A gyorsan bekapott gól megfogta a Lokit

Sport - 2009-09-30

Herczeg András szerint a második félidőben jobban játszott a DVSC, helyzetei voltak, csak a kapuba nem sikerült betalálni.

Kedd este érvényesült a papírforma, és a Lyon legyőzte a Lokit. A 4-0-s vereség talán kissé túlzó, ha higgadtabban játszanak a mieink, akkor a helyzeteiket gólra tudják váltani. A DVSC klubmenedzsere, Herczeg András elismerte, hogy a franciák gyors találata megfogta együttesét.

- Egy csapat számára nem az álmok netovábbja egy ilyen kezdés. A harmadik percben rúgott francia gól nagyon megfogta a csapatunkat, majd tíz perccel később újabb pofont kaptunk. Innentől nagyon kapkodóvá váltunk, pontatlanul futballoztunk. A második játékrészben már többet tudtunk támadni, voltak lehetőségeink, kapufát rúgtunk, mégsem sikerült gólt szerezni. El kell ismerni, hogy a Lyon jobb csapat, csak gratulálni tudunk nekik – értékelt a találkozó után Herczeg András. - Tudtuk a sorsolás pillanatában, hogy a BL-szereplésben az ilyen vereségek is benne vannak. Akadt olyan ember, aki megkérdezte tőlünk, nem félünk-e a zakóktól, és nem lett volna-e jobb, ha nem jut be a csapat. Mondtam neki, szó sincs róla. Büszkék vagyunk rá, hogy idáig eljutottunk, és fel kell vállalnunk a kellemetlen szituációkat is. Az a feladatunk, az a cél, hogy legközelebb a Fiorentina ellen szorosabb mérkőzést játszunk, ehhez mindenkinek össze kell szednie magát.

 

A Loki az első három gólt pontrúgásból kapta. A harmadik percben szöglet után szereztek vezetést a franciák, majd tíz perccel később szabadrúgásból találtak be. A harmadik Lyon-gólt szintén sarokrúgás előzte meg.

 

- Területet védtünk a szögletrúgásoknál. Az elsőnél egy hosszan átívelt labdát elrúgott kapásból a játékos, mondhatni nagyon jól megoldották. A második egy szabadrúgás volt, amit szépen benyestek, a harmadiknál pedig a francia labdarúgó a rövidre megcsúsztatta, talán ezt lehetett volna legjobban elkerülni. Fél óra után kezdtünk a pofonokból felocsúdni. Nem tudom, mi történik, ha az elején nem kapjuk gyorsan azt a két gólt, a Lyon nyilván akkor is megnyerte volna a mérkőzést, de talán hamarabb összeszedtük volna magunkat. A szünetben próbáltuk felrázni a játékosokat, és mondtam, a pánikot hagyjuk bent az öltözőben, mert attól, hogy megijedünk és kapkodunk, nem lesz jobb. Emeljék fel a fejüket, próbálják meg a második félidőt megnyerni, igyekezzenek más felfogásban futballozni. Rudolf beállásával megváltozott a játékunk, jobban fel lehetett passzolni a labdát, ekkor már több támadásunk és lövésünk volt, csak a gól hiányzott.  

Forrás:www.dvsc.hu