Archívum

Eredmények megjelenítése 42101-től 42120-ig 45435 találatból.

Orbán: Gazdasági fordulatot vár Brüsszel

Belföld - 2007-02-08

Brüsszeli sajtótájékoztatóján - kérdésre válaszolva - Orbán Viktor azt mondta: az értékelés egyes pontjai szerint "rendkívül kockázatos az a gazdaságpolitika, amelyet Magyarország ma folytat".

A Kossuth téren jelentősen nőtt a biztonsági kockázat

 A rendőrség illetékesei a nemzetbiztonsági szolgálatokkal közösen végzett kockázatelemzés alapján hozzák meg a Kossuth téri védelmi zónával kapcsolatos szakmai döntéseket. A rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok egybehangzó megállapítása szerint 2006. szeptembere óta a biztonsági kockázat a Kossuth téren jelentősen nőtt és állandósult.

Újabb 600 dolgozó állása forog veszélyben a Kenézy Kórházban

Fontos - 2007-02-08

A magyar egészségügy ismét a politikai egyeztetéseknek esik áldozatul. A regionális egészségügyi tanácsok szakmai javaslataival ellentétben a szakmaiság teljes kizárásával, zárt ajtók mögött dőlt el a kórházak, így a magyar betegek sorsa. A megye szocialista országgyűlési képviselői, élükön Juhászné Lévai Katalinnal ismét asszisztálnak a kormány egészségügyet ellehetetlenítő intézkedéseihez.

Az MSZP egységes európai hulladéknyilvántartó rendszert javasol

Belföld - 2007-02-07

A hulladékszállítmányok mozgását nyomon követő egységes uniós nyilvántartás létrehozására tett javaslatot Oláh Lajos, az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának szocialista tagja. Javaslatát szerdán Budapesten sajtótájékoztatón ismertette.

A miniszterelnök az új jegybankelnökről egyeztetett

Belföld - 2007-02-07

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ma a Magyar Demokrata Fórummal egyeztetett a Magyar Nemzeti Bank új elnökéről, miután hétfőn a Magyar Szocialista Párttal, kedden pedig a Szabad Demokraták Szövetségével konzultált. A kormányfő a jegybank leendő elnökének kiválasztása során figyelembe veszi a megbeszéléseken elhangzott érveket.

Makói gázmező: kitermelés-közeli helyzet a jövő év végére

Gazdaság - 2007-02-07

Kitermelés-közeli helyzetbe kerülhet a makói ároknak nevezett, 1.500 milliárd köbméter készletűre becsült gázmező a jövő év végére, amennyiben teljesülnek a szakmai várakozások - hangzott el az Olajos Seniorok Köre keddi fórumán, Nagykanizsán.

 Bajnai: Brüsszelben megalapozottnak tartják a magyar fejlesztési stratégiát

EU - 2007-02-07

Nincsenek alapvető tartalmi vitái az Európai Bizottságnak és Magyarországnak a nemzeti fejlesztési stratégiát illetően, Brüsszelben a magyar helyzetjellemzést megalapozottnak nevezték - jelentette ki Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos keddi brüsszeli sajtótájékoztatóján, az uniós végrehajtó testületnél folytatott kétnapos tárgyalásait követően.

 Az OVB eltörölné vagy korlátozná a kampánycsendet

Fontos - 2007-02-07

A kampánycsend intézményének eltörlését vagy korlátozását, továbbá az ajánlószelvény-gyűjtés jelenlegi rendjének megváltoztatását tartja szükségesnek az Országos Választási Bizottság (OVB) abban a jelentésben, amelyet várhatólag február 7-én tárgyal az önkormányzati és területfejlesztési bizottsága.

Az MSZP Országgyűlési Határozat javaslata

A Magyar Országgyűlés a jogállamiság védelme, az alkotmányos elvek érvényesülése és a parlament tekintélyének megőrzése érdekében az alábbi határozatot hozza:

 Nagy-Britannia és Bulgária elutasítja a "fogolycserét" Líbiával

Külföld - 2007-02-07

A brit és a bolgár kormány elutasította azt a nem hivatalos líbiai javaslatot, hogy a líbiai gyermekek AIDS-szel való megfertőzése címén halálra ítélt bolgár ápolónők elengedése fejében bocsássák szabadon azt a líbiai tisztet, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti Nagy-Britanniában a skóciai Lockerbie fölött 1988-ban lezuhant Pan Am-járat felrobbantásával összefüggésben.

