Archívum

Eredmények megjelenítése 45121-től 45140-ig 47018 találatból.

Debrecen Város Csokonai-díjasa: Burai István grafikusművész

Kultúra - 2006-10-29

Az idén 55 éves művész a debreceni képzőművészeti élet egyéni hangú, expresszív alkotója.  Látomásos, álomszerű, szürrealisztikus képi világában meghatározó kifejező eszközök a vibrálóan élénk színek, s az erőteljes vonalak. Művészetének értékeit díjak sorával ismerték már el, közülük a legrangosabb két országos, s egy nemzetközi szakmai díj.

Debrecen Város Csokonai-díjasa: Dr. Bitskey István irodalomtörténész egyetemi tanár

Tudomány - 2006-10-29

A hazai és debreceni irodalomtörténet-írás kiemelkedő és példamutató alakja, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja. Kutatási területe a régi magyar irodalom, érdeklődésének középpontjában a barokk kor magyar irodalma áll. A magyar barokk irodalom és művelődés itáliai kapcsolatait feldolgozó munkáját a római La Sapienza Tudományegyetem olaszul is kiadta.

Fidel Castro megjelent a kubai tévében

A műtét után lábadozó Fidel Castro kubai vezetőről sugárzott felvételt szombaton a szigetország televíziója: Castro sétált, aznapi újságot olvasott és kihívó hangnemben cáfolta a haláláról keringő híreszteléseket. A 80 éves Fidel Castro a felvételen közölte, hogy részt vesz a kormányzati döntések meghozatalában, a televízióból tájékozódik az eseményekről és rendszeresen telefonálgat

Nyílt levél Dr. Molnár Lajos egészségügyi miniszterhez

Egészségügy - 2006-10-29

    Tisztelt Miniszter Úr!

    A Magyar Traumatológus Társaság felhívását követően az aláíró Orvos Társaságok képviselői aggodalmunkat fejezzük ki az egészségügyi ellátás jelenlegi és jövőbeni, ezen belül az orvosok helyzete miatt. Az észszerű átalakítás szükségességét elismerve, messzemenően a betegellátás, az orvoskar és minden egészségügyi dolgozó helyzetének javítása érdekében közös elhatározással követeljük az alábbiakat:

Újabb tüntetés Budapesten  

Belföld - 2006-10-28

Ha a feketegazdaság nem lenne ilyen "falánk", nem kellett volna a megszorító intézkedéseket meghoznia a kormánynak - jelentette ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke az érdekképviseletek szombat délelőtti demonstrációján az Alagút előtt.

Belső vizsgálat a rendőrségnél  

Belföld - 2006-10-28

Voltak kifogásolható rendőri intézkedések az október 23-ai tömegoszlatásban, ezért belső tényfeltáró vizsgálatot rendelt el – nyilatkozta a REBISZ parancsnoka az Origonak

Kérdéses ugyanakkor, hogy hogyan lehet azonosítani a törvénysértő rendőröket, mivel arcukat maszk takarta és azonosító számot sem viseltek.

Szexuális visszaélések: megingott a bizalom az egyház iránt?

Külföld - 2006-10-28

Az egyház iránti megingott bizalom sürgős helyreállítására, az igazság teljes feltárására és a bűnismétlés megakadályozására szólította fel a pápa az ír katolikus püspököket a Vatikánban.

„Lelkipásztori hivatásotok gyakorlása közben kiskorúakkal való szexuális visszaélés sok szívszaggató esetével kerültetek szembe” - mondta a püspököknek XVI. Benedek.

Vasárnap kezdődik a téli időszámítás

Belföld - 2006-10-28

Vasárnap hajnali három órakor egy órával visszaállítják az órákat, ezzel elkezdődik a téli időszámítás. A MÁV belföldi közlekedését, a Volán, illetve a Malév járatainak menetrendjét nem érinti az óraigazítás, a nemzetközi vonatok pedig Magyarországon várják be indulási idejüket.

Az Európai Uniónak Amerikával és a Távol-Kelettel kell versenyeznie

EU - 2006-10-28

Az Európai Unió vezetői felismerték, hogy a világméretű versenyben Európának az Amerikai Egyesült Államokkal és a Távol-Kelettel szemben kell helytállnia - közölte a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese szombaton Szegeden.

