Ajánljuk

Eredmények megjelenítése 2461-től 2478-ig 2478 találatból.

Az OVB elnöke szerint törvényes volt a választás

Ajánljuk - 2006-10-02

A vasárnapi önkormányzati választások a törvényes rendnek megfelelően, méltóságteljesen és jogállami keretek között zajlott le - mondta Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság elnöke a választás előzetes eredményéről szóló vasárnapi sajtótájékoztatón.

Debrecenben járt az UEFA delegátusa

Ajánljuk - 2006-09-28

Szerdán Debrecenben járt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szemlebizottsága, amelynek tagjai a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére vonatkozó magyar-horvát közös pályázatban majdani házigazdaként megjelölt helyszíneket - a horvát után az érintett magyar városokat - látogatják végig ezekben a napokban.

Köztársasági Elnöki Hivatal: nincs alkotmányozó nemzetgyűlés intézménye

Ajánljuk - 2006-09-26

Az alkotmányozó nemzetgyűlés intézményét a hatályos alkotmány nem ismeri, ilyen gyűlés a rendszerváltás óta fennálló alkotmányos berendezkedéssel összeegyeztethetetlen lenne - tájékoztatta a Köztársasági Elnöki Hivatal sajtófőnöke kedden az MTI-t.

Göncz Kinga az ENSZ BT bővítését szorgalmazta New Yorkban

Ajánljuk - 2006-09-26

Magyarország támogatja az ENSZ Biztonsági Tanácsának a bővítését az állandó és a nem állandó tagok tekintetében is - jelentette ki Göncz Kinga külügyminiszter a világszervezet közgyűlésének 61. ülésszakán, New Yorkban.

Orbán Viktor: mérséklő hatást kell kifejteni

Ajánljuk - 2006-09-25

Mérséklő hatást kell kifejteni - jelentette ki Orbán Viktor a kialakult helyzet kapcsán vasárnap este a tv2 Napló című műsorában. \"Én (...) felelősen és mérséklő hatást kifejtve szeretnék csak közreműködni ennek a helyzetnek a megoldásában\" - tette hozzá a Fidesz elnöke, arra a kérdésre válaszolva, miért nem ment ki a Kossuth téri tüntetésre, s miért volt ott és szólalt fel pártja alelnöke, Schmitt Pál.

Az Európai Bizottság támogatja a magyar konvergenciaprogramot

Ajánljuk - 2006-09-23

Az Európai Bizottság támogatja a magyar középtávú kiigazítási programot annak várható kockázatai ellenére is - derül ki abból a szövegtervezetből, amihez a Reuters csütörtökön hozzájutott.

CNN: Felpezsdítő a magyarok naivitása

Ajánljuk - 2006-09-21

"Honnan lehet tudni, hogy egy politikus hazudik? Onnan, hogy mozog a szája" - ezzel a régi viccel próbálta érzékeltetni a CNN kommentárjában, mennyire naivnak tartja a magyarok reakcióját azután, hogy kiderült, az ország miniszterelnöke hazudott.

Rosszabbak a kilátások a zavargások miatt, esik a forint

Ajánljuk - 2006-09-20

Esni kezdett a forint arra a hírre, hogy a Fitch negatívra változtatta Magyarország hitelminősítésének kilátását. A hitelintézet szerint Gyurcsány lemondásának követelése miatt bizonytalan a reformprogram végrehajtása.

Az Országgyűlés elfogadta az erőszakmentességről szóló politikai nyilatkozatot

Ajánljuk - 2006-09-19

Csaknem egyhangúlag fogadta el az Országgyűlés Az erőszak ellen és a békességért című ötpárti nyilatkozatot kedden. A dokumentumot 295 igen szavazattal, két ellenszavazattal és két tartózkodással fogadta el a Ház.

Szervezetten szivárogtatták ki a hangfelvételeket  

Ajánljuk - 2006-09-19

Egy időben érkeztek a médiumokhoz a miniszterelnök beszédét tartalmazó cédék. Motoros futárok szállították a szerkesztőségekbe a hangfelvételt, értesült az egyik kereskedelmi csatorna.

A Magyarországi Református Egyház  Zsinata Elnökségének nyilatkozata

Ajánljuk - 2006-09-18

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége több egyházközség és egyháztag kérésére, Isten Szentlelkének bölcsességét kérve, imádságban könyörög útmutatásért a vasárnap óta Magyarországon kialakult helyzetben.

Molnár Lajos: Véget ér a szocializmus

Ajánljuk - 2006-09-14

A kórházak 10-15 éve csődhelyzetben vannak, de azzal nem megyünk semmire, ha minden évben mindenkinek egy kicsivel többet adunk, meg kell változtatni az ellátás rendszerét, jelentette ki az egészségügyi miniszter az ajkai kórházban.

Három csoportmérkőzés, 35 ezres stadion

Ajánljuk - 2006-09-13

A debreceni képviselőtestület még tavaly döntött: Magyarország és Horvátország közös pályázatának eredményessége esetén előzetes kötelezettséget vállal arra, hogy az állami támogatással 2009. december 31-ig megvalósítandó 15.000 férőhelyes labdarúgó stadion 35.000 fősre való bővítéséhez helyszínt és részleges támogatást biztosít Debrecenben.

Az MDF az önkormányzati törvény módosítását kezdeményezi

Ajánljuk - 2006-09-11

A polgármestereket a jövőben ne közvetlenül, hanem ismét a képviselő-testületek válasszák, és a funkciót egy személy csak 2-3 ciklusban tölthesse be. Az erről szóló törvényjavaslat-módosítást még az ősszel az Országgyűlés elé terjeszti az MDF - nyilatkozta a párt országos elnökhelyettese vasárnap.

A vasúti személyszállítás újraszervezése

Ajánljuk - 2006-09-09

A vasúti személyszállítás újra szervezésének tántoríthatatlanul, de nem ész nélkül állunk hozzá - mondta Kóka János sajtótájékoztatón pénteken, Zircen, miután megszemlélte a Veszprém-Zirc-Győr közötti vasúti szárnyvonal Bakonyon átvezető szakaszát. 

Sikerrel pályáztak az önkormányzatok

Ajánljuk - 2006-09-07

Mintegy 190 milliárd forint értékű beruházást valósíthatott, illetve valósíthat meg 706

magyar önkormányzat a Nemzeti Fejlesztési Terv pályázatain elnyert európai uniós

támogatásnak köszönhetően. Az uniós pályázatokon nyertes önkormányzatok

területén csaknem 7 millió ember él – az ő életminőségük javításához járul hozzá az

önkormányzatok és intézményeik által megvalósított, csaknem 1400 nyertes pályázat.

Első fokon pert nyert az FTC

Ajánljuk - 2006-09-06

A Fővárosi Bíróság elsőfokú, nem jogerős ítéletével megsemmisítette kedden azt a két határozatot, amellyel megvonták nyáron az FTC NB I-es licenszét. A Magyar Labdarúgó Szövetség várhatóan fellebbez az ítélet ellen.

Szeptember 1: a változások napja

Ajánljuk - 2006-08-31

Nem kitörő örömmel, de az összefoglalás szándékával tesszük közre a szeptember elsején életbelépő változások összefoglalóját.