196,1 milliárd forint az államháztartás hiánya januárban

Gazdaság - 2007-02-07

Az államháztartás önkormányzatok nélküli januári hiánya 196,1 milliárd forint lett, szemben a korábban prognosztizált 224,6 milliárd forinttal - közölte az előzetes adatot a Pénzügyminisztérium. "Januárban alapvetően a prognózisnak megfelelően alakult az államháztartás helyzete, a hiány kismértékben elmaradt a várttól" - kommentálta a tárca az államháztartási folyamatok alakulását 2007 első hónapjában.

 Az MTA szakmai véleménycserét tartott az agráriumról és a vidékfejlesztésről

Gazdaság - 2007-02-07

Magyarországon a mezőgazdaság volt a rendszerváltás egyik vesztes ágazata - szögezte le Tóth Péter, az Agrár Európa Tanácsadó Iroda ügyvezető igazgatója kedden Budapesten a Magyar Tudományos Akadémia által szervezett szakmai tanácskozáson. Az eszmecserén az akadémiai intézetek kutatói tekintették át az agrárium és a vidékfejlesztés lehetőségeit, helyzetét.

Horváth Ágnes: nem csökkent a háziorvosok finanszírozási díja

Vélemény - 2007-02-07

Nem igaz a háziorvosok azon állítása, hogy finanszírozási díjuk csökkent - jelentette ki Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára kedden Budapesten a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén elhangzottakra reagálva.

Ezer tonna lejárt szavatosságú élelmiszerből készült eddig biogáz

Fogyasztóvédelem - 2007-02-07

Az átcímkézett, lejárt szavatosságú, lefoglalt élelmiszerekből eddig hozzávetően 1000 tonnányit gyűjtött be és szállított biogáz előállítására a Budapesti Szennyvíztisztító Telepre, a Biofilter Zrt. - közölte a társaság vezérigazgatója.

 Washington 279 millió dolláros segélyt ad Koszovónak a jogállás eldöntése után

Külföld - 2007-02-07

George Bush amerikai elnök azt javasolta a kongresszusnak, hogy az Egyesült Államok 279 millió dollár pótlólagos segélyt különítsen el Koszovó számára, és a pénzösszeg folyósítására azután kerüljön sor, hogy eldőlt az ENSZ irányítása alatt álló dél-szerbiai tartomány jogállása.

 Huszonnégy javaslatot fogalmazott meg a Gönczöl-jelentés

Ajánljuk - 2007-02-07

Összesen huszonnégy javaslatot fogalmazott meg jelentésében a tavaly szeptember-októberi fővárosi eseményeket vizsgáló Gönczöl-bizottság; a testület vezetője azt mondta, a felelősségre vonással kapcsolatban nem fogalmaztak meg ajánlást.

 Járványszünetet rendeltek el több száz kárpátaljai iskolában és óvodában

Járványszünetet rendelt el a közegészségügyi hatóság Kárpátalja 171 iskolájában és 126 óvodájában azt követően, hogy a megyében megközelítette a járványküszöböt a heveny légúti vírusfertőzéses megbetegedések száma.

Mesterkurzus két egyetem között

Oktatás - 2007-02-06

Tananyagok és hallgatók cseréjét, innovációs és kutatási közös munkát segítő együttműködési szerződést írtak alá a Debreceni Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorai kedden, Debrecenben.

Ledarálták az illegális cigarettát

Helyi - 2007-02-06

60 ezer doboz cigarettát daráltak le a Vám- és Pénzügyőrség munkatársai kedden Debrecenben. Ezt a mennyiséget egyetlen héten foglalták le. A cigaretta legális értéke több mint 20 millió forint. Románia uniós tagsága óta csak szúrópróbaszerűen ellenőriznek a román-magyar határon, a korábbi időszakban előfordult, napi  10-15 eset helyett 20-25 alkalommal foglalnak le hamis cigarettát.

Debrecenben ülésezett a rektori konferencia egyetemi tagozata

Oktatás - 2007-02-06

A Magyar Rektori Konferencia Egyetemi Tagozata Debrecenben tartotta évindító tanácskozását. A 25 hazai egyetemi rektorai áttekintik a felsőoktatás minőségirányítási rendszerét, a finanszírozás kérdéseit, s tájékoztatót hallgatnak meg az akkreditációs bizottság, a doktorképzés, az OTKA és a nyelvvizsga akkreditáció időszerű kérdéseiről.