Archívum

Eredmények megjelenítése 42101-től 42120-ig 44408 találatból.

Bölcskei szerint a kormány nem mond igazat

Belföld - 2006-11-22

Intuitív, azaz megérzésen alapuló kormányzás van ma Magyarországon, bizonyos esetekben a kormányzati döntések nélkülözik a jogszerűség és a közigazgatási menetrend szabályait - jelentette ki Bölcskei Gusztáv püspök a Magyarországi Református Egyház budapesti zsinati ülésén.

December 15-én sztrájkolnak a pedagógusok

Belföld - 2006-11-22

Kétórás figyelmeztető ágazati sztrájkot hirdet december 15-re, munkakezdésre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - jelentette be Kerpen Gábor elnök szerdán Budapesten.

Kósa-Demszky-csörte a kormányfőnél

Belföld - 2006-11-22

Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere a kormányt, Demszky Gábor liberális főpolgármester viszont az önkormányzati oldal megosztottságát hibáztatta a két fél egyeztetéseinek sikertelenségéért a miniszterelnök által összehívott önkormányzati egyeztető fórum ülésén.

Öttusa-vb: aranyérmes a magyar férfi váltó

Sport - 2006-11-22

Aranyérmet szerzett a Horváth Viktor, Fülep Sándor, Kállai Ákos összeállítású együttes a guatemalavárosi öttusa-világbajnokság férfi váltóversenyében. A második helyen a fehéroroszok végeztek, a dobogó harmadik fokára pedig a kínaiak állhattak fel a 16 csapatos mezőnyben.

Elhunyt Robert Altman rendező

Kultúra - 2006-11-22

Robert Altman a M.A.S.H., a Nashville, a Rövidre vágva és A játékos rendezője hétfőn hunyt el egy Los Angeles-i kórházban 81 éves korában. Halálának oka nem ismeretes, írta a Variety.

Tűzszünet?

Jegyzet - 2006-11-22

Apró jelek mutatnak arra, hogy a politikusok időnként olvasnak is. Éppenséggel olyan elemzéseket, amelyek arra figyelmeztetnek, hogy abba kellene hagyni a lövészárkokba beásott csapatok között a lövöldözést.

Vagy olyan közvélemény-kutatásokat, amelyek azt jelzik, hogy gyors ütemben növekszik a honi politikából kiábrándultak népes tábora.

Liberális javaslat Debrecen Pólus programját felügyelő önkormányzati bizottság felállítására

Vélemény - 2006-11-22

Debrecen számára az elkövetkező évek a nagy lehetőségek, de a nagy kihívások időszaka lesz. A stratégiai célok megvalósítását nagymértékben elősegíti, és a fejlesztés külső feltételrendszerét jelenti az a tény, hogy a 2007-2013 közötti Nemzeti Stratégiai Referenciakeret (NSRK) megalapozását jelentő Országos Fejlesztéspolitikai Koncepcióban (OFK) és Országos Területfejlesztési Koncepcióban (OTK) – mint a helyzetfeltárásban utalás történt rá – a város, mint fejlesztési pólus külön is nevesítve van. A programokban megfogalmazott fejlesztések értéke a 25-30 milliárd forintot is elérheti!

Az OKM nem tervezi a nyelvi előkészítő osztályok megszüntetését

Oktatás - 2006-11-22

"A minisztérium célja, hogy minden lehetséges eszközzel támogassa a tanulókat az idegen nyelvtudás megszerzésében. Törekszünk arra, hogy a nyelvi kompetenciák fejlesztésével egyre több lehetőség álljon a tanulók rendelkezésére" - olvasható az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) közleményében, amely hozzáteszi: az alapfokú művészetoktatást sem kívánják megszüntetni.

Felfedezték az Alzheimer-kór fő okát

Egészségügy - 2006-11-22

Az Alzheimer-kórnak különféle kockázati tényezői léteznek, ám kanadai kutatók megtalálták a mindegyik hátterében meghúzódó legfőbb okot, ami nem más, mint az oxigénhiány - olvasható a The New Scientist című angol tudományos hetilap honlapján.

