szervezet legalább félszáz tagját, a hétfői, hét ember halálával végződő lövöldözésbe torkolló nagygyűlés szervezőit. Míg Iszlám Sahún, a Hamász vezette Végrehajtó Erő szóvivője kedden körülbelül 50 - szavai szerint a gyűlés szervezésében résztvevő és a kialakult zűrzavarért felelős - személy őrizetbe vételéről beszélt, a Fatah illetékesei szerint a szervezet 400 tagját fogták le, és további több tíz tagot idéztek be a rendőrségre kihallgatásra

Az SZDSZ támogatja a költségvetési hivatal felállítását

Pro... - 2007-11-12

Az SZDSZ országgyűlési képviselőcsoportja támogatja a költségvetési hivatal felállításának szándékát, és a költségvetési felelősségről szóló törvényjavaslat benyújtását - közölte a Szabad Demokraták Szövetsége az MTI-vel hétfőn. A törvény parlamenti vitájában a költségvetési követelményrendszer további pontosítása és az önkormányzatokra vonatkozó követelmények tisztázása lesz a párt legfontosabb célja - áll a közleményben.

Megpróbálta elhagyni házát a házi őrizetben lévő Bhutto

Pro... - 2007-11-09

A házát körülvevő rendőrkordon ellenére megpróbált eljutni pénteken a házi őrizetben lévő Benazir Bhutto ellenzéki vezető pártjának aznapra hirdetett tiltakozó menetére. A volt miniszterelnök páncélozott gépkocsija az épület körül felállított első útzár mellett még el tudott haladni, egy rendőrségi busz azonban útját állta.

MDF: 2008 legyen az új politika éve!

Pro... - 2007-11-08

Mára már csak három populista témáról hajlandó beszélni a Parlament két politikai oldala:

1) „legyen népszavazás mindenről”

2) „ha van pénz a költségvetésben, ha nincs – mindenképpen osszuk ki”

3) „legyen minél olcsóbb a politika és kisebb a képviselők fizetése”

Iszlámábád visszautasítja a nemzetközi bírálatokat

Pro... - 2007-11-06

Iszlámábád visszautasítja a rendkívüli állapottal kapcsolatos nemzetközi bírálatokat - közölte kedden a pakisztáni külügyminisztérium szóvivője. A szóvivő szerint Pakisztán "megérti az ország számos barátjának elítélő nyilatkozatát", de mindenekelőtt belügyről van szó.

Prodi: szabályok kellenek, nem xenofób túlkapások

Pro... - 2007-11-05

A közbiztonságot fenyegető európai uniós állampolgárok kitoloncolására vonatkozó dekrétum igazságos, de kötelezettségekkel is jár a hatóságok számára. Szükség van szabályokra, de nem xenofób túlkapásokra - írta Romano Prodi olasz kormányfő az Il Messaggero című római lap hétfői számában megjelent nyílt levelében.

Ismét ellopták Antall József pestújhelyi fejszobrát

Pro... - 2007-11-03

Ismét ellopták Antall József néhai miniszterelnök fejszobrát a XV. kerületi Pestújhelyi térről - közölte a rendőrség szombaton. Hajdu László polgármester az MTI-nek nyilatkozva megdöbbenésének adott hangot, és úgy vélte, feltehetően nem politikai indíték állhat a háttérben. A BRFK weboldalán az áll, hogy a bronzból készült, életnagyságú fejszobrot október 26. és november 2. között tulajdonították el.

Kanada megszüntette a csehek vízumkötelezettségét

Pro... - 2007-11-01

Kanada november elsejével megszüntette a cseh állampolgárok vízumkötelezettségét - jelentette be Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter szerdán Prágában.

10%-kal több lakásra adtak ki használatbavételi engedélyt

Pro... - 2007-10-31

Az év első kilenc hónapjában 20.500 befejezett lakás kapott használatbavételi engedélyt és mintegy 33 ezer új lakásra adtak ki építési engedélyt. A használatba vett lakások száma 10 százalékkal, az új engedélyeké 5 százalékkal nőtt az egy évvel korábbi időszakhoz képest a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdai tájékoztatója szerint.

Csádban vádat emeltek tizenhat európai ellen gyermekrablás címén

Pro... - 2007-10-30

Vádat emelt egy csádi bíróság tizenhat európai ellen hétfő este többek között amiatt, hogy állítólag gyermekeket próbáltak meg elrabolni az afrikai országból. Az európaiakat - 9 francia és 7 spanyol állampolgárt - múlt csütörtökön vették őrizetbe a csádi hatóságok.

A Fidesz 250 milliárdot csoportosítana át a 2008-as költségvetésben

Pro... - 2007-10-29

A Fidesz 250 milliárd forint átcsoportosítását javasolja a 2008. évi költségvetésben - jelentette be Varga Mihály, az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes elnöke hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón. A politikus elmondta: ebben a 250 milliárd forintban szerepel az önkormányzatokon keresztül az oktatási és a szociális ágazat támogatása, ez mintegy 100 milliárd forintos csomag lesz.

Kötelező lesz az iraki szolgálat az amerikai diplomatáknak

Pro... - 2007-10-27

A bagdadi betöltetetlen állások növekvő száma miatt az amerikai külügyminisztérium úgy döntött, hogy kötelezővé teszi a diplomaták számára az iraki szolgálatot - jelentette be pénteken Harry Thomas, a tárca személyzeti igazgatója. 2008 nyarán 250 posztot kell betölteni Bagdadban, s ebből 50-re még nincs jelentkező - tette hozzá sajtótájékoztatóján Harry Thomas.