Belföld

Eredmények megjelenítése 6341-től 6360-ig 6536 találatból.

Közel 350 közmunkás szeptembertől a NYÍRERDŐ-nél

Belföld - 2006-08-29

342 közmunkást foglalkoztat szeptember 1. és december 15. között a NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt. A társaság 90 millió forint támogatáshoz jutott a kormány által indított közmunkaprogramban, a NYÍRERDŐ ehhez az összeghez további 14,5 millió forintot tesz hozzá saját erőként.

Kósa Lajos határolódjon el a nacionalista uszítóktól!

Belföld - 2006-08-26

Szégyellni való az, ami a debreceni labdarúgó stadionban a Loki mérkőzései alatt a lelátókon folyik. Sajnos, csak ilyenkor kapjuk fel a fejünket ezekre a jelenségekre, amikor országos médiavisszhangot kapnak a kórusban politikai rigmusokat skandáló, ezekre tudatosan készülő úgynevezett szurkolók. - mondta Kovács László, az SZDSZ debreceni polgármesterjelöltje augusztus 25-én, sajtótájékoztatóján.

A gáz árát követi a szén, a fa

Belföld - 2006-08-25

A gázár és az áfa emelése miatt sokan ismét a fa- és széntüzeléssel próbálkoznak. A vevőket azonban itt is áremelések várják. Nincs könnyű dolga annak, aki még az áfaemelés előtt be akar vásárolni, hiszen a tűzifára néhol heteket kell várni.

Drágább a vonat és a busz szeptembertől

Belföld - 2006-08-24

A vasúti jegyek átlagosan 8,5 százalékkal, míg a menetrendszerinti távolsági buszjegyek 8 százalékkal drágulnak szeptember 1-jével. Az új tarifákat a gazdasági és közlekedési miniszter Magyar Közlönyben megjelent rendelete tartalmazza.

Köztisztviselők: búcsú a nyelvpótléktól és az 50 százalékos jegytől, jön a teljesítménybérezés

Belföld - 2006-08-24

Megszűnhet a feltételeket teljesítő köztisztviselők számára kötelezően folyósítandó nyelv- és a gépjármű-vezetői pótlék - derül ki az államreform-bizottság anyagából. A köztisztviselői életpályamodell megszüntetését és a teljesítmény-követelményeken alapuló bérezés bevezetését is szorgalmazza a lapunk birtokába került munkaanyag.

Egyperces gyászszünet az áldozatok emlékére

Belföld - 2006-08-24

A kormány arra kéri a budapestieket, hogy augusztus 25-én, pénteken 12.00 órakor egyperces néma leállással fejezzék ki részvétüket és együttérzésüket a vasárnapi természeti katasztrófa áldozatai és sérültjei iránt.

A potyázóknak annyi?

Belföld - 2006-08-24

Peronkapukat építtetett a MÁV a Nyugati pályaudvaron, hogy elejét vegye a potyautazásoknak. Tervezik, hogy más pályaudvarokon is bevezetik a peronrendszert.

Medián: "Bányában az MSZP, csúcson a Fidesz"

Belföld - 2006-08-24

Augusztus elején tovább gyengültek a kormánypártok, a csalódottak átáramlása a Fideszhez ma már egyértelmű - olvasható a Medián felmérésében, amelyet a hvg.hu ismertetett. Hasonló különbséget legutóbb az MSZP által elbukott európai parlamenti választások után mért a közvélemény-kutató intézet.

Feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez a tűzijáték szervezői ellen

Belföld - 2006-08-23

Halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt két feljelentés érkezett a Legfőbb Ügyészséghez a vasárnap esti tűzijáték szervezésében és lebonyolításában résztvevők ellen - erősítette meg az MTI megkeresésére a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Magyar Televízió Híradójában kedden este elhangzott információt.

A Fidesz szerint Gyurcsány még mindig nem őszinte

Belföld - 2006-08-23

Úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc kezdi megérteni, hogy baj van, de még mindig nem őszinte - összegezte a Fidesz álláspontját Varga Mihály alelnök, a miniszterelnök konvergenciaprogrammal kapcsolatos bejelentéseiről.

