Belföld

Eredmények megjelenítése 6341-től 6360-ig 6380 találatból.

Vizsgálatot rendelt el a vízügyi miniszter a miskolci szennyezett ivóvíz ügyében

Belföld - 2006-06-16

Vizsgálatot rendelt el Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter a miskolci ivóvízellátás biztonsága, a karsztvíz használatának ésszerű korlátozása érdekében. Miskolc város nem az állami kezelésű vízműtársaság ivóvízbázisáról biztosítja az ivóvízellátást, hanem az önkormányzati tulajdonú Miviz Kft. a bükki karsztvizet használja.

Gyurcsány: át lehet menni Szlovákiába adózni, de ez nem oldja meg a gondokat

Belföld - 2006-06-16

Lehet Szlovákiával példálózni, s el lehet dönteni, hogy szlovák viszonyokat szeretnénk-e, szlovák nyugdíjakkal - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Széles Gábornak, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége elnökének válaszolva az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülésén.

 A Magyar Iparszövetség támogatja a megszorításokat

Belföld - 2006-06-14

A Magyar Iparszövetség egyetért a kormány lépéseivel a költségvetés hiányának csökkentése ügyében. Támogatják a kabinet terveit az államreformal, valamint az egészségügy és az önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban - jelentette be a szervezet társelnöke szerdán Budapesten.

Legfelsőbb Bíróság: teljes munkabér jár ügyeletben az egészségügyieknek

Belföld - 2006-06-14

Minden magyarországi egészségügyi intézmény köteles munkaidőnek tekinteni a munkahelyi jelenléttel járó ügyelet idejét a Legfelsőbb Bíróság szerdai perecedensértékű ítélete szerint. Az orvosi kamara szerint ez évente 40 milliárd forint többletkiadást jelenthet a költségvetésnek.

A Munkáspárt 2006 használhatja a nevét

Belföld - 2006-06-14

A Baranya megyei Bíróság első fokon hozott ítéletében elutasította Thürmer Gyula azirányú kérését, hogy a Munkáspárt elnevezést kizárólag a Magyar Kommunista Munkáspárt használhassa, és ezzel tiltsa meg a Magyarországi Munkáspárt 2006 esetében e név használatát – tudatta a Munkáspárt 2006 közleménye.

Petrétei: alkotmánymódosítás is szükséges a kormány törvénymódosítási javaslataihoz

Belföld - 2006-06-13

   Választási, pártfinanszírozási, összeférhetetlenségi és a mentelmi jogot érintő törvényeket módosítana a kormány, egyes esetekben alkotmánymódosításra is szükség van - közölte Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter a keddi budapesti kormányszóvivői tájékoztatón.

Közigazgatási reform: régiók már vannak

Belföld - 2006-06-13

Több mint 365 milliárd forint területfejlesztési támogatást kaptak a magyarországi régiók az elmúlt 10 évben. 2007 és 2013 között 6500 milliárd forintnyi uniós támogatásra számít Magyarország, ennek háromnegyedét az elmaradt régiók kapják majd.

Már három településen találtak madárinfluenzával fertőzött baromfit

Belföld - 2006-06-12

Kiskunmajsa és Szank után a megfigyelési zónába tartozó Móricgáton is találtak madárinfluenza gyanúja miatt megbetegedett állatokat, melyeket azonnal megsemmisítettek - közölte Bács-Kiskun megye főállatorvosa.

Eddig húsz ezren akarnak kisebbségi önkormányzatot választani

Belföld - 2006-06-12

Ezidáig húszezer választó kérte kisebbségi névjegyzékbe vételét - közölte az Országos Választási Iroda. A legtöbben, 10122-en a cigány, 5312-en a német, 1810-en a szlovák, 1062-en a horvát, 417-en a román nemzetiség jegyzékébe kérték felvételüket. A 2001. évi népszámlálás szerint 443 ezren vallották magukat a 13 kisebbség egyikéhez tartozónak. 

