Archívum

Eredmények megjelenítése 47461-től 47480-ig 48843 találatból.

Jogerősen is magyar a Tokaji

Gazdaság - 2006-09-26

Az olasz borászok végleg le kell, hogy mondjanak a Tocai márkanév használatáról, 2007 áprilisától ugyanis a magyar borászok teljes védettséget élveznek a Tokaji márkanévre - döntött az Európai Legfelsőbb Bíróság. Az immáron megfellebbezhetetlen döntés értelmében az eddig Tocai Friulano nevet viselő olasz bor ettől kezdve a borvidék neve után legfeljebb csak a Friulano nevet viselheti.

Langyos, forró, tűz! Veszélyes szinten a globális felmelegedés

Tudomány - 2006-09-26

Egy kutatás szerint a Föld átlaghőmérséklete veszélyesen megközelítette a valaha volt legmagasabb értéket, és a globális felmelegedés egyre csak növekszik – elképzelhető, hogy eléri a kritikus mértéket. Nincs már messze a földfelszín drasztikus átalakulására.

Már nem késnek a vonatok a miskolci és debreceni vonalon

Belföld - 2006-09-26

A reggeli órákban még előfordult néhány perces késés, de mostanra már menetrend szerint közlekednek a vonatok a Budapest-Miskolc és a Budapest-Újszász-Szolnok-Debrecen vonalon.

Javaslat a szakértői kormány tagjaira

Belföld - 2006-09-26

Az Alkotmánybíróság elnökét javasolja egy szakértői kormány miniszterelnökének a Nézőpont Intézet. A kabinetben helyet kapna Ferge Zsuzsa szociológus, valamint Surányi György és Bod Péter Ákos korábbi jegybankelnökök is. A szakértői kormány felállítását Orbán Viktor Fidesz-elnök javasolta.

VOSZ: mindenki fizesse be az adót

Gazdaság - 2006-09-26

A politikai válság ellenére mindenki fizesse be az adóját és a járulékokat - kéri a Vállalkozók Országos Szövetsége. Az 53 ezer fős tagsággal bíró szervezet ezzel a Vállalkozók Pártjának egyik felhívására reagált.

Gyurcsány Ferenc úrnak, a Magyar Köztársaság miniszterelnökének

Miniszterelnök Úr!2004 szeptemberében az államfő Önhöz intézett kérdésére válaszolva Ön határozottan kijelentette, hogy nincs személyét érintő olyan összeférhetetlenségi, illetve más jogi vagy politikai körülmény, amely megkérdőjelezné a kormányfői felelősség vállalását, a parlamenti többség biztosítását, a kormányfő és a kormány alkotmányos és hatékony működését. Erre kifejezetten utalt a köztársasági elnök Országgyűlésnek küldött átirata, melyben Önt javasolta a Magyar Köztársaság miniszterelnökének.

Támadták is, védték is a magyar kormányfőt az EP-plenárison napirend előtt

EU - 2006-09-26

Több néppárti képviselő élesen bírálta Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a kormány hazugságaival kapcsolatban kiszivárgott hangfelvétel miatt az Európai Parlament hétfői plenáris ülésén Strasbourgban, ugyanakkor Martin Schulz, az EP szocialista frakciójának vezetője határozottan kiállt a kormányfő mellett.

A Fehér tenyér a hivatalos magyar nevezés az Oscar-díjra

Kultúra - 2006-09-26

Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című alkotása képviseli Magyarországot az Oscar-díj 2007. évi \"legjobb idegen nyelvű film\" kategóriájában - tudatta az MTI-vel hétfői közleményében a Magyar Filmunió.

Javult az önkormányzatok vagyoni helyzete az elmúlt négy évben

Gazdaság - 2006-09-26

Az elmúlt négy évben jelentősen javult a helyi önkormányzatok vagyoni helyzete - derül ki abból az összegzésből, amelyet az Állami Számvevőszék a napokban tett közzé a helyhatóságok elmúlt négyévi helyzetéről.

ENERGOexpo 2006

Gazdaság - 2006-09-26

Az ENERGOexpo rendezvény elsődleges célja az, hogy összegyűjtse az energiaipar szakembereit, szereplőit; bemutassa számukra a piaci újdonságokat, a legújabb technikai eljárásokat, eszközöket, s egyúttal lehetőséget adjon a tapasztalatcserére, a szaktudás átadására, s választ adjon az energetika aktuális kérdéseire.

