A három pont volt a legfontosabb

Sport - 2009-11-17

Czvitkovics Péter góljával 1-0-ra nyert a DVSC-TEVA a Kecskemét ellen a Soproni Liga 15. fordulójában.

A végéhez érkezett a Soproni Liga őszi küzdelemsorozata, de nem a DVSC-TEVA számára, ugyanis együttesünknek még három meccset pótolni kell. Mindenesetre „papíron” ma játszottuk az utolsó bajnoki találkozót, amelyen a Kecskemét csapatát fogadtuk.

A vendégek a rossz szereplés miatt nemrég edzőváltáson estek át, ám a Tomiszlav Szivicset váltó Csertői Aurél sem tudott eddig csodát tenni a lila-fehér alakulattal. Ami a debrecenieket illeti, a fiúk az elmúlt időszak sikertelenségei miatt nagyon elszántan készültek erre a mai találkozóra. Herczeg András külön kiemelte, hogy a győzelem visszaadná a játékosok önbizalmát, és ezúttal nem számít, milyen játékkal, csak meglegyen a három pont.

 

Szakvezetőnk megérezte, hogy a túlzottan betömörülő vendégek ellen nem tudunk majd látványos megoldásokat produkálni. Jó húsz percig alig sikerült helyzetet kialakítani. A középpályán egyébként mondhatni a megszokott emberek játszottak (kivétel talán ez alól, hogy Varga József helyett ezúttal Ramos kapott szerepet), ám a sorrend változott, hiszen Kiss Zoltán a jobb, Czvitkovics pedig a bal oldalon kezdett, míg Szakály Péter a hondurasi mellett próbált támadásokat indítani, utóbbi menet közben helyet cserélt Kiss Zolival.

 

A 27. percben megszületett a várt hazai vezetés: Oláh sarkalt Czvitkovics elé, aki még tolt egyet a labdán, majd tíz méterről a bal alsóba lőtt. A gól után leült a meccs, és inkább mezőnyjáték folyt, pedig jelentősen többet birtokoltuk a labdát.

 

A kecskemétiek a szünet után sem változtattak taktikájukon. Annak ellenére, hogy hátrányban voltak, nem igazán merészkedtek előre. Bizonyára a gyors kontrákra építettek volna, ám csak nagyon ritkán tudtak megindulni, akkor is már a középpályán elakadtak a támadásaik. Igazán mindent megpróbáltunk, hogy újabb gólokat szerezzünk, Coulibaly több nagy helyzetet is kihagyott, a szurkolók egy része mégis elégedetlenkedett. Időnként felharsant a fütty, amit a B-közép kitartó buzdítása nyomott csak el. 

 

A mérkőzés végéhez közeledve egyre több volt a hiba a játékunkban, bár az akarásra nem lehetett panasz. A kecskemétiek a 78. percben dolgozták ki az első nagy helyzetet, szerencsénkre Farkas - ha centikkel is – fölé fejelt. Mindenesetre intő jel volt, hogy a figyelem egy percre sem lankadhat. A végén Polekszicsnek kellett nagyot védenie, a mérkőzés során először.

 

A játékunk nem volt ugyan látványos, de most valóban az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot.

 

Soproni Liga 15. forduló

DVSC-TEVA – Kecskeméti TE 1-0 (1-0)

 

Debrecen, 4000 néző. Vezette: Takács (Szpisják, Medovarszki)

DVSC: Polekszics – Bodnár, Szélesi, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss, Ramos (Leandro 77.), Szakály, Czvitkovics – Oláh (Dombi 81.), Coulibaly (Rudolf 66.)

KTE: Lazareanu – Schindler, Némedi, Gyagya, Farkas - Alempijevics, Koncz (Bagi 77.) – Csordás (Tölgyesi 84.), Litsingi, Yannick – Montvai (Bertus 61.)

Gól: Czvitkovics (27.)

Sárga lap: Ramos (22.)