Befektetés

Eredmények megjelenítése 1101-től 1120-ig 1222 találatból.

Az econet.hu megveszi a Sziget Kft.-t

Befektetés - 2007-11-27

Az econet.hu Nyrt. legfeljebb 4,95 milliárd forintért megvásárolja a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. 100 százalékát - közölte az econet a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden. Az adásvételi szerződést az econet 100 százalékos tulajdonában lévő EST Média Group Vagyonkezelő Kft. írta alá kedden.

Az EKB több pénzzel siet a kereskedelmi bankok segítségére

Befektetés - 2007-11-26

Az Európai Központi Bank (EKB) "felfigyelt az euró piacán újjáéledő feszültségre", és ezért "az újfent jelentkező bizonytalanságot ellensúlyozandó, ameddig szükséges, de legalább ez év végéig, fölerősíti a több likviditás kiutalásának politikáját a fő refinanszírozási műveleteiben", közölték az EKB-ban hétfőn.

Novemberben nem várnak kamatcsökkentést az elemők

Befektetés - 2007-11-22

A Reuters novemberi felmérésében az elemzők azt valószínűsítették, hogy e hónapban elmarad a jegybanki kamatcsökkentés. Az elemzők tovább emelték inflációs előrejelzéseiket, az éves infláció a konszenzus szerint novemberben tovább gyorsul, 6,9 százalákra emelkedik (az októberi 6,7 százalékról) és decemberben is ezen a szinten marad.

Egy hónapja vettek utoljára ennyit az MNB-kötvényből

Befektetés - 2007-11-20

A holnap lejáró 390.6 milliárd forinttal szemben a mai tenderen egy hónapja a legnagyobb mennyiségben, 515.5 milliárd forintért vásároltak az arra jogosult intézmények kéthetes futamidejű MNB-kötvényeket, így az értékpapír forgalomban lévő állománya közel 125 milliárddal 970 milliárd forintra emelkedik. A hitelintézetek továbbra is 7.5%-os kamatláb mellett helyezhették el fölös pénzeszközeiket a jegybank fő piaci likviditásszabályozó eszközében a havi alapú tartalékolási periódus második felében.

26 milliárd eurót utaltak haza tavaly az EU-ban dolgozók

Befektetés - 2007-11-15

Tavaly mintegy 26 milliárd eurót utaltak haza az EU-ból a nem hazájukban dolgozó uniós polgárok, illetve azok, akik külső országokból vállaltak munkát az unióban. 2005-ben ez a szám csak 23 milliárd euró volt - közölte az EU statisztikai hivatala, az Eurostat. Tavaly az EU-n belüli átutalások csak 6,8 milliárd eurót tettek ki, - a teljes összegnek csak mintegy negyedét - míg az unión kívüliek 19,2 milliárd eurót.

A kockázati és magántőke befektetők bíznak a régióban

Befektetés - 2007-11-14

Javult a kockázati és magántőke befektetők bizalma a közép-kelet-európai régió iránt, a regionális alapok Magyarországon 2,8 milliárd euró tőkét gyűjtöttek össze az idén, ami több mint a duplája az előző évinek - ismertette Karsai Judit, a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület (MKME) statisztikai bizottságának elnöke szerdán Budapesten.

Ketyeg a nyugdíjbomba - senki nem tud semmit?

Befektetés - 2007-11-13
Egy felmérés adatai szerint Magyarországon az emberek többsége teljesen tájékozatlan a nyugdíjrendszerrel kapcsolatosan, nincsenek tisztában azzal, mennyi a nyugdíjkorhatár, munkaadójuk mekkora járulékot fizet utánuk, illetve mekkora összegre számíthatnak nyugdíjas éveikben - írja a Magyar Hírlap

Az OTP újabb orosz bankot vesz

Befektetés - 2007-11-12

Az OTP Bank 40,95 millió dollárért megvásárolja az oroszországi Donskoy Narodny Bank (DNB) 100 százalékát - közölte a bank a BÉT honlapján. A tranzakció minden lényeges feltételét és garanciális elemét tartalmazó dokumentumot Moszkvában írta alá Wolf László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese és Leonyid Safirov, a DNB igazgatótanácsának elnöke.

50,6 százalékos profitcsökkenés az Egisnél

Befektetés - 2007-11-09

A francia Servier többségi tulajdonában lévő Egis Gyógyszergyár Nyrt. a szeptember 30-án záródó üzleti évében 7,664 milliárd forint adózott nyereséget ért el, 50,6 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál - jelentette a társaság a nemzetközi számviteli szabványok (IFRS) szerinti nem konszolidált gyorsjelentésben pénteken.

Meghosszabbították a 900 megaherzes koncessziót

Befektetés - 2007-11-08

A 2008-ban lejáró 900 megaherzes koncesszió 7,5 éves meghosszabbításáért 10-10 milliárd forintot plusz áfát fizet a két jelenlegi használó cég, a Pannon GSM Távközlési Nyrt. és a Magyar Telekom Távközlési Nyrt. - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter, aki a két cég vezetőjével aláírta a szerződést csütörtökön Budapesten.

