Archívum

Eredmények megjelenítése 51681-től 51700-ig 52289 találatból.

Kétharmados törvényjavaslatok: a FIDESZ nemmel szavazott

Belföld - 2006-07-25

Nem kapta meg az elfogadásához szükséges kétharmados többséget az országgyűlési képviselők választásáról szóló törvényjavaslat. Az előterjesztésről 193 képviselő szavazott igennel, 154-en nemmel, és 2 tartózkodott. Az előterjesztés a jelenlegi 386-ról 298 főre csökkentette volna a képviselők létszámát.

A libanoni parlament elnöke elutasította az amerikai rendezési tervet

Külföld - 2006-07-25

Nabih Berri, a libanoni parlament elnöke hétfőn elutasította Condoleezza Rice amerikai külügyminiszter rendezési tervét az izraeli-libanoni válság megoldására. A Hezbollah síita szervezet Berrit hatalmazta fel arra, hogy tárgyalásokat folytasson az Izrael és a szervezet közötti esetleges fogolycseréről.

Magyar diák lett a világ legjobb elméleti fizikusa

Oktatás - 2006-07-25

A fizikai diákolimpián egy kínai tanulóval megosztva szerezte meg a címet Halász Gábor, a budapesti Radnóti Miklós Gimnázium végzős tanulója. Csapatban a második helyet szereztük meg.

Már csak egy nap a ponthatárokig!

Oktatás - 2006-07-25

A ponthatárokat megállapító számítógépes algoritmus befejezi munkáját, és július 26-án, szerda késő este minden eldől. Elsőként a felvi.hu honlapon lesznek fent az eredmények, amelyekből kiderül, kit milyen felsőoktatási intézménybe vettek fel.

Ma érkezik a Rabotnicski

Sport - 2006-07-24

A DVSC szerdán 20 óra 45 perckor fogadja a macedón bajnok Rabotnicski Kometal együttesét az Oláh Gábor utcai stadionban. A Bajnokok Ligája második fordulójának első mérkőzésén ellenfelünk minden bizonnyal kipihenten szeretne pályára lépni, ezt bizonyítja, hogy már ma városunkba érkezik a szintén piros-fehér csapat, amely gépe Ferihegyen landolt ma reggel.

A bíróság elrendelte a Magyar Könyvklub felszámolását

Gazdaság - 2006-07-24

Így bekövetkezett az, amit a három és fél éve súlyos pénzügyi zavarokkal küzdő cégnek eddig sikerült elkerülnie: a Fővárosi Bíróság elrendelte a felszámolását – tudta meg a NAPI Gazdaság.

Délelőtti napközis tábor

Nyári táborok - 2006-07-24
5-15 éves korú gyermekeknek!

A R.I.G.O. Alapítvány modellértékű Integrált Nyári napközi foglalkoztató programja

Nyári táborok - 2006-07-24

A R.I.G.O. Alapítvány és a TTRE Támogató Szolgálata közösen szervezi sajátos nevelési igényű és egészséges gyermekeknek napközis szabadidős foglalkoztatóját.

Tenderhirdetés az M7-es új szakaszán

Gazdaság - 2006-07-24

A Nemzeti Autópálya (NA) Zrt. várhatóan a hét elején hirdet eredményt, az M7-es autópálya Balatonkeresztúr-Nagykanizsa közötti 35,5 kilométer hosszú szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzési pályázaton.

Zárószavazással fejezi be nyári munkáját hétfőn a parlament

Belföld - 2006-07-24

A parlament nyári munkáját hétfőn kilenc törvény zárószavazásával fejezi be. A nyári rendkívüli ülésszak utolsó munkanapja várhatóan Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalásával kezdődik, majd a szokásos interpellációkat, azonnali kérdéseket követően zárószavazás lesz kilenc előterjesztésről.

Fogyasztóvédők esetei a megyében

Fogyasztóvédelem - 2006-07-24

Volt olyan multinacionális áruházlánc, ahol közel 21 millió Ft értékben teljesen, vagy részben hiányzott a magyar nyelvű címke és vásárlási tájékoztató a forgalomba hozott árukról. Nem ez volt a legriasztóbb eset, amivel a fogyasztóvédők idén találkoztak a megyében.

Áttörés a szívinfarktus kezelésében

Tudomány - 2006-07-24

Brit orvosok bejelentették, hogy képesek a szívinfarktus következtében károsodott szívfalat a szív megnyitása nélkül kezelni.

Medgyessy Péter válthatja Javier Solanát?

EU - 2006-07-24

Német lapértesülés szerint Medgyessy Péter volt kormányfő neve is szóba került Brüsszelben, Javier Solana, az Európai Unió jelenlegi biztonság- és külpolitikai főképviselője lehetséges utódai között.

Félszáz '56-os könyv jelenik meg állami támogatással az emlékévben

Kultúra - 2006-07-24

Mintegy félszáz, az '56-os forradalomhoz kapcsolódó könyv jelenik meg állami támogatással idén Magyarországon - derül ki a Miniszterelnöki Hivatal ,56-os emlékbizottságának az MTI-hez eljuttatott adataiból. A több mint negyven támogatott mű közül öt már a 2006-os Ünnepi Könyvhéten a boltok polcaira került.

Rosszabbodott a fél éve kómában fekvő Ariel Saron állapota

Külföld - 2006-07-24

Rosszabbodott a január óta kómában fekvő Ariel Saron volt izraeli kormányfő állapota az elmúlt két napban - közölte vasárnap a tel-avivi Tel Hasomer kórház.

Elhelyezkedési esély szerint kategorizálják az álláskeresőket

Gazdaság - 2006-07-24

Az elhelyezkedési esély szerint kategóriákba sorolják jövőre a regisztrált álláskeresőket, ennek előkészítésén dolgoznak - közölte a Foglalkoztatási Hivatal főosztályvezetője. Az intézkedés célja, hogy az álláskeresők a számukra legmegfelelőbb segítséget kapják - mondta a főosztályvezető.

Halálos áldozata is volt a szombat esti viharnak

Helyi - 2006-07-23

Egy halálos áldozata van a szombat esti viharnak, amely Hajdú-Bihar megyén söpört végig. Hajdúszoboszlón egy nő vesztette életét.

Felsőoktatási Civil Hálózat alakult

Oktatás - 2006-07-22

Számos szervezet részt vett az EduCaféban megtartott konferencián és a workshopokon, amelyek révén péntek délután megalakult a felsőoktatási civil szervezeteket összefogó hálózat.

Vészhelyzet

Jegyzet - 2006-07-22

Alaposan kösse fel a nadrágját, aki mélyreható egészségügyi reformot akar végigvinni Magyarországon. Az orvosok olykor egymást maró, de a bajban összetartó csapata az egyik zárt feudális maradvány kis hazánkban, ahol a följebbvaló doktornak akkor is igaza van, ha minden beosztottja tudja, hogy a főnök éppen rosszul diagnosztizált

Nem mikrosütő, hanem szauna

Helyi - 2006-07-22

A debreceni piac kereskedői korábban mikrohullámú sütőnek titulálták az ideiglenes piacot, jelezve, hogy a fémszerkezetű épületben elviselhetetlen lesz a hőség. Most módosítottak véleményüket, mert közfürdőként, pontosabban ingyenes szaunaként jellemzik az átmeneti piacot.