Archívum

Eredmények megjelenítése 51641-től 51660-ig 52289 találatból.

Precedens ítélet: Oroszország bűnös egy csecsen harcos eltűnése miatt

Külföld - 2006-07-28
Elítélte Oroszországot csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága egy csecsen harcos eltűnése és valószínűsíthető halála miatt. Ez az első eset, hogy a strasbourgi testület Oroszország kapcsán ilyen ügyben hozzon döntést, s ezzel egyben precedenst teremtett.

A Hezbollah elleni légi csapások fokozása mellett döntött Izrael

Külföld - 2006-07-28

A Hezbollah elleni légi csapások fokozásának és újabb tartalékosok behívásának adott zöld fényt az izraeli biztonsági kabinet csütörtökön, szembesülve a szárazföldi haderő által Dél-Libanonban elszenvedett, növekvő veszteségekkel.

Gyurcsány megállapodást szorgalmaz Magyarország jövőjéről

Belföld - 2006-07-28

Magyarország jövője érdekében megállapodást, vitákban kiérlelt közös döntéseket szorgalmazott Gyurcsány Ferenc kormányfő csütörtökön este a Magyar Televízióban.

Lakásmaffia ügy: vádemelési javaslat  

Helyi - 2006-07-27

Hetvenkét szervező, kölcsönadó, ügyvéd is érintett abban a lakásmaffia-ügyben, amelyet 3 év nyomozómunka után vádemelési javaslattal zárt le a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya – tájékoztatta csütörtökön szerkesztőségünket a főkapitányság sajtóügyeletese.

"Politikai nyomás alatt a debreceni városháza apparátusa?"

Helyi - 2006-07-27

A városházáról a mai napig nem adják ki azokat az információkat, amelyek alapján meg lehetne tudni, hogy a februárban átszabott önkormányzati választási körzetekhez melyik szavazókörök tartoznak, azaz hány választó van egy-egy választókörzetben -mondta el Kovács László, az SZDSZ polgármesterjelöltje csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Cowparade: új helyen olvad a nyeles tehén

Kultúra - 2006-07-27
Új helyen, a Vörösmarty téri Budapesti Értéktőzsde előtt állították fel a Cowparade nagy vihar kavart műalkotását, az Olvadó Jégkrém című kék tehenet csütörtökön

Kánikula: ivóvízhiány a horvát szigeteken, halálos áldozatok Olaszországban

Külföld - 2006-07-27

Három halálos áldozatot szedett 24 óra alatt Olaszországban a hőhullám, amely főként az ország északi részén nehezíti meg az életet - közölte az olasz mentőszolgálat.

Pótfelvételi lehetőségek az OFIK honlapján

Oktatás - 2006-07-27

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) közzétette honlapján a nyári pótfelvételi lehetőségeket, a lapok beérkezési határideje augusztus 11. - olvasható az OFIK internetes oldalán.

Idén is több idő kell a panelpályázatokra

Helyi - 2006-07-27

Dr. Oláh Lajos országgyűlési képviselő, az MSZP Hajdú-Bihar megyei elnöke nyílt levélben fordult az önkormányzati és területfejlesztési miniszterhez, annak érdekében, hogy  a Panel Plusz pályázat benyújtási határidejét egy hónappal, 2006. október 31-ig hosszabbítsák meg.

Éjszakai tárlat a múzeumfaluban

Kultúra - 2006-07-27
Performance-estre, éjszakai tárlatra várja a művészetkedvelőket július 29-én szombaton 22 órától a Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdői Múzeumfalu - közölte az intézmény igazgatója. A különös kiállításon a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élő és alkotó szobrászművészek mutatják be a skanzen területén reflektorokkal megvilágított alkotásaikat - mondta Páll István.

  A Tesco kényszeríti a hazai beszállítókat, a GVH közbelép

Fogyasztóvédelem - 2006-07-27

A Tesco merchandise rendszerbe kényszerítette a beszállító hazai kis- és középvállalkozásokat. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) viszont a közérdek védelme érdekében versenyfelügyeleti eljárás megindítását kezdeményezte a Tesco-val szemben. 

KSH: az iparban folytatódott a konjunktúra

Gazdaság - 2006-07-27
Májusban az iparban folytatódott a konjunktúra az áprilisi megtorpanás után, az első öt havi átlagos növekedés 10 százalékos volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal összefoglaló jelentésében szerdán. Az ipar termelői árai májusban 5,3 százalékkal, az év első öt hónapjában átlagosan 5 százalékkal emelkedtek

A kormány elfogadta az egészségügyi változásokról szóló Zöld könyvet

Belföld - 2006-07-27

A dokumentum három nagy részből áll; az első a lakosság egészségi állapotát vázolja fel, és képet ad a jelenlegi ellátási helyzetről, a második rész a különböző európai megoldási formákkal foglalkozik, szakértői elemzésekkel, a harmadik fejezet pedig a kormány alternatív megoldásait tartalmazza.

 EU: 50 millió eurós segítség Libanonnak

EU - 2006-07-27

Az Európai Unió az eddig ígért 20 millió euróról 50 millióra emeli Libanonnak szánt humanitárius segítségét, s jövő keddre rendkívüli külügyminiszteri tanácskozást hívott össze Brüsszelbe az izraeli-libanoni konfliktus megtárgyalására.

Orbán: akciósorozat a Jó reggelt, Magyarország kiáltvány kapcsán

Belföld - 2006-07-27

Minden héten újabb és újabb akciókat hirdet majd a Fidesz a Jó reggelt, Magyarország kiáltványhoz kapcsolódóan - mondta Orbán Viktor pártelnök, az InfoRádió szerdai műsorában.

Felvételi ponthatárok az interneten

Oktatás - 2006-07-27

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ felrakta honlapjára, a http://www.felvi.hu-ra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyeket szerda este nyolc órától már lehetett olvasni a honlapon.

Folytatódnak az összecsapások Izrael és Libanon határán

Külföld - 2006-07-27
Folytatta a légitámadásokat a dél-libanoni ENSZ-állások közelében szerdán Izrael annak ellenére, hogy a világszervezet illetékesei több alkalommal is figyelmeztették - közölte a békefenntartó műveletekért felelős ENSZ-főtitkárhelyettes

Az Internek ítélték a Juve idei bajnoki címét

Sport - 2006-07-27

Az Internazionalénak ítélték oda az olasz futballbotrányban való részvétele miatt az utóbbi két bajnoki címétől megfosztott és a másodosztályba száműzött Juventus idén megnyert aranyérmét.

Nehéz visszavágó előtt: DVSC-TEVA - Rabotnicki 1-1

Sport - 2006-07-27

A vártnál lényegesen szervezettebben, agresszívebben focizott a vendégcsapat, a Loki szerda este kicsit kényelmes, sokpasszos de nem túl eredményes formát mutatott. A kezdetben A várt sima többgólos győzelem helyett a döntetlennek is örülhetünk. Az 1-1-es végeredmény azt jelenti, hogy nehéz visszavágó elé néz Supka Attila csapata.

BL: forintmilliárdért száll harcba a DVSC

Sport - 2006-07-26

Igazi vasutas rangadóval folytatódik a labdarúgó Bajnokok Ligája, a selejtező második körében a magyar bajnok Debreceni VSC-TEVA a macedón aranyérmes Rabotnicki Skopjét látja vendégül. A magyar bajnok számára ugyanaz a feladat, mint 1995 óta mindig: megismételve a Fradi akkor bravúrját bejutni a BL csoportkörébe. Tavalyi adatok alapján számolva ez a bravúr közel egymilliárd forintot hozna a Loki konyhájára.