Büntetővel kikapott 1-0-ra a Loki

Sport - 2010-10-01

A meccs előtt másfél órával a Luigi Ferraris Stadionjának kivetítőjén a Sampdoria korábbi sikeres meccseinek a góljait vetítették le, ezzel is fokozva a hazai szurkolók hangulatát. Nem jöttek ki egyébként sokan, félház sem volt. Debrecenből mintegy háromszázan érkeztek.

A hazai szurkolók kezdetben igencsak bosszankodnak, ugyanis az első negyedórában sok labdát szereztünk, mentünk előre, hajtottunk. Csak valahogy mindig az történik, hogy ilyenkor kapunk váratlanul egy gólt, vagy kiállítanak tőlünk valakit. Ezúttal az előbbi verzió következett be. A 18. percben Laczkó Zsolt folytatott Pazzinivel nagy harcot a labdáért, mindketten földre kerültek, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit maga a sértett értékesített. Kiegyenlített játék, nagy iram jellemezte a találkozót, de kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt.

 

A szünet Herczeg András cserélt, Szakály Péter helyett Kulcsár Tamás folytatta. Az olaszok a második félidőben többet támadtak, és veszélyesebben is játszottak, ám voltak olyan időszakok, amikor a Loki előtt adódtak nagy lehetőségek. Például Kiss Zoltán távoli bombája alig ment a kapu mellé, Czvitkovics Péter lövésénél pedig a kapus védett nagyot, de Simac is betalálhatott volna. Nagyon jól játszottunk, ezért is fájó, hogy nem jött össze a pontszerzés, mert megérdemeltünk volna. Ehelyett egy vitatható tizenegyessel kikaptunk. A játék mindenesetre biztató, és reméljük, tényleg elindulunk fölfelé.

 

Európa Liga, I-csoport 2. forduló

US Sampdoria – DVSC-TEVA 1-0 (1-0)

 

Luigi Ferraris Stadion, 18 000 néző, Vezette: Kovarik (Filipek, Mecl – csehek)

Sampdoria: Curci – Cacciatore (Zauri 73.), Volta, Lucchini, Accardi – Koman (Marilungo 80.), Palombo, Dessena, Mannini (Guberti 58.) – Pazzini, Cassano

DVSC: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Laczkó – Kiss Z., Varga J. – Szakály (Kulcsár 46.), Czvitkovics, Yannick (Bódi 87.) - Coulibaly

Gól: Pazzini (11-esből, 18.)

Sárga lap: Mijadinoszki (18.), Laczkó (18.), Luchini (57.), Kiss (61.)