Az EU jóváhagyta az új kutatás-fejlesztési keretterv összegeit

Az Európai Unió tagállamai hétfőn Brüsszelben véglegesen elfogadták a szervezet 2007-2013 közötti kutatás-fejlesztési költségvetését, amely 54,5 milliárd eurót tesz majd ki: ez 60 százalékkal nagyobb, mint a jelenleg érvényes keretterv összege.

Vélemények pro és kontra

Vélemény - 2006-09-26

Alkotmánybírósági döntés a felsőoktatási törvény módosításáról - a Fidesz véleménye

 

 A kormány immár féltucatszor bukott el az alkotmányosság próbáján oktatási kérdésben. Nem értjük, mi indítja arra a kormánypárti politikusokat, hogy a sorozatos lebukások, hazugságok után újra és újra alkotmányellenes megoldásokkal kísérletezzenek a felsőoktatás területén.

Göncz Kinga az ENSZ BT bővítését szorgalmazta New Yorkban

Ajánljuk - 2006-09-26

Magyarország támogatja az ENSZ Biztonsági Tanácsának a bővítését az állandó és a nem állandó tagok tekintetében is - jelentette ki Göncz Kinga külügyminiszter a világszervezet közgyűlésének 61. ülésszakán, New Yorkban.

Jancsó Miklós 85 éves

Kultúra - 2006-09-26

Szeptember 27-én ünnepli nyolcvanötödik születésnapját a világhírű Kossuth-díjas filmrendező, Jancsó Miklós. Vácott született 1921-ben, ahová családja az I. világháború viharai elől Erdélyből menekült. Jancsó 1931-től a székesfehérvári cisztercita gimnáziumban tanult, és az itt uralkodó szabad szellem későbbi pályájának egyik meghatározó élménye lett.

Háromszázan  a Kossuth téren, ugyanennyien Debrecenben 

Belföld - 2006-09-26

Keddre virradó éjszaka, röviddel éjfél után a mintegy háromszáz tüntető előtt a Kossuth téren megjelent a színpadon Wittner Mária, a Fidesz parlamenti képviselője; ez volt a tüntetés kilencedik napjának utolsó, említésre méltó eseménye.

MODEM megnyitó botránnyal

Kultúra - 2006-09-26

Meghívók nélkül is elment vagy kétszáz ember a MODEM hétfői megnyitójára. Debrecen új büszkesége így családi körben avattatott fel. Igaz előbb kizárták az érkezőket úgy félórára a tűző napra, majd csak összegyűlt újabb félórás várakozás után annyi ember, hogy el lehetett kezdeni a ceremóniát.

A tüntetők átadták petíciójukat a Parlamentnél

Belföld - 2006-09-25

Az Országgyűlés Civil Irodájának vezetője átvette a Kossuth téri tüntetők egy csoportjának képviselőitől petíciójukat. A Makovecz Imre építész, Papp Lajos szívsebész, Hargitay András egykori világbajnok úszó, Melocco Miklós szobrászművész és Kelemen András fideszes parlamenti képviselő által is aláírt petíció alkotmányozó nemzetgyűlés összehívását, ideiglenes kormány felállítását és a tárgyalások azonnali megkezdését követeli.

Ab: alkotmánysértő a felsőoktatási törvény módosításának egyik passzusa

Belföld - 2006-09-25

Az Alkotmánybíróság (Ab) helyt adott a köztársasági elnök felsőoktatási törvénnyel kapcsolatos indítványának, mely szerint alkotmánysértő a jogszabály módosításának egyik pontja - közölte az Ab sajtófőnöke. Sólyom László köztársasági elnök augusztus 2-án fordult indítványával az Alkotmánybírósághoz.

Az ifjú pár kocsiját törte fel, majd lakásukba akart betörni!

Kékhírek - 2006-09-25

2006. szeptember 23-án összeházasodott két fiatal Debrecenben, majd Audi 80-as menyasszonyi autójukkal a násznép kíséretében a lakodalom helyszínére az Ibolya- Libakert utca sarkán álló vendéglátóhelyre mentek.

Egykori 56-osok nyilatkoznak a hétfői eseményekről

Belföld - 2006-09-25

Az 1956-os forradalom és szabadságharc emléke megcsúfolásának tartja \"a szélsőjobboldal és a futballhuligánok közös budapesti garázdálkodását\" állásfoglalásában több mint hatvan 1956-os elítélt, illetve hozzátartozója.