Befektetés

Eredmények megjelenítése 1081-től 1100-ig 1184 találatból.

Elkelt a világ egyik legszebb asszonya

Befektetés - 2007-10-18

201 kvalitásos festmény és 6 unikális Zsolnay kerámia került kalapács alá a Virág Judit Galéria és Aukciósház 2007. őszi, 26. árverésén október 17-én a Budapest Kongresszusi Központban. Rippl-Rónai József jól ismert alkotása, az 1998-ban, 90 év lappangás után felbukkant Csukly Károlyné arcképe hatalmas érdeklődésre tartott számot. A máig frissességét és szépségét megőrzött pasztell 12 millió forintos kikiáltási árról  50 millió forintért  lelt új gazdára.

80 milliárd dolláros alap a jelzálogpiaci válság leküzdésére

Befektetés - 2007-10-15

A világ vezető bankjai 80 milliárd dolláros pénzügyi alap létrehozatalát tervezik azzal a céllal, hogy a pénzből visszavásárolják a "bennragadt" jelzáloghiteleket, s ezzel megakadályozzák a jelzáloghitel-piaci válság továbbterjedését.

A Goldman Sachs is ad tanácsot a Molnak az OMV elleni védekezéshez

Befektetés - 2007-10-12

A Goldman Sachs nemzetközi befektetési bank is csatlakozott a Molnak stratégiai tanácsokat adó cégek társaságához, miként védje ki az OMV-nek a magyar társaság bekebelezésére irányuló támadásait - közölte egy magát meg nem nevező illetékes Londonban.

Rekord befektetés a régió ingatlanpiacán

Befektetés - 2007-10-11

A múlt évi 13 milliárd euró után az idén 15-20 milliárd eurót invesztálnak az ingatlanfejlesztők Közép- és Kelet-Európában, bele értve Oroszországot is, ebből Magyarország 1,5 milliárddal részesedik - hangzott el a Jones Lang LaSalle ingatlantanácsadó Ingatlanpiaci Körkép című kiadványának csütörtöki budapesti bemutatóján.

Őszi aukció a Virág Judit Galériában

Befektetés - 2007-10-09

Október 17-én, szerdán 18 órakor a már hagyományos helyszínen, a Budapest Kongresszusi Központban tartja a Virág Judit Galéria őszi aukcióját. Az aukció képei közül jónéhány ezúttal is felkeltheti az érdeklődők licitálási kedvét.Az aukciósház nemcsak a jól ismert Rippl-Rónai alkotás, az 1998-ban felbukkant Csukly Károlyné arcképe kapcsán várhat jelentős sikert az árveréstől. A 201 festményt és 6 Zsolnay kerámiát felsorakoztató kínálat erősnek ígérkezik.

  Eddig 20 milliárd dollár a jelzálogválság okozta veszteség

Befektetés - 2007-10-08

Az amerikai nem első rendű jelzálogadásságok okozta pénzügyi veszteségek az amerikai pénzintézeteknél már 20 milliárd dollár körül vannak. A hét végén vált ismeretessé, hogy az egyik jelentős amerikai befektetési banknak, a Merrill Lynchnek 5,5 milliárd dollárnyit kell leírnia harmadik negyedévi eredményéből a subrime válság miatt.

Simor szerint állnak a tárgyalások a forintsávról

Befektetés - 2007-10-05

Nincs egyezség az MNB és a kormány között a forintsáv sorsáról, mivel a kormány attól tart, hogy a sáv felszámolása esetén a forint nagyon elszaladna erős irányban, idézte pénteken az egyik vezető londoni befektetési ház Simor András jegybankelnököt.

Demján Sándor 260 milliárd forinttal vezeti a TOP-100-as listát

Befektetés - 2007-10-04
A leggazdagabb magyar 260 milliárd forintos vagyonnal Demján Sándor, a TriGránit társtulajdonosa, aki megelőzi a 140 milliárdra becsült Csányi Sándort, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját és a 90 milliárd forintra értékelt Várszegi Gábort, a Fotex tulajdonosát - derül ki a Napi Gazdaság "100 leggazdagabb magyar" címmel szerdán megjelent kiadványából.

A Mol 2,1 milliárd eurós hitelmegállapodást kötött

Befektetés - 2007-10-03

A Mol Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. egy új, 2,1 milliárd euró összegű, többdevizás rulírozó hitelről szóló megállapodást írt alá október 2-án - közölte a Mol szerdán. A 2,1 milliárd euró összegű kereskedelmi banki hitelszerződés 3 éves futamidejű, a lejárat végén egy összegben törlesztendő.

Direktbiztosítót alapított a Generali

Befektetés - 2007-10-01

Csak interneten és telefonon elérhető, úgynevezett direktbiztosítót alapított Genertel Biztosító Zrt. néven a Generali biztosító - jelentette be Ilics László, a Generali-Providencia ügyvezetője hétfőn sajtótájékoztatón.

