Befektetés

Eredmények megjelenítése 1261-től 1270-ig 1270 találatból.

A magyarországi háztartások bizalma töretlen a forint iránt

Befektetés - 2007-03-25

A forint árfolyamának ingadozása ellenére a háztartások megtakarításainak meghatározó hányada változatlanul a hazai valutában van - mondta Tokodi Gábor, az OTP Bank lakossági számlaüzletágának igazgatója

Lezárult az MKB Pagoda II .jegyzése

Befektetés - 2007-03-24

Az alapkezelő tájékoztatása szerint az MKB Pagoda II. Tőkegarantált Származtatott Alap elnevezésű nyilvános, zártvégű értékpapír-befektetési alap jegyzési eljárása 2007. február 12. és 2007. március 21. között megtörtént.

A Fed nem emelt kamatot, szárnyal a Wall Street

Befektetés - 2007-03-22

 A várakozásoknak megfelelően 5,25 százalékos maradt az amerikai alapkamat, mégis  a New York-i tőzsdeindexek régen látott mértékben emelkedtek. Szerdán 1,29 százalékos emelkedés után 12446,96 ponton zárt a New York-i tőzsde DJIA indexe, míg a Nasdaq piac composite mutatója 1,98 százalékos emelkedés után 2455,92 ponton fejezte be a kereskedést.

 Versenyképes hozam a nyugdíjpénztáraknál

Befektetés - 2007-03-21
A nyugdíjpénztárak teljesítménye versenyképes, az elmúlt évekre komoly reálhozam volt jellemző - mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) ügyvezető igazgatója a szervezet szerdai sajtóbeszélgetésén.

 A bankok ügyfeleik hitelképességének romlására számítanak

Befektetés - 2007-03-18

A bankok arra számítanak, hogy a kormányzati intézkedéscsomag hatására romlani fog ügyfeleik hitelképessége - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) januárban végzett és márciusban közzétett felméréséből, amely a bankok hitelezési gyakorlatát vizsgálja.

 Hamis okmányokkal nem tud majd manipulálni a lakásmaffia

Befektetés - 2007-03-16

Jövő januártól szinte lehetetlen lesz hamis igazolvánnyal lakást venni - egyebek mellett ez is szerepel abban a jelentésben, amelyet Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter szerdán terjesztett az Országgyűlés elé.

Ijedelem után

Befektetés - 2007-03-09

Egy hétig idegeskedtek a laikusok. A hozzáértők szerint a piaci kiigazítás várható volt, hiszen óriási kereslet irányult a távol-keleti piacokra és iszonyatosan nagy volt az ottani tőkeéhség is.

Egyheti idegbaj után megnyugodtak a kedélyek, visszatért az élet a tőzsdékbe, a befektetők figyelmen kívül hagyták az Európai Központi Bank (EKB) kamatemelését is.

Kikkel ne kössünk üzletet

Befektetés - 2007-02-26

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)  közleménye

 Figyelemfelhívó közlemények a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) hatálya alá tartozó tevékenységeket engedély nélkül, valamint az Európai Unió területén nyújtott, a tagállamok felügyeletei által kifogásolt, engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenységet végző társaságokkal kapcsolatban.

Robbantsunk bankot! – a pénzintézeti extra profit helyett  érjünk el tízezres megtakarítást jó folyószámla választással

Befektetés - 2007-02-22

Februári számában a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin többek között annak járt utána, hogyan spórolhatunk évi 10-15 ezer forintot számlavezető bankunk és pénzkezelési módszereink okos megválasztásával.

A pénzünk a bankban, a haszon a banknál

Befektetés - 2007-02-20

Elgondolkoztak már azon, hogy miért a bankszektor a legnyereségesebb Magyarországon? Hogy van az, hogy évről évre adják ki a bankok a diadaljelentéseket, mennyivel is növelték a nyereségüket. Legutóbb az OTP jelentett be „szerény” 187,5 milliárd forint hasznot, adózás után.

A válasz –szerintem - egyszerű, de hogy az olvasók is megértsék: mire gondolok, kell öt perc türelem. Éppen annyi, mint az alábbi okfejtés elolvasásához.