Miskolci járvány - már több mint 1500 ember került orvoshoz

Belföld - 2006-06-12

Már 1448 beteg jelentkezett az orvosoknál a fertőzött víz okozta panaszokkal. Az első megbetegedések még csütörtökön jelentkeztek a Miskolci Egyetemen. Majd Hejőcsabáról, Tapolcáról, Görömbölyről és a belvárosból is egyre többen fordultak orvoshoz, hányingerrel, hasmenéssel, lázzal járó tünetekkel.

Szijjártó Péter: munkahelyek ezrei kerülhetnek veszélybe

Belföld - 2006-06-12

A Fidesz szerint drasztikusan növeli az emberek terheit a "Gyurcsány-csomag". Varga Mihály úgy véli, a kormányzati intézkedések összességében ártanak a gazdaságnak. Hozzátette, az állam eddig is túl sok pénzt vont el a vállalkozóktól és a lakosságtól.

Augusztustól 30%-os gázáremelés

Belföld - 2006-06-10
Ma a közpénzekből már mintegy 250-300 milliárd forintot fordítunk a háztartási energia és közlekedési szolgáltatások ártámogatására, amiből nem az részesedik többel, akinek nagyobb szüksége van rá, hanem azok, akiknek nagyobb a fogyasztása - mondta Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány: van, amiből engedünk a 6 hét alatt, de van, amiből nem

Belföld - 2006-06-10
Július végére le kívánja zárni a kormány a ma bemutatott, jelentős átalakításokat és költségvetési egyensúlyjavítást előirányzó intézkedés-csomag tárgyalását, hogy azok minél hamarabb törvényi erőre emelkedjenek.

Az adóemelések részletei

Belföld - 2006-06-10

Az egyensúly gyors megteremtése érdekében a kiadások csökkentése mellett elengedhetetlen, hogy az elkövetkező egy-két évben az állam ne csökkentse, hanem növelje bevételeit - mondta Gyurcsány Ferenc az OÉT szombati ülésén.

Megalakult az új kormány

Belföld - 2006-06-09

Megalakult pénteken a Magyar Köztársaság új kormánya, miután a köztársasági elnök által - a miniszterelnök javaslatára - kinevezett miniszterek letették az esküt. A második Gyurcsány-kormány tizenkét miniszterből áll.

Madárinfluenza Magyarországon 

Belföld - 2006-06-09

Magyarországon is kimutatták a madárinfluenzát háziszárnyasokban - közölte az országos főállatorvos pénteken.  Süth Miklós beszámolt arról, hogy a H5-ös vírustörzs erősen fertőző fajtájáról van szó a Kiskunmajsa körzetében megfertőződött és leölt 3300 házi lúdnál.

Kóka: "Elsüllyedek szégyenemben"

Belföld - 2006-06-08

A kormányprogramot tárgyaló parlamenti vita keretében Varga Mihály (Fidesz) a pénzügyi válságot, Kóka János (SZDSZ) pedig a gazdasági sikert emelte ki.

Továbbra sem lesz MDF-es alelnöke az Országgyűlésnek

Belföld - 2006-06-08
Fenntartotta azon korábbi álláspontját az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ és a KDNP frakciója a házbizottság csütörtöki rendkívüli ülésén, hogy a parlament egy MSZP-s, egy fideszes és egy KDNP-s alelnököt válasszon a nap folyamán

Koalíciós egyeztetés a parlamentben az államháztartásról

Belföld - 2006-06-08

A koalíciós pártok csütörtökön a parlamenti ülés szünetében egyeztettek a miniszterelnökkel az államháztartási egyensúly helyreállítása érdekében tervezett intézkedéscsomagról.

Idén is Platform táborok a megyében és külföldön

Belföld - 2006-06-08

A Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat idén is támogatja a megyében élő hátrányos helyzetű fiatalokat abban, hogy részt vehessenek a Platform táborokba. A tavalyihoz képest megduplázták a megyei létszámot, így összesen 68-an juthatnak el a hazai és külföldi táborokba.