Mol: a bioüzemanyag irracionálisan drága "klímafegyver"

Befektetés - 2007-09-29

A bioüzemanyagok irracionálisan drága eszközei a klímaváltozás elleni küzdelemnek, helyette ésszerűbb lenne az államnak olcsóbb szén-dioxid-csökkentési módokat ösztönöznie - vélekedett Vargha Péter Simon, a Mol stratégiai elemzője egy pódiumbeszélgetésen. A szakértő jelezte, hogy Magyarországon a kukoricából készült bioetanol benzinbe keveréséért literenként 8 forint jövedéki adókedvezmény jár

Növelhetik a nyomást a független részvényesek a Molra

Befektetés - 2007-09-28

A Mol részvényesei minden bizonnyal növelni fogják a nyomást, miután a Mol vezetése hevesen ellenzi az OMV 14 milliárd eurós átvételi próbálkozását. De még ha szavazásra kerülne is sor, a magyarok hatalmas védműveket építettek, hogy a részvényeseknek ne legyen méltányos esélyük határozni az OMV ajánlatáról, írta pénteken a Wall Street Journal Europe.

Megkezdődött az AAA Auto részvények tőzsdei kereskedése

Befektetés - 2007-09-26

Megkezdősött a csehországi központú AAA Auto Group részvényeinek kereskedése szerdán a Budapesti Értéktőzsdén. A részvények 490 forintos nyitás után délelőtt az 508 forintos jegyzési ár alatt, 485 és 500 forint közötti árfolyamon forogtak a tőzsdén.

Egy világszenzáció lehet: tőkegarantált részvénycsomag tíz évre a XEN

Befektetés - 2007-09-15

Nagyon sok befektetőnek az az igénye, hogy szeretné, ha a befektetései hasonlóan emelkednének, ahogy másoké, de nem akarja kockáztatni a pénzét. Most számos jel mutat arra, hogy korlátozott, néhány milliárd forintos kerettel kialakítottak egy ilyen befektetési lehetőséget.

ChemChina bejelentette, hogy a Blackstone stratégiai befektetésre készül Kínában

Befektetés - 2007-09-13
A nemzetközi téren is tevékenykedő, sokoldalú China National Chemical Corporation („ChemChina”) vegyipari cég és a The Blackstone Group bejelentette, hogy stratégiai partnerként együttműködik egy világviszonylatban is élenjáró, speciális termékeket előállító vállalkozás létrehozásában.

Az AAA Auto 44 millió eurót vár a nyilvános részvényértékesítésből

Befektetés - 2007-09-12
Az AAA Auto Group 44 millió euró bevételt remél a hétfőn indult nyilvános részvényértékesítésből, az összeg elsősorban a társaság régiós terjeszkedésének finanszírozását szolgálja - hangzott el a társaság budapesti sajtótájékoztatóján.

A Europa Capital és a Convergence vásárolta meg a Zalahúst

Befektetés - 2007-09-11

Zalaegerszegen a Zalahús ingatlanát az Europa Capital befektetési alap és a Convergence Capital Kft. vásárolta meg, és ott 30 millió euróért egy kereskedelmi létesítményt épít - mondta az MTI-nek Baksa-Soós Attila a Convergence partnere a budapesti Citypoint 9 bemutatásán kedden.

 BB Alapkezelő: új, részvényekre fókuszáló alap

Befektetés - 2007-09-10

A Budapest Alapkezelő Zrt. vezetése bízik a részvénypiac világméretekben történő fellendülésében, ezért a héten az alapkezelő új nyílt végű alapot indított útjára "Hozamtár" néven. Fatér Gyula, a Budapest Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: az új alap a részvényekre koncentrál, így a világ húsz jelentős multinacionális cégének papírjaiba fekteti a felhalmozott pénzeszközeit.

Az OMV-t még mindig érdekli a Mol

Befektetés - 2007-09-07

A tervezett jogi akadályok, törvényi változtatások ellenére az OMV-t érdekli a Mol - derült ki Wolfgang Ruttenstorfer, az osztrák olajtársaság első számú emberének szavaiból, aki csütörtökön Bukarestben beszélt. Ruttenstorfer az ottani nemzetközi olajipari konferencián vett részt. Úgy nyilatkozott, hogy vállalata érdekelt a konszolidációban, vagyis érdekli a Mol.

Saját részvényt vásárolt a Mol

Befektetés - 2007-09-06

A Mol szerdán 33.377 darab Mol részvényt vásárolt a Budapesti Értéktőzsdén 26.309 forintos átlagáron - közölte az olajipari társaság a tőzsde honlapján csütörtökön. A tranzakciót követően a társaság 9.070.019 darab "A" sorozatú valamint 578 darab "C" sorozatú részvényt birtokol.