Archívum

Eredmények megjelenítése 42101-től 42120-ig 42795 találatból.

Diploma: piacképesség mindenek felett

Oktatás - 2006-08-02

Tűzoltó leszel, vagy katona, vagy humánerőforrás-menedzser? A versenyképesség ma már mindent meghatároz; akik pedig piacképtelen szakokon tanulnak, nincsenek tisztában vele, hogy értéktelen lesz diplomájuk a munkaerőpiacon - derül ki az Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet tanulmányából.

Tovább csökkent júniusban a munkanélküliség az eurózónában

EU - 2006-08-02
Az eurózóna országaiban júniusban tovább csökkent a munkanélküliség, amely a legalacsonyabb szintjére süllyedt 2001 közepe óta. Az Eurostat keddi közlése szerint a 12 tagú eurózónában a munkanélküliség júniusra 7,8 százalékra süllyedt a májusi 7,9 százalékról.

Függetlenek a nyíregyházi önkormányzati választáson

Helyi - 2006-08-02

A Függetlenek Egyesülete ismét állít jelölteket Nyíregyházán az önkormányzati választásra . Az egyesület 1994-es alakulásától kezdve, az azóta történt három helyhatósági választás szavazatai alapján mindig jelentős számú frakciót alakíthatott a város képviselőtestületében és 12 éve tagja a települést irányító, vezető koalíciónak is.

Magosz: az idei búzatermés mennyisége elmarad a tavalyitól

Gazdaság - 2006-08-02

Az országban a Magosz adatai szerint 98 százalékban befejeződött az aratás - közölte Obreczán Ferenc, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) főtitkára.

Járai: versenyképes gazdaság nélkül nem érdemes bevezetni az eurót

Gazdaság - 2006-08-02
Amíg Magyarország gazdasága nem lesz versenyképes, nem érdemes bevezetni az eurót - mondta Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke kedden Budapesten, azon az emlékkonferencián, amelyet a jegybank a forint bevezetésének 60. évfordulója alkalmából rendezett

Több ezer ember maradt áram nélkül Budapesten a vihar miatt

Belföld - 2006-08-02

Mintegy tízezer fogyasztó maradt áram nélkül Budapesten a belvárosi kerületekben a a kedd esti vihar miatt, mert a víz transzformátorállomásokat öntött el - közölte Boross Norbert a Budapesti Elektromos Művek (ELMŰ) szóvivője.

Picasso szerelmei Budapesten

Kultúra - 2006-08-02

Picasso szerelmei címmel kamara kiállítás nyílt kedden a Szépművészeti Múzeumban a Géniuszok - remekművek sorozat ötödik tárlataként. A Szépművészeti Múzeum Piramis termében, éjfekete borítású falakon magyar és angol nyelvű magyarázó forrásidézetek mellett fotók, és egyenként megvilágítva vonulnak fel Pablo Picasso (1881-1973) asszonyai.

Izraeli katonák ezrei harcolnak Libanon déli részén

Külföld - 2006-08-02
Egy izraeli katonai szóvivő hivatalosan megerősítette, hogy az izraeli hadsereg repülőről szétszórt röplapokon figyelmeztette a Lítánitól északra fekvő települések némelyikének lakosságát: hagyják el otthonukat, mert az izraeli erők nagyszabású légi és földi csapássorozatra készülnek a térségben a Hezbollah fegyveresei ellen

Izraeli csapatok a Hezbollah központjában 

Külföld - 2006-08-02

Gyorshírben jelentették a hírügynökségek, hogy nagyszámú izraeli ejtőernyőst dobtak le a helikopterekről a kelet-libanoni Baalbek közelében, ahol most heves harcok dúlnak a Hezbollah fegyvereseivel.

Lemondott a mentőszolgálat főigazgatója

Belföld - 2006-08-02

Lemondott tisztségéről Takács Zoltán, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

Győrfi Pál, a szervezet szóvivője felhatalmazás hiányában nem tudott nyilatkozni a lépés indokáról a távirati irodának. Azt mondta: helyettesítésről várhatóan szerdán születik döntés. A távozó vezető feladatait várhatóan általános helyettese, Gorove László veszi át.

