A korrupció elleni küzdelem jelentőségét hangsúlyozták a Transparency International konferenciáján

Vélemény - 2017-05-05

A korrupció elleni erőfeszítések fontosságát hangsúlyozták a felszólalók a Transparency International (TI) Magyarország nemzetközi konferenciáján, pénteken Budapesten.

A Hatékony küzdelem a korrupció ellen - jó gyakorlatok az Európai Unióban címmel megrendezett tanácskozáson Martin József Péter, a TI Magyarország ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: az uniós tagállamoknak kiemelt felelősséget kellene vállalniuk az EU pénzügyi érdekeinek megvédésben, de a hatóságok fellépése gyakran lassú, sokszor nem üldözik kellő hatékonysággal az uniós forrásokat övező csalásokat.

Zupkó Gábor, az Európai Bizottság magyarországi képviseletének vezetője szerint korunk egyik legnagyobb társadalmi kihívása továbbra is a korrupció, amely a tagállamoknak és az uniónak egyaránt kárt okoz, hátráltatja a gazdasági növekedést és aláássa a legitim intézményekbe vetett bizalmat.

Giovanni Kessler, az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) főigazgatója kiemelte: a legaggasztóbb és legveszélyesebb trend a nemzetközi, határokon átívelő korrupció és az, hogy egyes országok, demokráciák olyan rendszereket működtetnek, ahol a korrupció szervesen kapcsolódik ahhoz, ahogy az országot irányítják.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza