Archívum

Eredmények megjelenítése 45121-től 45140-ig 46274 találatból.

Biztosítókat bírságolt a versenyhivatal

Fogyasztóvédelem - 2006-09-09

 Bírságolt az MBI Befektetési és Jövőszámla miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A fogyasztók megtévesztése miatt az MBI, az Union biztosító, valamint a K & H Bank százmillió forintos bírságot fizet. A 2000 és 2002 között jegyezhető életbiztosítás és számla kapcsán a fogyasztók azt hihették, hogy kedvezményes hitelfelvételre is lehetőségük lesz, erre azonban valójában nem volt lehetőség.

Csökkent a magyar külkereskedelmi hiány

Gazdaság - 2006-09-09

A külkereskedelmi termékforgalom 1,424 milliárd euró hiánnyal zárt júliusban az előzetes adatok szerint, szemben az egy évvel korábbi 1,616 milliárd euróval - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)

Hol működnek CIA-börtönök?

Külföld - 2006-09-09

George Bush amerikai elnök szerdán elismerte, hogy a CIA "kisszámú" - a Fehér Ház tájékoztatása szerint "száznál kevesebb" - külföldi gyanúsított kihallgatását az Egyesült Államokon kívül folytatja, közvetve beismerve ezzel, hogy helytálló volt a The Washington Post tavaly novemberi értesülése, miszerint a hírszerzés titkos fogva tartási helyeket tart fenn külföldön.

Kasszasiker Bob Dylan új albuma

Kultúra - 2006-09-09

Bob Dylan Modern Times (Modern Idők) című legújabb albuma egy hét alatt az első helyre ugrott az eladási listákon - jelentette be a Columbia Records lemezkiadó. A Modern Times csak egy hete jelent meg, és máris több mint 192 ezer példányban adták el az Egyesült Államokban, nem csoda, hogy vezeti a Billboard 200-as toplistáját.

A Zebra akció: rendőrileg akadályoztatva

Helyi - 2006-09-08

Meglehetősen érdekesnek tartjuk, hogy egy ártalmatlan lakossági kezdeményezés ilyen mértékben felkeltette a rendőrség figyelmét. S természetesen nem feltételezzük, hogy ennek hátterében azok az érintett városi vezetők  - Kósa Lajos polgármester úr és Pajna Zoltán alpolgármester úr - állnának, akiktől adófizető és választópolgárként a korábban tett ígéreteik betartását próbáljuk meg számon kérni.

Hiller: a felsőoktatás ma kusza, átláthatatlan és igazságtalan

Oktatás - 2006-09-08

Öt pontban, a felsőoktatás szerkezetének és finanszírozásának, továbbá a hallgatói juttatások rendszerének átalakításában, valamint az infrastruktúra megerősítésében és a minőségbiztosításban jelölte meg a korszerű felsőoktatás jövőbeni garanciáját Hiller István oktatási és kulturális miniszter az országos felsőoktatási tanévnyitón.

Bővült a debreceni repülőtér

Helyi - 2006-09-08

Háromszorosára bővült a Debreceni Nemzetközi Repülőtér utasforgalmi épülete, amely már a Schengeni Egyezményben rögzített követelményeknek is megfelel. A 800 millió forintba került új épületet Kósa Lajos polgármester adta át.

Idős korúak sértetté válásának megelőzéséről

Közérdekű - 2006-09-08

A Debreceni Rendőrkapitányság az előző évek gyakorlatának megfelelően ismételten kiemelt figyelmet fordít a sajtón keresztül az idős korú személyek sértetté válásának megelőzésére, hiszen ismét olyan időszakhoz  érkeztünk el (pl: fűtési szezon kezdődik), amikor olyan személyek jelenhetnek meg náluk, akik jóhiszeműségüket, szűkös anyagi körülményeiket kihasználva bejuthatnak lakásaikba, s onnan értékeket tulajdoníthatnak el.

1,424 milliárd euró a magyar külkereskedelmi hiány

Gazdaság - 2006-09-08

A külkereskedelmi termékforgalom 1,424 milliárd euró hiánnyal zárt júliusban az előzetes adatok szerint, szemben az egy évvel korábbi 1,616 milliárd euróval - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán az MTI-vel.

Tizenegy bányászt holtan találtak a szibériai aranybányában

Külföld - 2006-09-08

Tizenegy kelet-szibériai aranybányászt holtan találtak a mentők, akik pénteken folytatták a küzdelmet a kínai határ menti Csitai területen lévő daraszuni bánya mélyén rekedt 22 társuk kimentésére - közölte az orosz katasztrófavédelmi tárca.

Robbanás történt az Egyesült Államok kabuli nagykövetségénél, 3 halott

Külföld - 2006-09-08

Hatalmas robbanás vetett szét egy katonai járművet csütörtökön az Egyesült Államok kabuli nagykövetségénél, négy személy meghalt, közte két szövetséges katona - közölte a rendőrség és szemtanúk.

Bujdosó: túljelentkezés van a madárinfluenza elleni oltóanyag kipróbálására

Belföld - 2006-09-08

Megkezdődött a madárinfluenza elleni védőoltás kipróbálására jelentkező gyermekek összeírása, amiről az országos tiszti főorvos a közszolgálati televízióban elmondta, hogy már most többszörös a túljelentkezés.

A nyári időszakban végzett vámhatósági ellenőrzések tapasztalatai

Belföld - 2006-09-08

A Vám- és Pénzügyőrség a jövedéki előírások érvényesítése érdekében a nyár folyamán fokozta ellenőrzési tevékenységét. Az ellenőrzések célja elsődlegesen az alkoholtermékek, a cigaretta és az üzemanyag illegális forgalmának visszaszorítása volt – tájékoztatott Sipos Jenő szóvivő.

Szja adókedvezmények 2007 januártól

Pénzügyek - 2006-09-08

Megszűnik a szellemi tevékenység kedvezménye, a felnőttképzés és a számítógép-beszerzés kedvezménye. Ha azonban a magánszemély a felnőttképzés kedvezményének halasztott igénybevételére jogosult 2006. december 31-én, a halasztott kedvezményt még az akkori szabályok szerint igénybe veheti.

Ki lesz az úr a háznál? - ÁPV vagy KVI?

Gazdaság - 2006-09-08

Még az idén elkészülhet az egységes vagyonhasznosítás szervezeti feltételeit megteremtő törvényjavaslat, amiben információink szerint a Kincstári Vagyoni Igazgatóságot erősíthetik meg.

Blair bejelentette egy éven belüli távozását

Bejelentette egy éven belüli távozását csütörtökön a brit kormányfő, aki azonban lemondásának pontos dátumát nem volt hajlandó elárulni.

Az OVB állásfoglalása a többes jelölésről

Vélemény - 2006-09-08

Az Országos Választási Bizottság (OVB) szeptember 7-i ülésén úgy foglalt állást, hogy nem jogszabálysértő, ha egy jelölőszervezet egy adott választókerületben több jelöltet is indít az önkormányzati választáson.

Nyílt levél Magyarország Köztársasági Elnökének

Fontos - 2006-09-08

  Kállai László (Jászladány) a Jászsági Roma Polgárjogi Szervezet Elnöke, az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány kurátora nyílt levélben kérte állásfoglalását a szegregációval kapcsolatban Sólyom László Köztársasági Elnöktől. Kállai László a nyílt levelében felhívta a köztársasági elnök figyelmét, hogy hazánkban egyre nő a szegregáció mértéke, különösen az oktatás terén!

MÚOSZ: tartsák tiszteletben az újságírók szerzői jogait

 A MÚOSZ jogi képviseletet ajánl mindazoknak az újságíróknak és fotósoknak, akiket munkáltatóik, megbízóik a szerzői jog szellemét sértő módon foglalkoztatnak

Orbán Viktor: csak összefogással lehet az egészségügyet átalakítani

Belföld - 2006-09-08

Az egészségügyet csak az orvosok, ápolók és a betegek egyetértésével és összefogásával lehet átalakítani, de a kormány nem ezt az álláspontot képviseli - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Kecskeméten.