Befektetés

Eredmények megjelenítése 1261-től 1280-ig 1286 találatból.

Coface: Magyarország Kelet-Európa Olaszországa

Befektetés - 2007-04-19

Az elmúlt évben az összes közép-és kelet-európai ország között Magyarországon vált a legtöbb vállalkozás fizetésképtelenné - jelentette a Coface Austria osztrák hitelbiztosító.

Év végére 750 dollár lesz az arany ára ?

Befektetés - 2007-04-18

Az arany árfolyama egy hajszállal a május óta nem látott 690 dolláros szint felett tartózkodik,  Ebben szerepe lehet a dollár 2004 decembere óta nem látott szintekre való gyengülésének az euróval szemben és 26 éves mélypontra jutásának a fonttal szemben.

Magyar kulcsváros lehet Debrecen?

Befektetés - 2007-04-14

Debrecen, Kecskemét, Pécs, Szeged és Székesfehérvár lettek a magyar gazdaságfejlesztés „gyöngyszemei” az ITDH vezérigazgatója szerint, aki a Magyar Outsourcing Szövetség (MOSZ) első konferenciáján azt is elmondta, hogy Közép-Európa lett a világ legfontosabb szolgáltató térsége az évek óta tartó tevékenységkihelyezés következtében.

Kína 2008-ban előzheti meg Németországot

Befektetés - 2007-04-12

A kinai gazdaságba befektetni szándékozókat bizonáyra érdekli az alábbi hír:

Kína várhatóan 2008-ban előzheti meg Németországot, mint a világ legnagyobb exportőr országa - derül ki a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) csütörtökön nyilvánosságra hozott külkereskedelmi statisztikáiból. Eszerint Kína az idei évben leszorítja az Egyesült Államokat az exportőr-lista második helyéről.

Gáz után kutatnak a Nyírségben

Befektetés - 2007-04-11

A brit Ascent Resources magyarországi cége, a PetroHungaria Kft. az ország észak-keleti térségében a Nyírség projekt keretében hamarosan megkezdi a földgáz kereskedelmi kitermelését, miközben előkészületeket folytat további két fúrási program megvalósítására - közölte az Ascent Resources kedden sajtóközleményben.

Az OTP igazgatósága 144 százalékos osztalékot javasol

Befektetés - 2007-04-10

Az OTP Bank igazgatósága a 2006. gazdasági évre vonatkozóan a részvényekre a névértékre vetített 144 százalékos osztalékot javasol a bank éves közgyűlésének - tette közzé a bank a Budapesti Értéktőzssde honlapján kedden. A javaslat szerint az osztalékot június 10-étől fizetik ki.

Márciusban a befektetési alapok vagyona 1,6%-kal nőtt

Befektetés - 2007-04-06

A Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (BAMOSZ) tagjai által kezelt befektetési alapok összvagyona márciusban 1,6%-kal nőtt, a hónap végén 2.619 milliárd forintot tett ki - tartalmazza a szervezet legfrissebb tájékoztatója.

Lassuló gazdasági növekedést jósol Kelet-Ázsiának a Világbank

Befektetés - 2007-04-05
A Világbank csütörtökön kissé lassuló gazdasági növekedést jósolt a felzárkózó és iparosodott kelet-ázsiai gazdaságoknak idénre: átlagosan 7,3 százalékosat a tavalyi 8,1 százalékos ütem után, amely a legerősebb volt az utóbbi tíz év során.

Az IMF szerint Magyarország kevésbé vonzó a tőkebefektetőknek

Befektetés - 2007-04-04

Magyarország nemzetközi versenyképessége bizonyos tekintetben gyengülőben van, az ország kevésbé vonzó a nemzetközi tőkebefektetők számára, mint a régió többi országa - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) washingtoni tisztviselője.

Több tízezer kilométer új olaj- és gázvezeték épül Kínában 2010-ig

Befektetés - 2007-04-03
Kína a következő években jelentős fejlesztéseket tervez az ország kőolaj-és gázvezeték rendszerében: az elképzelések szerint 2010-ig 60 százalékkal bővítik a hálózatot - jelentette ki kedden Kína legnagyobb kőolajipari vállalata, a PetroChina vezetéküzemeltető leányvállalatának alelnöke. A földgázigény az előrejelzések szerint megnégyszereződik 2020-ban.

