A PortfoLion 2,4 millió dollárt fektet a szoftverfejlesztő VCC Live cégbe

Befektetés - 2020-02-07

A PortfoLion 2,4 millió dolláros befektetést biztosít a felhőalapú contact center szoftvert fejlesztő VCC Live részére szolgáltatásfejlesztésre és nemzetközi növekedés gyorsítására - közölte az OTP pénteken.

A Tóth Szabolcs és Jalsovszky Tamás által alapított VCC Live cég jelenleg több mint 50 országban szolgál ki ügyfeleket, rendszerét több mint 10 000 operátor használja, és 20 telekommunikációs partnerrel dolgozik együtt.

A közleményben Nieder Jenő, a PortfoLion vezérigazgató-helyettese elmondta, nagy potenciált látnak abban, hogy az VCC Live Európa vezető contact center szoftvergyártójává nője ki magát.

Tóth Szabolcs, a VCC Live tulajdonosa és ügyvezető igazgatója a közleményben hangsúlyozta, hogy sikerüket az ügyfélközpontú megközelítésüknek tudják be, a jövőben is ezzel a vállalkozói gondolkodásmóddal szeretnék továbbfejleszteni megoldásainkat.

A VCC Live több mint tíz éve szolgáltat telekommunikációs technológiát a vállalkozásoknak, a cég 2015-ben partnerségre lépett a SimplePay online fizetési rendszert üzemeltető OTP Mobil Kft.-vel, valamint a Worldpay és Checkout.com globális fizetési szolgáltatókkal, hogy lefejlessze a VCC Live Pay megoldását. A termék az első olyan felhőalapú fizetési megoldás az európai régióban, ami lehetővé teszi a bankkártyás befizetések telefonhíváson keresztüli lebonyolítását - írják a közleményben.

A PortfoLion egy budapesti központú kockázati tőkebefektető, az OTP csoport része, jelenleg öt befektetési alapot kezel, amelyeknek 130 millió euró az értéke. A cég portfóliójában több mint 20 cég található. Az alapkezelő főként közép-, kelet-, és dél-kelet európai cégekkel lép partnerségre, de egész Európa területén nyitott potenciális befektetési együttműködésekre.