Csodálatos meccs volt Madridban

Sport - 2006-11-22

Hihetetlenül izgalmasan alakulnak a csoportok az 5. fordulót követően a Bajnokok Ligájában. Az eddig biztos továbbjutó Manchester United megbotlott Glasgowban, és ez a vereség  nehéz helyzetbe hozta Rooneyékat

Előzetes normakontrollt kérnek a gyógyszergyártók

Belföld - 2006-11-22

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (Magyosz) és a Generikus Egyesület álláspontja szerint az elfogadott törvény hátrányosan érinti az olcsóbb, generikus termékek gyártóit, és rontja a magyarországi gyógyszeripar versenyképességét. Mindkét érdekvédelmi szervezet kéri az előzetes normakontrollt, és további jogi lépések megtételét is kilátásba helyezik.

A Mol az utolsó kárpótlási jegyes akció kisbefektetőknek

Ajánljuk - 2006-11-22

 Az ÁPV még októberben döntött úgy, hogy a Mol Zrt. alaptőkéjének 1,77 százalékát kitevő, több mint 1.893.476 darab, 40 milliárd forintot meghaladó értékű részvénycsomagjának értékesítésénél kárpótlási jegyeket is elfogad.

Várhatóan a héten kiadják az M0-ás építési engedélyét

Fontos - 2006-11-22

A Közlekedési Főfelügyelet (KF) várhatóan még a héten, csütörtökön vagy pénteken kiadja az M0-ás körgyűrű keleti szektor 3-as számú főút és M3-as autópálya közötti szakaszra szóló építési engedélyt - mondta Bíró József, a Központi Közlekedési Felügyelet (KKF) igazgató helyettese.

Rendőrök és tüntető tűzoltók csaptak össze Párizsban

Külföld - 2006-11-22

Összetűztek egymással a fizetési és nyugdíjviszonyaik miatt tüntető tűzoltók és a rend biztosítására kivezényelt rendőrök kedden este, Párizsban. A párizsi elöljáróság tájékoztatása szerint akkor fajultak el az események, amikor a megmozduláson részt vevő mintegy hatezer tűzoltó egy nem engedélyezett útvonalon akart bevonulni a városközpontba, és a rendőrök az útjukat állták.

Füstirtók: Két szavazattal győztek a halálpártiak az életet képviselőkkel szemben

Belföld - 2006-11-22

 Hétfő délután 175 igen és 175 nem szavazattal két tartózkodás mellett elvetette a Parlament, hogy a cigarettázástól eltiltott gyereknek a jövőben ne kelljen az élelmiszer áruházak pénztárainál dohányreklámokat nézegetniük. Az orvosok élen jártak a dohányipari lobbi támogatásában.

Megszületett az első reformtörvény - a kormányszóvivő közleménye

 November 20-án a parlament elfogadta az első egészségügyi reformtörvényt. Ezzel a kormány munkája látványosan új szakaszba jutott, hiszen a stabilizáció és a kiigazítás szükséges rövid távú intézkedései mellett elindultak a hosszabb távú egyensúlyteremtést és az igazságosabb társadalmi rendszerek kialakítását célzó reformok, átalakítások.

A tudomány önmagáról

Tudomány - 2006-11-22

Az Egyesület a Felsőoktatásért és a Kutatásért nov. 17.-én konferenciát szervezett A Tudomány önmagáról címmel. A konferencián neves kutatók szólaltak fel a tudomány intézményrendszere, finanszírozása, a tudományos igazság, valamint a tudomány és a nyilvánosság kapcsolatának kérdésében.

BRFK: november 24-e után is műveleti terület marad a Kossuth tér

Belföld - 2006-11-22

November 24-e után is műveleti terület marad a Kossuth tér - közölte Jármy Tibor, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel kedden. Ismertetése szerint a főkapitány korábban is azt mondta, hogy "amíg a biztonsági kockázat fennáll, addig ezt a műveleti területi jelleget fenntartja" "Erről van szó most is" - tette hozzá.

Meggyilkolták Pierre Dzsemájel Szíria-ellenes libanoni minisztert

Meggyilkolták Pierre Dzsemájel libanoni ipari minisztert kedden Bejrút Szin el-Fil nevű keresztény negyedében - jelentette a libanoni közszolgálati hírügynökség és a Falangista Párt rádióadója.

Fidesz-OVB: 3-4

Belföld - 2006-11-21

A maradék öt Fideszes és KDNP-s kérdésről döntött az Országos Választási Bizottság. Kedden két ellenzéki népszavazási kezdeményezést engedtek át, hármat pedig elutasítottak. Hétfőn egy ment át, egy pedig elbukott. A Fidesz mindenképp Alkotmánybírósághoz fordul.