Archívum

Eredmények megjelenítése 46081-től 46100-ig 47018 találatból.

Debrecen, magyarság, kultúra

Helyi - 2006-08-23

Debrecen város Önkormányzata nevében Turi Gábor köszöntötte a VI. Hungarológiai Világ-kongresszus résztvevőit, kifejtve, hogy nagyra értékelik a résztvevők munkáját, amivel hozzájárulnak a magyarság történelmének, nyelvének, irodalmának, kultúrájának kutatásához, megismertetéséhez; és ami legalább ennyire fontos, önismeretünk alakításához.

Debrecenben csaknem zavartalanul zajlott az ünnep

Kékhírek - 2006-08-22

Az idei Virágkarneválra közel félmillióan voltak kíváncsiak. A rendőrség a Főnix Rendezvényszervező Kht-val, valamint a közreműködő biztosító erőkkel: a Főnix Guard Securtity Kft-vel, valamint a Debreceni Polgárőr Szövetséggel közösen látta el a rendezvény, valamint az ahhoz kapcsolódó események biztosítási feladatait.

A Virágkarneválon is ellenőrzött az APEH

Gazdaság - 2006-08-22

Az APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága az augusztus 20-a alkalmából megrendezett programok helyszínein tartott nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére irányuló ellenőrzés sorozatot a megye területén. Az ellenőrzések célja annak vizsgálata volt, hogy az ünnep környékén megnövekedett forgalom bevételének regisztrációja megfelel-e a jogszabályoknak.

Megkezdődött a nemzetközi hungarológiai kongresszus      

Helyi - 2006-08-22

Sólyom László köztársasági elnök részvételével kedden megkezdődött a 6. Nemzetközi Hungarológiai Kongresszus Debrecenben. Az államfő megnyitó beszédében a "tudományok terepágyának" nevezte a magyarságtudományt. Sólyom László szerint az alapkérdés az, hogy mi a kép, amit terjeszteni kell, amit meg tudunk magunkról mutatni a világnak.

Schmitt: tiszta vizet a pohárba!

Belföld - 2006-08-22

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyílt levelet intézett a szervezet tagjaihoz, amelyben soron kívüli MOB-közgyűlés összehívását kezdeményezi.

Elkészült a világ vízszegény területeinek térképe

Tudomány - 2006-08-22

A víz világhete alkalmával rendezett stockholmi konferencián hétfőn bemutatták azt a friss világtérképet, amely Földünk vízhiányos területeit mutatja be. A több száz tudós részvételével megrajzolt térkép tanúsága szerint a korábban jósolt 2025 helyett már 2006-ra elértük azt az állapotot, amikor a világ népességének egyharmada vízhiánytól szenved.

Notebook 111 111 forintért - meg hárommilliós bírságért

Fogyasztóvédelem - 2006-08-22

Megtévesztette a Notebook Kft. reklámjaival a fogyasztókat, ezért hárommillió forintos bírságot szabott ki a cégre a Gazdasági Versenyhivatal - tudta meg a HavariaPress.

Nem minden tojás egyforma – Új jobboldal - új esély

Helyi - 2006-08-22

„A Magyar Demokrata Fórum a múlt héten elkezdte az önkormányzati kampányt. Az imázs-kampány részeként azokhoz kívánunk szólni, akik kiábrándultak a politikából. Akik nem hiszik el, hogy van esély a megújulásra.” – olvasható az MDF megyei szervezetének sajtóközleményében.

Tizedik évadját kezdi meg a Bárka Színház

Kultúra - 2006-08-22

Tizedik évadját kezdi meg a napokban a budapesti Bárka Színház, amely hét premierre, köztük az Eldorádó című film színpadi változatának bemutatójára készül a januárban kinevezett új igazgató, Alföldi Róbert vezetésével.

NDK-múzeum a mai Berlinben

Kultúra - 2006-08-22

NDK-múzeumot avattak Berlinben. A freiburgi Peter Kenzelmann ötlete volt, hogy érdekes lenne bemutatni, hogyan élték mindennapjaikat a keletnémetek és hogy ezek a mindennapok nemcsak a titkosrendőrségi zaklatásokat jelentették.

