Archívum

Eredmények megjelenítése 45401-től 45420-ig 47018 találatból.

A Fehér Ház elleni támadásra buzdít egy al-Kaida vezér

Videofelvételt tettek közzé az al-Kaida egyik magas rangú vezetőjének tartott Abu Jahía al-Libi sejkről, aki a Fehér Ház elleni támadásra szólítja fel afganisztáni követőit.

Amerikai kutató kapta a közgazdasági Nobel-díjat

Tudomány - 2006-10-11

Az amerikai Edmund S. Phelpsnek ítélte oda a Svéd Királyi Tudományos Akadémia az idei közgazdasági Nobel-díjat makroökonómiai elemzései elismeréseként, hétfőn. Indoklásában az akadémia kiemelte, hogy Phelps munkássága lényegesen hozzájárult a gazdaságpolitika rövid és hosszú távú hatása közötti összefüggések megértéséhez.

Az EU pénzügyminiszterei jóváhagyták a magyar konvergencia programot

EU - 2006-10-10

Az Európai Unió tagországainak pénzügyminiszterei kedden jóváhagyták az átdolgozott magyar konvergencia-programot, illetve az országnak szánt ajánlásokat a magas államháztartási deficit leszorítására.

Lehetőségek kapujában a vállalkozások

Helyi - 2006-10-10

Kulcs az innovációhoz Európa régióiban. Ezzel a címmel tartanak kétnapos konferenciát a kis-és középvállalkozások innovációs tevékenységének támogatásáról a Kölcsey Központban október 10-11-én. A rendezvény az Európai Bizottság és a Régiók Bizottsága által szervezett Open Days című konferenciasorozatán keretében zajlik.

A Vadkakasok új, névadó szponzora lett a UPC

Sport - 2006-10-10

2000 nyara óta most sikerült az első alkalommal névadó szponzori szerződést kötnie a vezetőségnek, így új, anyagilag biztosabb szakasz kezdődhet a Debreceni Vadkakasok élvonalbeli férfi kosárlabdacsapatának életében.

Kgfb: Újdonságok tömkelege jön - Aggódó biztosítók

Gazdaság - 2006-10-10

Árverseny, ez elmúlt évinél bonyolultabb tarifarendszer, kedvezmények sorozata, újdonságok - várhatóan ezek jellemezhetik az október 30-án napvilágot látó 2007. évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tarifákat.

Debrecen: érdektelenségbe fulladt a tandíj-tüntetés

Helyi - 2006-10-10

Meglehetősen gyér volt az érdeklődés a Debreceni Egyetem (DE) központi épülete elé meghirdetett tandíjellenes tüntetésen. Mindössze 30-40 hallgató gyűlt össze annak ellenére, hogy már korábban több ezren aláírták a tandíjmentességet követelő gyűjtőívet.

Akár el is köszönhetünk az EB-rendezéstől!? - Az UEFA figyelmeztette Horvátországot a rasszista szurkolók miatt

Sport - 2006-10-10

Vlatko Markovic, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke a kormány segítségét kérte, ugyanis szerinte a huligánok szervezetten szabotálják a 2012-es Európa-bajnokságra benyújtott horvát-magyar közös pályázatot.

Pénzjutalom üti a markát a világbajnok futónak

Sport - 2006-10-10

Remek világcsúcsáért 50 ezer dolláros pénzjutalmat kap a Nemzetközi Atlétikai Szövetségtől (IAAF) a kenyai születésű, holland Lornah Kiplagat, aki hétvégén Debrecenben lett világbajnok.

Brutális kutyakínzás Debrecenben - véresre verték az állatot

Kékhírek - 2006-10-10

Állatkínzás miatt tettek feljelentést a rendőrségen a debreceni állatvédők. Tegnap ugyanis egy körülbelül hat éves, megkínzott kutyát találtak az út mellett. Az állat életét már nem tudták megmenteni.