Stevanovic kifogott a Lokin

Sport - 2006-10-28

Győr –DVSC-TEVA: 0-0

A címvédő három mérkőzés óta nyeretlen!

Gregor József emlékére

Kultúra - 2006-10-28

 A Magyar Szocialista Párt Országgyűlési Képviselőcsoportja mély megrendüléssel értesült a magyar zenekultúra valamennyi barátjának pótolhatatlan veszteségéről, a nagy művész, a feledhetetlen operaénekes, Gregor József haláláról.

Több százan demonstráltak Olaszliszkánál

Belföld - 2006-10-28

Több százan demonstráltak szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszka határában, majd pedig a településen, elítélve az október 15-én történt gyilkosságot, amikor több helybéli egy 44 éves tiszavasvári tanárt vert halálra, gyermekei szeme láttára.

Bush: elfogadhatatlan, hogy Iránnak atomfegyvere legyen

George Bush szerint elfogadhatatlan, hogy Iránnak atomfegyvere legyen. Az amerikai elnök erről pénteken beszélt, amikor közölte: tudomása van arról a "találgatásról", amely szerint Irán megkezdte az urándúsítást a második centrifugasoron.

Eörsi Mátyás sajtóközleménye Orbán Viktor strasbourgi beszédéről

Vélemény - 2006-10-28

 Áder János (Fidesz) egy péntek reggeli kereskedelmi TV-ben adott interjújában azt állította, hogy Eörsi Mátyás és más kormánypárti politikusok ismét alaptalan vádat, alaptalan rágalmat fogalmaztak meg Orbán Viktorral szemben”, hiszen Orbán Viktor strasbourgi szavai - nem szabad segédkezet nyújtani - semmiképpen sem érthető úgy, hogy Orbán Viktor a támogatások visszavonására szólította volna fel az Európai Uniót.

Sólyom szerint 1956 ötvenedik évfordulóját az egész világ ünnepli

Fontos - 2006-10-28

Az egész világ együtt ünnepli Magyarországgal 1956 ötvenedik évfordulóját - hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök szombaton Frankfurtban a németországi ünnepi megemlékezésen.

Hajdú-Bihar megyében egyeztettek a rendőrség és a tüntetők képviselői

Ajánljuk - 2006-10-28

 A debreceni demonstráció résztvevői előzőleg petíciót juttattak el a helyi rendőri vezetőkhöz, amelyben élesen bírálják az október 23-i budapesti rendőri beavatkozást, és kérik a megyei főkapitányt és a debreceni kapitányt: "akadályozzák meg, hogy hajdú-bihari rendőrök ilyen atrocitások résztvevői legyenek".

Elégtelen

Helyi - 2006-10-27

Értékeljük dr. Kovács Zoltán kommunikációs tanácsnok úr gyors reagálását a nyilatkozatunkra, de azt elégtelennek tartjuk. Nem fogadjuk el, hogy minden felelősséget a sanyargató Gyurcsány-csomagra   hárítanak.

Teljesítjük választási ígéretünket, megvédjük az embereket a Gyurcsány-csomag brutális hatásaitól.

Helyi - 2006-10-27

A választási kampányban Debrecen vezetése ígéretet tett arra, hogy lehetőségeihez mérten megvédi a debrecenieket a Gyurcsány-csomag hatásaitól. E szerint járt el az október 26-i közgyűlésen is. Tekintettel arra, hogy Debrecen Magyarország szerves része, nem tudjuk teljesen kivonni magunkat a kormányzati elhibázott politikai lépéseinek hatása alól, de minden tőlünk telhetőt megteszünk a károk enyhítésére.

Foglalkoztatottság és munkanélküliség 2006. III. negyedév

Gazdaság - 2006-10-27

2006. július-szeptemberi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 948 ezer, a munkanélkülieké 318 ezer fő volt, ami 7,5%-os munkanélküliségi rátát jelentett. A vizsgált időszakban 21.000 fővel dolgoztak többen a magyar munkaerőpiacon, mint egy évvel korábban.

Ellenőrök fogják járni a kórházakat

Egészségügy - 2006-10-27

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átfogó ellenőrzést és vizsgálatot indít annak érdekében, hogy megszűnjön az egészségügyben a pazarlás és a tb-támogatással való visszaélés - mondta az egészségügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján az MTI tudósításában.