Évi 11 százalékkal nő az on-line hirdetési piac idehaza

Gazdaság - 2006-08-22

A reklámpiacon belül az on-line hirdetési költés 2011-re világszinten eléri a 25,9 milliárd dollárt, azaz a 9 százalékot. A piac a következő öt évben Magyarországon is hasonlóan nő, s éves szinten mintegy 11 százalékkal bővül.

Turisták százait menekítették ki görög szállodákból erdőtűz miatt

Külföld - 2006-08-22

Erdőtűz miatt több száz görög és külföldi turistát menekítettek ki hétfő éjszaka két szállodából Görögország északi részén - közölték a hatóságok.

Gergényi Péter: a rendőrség jelezte a szervezőknek a közelgő vihart

Belföld - 2006-08-22

A rendőrség jelezte a szervezőknek a közelgő viharról szóló jelzést, de akkor már nem volt mit tenni - mondta Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya a Nap-keltében. A rendőrfőkapitány hozzátette: 20 óra 40 perckor a siófoki vízirendészek értesítették budapesti kollegáikat a viharról.

Megtalálták a Dunában a vihar negyedik áldozatát

Belföld - 2006-08-22

Megtalálták annak a román állampolgárságú nőnek a holttestét, aki a vasárnap esti viharban esett a Dunába, így már négyre emelkedett a halálos áldozatok száma; a tetemet a Fejér megyei Ercsinél húzták ki a vízből a vízirendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Beranek első győzelme, Éger utolsó Loki gólja

Sport - 2006-08-22

A harmadik helyre került a DVSC-TEVA labdarúgó csapata, miután  három góllal nyert a Vasas ellen a labdarúgó Borsodi Liga 3. fordulójának hétfői mérkőzésén. Először irányította a debrecenieket új edzőjük, Miroslav Beranek, és a Spanyolországba szerződött Éger a Loki színeiben – utolsó gólját lőtte.

Tapsot kapott Debrecen Pekingben

Helyi - 2006-08-21

Hétfőn Pekingben magyar idő szerint a délelőtti órákban tartotta meg prezentációját a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tanácsának tagjai előtt az október 8-i debreceni 1. IAAF Utcai Futó Világbajnokság Szervező Bizottságát képviselő magyar "csapat".

Reformátusok világtalálkozója: Debrecenben folytatódik a program

Helyi - 2006-08-21

Ma délelőtt kezdetét vette a Magyar Reformátusok Világtalálkozójának debreceni eseménysorozata: a megnyitóra kerékpáros fiatalok érkeztek a cívisvárosba. A csillagtúra résztvevőinek összetartozását egy fa, a Reménység fája is kifejezi majd, amely hamarosan a Református kollégium udvarát díszíti majd.

Egy napra ismét virágba borult a város

Helyi - 2006-08-21

Félmillió néző, több millió szál élő és szárított virág – Debrecenben a karneváli hét legnagyobb eseménye természetesen most is a virágkocsik felvonulása volt. A pompázatos alkotások a hagyományok szerint idén is mazsorettek, és különböző művészeti csoportok kíséretében mentek végig a városon.

Jótékonysági árverést tart a Református Szeretetszolgálat Debrecenben

Közérdekű - 2006-08-21

Az árverés augusztus 22-én 10-12 óra között a Kossuth téri nagyszínpadon lesz megtartva. Az árverést református kötődésű neves alkotók fölajánlott műveiből rendezi a Szeretetszolgálat.

Ady Endre Nyári Akadémia

Helyi - 2006-08-21

Augusztus 20-31. között kerül megrendezésre a 16. Ady Endre Nyári Akadémia. A Korszerű diagnosztikai és terápiás továbbképző akkreditált tanfolyamot a „Segítő Jobb” Egészségügyi – Humanitárius Alapítvány és a DEOEC III. Belgyógyászati Klinika valamint a Tüdőgyógyászati Klinika rendezi.