A Mol két termelés-megosztási szerződést kötött Kurdisztánban

Befektetés - 2007-11-07

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. termelés-megosztási szerződést írt alá az Észak-Irakban lévő Akri-Bijeel és a Shaikan szárazföldi blokkokra - közölte a Mol szerdán a BÉT honlapján. Az Akri-Bijeel termelés-megosztási megállapodást a Mol az iraki kurdisztáni regionális kormánnyal, a Shaikan blokkra vonatkozó szerződést pedig, a kurdisztáni regionális kormány mellett a a Gulf Keystone Petroleum Ltd. és a Texas Keystone Inc. képviselőivel írta alá.

A Mol 40%-os részesedést szerzett egy kameruni tengeri blokkban

Befektetés - 2007-11-06

A Mol Magyar Olaj és Gázipari Nyrt. a november 5-én aláírt adásvételi szerződés szerint 40 százalékos részesedést szerzett egy tengeri blokkban Kamerunban - jelentette be a Mol kedden a BÉT honlapján. A magyar olajcég a Tullow Oil társaságtól vásárolja meg annak 40 százalékos részesedését a Ngosso Permit tengeri blokkban Kamerunban.

25 bázisponttal csökkentette az alapkamatot a Fed

Befektetés - 2007-11-01

Szerdán a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal 4,5 százalékra mérsékelte alapkamatát az amerikai Fed. Legutóbb szeptember 18-án hajtott végre kamatvágást a Fed, akkor 50 bázisponttal 4,75 százalékra vitte le irányadó kamatát. Az euró rekord értékének közelébe erősödött már a kamatvágás előtt: 1,4463 dolláron jegyezték, de rövid időre korábban elérte az 1,4472 dolláros jegyzési értéket is.

Pannonplast: 719 millió forint nettó profit az első kilenc hónapban

Befektetés - 2007-10-31

A Pannonplast csoport az év első kilenc hónapjában 9,679 milliárd forint nettó árbevételt és 719 millió forint nettó profitot ért el. A bevétel 26%-kal, a nyereség 32,2%-kal maradt el az előző év első háromnegyedévéhez képest - közölte a társaság a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) alapján készült konszolidált gyorsjelentésben.

Mol-szóvivő: Ausztria ne akarjon politikai nyomást gyakorolni a Molra

Befektetés - 2007-10-30

Ferencz Szabolcs Mol-szóvivő eltanácsolja Ausztriát attól, hogy a politika eszközével akarjon nyomást gyakorolni a magyar olajipari cégre, ugyanakkor üdvözli az OMV esetleges privatizálását, írta a WirtschaftsBlatt című osztrák gazdasági napilap.

Budapest kétmilliárd forintos nyereséget ért el tőzsdei portfoliójával

Befektetés - 2007-10-29

A Főváros az év második felében 13,664 milliárd forint bevételt ért el tőzsdei portfoliójának eladásából, amin kétmilliárd forint árfolyamnyereséget könyvelhetett el - tájékoztatta a BFVK Zrt. az MTI-t. A továbbiakban a tőzsdére is bevezetett cégek közül már csak a Budapesti Elektromos Művek Zrt.-ben (Elmű) meglévő 6,4 milliárd forint névértékű csomag van a Főváros birtokában.

Lízingszövetség: növekedés az autó-finanszirozás terén

Befektetés - 2007-10-27

Az elmúlt év harmadik negyedévéhez képest jelentős, majdnem 20 százalékos, a teljes első háromnegyed évet tekintve pedig 6 százalékos volt a növekedés a gépjármű finanszírozás területén a Magyar Lízingszövetség legfrissebb adatai szerint.

Több hordozható gép fogy, mint asztali PC

Befektetés - 2007-10-23

Az amerikai piackutató IDC szerint az idei lesz az első olyan év a magyar PC-piac történetében, amikor több hordozható számítógépet értékesítenek, mint asztali PC-t. Az IDC negyedéves PC felméréseiből kiderül, hogy 2006 III. negyedévétől kezdve a hordozható számítógépek eladásai rendre meghaladják az asztali modellekét.

Elkelt a világ egyik legszebb asszonya

Befektetés - 2007-10-18

201 kvalitásos festmény és 6 unikális Zsolnay kerámia került kalapács alá a Virág Judit Galéria és Aukciósház 2007. őszi, 26. árverésén október 17-én a Budapest Kongresszusi Központban. Rippl-Rónai József jól ismert alkotása, az 1998-ban, 90 év lappangás után felbukkant Csukly Károlyné arcképe hatalmas érdeklődésre tartott számot. A máig frissességét és szépségét megőrzött pasztell 12 millió forintos kikiáltási árról  50 millió forintért  lelt új gazdára.

80 milliárd dolláros alap a jelzálogpiaci válság leküzdésére

Befektetés - 2007-10-15

A világ vezető bankjai 80 milliárd dolláros pénzügyi alap létrehozatalát tervezik azzal a céllal, hogy a pénzből visszavásárolják a "bennragadt" jelzáloghiteleket, s ezzel megakadályozzák a jelzáloghitel-piaci válság továbbterjedését.