Archívum

Eredmények megjelenítése 46081-től 46100-ig 48262 találatból.

Még több ipari korom Tiszaújvárosban

Gazdaság - 2006-11-14

Több tízmillió dolláros beruházás révén jelentősen, az eddigi évi 60-70 ezer tonnán túl 30-35 ezer tonnával növeli kapacitását az amerikai Columbian Chemicals Company csoport kizárólagos tulajdonában lévő tiszaújvárosi Columbian Tiszai Carbon Ltd. - mondta Dobos László vezérigazgató az MTI-nek.

Újabb vihar az Írószövetségben: nyolcan kiléptek

Kultúra - 2006-11-14

Nyolcan léptek ki a Magyar Írószövetségből a választmány október 16-án, illetve egy héttel azután közzétett nyilatkozatának elfogadása óta; előbbiben a miniszterelnök, a kormány és a koalíciós pártok „hazug szavait és tetteit" ítélte el a testület, míg az utóbbiban az október 23-ai rendőri fellépés ellen tiltakozott.

Észak- alföldi régió: jöttek a turisták

Gazdaság - 2006-11-14

Az Észak-alföldi régió kereskedelmi szálláshelyeinek vendégforgalma a KSH 2006. évi 1-8. havi előzetes statisztikai adatai szerint a következőképpen alakult. Az augusztusi hónap a vendégek és vendégéjszakák számát tekintve is – az előző hónapokhoz hasonlóan - eredményesnek mondható, hiszen összesen 84 326 vendég érkezett az Észak-alföldi régióba, 22 428 külföldi és 61 898 belföldi vendéget regisztráltak.

 Vitatott helyzetben az egyházi iskolák

Oktatás - 2006-11-14

Az egyházi iskolák állami juttatásairól évek óta vita folyik, amely várhatóan nem fog csitulni a magyar-vatikáni szerződés felülvizsgálatával, melyre egy hétfős testületet kért fel a kormányfő.

OVB-döntések népszavazási kezdeményezésekről

Belföld - 2006-11-14

Hitelesítette az Országos Választási Bizottság (OVB) a Deport ′56 népszavazási kezdeményezés kérdőívét hétfő esti ülésén; a szervezet a Budapest felszabadításakor elesett szovjet katonák emlékének megörökítéséről szóló 1945. évi IX. törvény hatályon kívül helyezéséről kérdezné az állampolgárokat.

Orbán: a Fidesz népi, antikommunista és a keresztény értékeket védő párt

Fontos - 2006-11-14

Plebejus és antikommunista, a keresztény értékeket és a nemzeti ipart védő pártként jellemezte a Fideszt Orbán Viktor pártelnök a La Libre Belgique című belga lapnak nyilatkozva.

Szakmai tanácskozás a felsőoktatás kommunikációjáról

Oktatás - 2006-11-14

Hiller István nyitja meg a Felsőoktatás Nyilvánossága Konferenciát november 17-én, Budapesten. A rendezvényre a felsőoktatás pr-, marketing és sajtókommunikációs munkatársait várja a szervező Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség. A konferencián indítja el országos tájékoztató roadshow-ját a felsőoktatási reformról az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

Újra Gazsó L. Ferenc a Magyar Hírlap főszerkesztője

Belföld - 2006-11-14

Tíz év után újra Gazsó L. Ferenc lesz a Magyar Hírlap főszerkesztője; szerdán kezdi a munkát - közölte a napilap az MTI-vel hétfőn. "November 15-től új főszerkesztő, Gazsó L. Ferenc vezeti a Magyar Hírlap szerkesztőségét. A Magyar Televíziótól érkező Gazsó a Magyar Hírlapot már főszerkesztette 1996 és 1998 között" - áll Krecz Tibor vezérigazgató tájékoztatásában.

Huszonnégy ország támogatja a fürtös bombák korlátozásáról szóló egyezményt

Huszonnégy ország, köztük Magyarország, csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy kössenek nemzetközi egyezményt a fürtös bombák korlátozására, amely számos ártatlan civil halálát és sebesülését okozza évekkel a háborúk befejezése után is - közölték hétfőn emberi jogi szervezetek.

FELHÍVÁS a társadalmi békére

Mi tudjuk, hogy mit jelent egy országot újjáépíteni!  Azt is tudjuk, hogy az milyen áldozatokkal jár. Még sokan vagyunk, akik a II. világháború után a romokból építettünk egy új országot.

Kóka János "visszatérő bizalmat" érzékelt New Yorkban

Vélemény - 2006-11-14

Kóka János gazdasági miniszter amerikai tárgyalásai során úgy érzékelte, hogy az utóbbi hónapok magyarországi belpolitikai feszültségei ellenére mind az amerikai befektetők, mind az elemzők "visszatérő bizalommal" vannak a magyarországi gazdasági környezet iránt.

A mundér becsülete

Jegyzet - 2006-11-14

„Örülünk, hogy az Alkotmánybíróság visszatérítette a törvénykezést az alkotmányosság útjára. Reméljük, hogy a figyelmeztetés időben és jókor jött.”

A fenti idézet egyik párt véleményeként sem hangzott el. Az állatorvosi lóként szereplő ügy kapcsán mindenki mondja a magáért: védik a mundér becsületét akkor is, ha hallgatni kellene.

A PM közleménye házipénztár adó ügyben

Gazdaság - 2006-11-14

A jövő évre tervezett költségvetést - melyet a kormány október 31-én nyújtott be -, s mely alapvetően az Unió által elfogadott konvergencia programra épül, nem érinti az Alkotmánybíróság házipénztáradóval kapcsolatos döntése - közölte a Pénzügyminisztérium az MTI-vel hétfőn.

Házipénztár adó: adóztatni lehet, de nem így

Ajánljuk - 2006-11-14

Mint arról már hírt adtunk: az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a házipénztár-adóról szóló törvényt.  A határozat szerint a házipénztár-adó mint új vagyoni típusú különadó nem áll közvetlen összefüggésben az adó fizetésére kötelezett társas vállalkozások jövedelmi, illetve vagyoni viszonyaival.

Egyéb színházi programok novemberben

Színházak - 2006-11-14

Színházi előadások a Lovardában, a Vasutas Egyetértés Művelődési Központban, az Újkerti Közösségi Házban, a Kölcseyben, a Belvárosi Közösségi Házban...

Kiállítások Debrecenben

Kiállítások - 2006-11-14

Állandó és időszaki kiállítások Debrecenben.

Gyurcsány három javaslatot tett az együttműködésre

Belföld - 2006-11-13

Az önkormányzati egyeztető fórum létrehozásáról, és az uniós pénzek elosztásának felügyeletéről beszélt Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásában. A Fidesz üdvözölte a kormányfő ötleteit, de mint mondták, azokat korábban éppen a Fidesz javasolta a parlamentnek.

Csak a vizsgára kell bejárni

Oktatás - 2006-11-13

Távoktatási programot is díjaztak a Minőség Világnapján a Művészetek Palotájában. A főiskolai tananyag csak az interneten elérhető, a hallgatóknak pedig a konzultációkra sem kötelező bejárni.

Befellegzett a házipénztár-adónak

Belföld - 2006-11-13

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette a házipénztár-adóról szóló törvényt - tájékoztatta az MTI-t az Ab sajtófőnöke hétfőn.