Befektetés

Eredmények megjelenítése 1281-től 1293-ig 1293 találatból.

Nagy kereslet az állampapírokra

Befektetés - 2007-03-29

Közel négyszeres volt az érdeklődés a mai államkötvény aukción, mert az Államadósság Kezelő Központ által mára kitűzött 3 éves (2010/C) államkötvény-aukción az értékesítésre meghirdetett 75 milliárd forintnyi adósságpapírra összesen mintegy 279 milliárd forintnyi ajánlat érkezett.

Draskovics: ki kell használni a kedvező világgazdasági környezetet

Befektetés - 2007-03-28

Nemzetközi és amerikai pénzügyi szakemberek arra hívták fel Draskovics Tibor kormánybiztos figyelmét keddi washingtoni tárgyalásain, hogy ma nagyon kedvező a világgazdasági környezet, nagyon sok, befektetési lehetőséget kereső pénz van a világban, viszonylag gyors a növekedés világszerte, és ezt Magyarországnak ki kell használnia.

Mi is az a pénzügyi tanácsadás?

Befektetés - 2007-03-27

A pénzügyi tervezés és tanácsadás célja lehetőséget teremteni az embereknek, hogy az anyagi javaik gyarapításával, illetve biztonságos megőrzésével kapcsolatos döntéseiket egy szakmailag megalapozott, körültekintő és személyre szabott tervezést és tájékoztatást követően hozhassák meg.

A magyarországi háztartások bizalma töretlen a forint iránt

Befektetés - 2007-03-25

A forint árfolyamának ingadozása ellenére a háztartások megtakarításainak meghatározó hányada változatlanul a hazai valutában van - mondta Tokodi Gábor, az OTP Bank lakossági számlaüzletágának igazgatója

Lezárult az MKB Pagoda II .jegyzése

Befektetés - 2007-03-24

Az alapkezelő tájékoztatása szerint az MKB Pagoda II. Tőkegarantált Származtatott Alap elnevezésű nyilvános, zártvégű értékpapír-befektetési alap jegyzési eljárása 2007. február 12. és 2007. március 21. között megtörtént.

A Fed nem emelt kamatot, szárnyal a Wall Street

Befektetés - 2007-03-22

 A várakozásoknak megfelelően 5,25 százalékos maradt az amerikai alapkamat, mégis  a New York-i tőzsdeindexek régen látott mértékben emelkedtek. Szerdán 1,29 százalékos emelkedés után 12446,96 ponton zárt a New York-i tőzsde DJIA indexe, míg a Nasdaq piac composite mutatója 1,98 százalékos emelkedés után 2455,92 ponton fejezte be a kereskedést.

 Versenyképes hozam a nyugdíjpénztáraknál

Befektetés - 2007-03-21
A nyugdíjpénztárak teljesítménye versenyképes, az elmúlt évekre komoly reálhozam volt jellemző - mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) ügyvezető igazgatója a szervezet szerdai sajtóbeszélgetésén.

 A bankok ügyfeleik hitelképességének romlására számítanak

Befektetés - 2007-03-18

A bankok arra számítanak, hogy a kormányzati intézkedéscsomag hatására romlani fog ügyfeleik hitelképessége - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) januárban végzett és márciusban közzétett felméréséből, amely a bankok hitelezési gyakorlatát vizsgálja.

 Hamis okmányokkal nem tud majd manipulálni a lakásmaffia

Befektetés - 2007-03-16

Jövő januártól szinte lehetetlen lesz hamis igazolvánnyal lakást venni - egyebek mellett ez is szerepel abban a jelentésben, amelyet Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter szerdán terjesztett az Országgyűlés elé.

Ijedelem után

Befektetés - 2007-03-09

Egy hétig idegeskedtek a laikusok. A hozzáértők szerint a piaci kiigazítás várható volt, hiszen óriási kereslet irányult a távol-keleti piacokra és iszonyatosan nagy volt az ottani tőkeéhség is.

Egyheti idegbaj után megnyugodtak a kedélyek, visszatért az élet a tőzsdékbe, a befektetők figyelmen kívül hagyták az Európai Központi Bank (EKB) kamatemelését is.

Kikkel ne kössünk üzletet

Befektetés - 2007-02-26

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF)  közleménye

 Figyelemfelhívó közlemények a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény (Tpt.) hatálya alá tartozó tevékenységeket engedély nélkül, valamint az Európai Unió területén nyújtott, a tagállamok felügyeletei által kifogásolt, engedély nélküli befektetési szolgáltatási tevékenységet végző társaságokkal kapcsolatban.

Robbantsunk bankot! – a pénzintézeti extra profit helyett  érjünk el tízezres megtakarítást jó folyószámla választással

Befektetés - 2007-02-22

Februári számában a Kosár reklámmentes fogyasztói magazin többek között annak járt utána, hogyan spórolhatunk évi 10-15 ezer forintot számlavezető bankunk és pénzkezelési módszereink okos megválasztásával.

A pénzünk a bankban, a haszon a banknál

Befektetés - 2007-02-20

Elgondolkoztak már azon, hogy miért a bankszektor a legnyereségesebb Magyarországon? Hogy van az, hogy évről évre adják ki a bankok a diadaljelentéseket, mennyivel is növelték a nyereségüket. Legutóbb az OTP jelentett be „szerény” 187,5 milliárd forint hasznot, adózás után.

A válasz –szerintem - egyszerű, de hogy az olvasók is megértsék: mire gondolok, kell öt perc türelem. Éppen annyi, mint az alábbi okfejtés elolvasásához.