Archívum

Eredmények megjelenítése 48541-től 48560-ig 50077 találatból.

Ferihegyi per: a magyar állam 17-18 milliárd forint kártérítést fizet

Gazdaság - 2006-10-06

A magyar államnak 17-18 milliárd forint, 74 millió dollár plusz perköltség, kártérítést kell fizetnie a kanadai Airport Development Corporation-nek (ADC) választott bírósági döntés nyomán - jelentett be Veres János pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten a kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Az amerikai Roger Kornberg kapta a kémiai Nobel-díjat

Tudomány - 2006-10-06

Az amerikai Roger D. Kornberg kapja idén a kémiai Nobel-díjat - jelentette be szerdán Stockholmban a svéd királyi tudományos akadémia. Óriási jelentőségű felfedezésről van szó, amely az őssejt-kutatástól, a betegségek működési mechanizmusának megismerésén át a biotechnológiáig mindenütt hasznosítható a gyakorlatban.

Áfonya alá rejtették el a cigarettát

Kékhírek - 2006-10-05

Az éjszaka jelentkezett belépésre ártándon egy román honosságú kamion, amely okmányai szerint 28 raklap fagyasztott fekete áfonyát szállított volna Németországba – tájékozatott Szabó Károly alezredes, a Vám- és Pénzügyőrség Észak-alföldi regionális parancsnoka.

2 milliós bírság az Allianznak és a Generalinak

Fogyasztóvédelem - 2006-10-05

2-2 millió forint bírságot szabott ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) az Allianz és a Generali biztosítókra, míg a TIR tevékenységét bizonyos időre részlegesen felfüggesztette.

Hamarosan féláron mobilozhatunk!

Gazdaság - 2006-10-05

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának döntése szerint 2007 elején mindhárom magyarországi mobilszolgáltatónak jelentősen csökkentenie kell hálózatában a hívásvégződtetés díját, jelentette be az NHH szerdán.

Lejárt a Fidesz által a kormányfő menesztésére adott 72 órás határidő

Belföld - 2006-10-05

Letelt az a 72 óra, amennyi időt Orbán Viktor a Fidesz elnöke adott hétfőn a kormánypártoknak, hogy menesszék a miniszterelnököt. Orbán Viktor hétfőn szólította fel a koalíciós pártokat,hogy 72 órán belül, csütörtökön 13.00 óráig menesszék Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt ellenkező esetben a Fidesz péntekre a Kossuth térre nagygyűlést szervez, amelyet még több követhet.

Előbb lesz román euró, mint magyar?

Gazdaság - 2006-10-05

Bár a Román Központi Bank kormányzója, Mugur Isarescu 2012-re teszi az euró romániai bevezetésének időpontját, Patrick Minford a Cardiff Business School professzora szerint Bukarest csak 2015-ben tér át a közös európai pénzre - írja az euractiv.hu.

Önkéntesközpont létesül Debrecenben 

Helyi - 2006-10-05

Önkéntesek kétéves segítőprogramjának megvalósítására és központjának létrehozására 21 millió forint pályázati összeget nyert a debreceni Életfa Segítő Szolgálat Egyesület.

Drágulhatnak a gyümölcsitalok

Gazdaság - 2006-10-05

Megháromszorozta frissgyümölcs-felvásárlását az idén a hazai gyümölcslépiac vezető cégének számító, német érdekeltségű Sió-Eckes Kft. Az AC Nielsen felmérései szerint a Sió-Eckes ma 24,2 százalékkal vezet a magyar piacon a 11,7 százalékos részarányú Rauch és a 9,7 százalékos részesedésű Maspex Olympos előtt. Feldolgozóipari szakértők szerint jövő év elején a gyümölcslevek drágulására kell számítani - tudta meg a Világgazdaság.

Fordulat a Romániában megvert magyar biciklisek ügyében 

Belföld - 2006-10-05

Megbékéléssel végződhet a romániai Érmihályfalva közelében megvert két debreceni kerékpáros ügye - mondta el Nagy II. Zoltán, a bántalmazást elszenvedett biciklisek egyike szerdán.

