Archívum

Eredmények megjelenítése 48181-től 48200-ig 49141 találatból.

Gólyatáborokban toboroz tüntetésre a HÖOK

Oktatás - 2006-08-24

A hallgatói érdekképviselet több mint 60 rendezvényt keres fel a következő hetekben, ahol a leendő elsőéveseket és a rendezőket tájékoztatják a tandíjellenes tüntetés részleteiről - derül ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) közleményéből.

Lezuhant sárkányrepülőt keresnek Debrecenben

Kékhírek - 2006-08-24

Szemtanúk szerint lezuhant egy sárkányrepülő Debrecenben csütörtök este. A szerencsétlenül járt pilótát jelenleg is nagy erőkkel keresik - közölte a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletvezetője.

Farmer Expo 2006 : a tizenötödik újdonságai

Gazdaság - 2006-08-24

A V-Trade Kiállítások Kft. első ízben 1992-ben rendezte meg a Farmer Expót az akkori Debreceni Agrártudományi Egyetem területén, a Böszörményi út 138. alatt. Ily módon az idei kiállítás immár a tizenötödik a sorban. Az expo időpontja tizenhárom esztendőn keresztül az augusztus 20-át övező négy nap volt.

Csonkolásos műtét előtt a beteg: a Kenézy kórház.

Helyi - 2006-08-24

A létszámcsökkentéssel elküldött dolgozókat más intézményeiben nem foglalkoztatja a megyei önkormányzat. A kórházi gyógyszertárak nyereséget termelnek, ezért nem adják el a patikákat, de a konyha szabad kapacitásainak kihasználása előtt szabad az út. Részletek a Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat augusztus 25-i ülésének egyik napirendi pontjából.

A Lycium csillagai.

Jegyzet - 2006-08-24

A 6. Hungarológiai Kongresszus nyitónapján Sólyom László köztársasági elnök úr díszebédet adott mintegy húsz notabilitás részére a Lycium Hotel különtermében. Az a hír járja, hogy a húsz fős ebéden mindössze két pincér szolgált fel egy ajtónyitogató főnök felügyelete mellett. Ez önmagában is érthetetlen és elégtelen arány még egy kezdő és tapasztalatlan vendéglátó helyen is. Meg is lett az eredménye.

Elkezdődött a SZIN

Kultúra - 2006-08-23

Szerdán a nulladik nappal elkezdődött a Szegedi Ifjúsági Napok, a hazai fesztiválpaletta legnagyobb múltú rendezvénye. A négynapos nyárzáró fiesta minden idők legváltozatosabb nemzetközi zenei felhozatalával várja a látogatókat: a következő napokban fellép Szegeden a Toy Dolls, a Transglobal Underground, The Tarantinos, Adam Freeland, a Covenant, Tom Novy és Jerry Rospero.

33 milliós cigaretta-fogás pár nap alatt

Kékhírek - 2006-08-23

Élénk volt a „dohányforgalom” a Nyírbátori Határőr Igazgatóság határszakaszán az elmúlt egy héten. A határőrök 69 589 doboz csempészett cigarettát fedtek fel 33.133.680 forint feketepiaci értékben. Ennek során egy román és öt magyar állampolgárt sikerült elfogniuk, tíz eddig még ismeretlen személy viszont egérutat nyert.

Négy öngyilkosság egy napon

Kékhírek - 2006-08-23

Tegnap négy öngyilkosság történt megyénkben, két másikat pedig a rendőrök akadályoztak meg – tájékoztatta szerkesztőségünket Vezendi Jánosné százados, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Navratilova abbahagyja

Sport - 2006-08-23

Martina Navratilovának, a "tenisz nagyasszonyának" a legtöbb mostani ellenfele szinte a lánya lehetne. A 49 éves, cseh származású sportolónő őszre tervezi a visszavonulást.

Uniós bíróság előtt a magyar iparűzési adó

EU - 2006-08-23

Immáron hivatalosan is vizsgálódik a magyar iparűzési adó ügyében az Európai Bíróság: hat hazai nagyvállalat ügyében intézett hozzá kérdést a Zala Megyei Bíróság, és azt - a tegnap megjelent közlemény szerint - napirendre tűzték.

Miniszteri EU-találkozót tartanak a libanoni ENSZ-békefenntartás ügyében

EU - 2006-08-23

Rendkívüli ülést tartanak az Európai Unió tagországainak külügyminiszterei pénteken Brüsszelben arról, milyen mértékű hozzájárulást vállaljon az EU a libanoni tűzszünet ellenőrzésének segítésére tervezett ENSZ-erőben - jelentette a belga hírügynökség kedden a finn EU-elnökségtől származó információra hivatkozva.

