Debreceni sikerek a focikavalkádon

Sport - 2009-12-15

Lezajlottak a XIX. OTP-BANK Télapó és Karácsonyi Kupa- Huszti Péter emléktorna mérkőzései, melyen az elmúlt évekhez hasonlóan sok külföldi és hazai csapat vett részt. A román, ukrán, fehérorosz és szerb csapatok mellett a hazai élvonal utánpótlás gárdái és utánpótlás nevelő egyesületei is képviseltették magukat.

Szám szerint 143 csapat mintegy 2500 focistája mérte össze tudását 11 kategóriában. A rendezvénynek Debrecen két kiemelt sportcsarnoka (Hódos I. és Oláh G. Sportcsarnok) volt, valamint az Újkerti Nevelési Oktatási Központ, Hajdúböszörményben a Bocskai Általános Iskola tornacsarnoka és a Hajdúböszörményi Torna Egylet Rendezvénycsarnoka.

A legeredményesebben a debreceniek szerepeltek, hiszen a rendező DHSE Olasz Focisuli 1 arany 1 ezüst és 1 bronz, a DVSC utánpótlása szintén 1 arany 1 ezüst és 1 bronz, és a DSI 1 arany érmet szerzett.

 

Négy nap alatt 5 helyszínen összesen 422 mérkőzésen 1230 gól született. A gyerekeket több mint fél ezer szülő, hozzátartozó kísérte el a rendezvényre, szurkolt nekik a 4 nap folyamán.

 

A tornákon készült képek és kisfilmek megtekinthetők a www.olaszfocisuli.hu weboldalon.