Az OTP várhatóan az eredmény 30%-át fizeti osztalékra

Befektetés - 2007-04-02

Az OTP a korábbi döntéseknek megfelelően az adózott eredmény mintegy 30 százalékát fizetik ki a részvénytulajdonpsoknak osztalékként az idén - mondta Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója az MTI-nek.

A világ legnagyobb abroncsgyárát építi fel a Michelin Kínában

Befektetés - 2007-03-31
A francia Michelin a világ legnagyobb abroncsgyárának felépítését tervezi Kínában. A francia konszern szándéknyilatkozatot írt alá a tartományi kormányzattal egy személy- és haszongépjármű abroncsokat gyártó üzem építéséről.

5 milliárd dolláros olajipari beruházás Kínában

Befektetés - 2007-03-30
A világ legnagyobb olajtársasága, az amerikai ExxonMobil pénteken megállapodást írt alá a szaúd-arábiai Saudi Aramco olajvállalattal és a kínai China Petroleum and Chemical Corp.-nel arról, hogy 5 milliárd dollárért háromszorosára, napi 240 ezer hordóra növelik a dél-kínai Fudzsian tartományban lévő olajfinomító kapacitását, és vegyipari műveket is építenek hozzá.

Nagy kereslet az állampapírokra

Befektetés - 2007-03-29

Közel négyszeres volt az érdeklődés a mai államkötvény aukción, mert az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 3 éves (2010/C) államkötvény-aukción az értékesítésre meghirdetett 75 milliárd forintnyi adósságpapírra összesen mintegy 279 milliárd forintnyi ajánlat érkezett.

Draskovics: ki kell használni a kedvező világgazdasági környezetet

Befektetés - 2007-03-28

Nemzetközi és amerikai pénzügyi szakemberek arra hívták fel Draskovics Tibor kormánybiztos figyelmét keddi washingtoni tárgyalásain, hogy ma nagyon kedvező a világgazdasági környezet, nagyon sok, befektetési lehetőséget kereső pénz van a világban, viszonylag gyors a növekedés világszerte, és ezt Magyarországnak ki kell használnia.

Mi is az a pénzügyi tanácsadás?

Befektetés - 2007-03-27

A pénzügyi tervezés és tanácsadás célja lehetőséget teremteni az embereknek, hogy az anyagi javaik gyarapításával, illetve biztonságos megőrzésével kapcsolatos döntéseiket egy szakmailag megalapozott, körültekintő és személyre szabott tervezést és tájékoztatást követően hozhassák meg.

A magyarországi háztartások bizalma töretlen a forint iránt

Befektetés - 2007-03-25

A forint árfolyamának ingadozása ellenére a háztartások megtakarításainak meghatározó hányada változatlanul a hazai valutában van - mondta Tokodi Gábor, az OTP Bank lakossági számlaüzletágának igazgatója

Lezárult az MKB Pagoda II .jegyzése

Befektetés - 2007-03-24

Az alapkezelő tájékoztatása szerint az MKB Pagoda II. Tőkegarantált Származtatott Alap elnevezésű nyilvános, zártvégű értékpapír-befektetési alap jegyzési eljárása 2007. február 12. és 2007. március 21. között megtörtént.

A Fed nem emelt kamatot, szárnyal a Wall Street

Befektetés - 2007-03-22

 A várakozásoknak megfelelően 5,25 százalékos maradt az amerikai alapkamat, mégis  a New York-i tőzsdeindexek régen látott mértékben emelkedtek. Szerdán 1,29 százalékos emelkedés után 12446,96 ponton zárt a New York-i tőzsde DJIA indexe, míg a Nasdaq piac composite mutatója 1,98 százalékos emelkedés után 2455,92 ponton fejezte be a kereskedést.

 Versenyképes hozam a nyugdíjpénztáraknál

Befektetés - 2007-03-21
A nyugdíjpénztárak teljesítménye versenyképes, az elmúlt évekre komoly reálhozam volt jellemző - mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) ügyvezető igazgatója a szervezet szerdai sajtóbeszélgetésén.