Gyurcsány: a csökkenő gázártámogatásra jövőre 100 milliárd forint jut

Belföld - 2006-08-23

A konvergenciaprogram célul tűzi ki, hogy a strukturális reformok keretében igazságosabbá alakuljon az ártámogatási rendszer, ezen belül is a gázártámogatás, amelyre ebben az évben 150 milliárdot, jövőre pedig 100 milliárd forintot fordít a kormány - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a Parlamentben tartott sajtótájékoztatón.

Szilvásy: vizsgálatok, fegyelmi eljárások, felmentések a vasárnapi vihar miatt

Belföld - 2006-08-23

Visszavonták a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) azon főosztályvezetőjének vezetői megbízását, aki a MeH nevében aláírta a szerződést az augusztus 20-i ünnepséget szervező céggel, fegyelmi eljárás indult az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese ellen, aki e-mailben értesítette a katasztrófavédelmet a közelgő viharról, vizsgálják az OMSZ vezetőjének felelősségét.

Schmitt: tiszta vizet a pohárba!

Belföld - 2006-08-22

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke nyílt levelet intézett a szervezet tagjaihoz, amelyben soron kívüli MOB-közgyűlés összehívását kezdeményezi.

Gergényi Péter: a rendőrség jelezte a szervezőknek a közelgő vihart

Belföld - 2006-08-22

A rendőrség jelezte a szervezőknek a közelgő viharról szóló jelzést, de akkor már nem volt mit tenni - mondta Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya a Nap-keltében. A rendőrfőkapitány hozzátette: 20 óra 40 perckor a siófoki vízirendészek értesítették budapesti kollegáikat a viharról.

Megtalálták a Dunában a vihar negyedik áldozatát

Belföld - 2006-08-22

Megtalálták annak a román állampolgárságú nőnek a holttestét, aki a vasárnap esti viharban esett a Dunába, így már négyre emelkedett a halálos áldozatok száma; a tetemet a Fejér megyei Ercsinél húzták ki a vízből a vízirendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Nem halt meg a vihar után a Péterffy Sándor utcai kórházba szállított sérült

Belföld - 2006-08-21

Budaházy Emil, a Péterfy Sándor utcai kórház főigazgatója cáfolta azt a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában elhangzott hírt, mely szerint a vasárnap esti vihar egyik kórházba szállított sebesültje meghalt.

A meteorológusok már délelőtt jelezték a közeledő vihart

Belföld - 2006-08-21

"Budapesten és környékén napos idő van, többnyire mérsékelt a légmozgás, a hőmérséklet 25-26 fok körül alakul. Változás előtt áll időjárásunk, északnyugat felől markáns hidegfront közeledik, amely a fővárost és környékét az esti órákban éri el" - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat az InfoRádióban vasárnap délelőtt 10 órakor.

Több ember eltűnt, amikor dunai hajók ütköztek a budapesti viharban

Belföld - 2006-08-21

Több kishajó ütközött össze és borult fel a vasárnap esti viharban a Dunán. Meg nem erősített információk szerint több vízbe esett embert is keresnek - közölte a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ügyelete az MTI-vel. A késő esti órákban kapott tájékoztatás szerint - a korábbi információval szemben - nem egy, hanem több hajó is összeütközött és felborult a Dunán. Több eltűnt embert keresnek a vízben.

Három halottja és mintegy száz sebesültje van a budapesti viharnak

Belföld - 2006-08-21

Három halottja és mintegy száz sebesültje van az előzetes adatok szerint a vasárnap esti budapesti viharnak. A halottak és sebesültek pontos számát egyelőre nem tudják megmondani. A katasztrófavédelem ügyelete azt erősítette meg, hogy a Lánchíd és Margit-híd között között két ember halt meg, másik kettő súlyosan megsérült, mert a vihar rájuk döntött egy fát.

Augusztus 20-i budapesti rendezvények

Belföld - 2006-08-21

Szent István ünnepét Budapest számos helyszínén, a többi között a Városligetben, a Duna partján, valamint a Budai Várban rendezvények sokasága teszi emlékezetessé. A Vajdahunyadvár környékén megrendezett Kenyérfesztivál az államalapítás ünnepén délután színes programokkal várta az érdeklődőket.