Bezárhat a Kabai Cukorgyár

Gazdaság - 2006-10-10

A Napi Online információi szerint tárgyalások folynak a Kabai Cukorgyár bezárásáról, a cukorpiacot a cég szempontjából kedvezőtlenül érintő uniós döntések nyomán. Az Eastern Sugar gyára a magyarországi cukorkvóta negyedével rendelkezik.

Az Immánuel Otthon 15 éves fennállásának alkalmából tartandó rendezvénysorozatra programja

Minden egyéb - 2006-10-10

2006. október 13–15. A rendezvénysorozat a Magyar Reformátusok V. Világtalálkozó utórendezvénye. A rendezvény fővédnöke Dr. Bölcskei Gusztáv püspök.

A rendőrség szempontjából nyugodt volt a Mihály-napi vásár

Kékhírek - 2006-10-10

2006. október 07-08-án került megrendezésre Debrecenben  - a szokásos helyen - a Böszörményi út Füredi úti kereszteződésétől a Doberdó utcáig terjedő szakaszon az Őszi nagyvásár, mely több tízezer érdeklődőt vonzott.

A DEBRECEN '56 KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT eredménye

Kiállítások - 2006-10-10

A DEBRECEN \'56 KÉPZŐ- ÉS IPARMŰVÉSZETI PÁLYÁZAT díjazott alkotásaiból október 10-én 15 órakor nyílik tárlat a Belvárosi Galériában (Kossuth u. 1.). A munkák október 26-ig tekinthetők meg hétköznapokon 11-től 18 óráig, szombatonként 10-től 14 óráig.

„KORTALANUL” VI. IDŐSEK HETE

Minden egyéb - 2006-10-10

A Debreceni Művelődési Központ immár hatodik alkalommal rendezi meg a DMK 25 nyugdíjas közösségének közreműködésével az Idősek Hete elnevezésű programsorozatot október 9. és 17. között.  A rendezvényekkel egyrészt örömet szeretnének szerezni idősebb látogatóiknak, másrészt lehetőséget teremtenek a közösségek értékeinek, tevékenységeinek bemutatására.

Elvárt jövedelem adójának elszámolása a társas vállalkozások esetében

Jogtudor - 2006-10-10

Az adó alapja az összes bevétel csökkentve az eladott áruk beszerzési értékével és a külföldi telephely bevételével 2 százaléka, ha a társasági adóalap nem éri el ezt a mértéket. Ezen összeg 16 százaléka a fizetendő elvárt adó.

Kisebb az államháztartás hiánya

Gazdaság - 2006-10-10

Az államháztartás  - önkormányzatok nélkül - szeptemberben 70,2 milliárd forint hiánnyal zárt, az első kilenc havi pénzforgalmi deficit 1.457,2 milliárd forint, az éves előirányzat 82,8 százaléka - közölte hétfőn a Pénzügyminisztérium

A Fővárosi Bíróság közleménye

Belföld - 2006-10-10

A Fővárosi Bíróság vezetősége mély aggodalommal és felháborodással kíséri figyelemmel az interneten megjelenő, a Fővárosi Bíróság bíráit teljesen alaptalanul rágalmazó, a Fővárosi Bíróság bíráinak megfélemlítését célzó nyilatkozatokat.

Az MSZP szerint a Fidesz Magyarország ellehetetlenítésére törekszik

Fontos - 2006-10-10

Döbbenten értesült Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője a Fidesz EP-delegációjának legújabb \"lejárató akciójáról\", amellyel Magyarország \"ellehetetlenítésére törekszenek az európai fórumokon\" - derül ki abból a közleményből, amelyet Tabajdi Brüsszelben juttatott el az MTI-hez

Sipos József lemond az MSZP választmányi tagságáról

Belföld - 2006-10-10

Lemond az MSZP választmányi tagságáról és a társadalompolitikai tagozat ügyvivői tisztségéről Sipos József, aki szombaton egy újságírót bevitt a párt választmányának zárt ülésére. Ezt maga az érintett közölte hétfőn este az MTI-vel.