Nemzetközi konferenciát tartanak Párizsban az 56-os forradalom emlékére

Külföld - 2006-10-05

A magyar forradalom és Európa címmel egynapos nemzetközi konferenciát tartanak csütörtökön Párizsban, a francia szenátus épületében. Megnyitó beszédet Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Robert del Picchia, a francia szenátus francia-magyar baráti csoportjának elnöke mond.

Medián: a többség helyteleníti a Fidesz utcai politizálását

Belföld - 2006-10-05

A megkérdezettek többsége helyteleníti a Fidesz utcai politizálását - derül ki a Medián csütörtökön közzétett felméréséből. \"Az emberek 60 százaléka szerint nem helyes, hogy a Fidesz az emberek utcára hívásával akarja elérni politikai célját\" - olvasható a Népszabadság megbízásából készített közvélemény-kutatásban, amely azt is tartalmazza, hogy ez az egyetlen kérdés, amelyben egyértelmű többség alakult ki.

Nők összefogása a békéért

Vélemény - 2006-10-05

 Mi, sikeresnek mondott magyar nők, nem utolsó sorban pedig magyar feleségek és anyák igyekszünk úgy élni a mindennapjainkat, hogy munkánkban és a magánéletünkben egyaránt otthonosabb, emberségesebb és élhetőbb országgá tegyük Magyarországot.

Október 12-ig lehet nyilatkozni a minimálbérről

Jogtudor - 2006-10-05

A biztosított foglalkoztatója, valamint a foglalkoztatott biztosított – továbbá a társas vállalkozás és a társas vállalkozó, valamint az egyéni vállalkozó (ideértve az eva adózó  vállalkozót is) 2006. szeptember 01-től legalább 125.000.-Ft, 2007. január 01-től legalább 131.000.-Ft minimum járulékalap után köteles megfizetni a társadalombiztosítási, illetve az egyéni járulékot.

MDF: Ha kell, egyedül képviseljük a felelős, nemzetépítő jobboldalt

 A Magyar Demokrata Fórum szerint a Magyar Köztársaság Országgyűlése nem működhet ellenzék nélkül, és az ellenzéknek vitáznia kell a kormánnyal, ellenőriznie kell a kormányt ahelyett, hogy az embereket utcára hívva ultimátumokat intéz hozzá.

Meredeken nő az EU bio-üzemanyag termelése

Ajánljuk - 2006-10-05

Meredeken nő a bio-üzemanyag termelés az Európai Unióban az European Bioethanol Fuel Association (EBFA) és az European Biodiesel Board (EBB) adatai alapján.

Az orosz duma burkoltan katonai csapásokkal fenyegeti Grúziát

Az orosz alsóház burkoltan katonai csapásokkal fenyegette meg Grúziát, ha folytatja oroszellenes politikáját. A duma 418 szavazattal (egy-egy ellenszavazat és tartózkodás mellett) elfogadott szerdai nyilatkozatában állami terrorizmusnak minősítette a grúz vezetőség politikáját.

Streisand visszatér

Kultúra - 2006-10-05

Barbra Streisand jótékonysági célból hatalmas koncertsorozatot kezdett szerdán este Philadelphiában, a 16 ezer férőhelyes Wachovia Centerben, noha immár hat éve visszavonult. Ezt a fellépést további 19 követi az USA 16 városában

Amerikai kémműholdak szokatlan mozgást észleltek Észak-Koreában

Külföld - 2006-10-05

Amerikai kémműholdak felvételei szerint szokatlan sürgölődés folyik Észak-Koreában egy föld alatti atomrobbantási kísérlet lehetséges helyszínén - közölte szerdán egy névtelenségbe burkolózó amerikai védelmi illetékes.

Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

Oktatás - 2006-10-05

A tanítási időkeret szabályozása miatt Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - jelentette be Kerpen Gábor elnök. Az érdekvédők szerint a közoktatási törvény vonatkozó passzusa a táppénzen lévő pedagógust duplán sújtja - hangzott el a InfoRádióban.