Archívum

Eredmények megjelenítése 45401-től 45420-ig 48262 találatból.

 Jelentős gázlelet Makón 

Gazdaság - 2007-01-08

Európa egyik legjelentősebb gázkészletére bukkantak Makón. Több mint ötven évre elegendő gázkészlet kitermelése kezdődhet meg  egy éven belül. A szakhatóság ugyanis elfogadta kutatást végző amerikai cég zárójelentését, ami azt jelenti, Makó környékén Európa egyik legnagyobb gázkészlete található.

Segítség a rászoruló felvételizőknek: előnyben részesítés

Oktatás - 2007-01-08

Előnyben részesítési kötelezettség váltja fel azokat a korábbi kedvezményeket, melyeket a hátrányos helyzetű jelentkezők, a közismereti tanárok és a például gyesen, gyeden lévők kaptak az érettségi-felvételi eljárás folyamatában. Az idén életbe lépő szabályozás alapján különböző számú többletponthoz lehet jutni az előnyben részesítés kedvezményével.

 Az Őrségi Nemzeti Park megmentéséért

Vélemény - 2007-01-08

A Kerekerdő Alapítvány kezdeményezésére 80 civil szervezet tiltakozik az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságának megszüntetése ellen, erről szóló levelüket a köztársasági elnöknek, az Országgyűlés elnökének, a kormány tagjainak, és valamennyi országgyűlési képviselőnek elküldték.

Az FSZH és az APEH közös sajtóközleménye az EMMÁ-ról

Gazdaság - 2007-01-08

Az Egységes Munkaügyi Nyilvántartás az APEH rendszeréhez kapcsolódott 2007. január elsejétől. A munkavállalók és a munkáltatók az EMMÁ-ba bejelentett munkaviszony-adatokat továbbra is lekérdezhetik. Saját adataikhoz az eddig kiadott PIN-kód segítségével interneten juthatnak hozzá, vagy megfelelő azonosítást követően személyesen a munkaügyi kirendeltségeken érdeklődhetnek.

A tehetséges roma gyermekekért

Oktatás - 2007-01-08

Lezárult a Szociális és Munkaügyi Minisztérium roma telepeken élők társadalmi integrációját elősegítő programjának első szakasza. A családok szociális és lakhatási integrációja mellett a tárca kiemelt területnek tartja a gyermekek iskolai sikerességének javítását, ezért a Roma Oktatási Alap (Roma Education Fund, ROA) támogatásával külön alapprogramot indított e kiemelt terület fejlesztésére.

Brüsszel kérdéseket intézett hazánkhoz az Operatív Programokkal kapcsolatban

EU - 2007-01-08

Egyes sajtóhírek szerint az Európai Bizottság leállította a magyar fejlesztési terv operatív programjainak értékelését és ezzel csúszást szenvednek a támogatási programok. Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Uniós támogatási programok hazai indítása eddig sem szenvedett késedelmet, a Bizottsággal pedig éppen most kezdődtek meg a hivatalos tárgyalások az operatív programokról.

Nőtt a foglalkoztatottak száma

Fontos - 2007-01-08

A foglalkoztatottak száma 29 ezer fővel nőtt 2006. szeptember-november hónapokban a megelőző év azonos időszakához képest. A munkaerőpiac aktivitási mutatói tehát növekedést jeleznek. Az inaktívak száma számottevően, 4,9 %-kal, azaz 177 ezer fővel csökkent. A munkanélküliek száma és rátája kismértékben emelkedett.

Debrecenben lesz az idei EFOTT

Helyi - 2007-01-08

Hat zenei színpad, kulturális, sport és turisztikai programok, nemzetek, városok kultúráját bemutató helyszínek várják a résztvevőket 2007-ben az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). A július 24-29. közötti rendezvényt a Debreceni Egyetem HÖK és egy szolgáltató közhasznú társaság szervezi a hajdú-bihari megyeszékhelytől tíz kilométerre fekvő Vekeri-tónál.

  A varsói érsek ügynökmúltja miatt bocsánatot kért

Ajánljuk - 2007-01-07

Elismerte ügynökmúltját Varsó újonnan kinevezett érseke, miután több vizsgálat is bizonyította: Stanislaw Wieglus valóban informátor volt. Hivatalos közleményében Wieglus bocsánatot kér, amiért ügynökmúltjával és annak tagadásával károkat okozott a Katolikus Egyháznak.

 Visszavág a Hild: perre mennek a GVH-val

Fogyasztóvédelem - 2007-01-07

Bírságolt, de a Hild Csoporthoz tartozó Örökjáradék Zrt. szerződéseiben nem talált kivetnivalót a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa. A főként néhány sajtónyilatkozatra és újságírói félinformációra alapozott elmarasztaló döntést és a kiszabott bírságot azonban megalapozatlannak és igazságtalannak tartja a cég. A társaság bírósághoz fordul, mihelyt megérkezik a döntés írásos indoklása.

