Archívum

Eredmények megjelenítése 48501-től 48520-ig 49393 találatból.

Megvan az emberré tevő DNS?

Tudomány - 2006-08-18

A HAR1 génnek köszönhető az agykéreg gyors evolúciója. Az emberi génkészlet legdinamikusabban fejlődő génrészletét azonosították be amerikai kutatók, akik szerint e génnek köszönhetjük, hogy ma már nem a fákon mászkálunk, hanem úgy élünk, ahogyan élünk.

A Malév egyelőre nem tervez újabb belföldi járatot

Belföld - 2006-08-18

A Malév nem fontolgatja, hogy újabb belföldi járatokat indítson - mondta Németh Krisztina, a légitársaság szóvivője az MTI-nek, cáfolva az egyik országos napilap értesüléseit.

Csökkent a keleti határforgalom

Belföld - 2006-08-18

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság határátkelőhelyein az esztendő első hét hónapjában 4.199.300 személyt és 2.061.109 járművet ellenőriztek és léptettek át az útlevélkezelők. Az előző év hasonló időszakához viszonyítva a személyforgalomban 33,7%-os, a járműforgalomban 42,6%-os csökkenés tapasztalható.

Egy berekböszörményi fiatal lányt is keres a rendőrség

Kékhírek - 2006-08-18

A Berettyóújfalui Rendőrkapitányság eltűnése miatt keresi a 14 éves Varga Rita (Berettyóújfalu, 1992.05.11) berekböszörményi lakost.

Szüntelen Szépművészeti

Kultúra - 2006-08-18

Ezentúl hétfőnként is nyitva lesz a Szépművészeti Múzeum, az időszaki kiállításokat lehet megnézni, most éppen a Picasso szerelmei- és a Rembrandt 400 címűt. A múzeum vezetése azért döntött a folyamatos nyitvatartás mellett, mert nagy érdeklődést tapasztalt a két időszaki kiállítás iránt, de a gyakorlatot folytatni kívánja a jövőben is.

Észak-Korea földalatti atomrobbantási kísérletre készülhet

Külföld - 2006-08-18

Az ABC amerikai televíziós állomás egy washingtoni külügyminisztériumi illetékesre hivatkozva csütörtökön azt jelentette, hogy Észak-Korea valószínűleg földalatti atomrobbantási kísérletre készül.

Alkotmányellenesnek ítélték a Bush-kormány telefonlehallgatási programját

Külföld - 2006-08-18

Alkotmányellenesnek ítélte egy amerikai szövetségi bíró csütörtökön a Bush-kormány telefonlehallgatási programját és elrendelte a terrorellenes harc jegyében elrendelt program azonnali megszüntetését.

Debrecen fontosabb Kósa Lajos számára, mint a pártelnökség

Belföld - 2006-08-18

Debrecen polgármestere nem tartja valószínűnek, hogy a Fidesz aláírásgyűjtésére válaszul visszavonnák a Gyurcsány-csomagot. Ezzel együtt úgy véli, a kormány csődbe vitte az országot. A Fidesz egyik "szimbólumaként" sem vágyik a pártelnöki székbe.

Ajánlószelvényeket ad le a FIDESZ

Helyi - 2006-08-17

Csütörtökön délután Halász János, a FIDESZ debreceni kampányfőnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy valamennyi jelöltjük rendelkezik a szükséges ajánlószelvénnyel. Kósa Lajos polgármester szerint a tavaszi választásokon összegyűjtött kopogtatócédulák számát néhány ezerrel meghaladják most, mert a gyűjtést folytatják.

Elfogytak a jegyek a hétvégi debreceni IC-vonatokra

Belföld - 2006-08-17

A hétvégén erős utasforgalomra számít a vasúttársaság – ezt mutatják a helyjegyfogyások is. Főként a debreceni virágkarneválra, illetve a budapesti rendezvényekre utaznak sokan, a vasúttársaság ezért valamennyi tartalék személykocsiját forgalomba állítja, s mentesítő vonatokat is indít.

Karsai és a Hajdú-Bét károsultjai közös fórumot tartottak 

Helyi - 2006-08-17

A Hajdú-Bét károsultjai hiteltörlesztésük kifizetéséhez és a meg nem kapott bevételeik után kifizetett áfa visszaigényléséhez kérik az állam segítségét – hangzott el csütörtökön Debrecenben a Hajdú-Bét károsultjainak figyelemfelkeltő fórumán.

Őrizetben a nagyerdei gépjárműfeltörő

Kékhírek - 2006-08-17

A debreceni Nagyerdei övezetben 2006. május 12. és június 17. 10 olyan gépjárműfeltörés is történt, melynek során a kiszemelt értékhez az elkövetők oly módon jutottak hozzá, hogy az ajtó zárát felfeszítették.

A természeti csapások évszázadai

Tudomány - 2006-08-17

A következő kétszáz év a természeti csapások évszázadai lesznek, amikor jelentősen megszaporodnak az erdőtüzek, az árvizek, s az emberek sokat szenvednek majd a szárazságtól is - vélik angol tudósok.

Bene: a fotós hibázott

Belföld - 2006-08-17

A rendőrök a hatályos jogszabályoknak megfelelően jártak a Népszava újságírójával szemben - mondja az országos rendőrfőkapitány.

Új útlevél augusztus végétől

Belföld - 2006-08-17

Az EU jelzését is tartalmazó, mikrocsippel ellátott vörös színű útlevelet bocsátanak ki augusztus 29-től. A korábbi okmányok érvényességük lejártáig használhatók.

Hazánkban lesz a legmagasabb az infláció a régióban decemberben

Gazdaság - 2006-08-17

Az elmúlt hónapok adatai alapján elmondható, hogy az árstabilitás (nemzetközi terminológiában 2-3%) körüli szinten ingadozik a régiós gazdaságok pénzromlási mutatója, azonban Lengyelország kivételével egyik ország sem teljesíti a maastrichti kritériumok inflációra vonatkozó fejezetét.

Beránek megkezdte munkáját Debrecenben

Sport - 2006-08-17

A cseh mester, Miroslav Beránek és kollégája, Fieber Péter tegnap késő délután érkeztek meg a DVSC-TEVA együtteséhez. Az új szakmai stáb megismerkedett a játékosokkal.

Négy és félmilliós cigaretta fogás

Kékhírek - 2006-08-17

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság bevetési alosztályának munkatársai 2006. augusztus 16-án az esti órákban a Fehérgyarmat és Csengersima közötti műúton a cégénydányádi elágazásnál ellenőriztek egy mikrobuszt.

Két nap alatt hat meccs az idén harminc éves Hódosban

Sport - 2006-08-17

Négy csapat részvételével nemzetközi tornát rendez augusztus 26-án és 27-én a DKSE. Debrecen város nagydíjáért csapatunk mellett a román Steaua Bukarest, a szerb Proletar Naftagas RK (Zrenjanin) és az algériai MCAHC-Algír együttese lép pályára.

Véget ért a Sziget Fesztivál

Kultúra - 2006-08-17

A legtöbb magyar ezer és kétezer forint között költött naponta az idei Szigetre látogatók közül, de sokan 5000 forintot is kiadtak egy nap alatt - derült ki a Felsőoktatási Kutatóintézet által tíz éve folyamatosan végzett felmérés idei adataiból. A 14. Sziget fesztivál zárónapján teltház volt, ezzel a heti összlétszám elérte a tavalyi 385 ezres rekordot.