Belföld

Eredmények megjelenítése 6481-től 6500-ig 6510 találatból.

Szijjártó Péter: munkahelyek ezrei kerülhetnek veszélybe

Belföld - 2006-06-12

A Fidesz szerint drasztikusan növeli az emberek terheit a "Gyurcsány-csomag". Varga Mihály úgy véli, a kormányzati intézkedések összességében ártanak a gazdaságnak. Hozzátette, az állam eddig is túl sok pénzt vont el a vállalkozóktól és a lakosságtól.

Augusztustól 30%-os gázáremelés

Belföld - 2006-06-10
Ma a közpénzekből már mintegy 250-300 milliárd forintot fordítunk a háztartási energia és közlekedési szolgáltatások ártámogatására, amiből nem az részesedik többel, akinek nagyobb szüksége van rá, hanem azok, akiknek nagyobb a fogyasztása - mondta Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány: van, amiből engedünk a 6 hét alatt, de van, amiből nem

Belföld - 2006-06-10
Július végére le kívánja zárni a kormány a ma bemutatott, jelentős átalakításokat és költségvetési egyensúlyjavítást előirányzó intézkedés-csomag tárgyalását, hogy azok minél hamarabb törvényi erőre emelkedjenek.

Az adóemelések részletei

Belföld - 2006-06-10

Az egyensúly gyors megteremtése érdekében a kiadások csökkentése mellett elengedhetetlen, hogy az elkövetkező egy-két évben az állam ne csökkentse, hanem növelje bevételeit - mondta Gyurcsány Ferenc az OÉT szombati ülésén.

Megalakult az új kormány

Belföld - 2006-06-09

Megalakult pénteken a Magyar Köztársaság új kormánya, miután a köztársasági elnök által - a miniszterelnök javaslatára - kinevezett miniszterek letették az esküt. A második Gyurcsány-kormány tizenkét miniszterből áll.

Madárinfluenza Magyarországon 

Belföld - 2006-06-09

Magyarországon is kimutatták a madárinfluenzát háziszárnyasokban - közölte az országos főállatorvos pénteken.  Süth Miklós beszámolt arról, hogy a H5-ös vírustörzs erősen fertőző fajtájáról van szó a Kiskunmajsa körzetében megfertőződött és leölt 3300 házi lúdnál.

Kóka: "Elsüllyedek szégyenemben"

Belföld - 2006-06-08

A kormányprogramot tárgyaló parlamenti vita keretében Varga Mihály (Fidesz) a pénzügyi válságot, Kóka János (SZDSZ) pedig a gazdasági sikert emelte ki.

Továbbra sem lesz MDF-es alelnöke az Országgyűlésnek

Belföld - 2006-06-08
Fenntartotta azon korábbi álláspontját az MSZP, a Fidesz, az SZDSZ és a KDNP frakciója a házbizottság csütörtöki rendkívüli ülésén, hogy a parlament egy MSZP-s, egy fideszes és egy KDNP-s alelnököt válasszon a nap folyamán

Koalíciós egyeztetés a parlamentben az államháztartásról

Belföld - 2006-06-08

A koalíciós pártok csütörtökön a parlamenti ülés szünetében egyeztettek a miniszterelnökkel az államháztartási egyensúly helyreállítása érdekében tervezett intézkedéscsomagról.

Idén is Platform táborok a megyében és külföldön

Belföld - 2006-06-08

A Hajdú-Bihar megyei Önkormányzat idén is támogatja a megyében élő hátrányos helyzetű fiatalokat abban, hogy részt vehessenek a Platform táborokba. A tavalyihoz képest megduplázták a megyei létszámot, így összesen 68-an juthatnak el a hazai és külföldi táborokba.

Kuncze: a kiadások megtakarításából csak a hiány 25-30%-át lehet fedezni

Belföld - 2006-06-07

A költségvetés egyensúlyának helyreállításának érdekében a központi kiadások lefaragását célzó intézkedések mintegy 10-15%-os csökkentési lehetőséget jelentenek - közölte az SZDSZ elnöke.

Alapos vizsgálatot kér a belügyminiszter a Magyar Nemzet fotósának ügyében

Belföld - 2006-06-07

Nyomozást rendelt el szerdán a Budapesti Nyomozó Ügyészség a Magyar Nemzet fotósának feljelentése nyomán - közölte a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Lamperth Mónika a Klubrádiónak adott nyilatkozatában nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a rendőrség bocsánatot fog kérni.

Molnár Lajos: egyelőre nem lesz recept- és vizitdíj

Belföld - 2006-06-06

A kijelölt egészségügyi miniszter szerint egyelőre nincs napirenden a recept- és vizitdíj bevezetése. Nem tervezik kórházak bezárását és eladását sem, bizonyos intézmények működtetését viszont lehet, hogy magánkézbe adják majd ott, ahol a betegek érdekei ezt kívánják.

Szabálytalanul épített kerítéseket bontottak a vízügyesek

Belföld - 2006-06-06

Szabálytalanul épített kerítéseket bontottak le Debrecen külterületén kedden délelőtt a vízügyi szakemberek. A kerítések ugyanis nagyon közel épültek a Cserei érhez, és akadályozzák a védekezési munkálatokat. Egyelőre féltucat ingatlantulajdonost érintett az intézkedés.

Az európai ügyek bizottsága támogatta Göncz Kingát

Belföld - 2006-06-06
A csatlakozás teljes befejezését, modern magyarságpolitika működtetését, valamint az európai szociális értékek megőrzését nevezte kiemelt célnak a külügyminiszter-jelölt az európai ügyek parlamenti bizottságában.

Lendvai Ildikó: az egyensúlyi döntések a jövő év elejéig megszületnek

Belföld - 2006-06-03
Az egyensúly helyreállításához szükséges döntéseket az idén, illetve a jövő év elején meghozzuk - közölte az MSZP frakcióvezetője a Népszavának adott, szombaton megjelent interjúban; Lendvai Ildikó elfogadható modellnek nevezte, hogy a miniszterelnök egyben egy párt vezetője is

A cinikus Fidesz és a megosztott MSZP

Belföld - 2006-06-02
Gadus István megyei elnök, SZDSZ frakcióvezető közleménye: a cinikus Fidesz és a megosztott MSZP megakadályozta a Kenézy Gyula Kórház igazgatójának megválasztását.

Az MDF nem elégedett a kormányprogrammal

Belföld - 2006-06-01

A Magyar Demokrata Fórum az elkészült kormányprogrammal nem elégedett, hiszen kevés konkrétumot és sok szóvirágot tartalmaz, és hiányosnak tartják abból a szempontból, hogy a gazdaság kérdéseiben nem fogalmaz meg konkrét lépéseket – áll a párt sajtóközleményében.

Pokornit kilőtték - következik Áder és Kósa?

Belföld - 2006-05-31
A Hírszerző információi szerint a Magyar Nemzetben megjelent Pokorni Zoltán alelnököt támadó írással megkezdődött a felkészülés a Fidesz 2007-es tisztújítására. A lap értesülései szerint Pokorni volt a leggyengébb Orbán Viktor pártelnök lehetséges ellenfelei közül, ezért őt "lőtték ki" legelőször.

"Furcsaságok" a Piac körül

Belföld - 2006-05-23
Kovács László - önkormányzati képviselő (SZDSZ) sajtótájékoztatója