A kórusfesztivál győztese: a Taipei Kamaraénekesek

Kultúra - 2006-08-01

A világ tíz legjobb kórusversenyébe tartozó debreceni rendezvénysorozat újból kivívta a résztvevők elismerését. A Bartók Béla XXII. Nemzetközi Kórusverseny Nagydíját a Taipei Kamaraénekesek együttese nyerte.

Fiatal ötvösök találkozója

Kultúra - 2006-08-01

Nyolcadik alkalommal ad otthont a Debreceni Ötvöszománc Szimpóziumnak a Kós Károly Művészeti Szakképző Iskola 2006. július 31. és augusztus 13. között. A kéthetes alkotótáborban magyar, osztrák és az iskola finn testvériskolájának alkotói vesznek részt.

Ismét elzártak egy tiltott kéjelgőt!

Kékhírek - 2006-08-01

2006. július 28-án a Debreceni Rendőrkapitányság, Újkert- Kertségi Rendőrőrsének járőrei a nagyerdei Kurta utca és Zöld Sándor utca kereszteződésében  észlelték, amint egy 21 éves hölgy - védett övezetben -  szexuális szolgáltatásra kínálta bájait az arra haladó autósok részére.

Másként látják a külföldiek a forintot - megfordult a tőkeáramlás a napokban

Pénzügyek - 2006-08-01

A júniusi rendkívül nagy, mintegy 550-600 milliárd forintot kitevő magyarországi tőkekivonás júliusban 50-100 milliárd forint között további tőkekivonássá lassult - derül ki a Magyar Nemzeti Bank által tegnap közzétett adatokból.

Izrael kiterjeszti a szárazföldi műveleteket

Külföld - 2006-08-01

Izraeli harci gépek kedd hajnalban mélyen behatolva Libanon légterébe olyan területekre mértek csapást, amelyeken a Hezbollah síita szervezet állásokat épített ki - közölték szemtanúk.

Munkaügyi ellenőrzések a vendéglátóiparban

Belföld - 2006-08-01
A munkaügyi bírságok 15-16 százalékát a vendéglátóiparban szabták ki a munkaügyi felügyelők az idei első félévben folytatott vizsgálatok szerint. Az Országos Munkabiztonsági és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) által ellenőrzött cégeknél az összes ágazatban az érintett munkavállalók több mint felét, kb. 82 ezer főt valamilyen munkaügyi szabály megsértésével foglalkoztatták

AVIA: új üzemanyagtöltő-hálózat Magyarországon

Gazdaság - 2006-08-01

AVIA néven új benzinkúthálózat jelent meg Magyarországon: egyelőre két ilyen feliratú kúttal találkozhatnak az autósok, de a svájci non-profit társággal kapcsolatban álló magyar egyesület három év múlva legalább 30 ilyen állomást szeretne üzemeltetni.

Augusztus végén lesz döntés a kormányingatlanok eladásáról

Belföld - 2006-08-01
A kormány várhatóan augusztus végén dönt arról, hogy a kormányzat által használt ingatlanok közül melyeket értékesítse 2007 végéig. A kormányzat első lépésben 33 épület értékesítését vizsgálja, amelyeket jelenleg minisztériumok használnak

Az EU bízik abban, hogy még a héten döntés születik a libanoni tűzszünetről

EU - 2006-08-01

Az Európai Unió bízik abban, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa még a héten döntést hozhat a libanoni tűzszünetről - jelentette be hétfőn Erkki Tuomioja, az EU soros elnöki tisztét betöltő Finnország külügyminisztere. Tuomioja támogatja Condoleezza Rice amerikai külügyminiszternek az ENSZ BT döntését szorgalmazó erőfeszítéseit.

K Ö Z L E M É N Y a megyei listaállításhoz szükséges ajánlások számáról

Helyi - 2006-08-01

A Hajdú-Bihar Megyei Területi Választási Iroda a megyei listaállításhoz szükséges ajánlások számáról a választási eljárásról szóló 1997. évi C. törvénynek a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint a kisebbségi önkormányzati képviselők választásán történő végrehajtásáról szóló 29/2006. (V. 30.) BM rendelet 18. §-a alapján a következő közleményt adja ki:

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza