Archívum

Eredmények megjelenítése 45121-től 45140-ig 48262 találatból.

 Vizsgálatot kezdeményez Hagyó Miklós Aba Botond prémiuma ügyében

Gazdaság - 2007-01-27

Vizsgálatot kezdeményez Hagyó Miklós, Budapest városüzemeltetési főpolgármester-helyettese Aba Botond volt BKV-vezérigazgató prémiuma ügyében - közölte Czuk Dorottya, a Főpolgármesteri Hivatal sajtófőnöke.

 Újabb fejlemények a Litvinyenko-ügyben

Külföld - 2007-01-27

Egy brit lap értesülése szerint a rendőrség által gyűjtött bizonyítékok alapján az ügyészség hamarosan vádat emelhet Andrej Lugovoj állambiztonsági ügynökből lett orosz üzletember ellen, akinek a kiadását London már a jövő hónapban kérelmezheti.

Magyar–román összecsapás: a pályán döntetlen, a pályán kívül nyertek a magyar zsaruk

Sport - 2007-01-27

Gólzáporos mérkőzésen döntetlen eredmény született a DVSC-TEVA pénteki előkészületi találkozóján. A román bajnokság tizedik helyén álló vendégcsapat számos idegenlégióst vonultatott fel. A Lokiban is az idegenlégió termelt, hiszen Tchana és Sidibe duplázott. Pár perccel a vége ellőtt még a DVSC vezetett 4-2-re, de az aradiak két remekbe szabott találattal egyenlítettek.

Lemondott a világ legnagyobb bulvárhetilapjának főszerkesztője

Külföld - 2007-01-27

Lemondott péntek este a világ legnagyobb bulvárhetilapjának, a brit News of the Worldnek a főszerkesztője, miután aznap a lap udvari tudósítóját a királyi család telefonjainak lehallgatásáért letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Kis pénz, kis kosárlabda

Sport - 2007-01-27

Szimpatikus fiatalok harcos próbálkozásának tekinthető a Vadkakasok-UPC csapatának pénteki mérkőzése. A Szolnok nagy pontkülönbséggel nyert Debrecenben a férfi kosárlabda NB I-ben. A rutintalan fiatalok alkotta Vadkakasoktól ezúttal nem lehetett jelentős ellenállást várni a listavezetővel szemben. Így nem is a vereség a hír, hanem az, hogy van egy kis pénz…

Értékőrző tájak és emberek Magyarországon - a köztársasági elnök országjáró sorozata vendégségben a nemzeti parkoknál

Sólyom László köztársasági elnök - korábbi bejelentésének megfelelően - megkezdi országjáró sorozatát. Elsőként 2007. január 30-án és 31-én Délkelet-Magyarországra, a Köröstől délre, a Tiszától keletre eső térségbe látogat, amely a vendéglátó Körös-Maros Nemzeti Park illetékességi területe.

HA ISTEN NETEZNE...

Vélemény - 2007-01-27

A vallások gyakorlásának lényege, hogy az emberek boldogabbá, békésebbé, szeretetteljesebbé váljanak Istennel való kapcsolatuk erősödése révén. Amikor azonban a különböző hitű emberek szem elől vesztik ezt a közös lényeget, akkor vallásaik részletkérdései felett kezdenek vitatkozni és háborúzni. Ez okozta és okozza a vallási konfliktusokat, amelyek sajnálatos módon világszerte szaporodnak.

Börtönbüntetésre ítélték Törökországban a Bush ellen merényletet tervezőket

Külföld - 2007-01-27

Hattól tizenkét évig terjedő börtönbüntetésre ítélték pénteken Törökországban egy radikális iszlamista csoport állítólagos hét tagját, akit 2004-ben tartóztattak le azzal a gyanúval, hogy öngyilkos merényletet tervezett az akkori isztambuli NATO-csúcstalálkozón részt vevő George Bush amerikai elnök ellen - jelentette a CNN Türk hírtelevízió.

 Szakértők szerint a Gyurcsány-elemzés csapdát állított Orbánnak

Belföld - 2007-01-27

Az MTI által megkérdezett politológusok szerint egyrészt az MSZP tagságát és szimpatizánsait nyugtatta meg Gyurcsány Ferenc pénteken nyilvánosságra hozott elemzésével, másrészt a közéletet szeretné tematizálni a miniszterelnök az Országgyűlés tavaszi ülésszaka és a szombati Orbán-beszéd előtt.

 Az ENSZ Közgyűlés holokauszttagadást elítélő nyilatkozatot fogadott el

Fontos - 2007-01-27
Az ENSZ Közgyűlése a holokauszt-tagadást elítélő határozatot fogadott el pénteki ülésén, néhány héttel azután, hogy Irán a náci népirtást megkérdőjelező személyeknek felszólalási lehetőséget adó konferenciát rendezett Teheránban.

Irán kitiltotta az ENSZ-szankciókat megszavazó országok nukleáris ellenőreit

Irán azokat a nemzetközi nukleáris ellenőröket tiltotta ki, amelyeknek országa megszavazta az ENSZ Biztonsági Tanácsa által a múlt hónapban atomenergia-programja miatt rá kirótt szankciókat - derült ki pénteken egy meg nem nevezett iráni diplomata nyilatkozatából.

Az esélyegyenlőség éve

Helyi - 2007-01-27

Minden országban hiányt szenved az esélyegyenlőségi politika, ezért az Európai Unió kommunikációjában kiemelt figyelmet szentel ennek a kérdésnek - mondta Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselő pénteken Debrecenben, sajtótájékoztatón.

A nagy Norbi-átverés

Ajánljuk - 2007-01-27

A Gazdasági Versenyhivatal megállapította, hogy a Bio Time Kft., valamint a Norbi.hu Kft. 2005-ben a Norbifit nevű étrend-kiegészítő termék reklámozásakor megtéveszette a fogyasztókat. A Bio Time-ra 14 milliós, a Norbi.hu-ra 3 milliós bírságot szabott ki.

 MDF: a jövő helyett a múlttal foglalkozik a Gyurcsány-elemzés

Belföld - 2007-01-26

A jövő helyett a múlttal foglalkozik Gyurcsány Ferenc az MSZP-kongresszus előtt készült elemzésében; a dokumentumban foglaltakkal többségében nem ért egyet az MDF - hangsúlyozta Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője.

Juhász (MSZP): összeáll a kép a reformokról Gyurcsány írása nyomán

Belföld - 2007-01-26

A reformokból kirajzolódó Magyarország képét ismerteti Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Szembenézés című írásában - mondta Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke, közölve azt is, hogy a szocialista párt egyetért a dokumentumban foglaltakkal.

"Magyar Kézműves Remek" - díjkiosztás és időszaki kiállítás

Gazdaság - 2007-01-26

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a magyar kézművesség múltból hozott értékeinek elismerésére 2001-ben "Magyar Kézműves Remek" elismerő címet alapította. Az idén ötödik alkalommal rendezett díjkiosztó ünnepségen részt vett Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter is.

Februárban kerül a kormány elé a liberális javaslat

Belföld - 2007-01-26

Már februárban a kormány elé kerülhet a több biztosítós modellről szóló liberális javaslat - közölte Kuncze Gábor a külföldi és hazai szakemberek részvételével az egészségbiztosítás átalakításáról tartott konferencia első napját követően. A pártelnök szerint a ciklus közben megvalósíthatatlan Gusztos Péter törvényjavaslata.

Átvezetési és kiutalási kérelem beadásával kapcsolatos tájékoztatás

Jogtudor - 2007-01-26

Tájékoztatjuk a Tisztelt Adózókat, hogy 2007. február 1-től az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal a 0617. számú, ,,Átvezetési és kiutalási kérelem a folyószámlán mutatkozó túlfizetéshez” elnevezésű nyomtatványt nem fogadja el.

Petrétei József levele Orbán Viktorhoz

Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter levélben fordult a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökéhez azzal a céllal, hogy megtudja, Orbán Viktor személyesen, vagy pártjának valamely politikusa tett-e feljelentést a kormány vagy annak valamely tagja ellen. 

Mégsem törlik el a tandíjat Ausztriában

Külföld - 2007-01-26

Választási ígérete ellenére nem szünteti meg a felsőoktatási tandíjat az osztrák kormány, jóllehet Alfred Gusenbauer szociáldemokrata pártelnök még ezt ígérte választási kampányában. Szerdán egy békeszervezet 15 fiatal aktivistája kifeszített lánccal állta el a kormány épületének bejáratát - írta meg az Index.