Archívum

Eredmények megjelenítése 45121-től 45140-ig 45435 találatból.

Holnaptól újra Cívis Korzó

Könnyű program - 2006-06-29

Holnap délután kezdődik és július 23-ig tart a Kossuth téren az immár hagyományosnak tekinthető Cívis Korzó kulturális rendezvénysorozat. A szervezők az idén is sokoldalú, színes programokat állítottak össze, amelyek közül mindenki kedvére válogathat majd.

Honnan jön a troli?  

Helyi - 2006-06-29

Felmondta a Ganz Transelektro Közlekedési (GTK) Zrt. tizenegy trolibusz szállítására kötött szerződését a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) Zrt. A Transelektro közlekedési cége egymilliárd forint árbevételnek mondhat búcsút.

Egy kiváló jelölt

Jegyzet - 2006-06-29

El kell ismerni: a lehető legjobban választott, hosszú belviszályt követően az MSZP debreceni küldöttgyűlése, amikor dr. Bazsa György professzort, a Debreceni Egyetem volt rektorát, a Felsőoktatási Tudományos Tanács elnökét jelölte az MSZP debreceni polgármester jelöltjének.

Egy előterjesztés részletei

Oktatás - 2006-06-28

Az Állami Számvevőszék Hajdú-Bihar Megyei Ellenőrzési Irodája 2006. március-május hónapokban két vizsgálatot folytatott le Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatánál. A vizsgálati jegyzőkönyvek előírják a Közgyűlés tájékoztatását az ellenőrzés megállapításairól. E tájékoztató első részét  közöljük.

Újabb pénz a repülőtér fejlesztésére

Helyi - 2006-06-28

Az elmúlt évek során a debreceni  repülőtéren jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek hatására létrejöhetett egy, az Európai Uniós normáknak és a nemzetközi előírásoknak is megfelelő, rendszeres járatok fogadásához alkalmas repülőtéri alapinfrastruktúra. A debreceni önkormányzat június 29.-i  ülésén újabb fejlesztésekről dönt a közgyűlés.

Támogatást kapnak a rászoruló családok

Közérdekű - 2006-06-28

Augusztustól átalakul a lakossági gázfogyasztók támogatási rendszere: a támogatás mértéke már nemcsak attól függ majd, hogy ki mennyi gázt fogyaszt, hanem attól is, hogy hányan laknak az adott lakásban, mekkora a jövedelmük, illetve milyen nehézségekkel kell szembenézniük. A jelenlegi úgynevezett tömbtarifa-rendszert ugyanis kiegészíti egy szociális elem.

Ülést tart a megyei önkormányzat

Helyi - 2006-06-28

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése soron következő ülését június 30-án délelőtt 9.00 órakor tartja a Megyeháza Árpád termében. A közgyűlés ezen az ülésén közmeghallgatást tart!

Vita a művi meddővé tételről

Belföld - 2006-06-28

Tizenegy kormánypárti ellenszavazat és nyolc ellenzéki támogató voks mellett nem találta általános vitára alkalmasnak szerdán az Országgyűlés Egészségügyi Bizottsága a művi meddővé tétel szabályozását kezdeményező képviselői indítványt.

A KSH jelentése szerint gyorsabb a gazdasági bővülés

Gazdaság - 2006-06-28

Az idén az első negyedévben a GDP 4,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, az előző évinél gyorsabb bővülés a bruttó állóeszköz-felhalmozásra, az élénk exportra és az ipari termelésre támaszkodott - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) összesítéséből.

Átlagosan 27 százalékkal emelkedik a gáz ára augusztus 1-jén

Gazdaság - 2006-06-28

A gáz fogyasztói ára, fogyasztással súlyozottan átlagosan 27 százalékkal emelkedik augusztus elsején - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormánydöntést követő szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Putyin parancsot adott az orosz diplomaták haláláért felelősök megölésére

Külföld - 2006-06-28

Vlagyimir Putyin elnök szerdán parancsot adott az orosz titkosszolgálatoknak, hogy tegyenek meg mindent az Irakban megölt négy orosz diplomata haláláért felelős "bűnözők felkutatására és megölésére" - jelentette be a Kreml.

A sínek is nehezen bírják a hőséget

Helyi - 2006-06-28

A rettenetes hőség nemcsak az embereket, de a vasúti pályákat is megviseli. A kánikulában nem ritka, hogy a sínek hőmérséklete eléri az ötven fokot, az észak-alföldi régióban emiatt már két vonalon sebességkorlátozás van érvényben.

Szlovákia, mint „adóparadicsom”

Gazdaság - 2006-06-28

Ötvenezer céghez juttatott el szórólapot a napokban egy hazai vállalkozás. A többi közt cégalapítással foglalkozó Cash Global Hungary Szlovákiába csábít. Becslések szerint eddig hétezer magyar cég tette át a székhelyét északi szomszédunkhoz.

Franciaország-Spanyolország 3-1 (1-1)

Sport - 2006-06-28

A spanyolok hiába szerezték meg a vezetést, a franciák többet támadva, jobb játékkal megfordították a mérkőzést. Így szombat este a brazilok visszavághatnak a franciáknak a 98-as VB-döntőben elszenvedett vereségért. Spanyolországnak pedig hiába van mindig remek csapata, nem tudnak igazi sikert elérni világversenyen.

Brazília-Ghána 3-0 (2-0)

Sport - 2006-06-28

A brazilok Ronaldo góljával már az 5. percben meglepték az afrikai csapatot. A ghánaiak mindent megpróbáltak, többet birtokolták a labdát és helyzeteik is voltak, de a hálóba nem sikerült betalálniuk, és bár a második félidőben esett a játék színvonala, a dél-amerikai csapat újra bizonyította, hogy esélyes a világbajnoki címre.

Magyarország is támogatta az EU árvízvédelmi irányelvét

EU - 2006-06-28

Elfogadták az Európai Unió tagországainak környezetvédelmi miniszterei kedden az árvizekkel kapcsolatos irányelvet, amelynek megszületéséhez Magyarországnak különös érdekei fűződtek, közölte Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter.

Lemond a cseh kormány

Külföld - 2006-06-28

Jirí Paroubek, cseh miniszterelnök szerdán bejelentette, hogy hétfőn benyújtja lemondását, ami a hatályos alkotmány szerint egyben a kormány lemondását is jelenti.

Országszerte károkat okozott a vihar

Belföld - 2006-06-28
Az ország több megyéjében is károkat okozott az éjszakai vihar; a felhőszakadás miatt több patak kilépett medréből, az erős szél fákat csavart ki, tetőket rongált meg - közölte a katasztrófavédelem.

Aki látja, azonnal értesítse a rendőrséget!

Kékhírek - 2006-06-28

Ön- és közveszélyes elmebeteg férfi megtalálásához kéri a rendőrség a lakosság segítségét – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Sóvágó Sándor kapitányságvezető.

Kósa Lajos interpellációja

Belföld - 2006-06-27

Kósa Lajos, Debrecen polgármestere egy konkrét eset alapján nyújtott be interpellációt Dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez. Az alábbiakban az interpelláció teljes szövegét olvashatják.