Lezuhant egy orosz repülőgép Ukrajnában, fedélzetén 170 emberrel

Külföld - 2006-08-23

Lezuhant egy Tu-154 típusú orosz utasszállító repülőgép kedden a kelet-ukrajnai Donyeck közelében, mintegy 170 emberrel - köztük 45 gyermekkel - a fedélzetén. A balesetet senki sem élte túl, a katasztrófa oka egyelőre nem tisztázott, az orosz hatóságok mindenesetre kizárják terrorcselekmény lehetőségét.

Szlovák pártok tiltakoznak a szlovákellenes magyarországi transzparensek ellen

Külföld - 2006-08-23

Két szlovák kormánypárt, a Vladimír Meciar vezette Néppárt (HZDS) és a magyarellenes kirohanásairól elhíresült Ján Slota Szlovák Nemzeti Pártja (SNS) tiltakozásának adott hangot, miután a legnagyobb példányszámban megjelenő szlovák bulvárlap, a Novy Cas kedden fotókat közölt egy magyarországi labdarúgó-mérkőzés lelátóin olvasható szlovákellenes transzparensekről.

Feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez a tűzijáték szervezői ellen

Belföld - 2006-08-23

Halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt két feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez a vasárnap esti tűzijáték szervezésében és lebonyolításában résztvevők ellen - erősítette meg az MTI megkeresésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Magyar Televízió Híradójában kedden este elhangzott információt.

A Fidesz szerint Gyurcsány még mindig nem őszinte

Belföld - 2006-08-23

Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc kezdi megérteni, hogy baj van, de még mindig nem őszinte - összegezte a Fidesz álláspontját Varga Mihály alelnök, a miniszterelnök konvergenciaprogrammal kapcsolatos bejelentéseiről.

Gyurcsány: a csökkenő gázártámogatásra jövőre 100 milliárd forint jut

Belföld - 2006-08-23

A konvergenciaprogram célul tűzi ki, hogy a strukturális reformok keretében igazságosabbá alakuljon az ártámogatási rendszer, ezen belül is a gázártámogatás, amelyre ebben az évben 150 milliárdot, jövőre pedig 100 milliárd forintot fordít a kormány - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

Szilvásy: vizsgálatok, fegyelmi eljárások, felmentések a vasárnapi vihar miatt

Belföld - 2006-08-23

Visszavonták a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) azon főosztályvezetőjének vezetői megbízását, aki a MeH nevében aláírta a szerződést az augusztus 20-i ünnepséget szervező céggel, fegyelmi eljárás indult az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese ellen, aki e-mailben értesítette a katasztrófavédelmet a közelgő viharról, vizsgálják az OMSZ vezetőjének felelősségét.

Több mint 4 és fél milliárd forint kintlévőséget hajtott be az APEH a megyében

Helyi - 2006-08-23

2006. július végéig Hajdú-Bihar megyében az APEH kintlévőségeiből kényszerintézkedések hatására csődeljárásból, felszámolásból és végrehajtásból összesen 4.651.332 eFt bevétel keletkezett. Ebből végrehajtási eljárás keretében 4.611.631 eFt folyt be – tájékoztatott Szabó József, a megyei adóhivatal főosztályvezetője.

Kedd 21: nehezen a politikáról

Jegyzet - 2006-08-23

A Magyar Televízió szándéka szerint keddenként, 21órától könnyeden lehetne a politikáról beszélni, beszélgetni. Ahhoz, hogy ez a szándék meg valósulhasson, műsorvezetőre lenne szükség. Újságíróra, nem mindenáron a képernyős jelenlét másodperceit lopkodó pojácára. A kulturális műsorok vezetésére alkalmas Rózsa Péter totális csődje jelzi, hogy szakma lenne a politikai műsorok vezetése is.

Hiller: Iskolafelújítási programra van szükség

Oktatás - 2006-08-23

A mennyiségi szempontok után a minőség idejének kell eljönnie, mert a magyar oktatásügyben akkor van értelme a reformnak, ha az a színvonalon alapul - jelentette ki az oktatási és kulturális miniszter hétfőn Kismarján. Hiller István a helyi Bocskai István Általános Iskola és Óvoda új épületrészének átadását követő ünnepségen beszélt.