Archívum

Eredmények megjelenítése 42101-től 42120-ig 43434 találatból.

Beválasztotta elnökségébe az MTI elnökét az Európai Hírügynökségek Szövetsége

Külföld - 2006-09-22

Elnökségi tagjává választotta az Európai Hírügynökségek Szövetsége Vince Mátyást, az MTI elnökét a pénteken, Genfben tartott jubileumi közgyűlésén. Az European Alliance of News Agencies (EANA) ötven éve, 1956-ban alakult. A Magyar Távirati Iroda 1970 óta a tagja.

Brüsszel támogatja a konvergenciaprogramot 

EU - 2006-09-22

Az Európai Bizottság támogatja a magyar középtávú kiigazítási programot annak várható kockázatai ellenére is - derül ki abból a szövegtervezetből, amihez a Reuters csütörtökön hozzájutott. A jövő héten hagyja majd jóvá a bizottság a konvergenciaprogramot.

Tejhiány jöhet

Gazdaság - 2006-09-22

A hazai termelők inkább Olaszországba és Szlovéniába viszik a nyerstejet, így akár tejhiány is lehet Magyarországon – írja a Napi Gazdaság.

Kamatemelés: csak a mérték a kérdés

Gazdaság - 2006-09-22

Egyértelműen kamatemelést várnak az elemzők a monetáris tanács hétfői ülésétől, csak a mértéke kérdéses. A NAPI Gazdaság konszenzusa 50 bázispont emelést valószínűsít, míg a Reuters által megkérdezett szakértők ennél óvatosabb, 25 bázispontos növelést várnak. Az alapkamat így 7,50-7,75 százalékos lehet jövő keddtől. 

Konzervatív EP-képviselők kérdéseket készülnek feltenni a magyar kormánynak

EU - 2006-09-22

Az Európai Parlament konzervatív frakciójának tagjai kérdéseket készülnek feltenni a magyar kormánynak a Brüsszelnek jelentett deficitadatokkal kapcsolatban, mert utána akarnak járni annak a gyanúnak, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tudatosan hamis adatot jelentett az Európai Uniónak - véli tudni a Süddeutsche Zeitung.

Brad Pitt lesz Cruise utódja a Mission Impossible-ben

Kultúra - 2006-09-22

Brad Pitt veszi át hollywoodi sztártársától, Tom Cruise-tól a főszerepet a Mission Impossible című filmfolyam következő folytatásában - ezt az értesülést közölte a The Sun című brit bulvárlap csütörtöki számában.

Mérsékelten nőtt a belföldi utazások száma az első félévben

Gazdaság - 2006-09-22

A belföldi turisztikai aktivitás az első félévben mérsékelten nőtt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön. Egynapos kirándulásokon a háztartások 66 százaléka, hétvégi típusú 2-4 napos utazásokon 29 százaléka, ennél hosszabb utazásokon pedig 16 százaléka vett részt.

A budapesti zavargások lecsendesedéséről írtak a világhírügynökségek

Külföld - 2006-09-22

A budapesti tüntetések folytatásáról, de a zavargások lecsendesedéséről írtak péntekre virradóra a világhírügynökségek.

A Szonda Ipsos felmérése szerint a Fidesz szította az indulatokat

Belföld - 2006-09-22

Az ellenzéki érzelmű polgárok jelentős része is úgy gondolja, hogy a Fidesz prominenseinek, így Wittner Máriának és Orbán Viktornak a beszédei szerepet játszottak a tüntetések eszkalálódásában, az indulatok elszabadulásában - olvasható a Szonda Ipsos felméréséből.

Operáció előtt

Jegyzet - 2006-09-22

Fekszem az asztalon, félig kábán. A magát műtétre alkalmasnak nyilvánító, orvos kinézetű egyén - vörös köpenyben - épp most közölte velem, hogy állapotomat illetően egyhuzamban hazudott. Nem fog fájni, ígérte kezdetben, de most azt mondja: borzasztó lesz. Nem is ott kezdi az operációt, ahol korábban nekem mondta, nem a lábamat szeretné először műteni, hanem a fejemet, és a teamje már dolgozik a programon.

Nyugodt éjszaka Budapesten 

Belföld - 2006-09-22

Erőszakos cselekmény nélkül zajlott az éjszaka a fővárosban. A Kossuth téren felszólalt egy országosan körözött személy, de a rendőrök nem vették őrizetbe. Estére megint nagy tömeg gyűlt össze a Kossuth téren, ahol az előző napokhoz hasonlóan meghallgatták a szónokokat, majd hazamentek. Hajnalra aludni tértek a tüntetők is.

Az EON és a Hortobágyi Nemzeti Park együttműködése

Belföld - 2006-09-22

Lebontják  két nemzeti park térségében a védett madarak tömeges pusztulását okozó legveszélyesebb elektromos légvezeték szakaszokat, amelyeket 2007. december végéig fokozatosan, mintegy 100 kilométeres szakaszon földkábel vált ki, így az érintett térség területén a madarak repülése 95%-ban válik biztonságossá.

Műtétre várva!

Legyen már egyszer egy pártvezető őszinte: mondja ki: "Eddig jobban éltünk, mint ahogyan dolgozunk, ezentúl jobban és többet kell dolgoznunk és rosszabbul fogunk élni."

Egységesen kiállnak az EP szocialistái Gyurcsány mellett Tabajdi Csaba szerint

EU - 2006-09-21

Az európai szocialisták bizalma töretlen a Gyurcsány Ferenc vezette kormány iránt - jelentette ki Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Szocialisták Pártja (ESZP) frakciójának szerdai ülése után.

Megjelent az MTI Kor-képek címmel indított fényképalbum-sorozatának harmadik kötete

Kultúra - 2006-09-21

Megjelent a Magyar Távirati Iroda Kor-képek címmel 2004-ben indított fényképalbum-sorozatának harmadik kötete. A sorozatnyitó Kor-képek 1945-1947 albumot tavaly az 1938-1945-ös korszakot átfogó kötet követte, s idén az 1956-os évre esett a választás az ötvenedik évfordulón való tekintettel.

A Fidesz elhalasztja nagygyűlését!

Belföld - 2006-09-21

A Fidesz az önkormányzati választások utánra halasztja szeptember 23-ára tervezett nagygyűlését - jelentette be az ellenzéki párt elnökségének döntését Kövér László választmányi elnök csütörtökön, sajtótájékoztatón.

Csend és nyugalom uralkodott délelőtt a budapesti Kossuth téren

Belföld - 2006-09-21

Csend és nyugalom uralkodott csütörtök délelőtt a budapesti Kossuth téren, ahol sok turista társaságában mintegy száz-százötven ember várta a fejleményeket - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Gyorsított bírósági eljárásban két embert elítéltek, de szabadon távozhattak

Belföld - 2006-09-21

Megkezdődött a gyorsított bírósági eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtök reggel, ahol több, az elmúlt napok budapesti összecsapásai után őrizetbe vett fiatal vár ítéletre; az első két fiatal szabadon távozhatott, miután a 3 napos őrizettel letöltöttnek számít a büntetésük.

Leszállt az Atlantis űrrepülőgép

Tudomány - 2006-09-21

Amerikai keleti parti idő szerint csütörtök hajnalban (közép-európai idő szerint déli 12.21 órakor) biztonságosan landolt az Atlantis űrrepülőgép a floridai Kennedy űrközpont leszállópályáján.

Király Levente a Nemzet Színésze

Kultúra - 2006-09-21

A Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja örökölte a Zenthe Ferenc halálával megüresedett helyet a 12 fős társaságban.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza