Profi és Amatőr: 3 évestől 71 évesig

Sport - 2010-01-11

Az Oxigén Kupa erdei futóverseny sorozat 2006-ban kezdődött. Először csak versenyszerűen futó szenior atléták vettek részt a versenyeken. Később csatlakoztak a debreceni profi közép és hosszútávfutó atléták, akiknek jól illeszkedett a téli felkészülésükbe a versenysorozat.

Hajrá Futás!

A 2007-2008-as versenysorozaton megjelentek versenyeinken, az egészségükért tenni akarók, a futást kedvelő amatőrök. Ez teljesen egybeesett a szándékainkkal, hogy versenyzési lehetőséget biztosítsunk a csodálatos Nagyerdő ösvényein a profi és szenior atlétáknak, s minden futást szerető amatőrnek. Az elejétől kezdve hirdettük: ugyanolyan értéket képvisel számunkra és ugyanolyan elismerésben kívánjuk részesíteni teljesítményéért a profi atlétát és az amatőr futót. Eltökélt szándékunk, hogy versenyeinken részt vevő futótársaink tiszteljék, becsüljék valamennyi versenyzőtárs eredményét. További sarokpont a versenyeink megrendezésében, hogy nincs nevezési díj és nem is lesz. Bár kétségtelen tény, hogy minden pénzbe kerül, azonban a legkevésbé szeretnénk, hogy a pénzről szóljon a rendezvényünk. Támogatóink, akik többsége megtalált bennünket, és egyetértenek céljainkkal, szándékunkkal, biztosítják mindazt, amit nyújtani tudunk futótársainknak, a névvel ellátott rajtszámot, a verseny után kiadásra kerülő üdítőt, forró teát, banánt, csokit, az eredményhirdetésen átadott díjakat, ajándékokat, valamint a tombola nyereményeket.

 

A verseny lebonyolításában közreműködő segítők valamennyien önzetlenül, ellenszolgáltatás nélkül a futás, a futók szeretetéért végzik munkájukat.

 

A 2009-2010-es versenysorozat eddigi 4 versenyén 159-233-197-163 fő vett részt. Összesen több mint 310 futótársunk indult legalább egy alkalommal. A legfiatalabb futótársunk 3, a legidősebb 71 éves.

2009-től a verseny fővédnöke Balczó András a Nemzet Sportolója.

A versenyeink mindig szombaton 11 órai kezdettel kerülnek megrendezésre. A következő verseny február 6-án lesz.

Jelszavunk: Hajrá Futás!

 

 Áts László és Cseke István a verseny szervezői.