 Érdemes figyelni a romániai közbeszerzéseket: www.e-licitatie.ro

Romániában a közbeszerzési eljárásokat ezentúl elektronikus úton, a www.e-licitatie.ro internetes oldalon kell meghirdetni, s az érdeklődő cégek - az EU-ból is - ugyanezen a címen adhatják meg ajánlataikat.

A Fidesz reagálása Kozma József (MSZP) közleményére

Belföld - 2007-01-07

Természetesen szó sincs "oroszellenességről”, amit a szocialisták legújabb lejárató kampányukban emlegetnek, sokkal inkább arról, hogy Oroszország egyre nyilvánvalóbban politikai célokra használja az energiafegyvert, nemcsak szomszédaival, hanem uniós tagállamokkal szemben is.

Ellenzéki politikusok oroszellenes megnyilvánulásairól

Belföld - 2007-01-07

Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoport Külügyi és Európai Ügyek Munkacsoportja megdöbbenéssel értesült Orbán Viktornak és a Külügyi és határon túli bizottság elnökének az elmúlt napok sajtójában megjelent oroszellenes kijelentéseiről.

Az ügyészség megóvja a Nagymező utcai fákat!

Közérdekű - 2007-01-07

Mégis csak létezik civil kontrol, mégis csak mindenkire érvényesek a jogszabályok, még a fákra is. A Fővárosi Főügyészség január 5-én, levélben értesítette a Nagymező utcai mélygarázs ellen tiltakozókat, hogy a terézvárosi építési hatóságnál a fakivágási engedély kapcsán óvást nyújtott be és egyúttal annak hatályon kívül helyezését kezdeményezi.

Emlékezés Nagy Gáspárra

Kultúra - 2007-01-07

 Ha az eget oszlopok tartanák, attól kellene tartanunk, előbb-utóbb ránk rogyik minden. Most temettük Sütő Andrást, s következik egy másik nagy oszlop, a reménység oszlopa. Seregét begyűjti az Úr, a tisztákat, az igazakat. Nem életkortól függ a bebocsáttatás, mégis összerezdülünk: ötvenhét évesen, egy már most hatalmas életmű végtelenbe nyúló arányaival mi minden teremtődhetett volna még.

Tiszteljük a tényeket, Polgármester Úr!

Helyi - 2007-01-05

Január 4-én Bazsa György és Szathmári Károly szocialista képviselők – „Drága” városunk címmel – sajtótájékoztatót tartottak arról, hogy a Magyar Hírlap január 3-án, részletes összehasonlító adatok alapján a közszol­gáltatások árait elemezve azt állítja: „Noha Debrecen egyik csoportban sem szerepel az első he­lyen, az árak összesítésével a második legdrágább hazai nagyváros lett.”

Az APEH szervezetének átalakítása

Gazdaság - 2007-01-05
Az APEH regionális átszervezésének rendezőelve a szakmaiság volt, egyidejűleg a párhuzamos tevékenységek kiszűrésével, kiemelten figyelve az irányításhoz kapcsolódó felelősség pontos előírására

Gazprom vita

Belföld - 2007-01-05

Magyarország egyike az Európai Unió azon tagállamainak, amelyek az Oroszországgal való sokoldalú együttműködés hívei. „Észre kell vennünk, hogy a függőséget éppen az együttműködés akadályozza meg" - hangsúlyozta  Polgár Viktor, a Külügyminisztérium szóvivője a Fidesz elnökének egyik lapinterjúja kapcsán.

Új elnökhelyettese van az APEH-nek

Ajánljuk - 2007-01-05
Polgár Pétert az adóhivatal elnökhelyettesének nevezte ki Veres János pénzügyminiszter az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal elnökének javaslatára – közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön.Polgár Péter korábban az APEH informatikai területének (SZTADI) vezetője volt. Az új elnökhelyettes, aki január elsejével tölti be új posztját, továbbra is felelős az APEH informatikai területéért, amelynek feladatai az idén nagymértékben megnövekedtek, és emellett felügyeli az adóeljárási és adójogi szakterületek munkáját – áll a PM közleményében. 

A Magyar Gyógyszerész Kamara közleménye

Egészségügy - 2007-01-05

Az egészségügyi miniszter által a Magyar Gyógyszerész Kamara ellen indított perben a Fővárosi Bíróság az eljárást megszüntette. A per kezdeményezője 2006. szeptember 15. napján megtartott gyógyszerészi nagygyűlés kapcsán perelte be a Magyar Gyógyszerész Kamarát, mivel jogsértőnek minősítette annak magatartását.