Belföld

Eredmények megjelenítése 6521-től 6540-ig 6586 találatból.

Szonda Ipsos: Veszített népszerűségéből a kormány 

Belföld - 2006-06-26

A megszorító gazdasági lépések, de inkább a csomagot megelőző találgatások megváltoztatták a politikai klímát és a pártok közötti erőviszonyokat - ismerteti a Szonda Ipsos felmérését a Népszabadság. A biztos pártválasztók körében a Fidesz 46, az MSZP 42 százalékon áll.

Gyurcsány Ferenc: hiba volt évekig a jólét illúzióját kelteni

Belföld - 2006-06-26

Több kérdésben is elismerte a kormányzó szocialisták és saját kormánya hibáját Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki egy vasárnap közzétett interjújában egyetértett azzal, hogy hiba volt évekig a jólét illúzióját kelteni.

Családi alapú juttatássá alakul át a szociális segélyezés

Belföld - 2006-06-26

A szociális törvény decemberi módosításával a rendszeres szociális segély családi alapú támogatássá alakul át július elsején; az új rendszerben a juttatás megállapításánál az eltartott gyermekek számát is figyelembe veszik, emellett megjelenik a munkaösztönző segélyezés is - közölte Veres Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) főosztályvezető-helyettese.

Katona Kálmán az MDF főpolgármester-jelöltje

Belföld - 2006-06-26

Katona Kálmán az MDF főpolgármester-jelöltje - jelentette be Almássy Kornél, a párt alelnöke vasárnap Budapesten. Katona Kálmán a sajtótájékoztatón programja legfontosabb elemének nevezte a zöldebb Budapest megteremtését, ezen belül a parkok rendbevételét és a légszennyezés csökkentését, valamint az épített környezet védelmét.

Draskovics: január 1-jétől az OEP valódi biztosítóként működhet

Belföld - 2006-06-26

Az egészségbiztosító működését január 1-jétől biztosítási alapokra helyezik, az ehhez szükséges fejlesztések már folyamatban vannak az adóhivatalban - mondta Draskovics Tibor, az államreform bizottság alelnöke a Magyar Televízióban.

Gyurcsány: tíz alapelv köré rendezi munkáját a kormány

Belföld - 2006-06-26

Tíz alapelv köré rendezi munkáját a jövőben a kormány, az alapelvek az egyensúly, a reformok és a fejlesztés kapcsolatára vonatkoznak - jelentette be  Gyurcsány Ferenc Balatonőszödön, a kétnapos kormányülést követő sajtótájékoztatón.

Júliustól csak EU-konform vényeket használhatnak az orvosok

Belföld - 2006-06-24

Július 1-től az orvosok már csak az új, EU-konform vényekre írhatnak fel gyógyszert. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP)  tájékoztatása szerint a régi vények június 30-ig lesznek érvényben, azonban a rajta szereplő gyógyszert még egy hónapig, azaz július 31-ig lehet kiadni.

Folytatódik a reformok menetrendjéről szóló balatonőszödi kormányülés

Belföld - 2006-06-24

 

Ma folytatódik Balatonőszödön a kétnapos zárt kormányülés, amelynek témája az oktatási, az egészségügyi, a közlekedési reform, valamint a nyugdíjreform előkészítése, menetrendje.

Ma tárgyal a Fidesz elnöksége Tarlós feltételeiről

Belföld - 2006-06-23

Ma tárgyal a Fidesz elnöksége arról, elfogadja-e Tarlós István feltételeit, amelyek teljesülése mellett a III. kerületi független polgármester elvállalná, hogy a Fidesz főpolgármester-jelöltje legyen.

Demszky Gábor lesz az SZDSZ és az MSZP közös főpolgármester-jelöltje

Belföld - 2006-06-23

Megállapodást írtak alá Balatonőszödön az MSZP és az SZDSZ vezetői a két párt budapesti együttműködéséről, amely rögzíti, hogy Demszky Gábor lesz a szocialisták és a szabad demokraták közös főpolgármester-jelöltje

Aláírásgyűjtés a Gyurcsány-csomag ellen

Belföld - 2006-06-23

Aláírásgyűjtést kezdeményezett Gyurcsány Ferenc tervezett intézkedései ellen Szentannai József pécsi informatikus - olvasható a magyarhirlap.hu-n

Másodfokú a hőségriadó

Belföld - 2006-06-23

Jelenleg másodfokú hőségriadó van érvényben, a legmagasabb, harmadik szintet 40 fokos csúcshőmérsékleten rendelik el, ez egyelőre nem valószínű.

Az MDF a párt erősödését várja az önkormányzati választásoktól

Belföld - 2006-06-22

Az MDF vezetése a párt további erősödését várja - közölte a párt országos kampányfőnöke. "Szeretnénk végérvényesen lemosni magunkról azt a bélyeget, amelyet 1998-ban magunkra húztunk, hogy nem vagyunk öt százalék feletti erő. A cél, hogy a párt minden megyei közgyűlésben ott legyen" - hangsúlyozta Makai Zsolt.

A miniszterelnök és Bush elnök sajtónyilatkozata

Belföld - 2006-06-22

Néhány perces sajtónyilatkozatot adott Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és George Bush amerikai elnök csütörtöki tárgyalásuk befejeztével. A helyszínre bebocsátást kapott újságírók nem tehettek fel kérdéseket.

Mégiscsak lesz nyár az idén?

Belföld - 2006-06-22

Három héttel ezelőtt még a hűvös, csapadékos nyárról szóló előrejelzéssel borzolták a magyar lakosság idegeit a meteorológusok, most azonban azt mondják: az elkövetkező két hétben szinte bizonyos, hogy marad a kánikula.

Flóbert – már csak pár nap maradt!

Belföld - 2006-06-22

Már alig több mint egy hete maradt a flóbert-pisztoly tulajdonosoknak, hogy lőfegyverükre beszerezzék a tartásához szükséges engedélyt. A törvény szerint ugyanis június 30-a után csak ennek birtokában lehet flóbert pisztolyt tartani idehaza. Aki ennek a követelménynek nem tesz eleget, bűntettet követ el, és súlyos büntetésre számíthat.

Újrakezdődött Hajdú László büntetőpere a móri bankrablás ügyében

Belföld - 2006-06-21

Újrakezdődött a Fővárosi Bíróságon Hajdú László büntetőpere szerdán, a móri bankrablás ügyében hozott elsőfokú ítéletet tavaly hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla.

Az SZDSZ feltételhez köti az Új Egyensúly program támogatását

Belföld - 2006-06-20

A Szabad Demokraták Szövetése azzal a feltétellel támogatja az Új Egyensúly programot, hogy a kormány 2009-től bevezeti az egykulcsos adórendszert, és a gazdaságpolitikai hangsúlyt a versenyképesség növelésére helyezi - közölte a párt.

Kósa szerint Orbán táltosnak alkalmasabb, mint vezetőnek

Belföld - 2006-06-20

Orbán Viktor a magyar politikai mezőny egyik legtehetségesebb alakja, a jövőben is ő lehet a jobboldal kovásza. De táltosnak sokkalta alkalmasabb, mint operatív irányítónak - nyilatkozta Kósa Lajos a 168 órának.

Saját főpolgármester-jelöltet indít az MDF

Belföld - 2006-06-19

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője a közszolgálati televízió hétfő reggeli műsorában úgy vélte, hogy még akkor is érdemes elindulni a főpolgármesteri címért, ha jelöltjük gyakorlatilag esélytelen a győzelemre.