Belföld

Eredmények megjelenítése 6441-től 6460-ig 6602 találatból.

Megszűnt a kézipoggyász-tilalom Ferihegyen

Belföld - 2006-08-15

Keddtől már nem csak a brit fővárosba tartó, hanem az átszálló utasok is vihetnek fel egy darab kézipoggyászt a londoni járatokra. A módosítás szerint azonban csak egy laptop méretű kézitáskát lehet a gépek utasterébe felvinni.

Gyurcsány: az egészségügy átalakításával újrarendezzük a felelősség kérdését

Belföld - 2006-08-15

Az egészségügyi rendszer átalakításával újrarendezzük az egyén és a köz felelősségének a kérdését - hangoztatta a miniszterelnök a Magyar Rádióban sugárzott interjújában. A kormányfő szerint, ha az embert a cselekedeteinek következménye "nem nagyon" érinti, akkor kevésbé lesz körültekintő.

Visszavonulás közben saját csapdájukba estek a Műegyetemen a tűzoltók

Belföld - 2006-08-15

Visszavonulás közben a saját csapdájukba estek a Műegyetem alagsorában a tűzoltók - mondta Kiss László a Nap-keltében; a tűzoltási csoportvezető közvetlen közelről élte át azt a drámát, ami bajtársai halálához vezetett, s a mentés során maga is füstmérgezést szenvedett.

Magyar Reformátusok V. Világtalálkozója

Belföld - 2006-08-14

Szombaton Kolozsvárott megkezdődött a Magyar Reformátusok V. Világtalálkozója. „Kezünk munkáját tedd maradandóvá"- ezt a mondatot választották a rendezvény fő üzenetévé. Az eseménysorozat augusztus 22-én Debrecenben zárul.

Sok a kábítószerrel való visszaélés a Sziget fesztiválon

Belföld - 2006-08-14

Sok a kábítószerrel való visszaélés az idei Sziget fesztivál félidejében; a 15 gyanúsított mellett más bűncselekmények miatt még 11 ember ellen indított eljárást a rendőrség - közölte  Óbuda rendőrkapitánya. Vasárnap délelőttig összesen 26 ember ellen indult valamilyen szabálysértési eljárás.

Szégyenletesen alacsony a nők aránya a parlamentben

Belföld - 2006-08-13

Szégyenletesnek és fájdalmasnak nevezték parlamenti pártok női képviselői a nők alacsony arányát az Országgyűlésben egy, a Sziget fesztiválon szombaton rendezett kerekasztal-beszélgetésen.

MDF: A Budavári Palota kertjéből még a polgármester sem csinálhat plázát

Belföld - 2006-08-11

A Magyar Demokrata Fórum, párt-hovatartozástól függetlenül, minden olyan esetben felemeli a szavát, amelyben felmerül a korrupció gyanúja.

Mécs Imre: '56 mindannyiunké, senkinek sincs joga másokat kirekeszteni

Belföld - 2006-08-11

Mécs Imre szerint senkinek sincs joga másokat kirekeszteni, '56 ürügyén gyűlölködésre uszítani, hiszen ez gyökeresen szemben áll '56 szellemiségével, s ezzel megtagadják saját egykori nézeteiket. "1956 mindannyiunké, az akkor élt és a mai generációké, mindazoké, akik vállalják, akik elfogadják, akik tisztelik, akik szellemiségét követni akarják"

Combino ügy: a műszaki ellenőrzés csak formális volt

Belföld - 2006-08-11

Műszakilag elfogadható tervek alapján történt a nagykörúti villamos-felsővezeték-rendszer átépítése, azonban a műszaki ellenőrzés csak formális volt, és a fővállalkozó sem adta meg az alvállalkozónak a szükséges szakmai támogatást.

Távhőtámogatás: több juttatás, több embernek

Belföld - 2006-08-11

Október 1-jétől bővül a távhőtámogatásban részesülők köre és emelkedik a támogatás összege is. A kormány – az igazságosság elveit figyelembe véve – 2006. október 1-jétől a nagycsaládosokra és a fogyatékkal élőkre is kiterjeszti a távfűtési támogatást. A támogatás összege az eddiginél magasabb, minden érintett számára egységesen havi 2 500 forint lesz.

Lobbiigazolvány bevezetéséről döntött a kormány

Belföld - 2006-08-10

Akár 10 millió forintos bírságot is kiszabhatnak arra, aki szeptember után szabálytalanul lobbizik – erről döntött a kormány szerdai ülésén. A rendelet szerint súlyosabb büntetésre számíthat, aki az előírásokat megsértve az Országgyűlésnél, a kormánynál vagy önkormányzatoknál, illetve vezető tisztséget viselő közeli hozzátartozóján keresztül próbálja befolyásolni a közhatalmi döntéseket.

Valószínűleg bezárják a műegyetemi lőteret

Belföld - 2006-08-10

Vizsgálatot rendelt el a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora a lőtéri tűz miatt. Molnár Károly az InfoRádiónak elmondta: nagy valószínűséggel be fogják zárni a lőteret.

Az SZDSZ és a KDNP szerint is fontos az élettársi viszony jogi rendezése

Belföld - 2006-08-10

Az élettársi kapcsolat jogi rendezésének fontosságát hangsúlyozták az SZDSZ és a KDNP képviselői a MAGIC Mirror sátor egyhetes programjának nyitó beszélgetésén Budapesten a Hajógyári-szigeten, a Sziget rendezvénysorozat első napján.

Kósa Lajos: A Gyurcsány-csomag semmire nem volt jó

Belföld - 2006-08-09

Semmire nem volt jó a Gyurcsány-csomag, nem látszik sehol az államreform - jelentette ki Kósa Lajos szerda reggel, a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

Soron kívüli bírósági ügyintézést rendeltek el a Baumag-ügyben

Belföld - 2006-08-09

Soron kívüli ügyintézést rendelt el a Fővárosi Bíróság elnöke a Baumag-ügyben. Ez azt jelenti, hogy az adott bíró által tárgyalt ügyek között ez az ügy a tárgyalások időpontjának kitűzése során elsőbbséget élvez.

Az MSZP frakció nem támogatja az egységes vizitdíj bevezetését

Belföld - 2006-08-09

Az MSZP-frakció nem támogatja az egységes vizitdíj bevezetését; azt szeretnék, ha minden beteg számlát kapna az ellátásról, és ennek jelképes hányadát fizetné ki - mondta Katona Béla, az MSZP frakcióvezető-helyettese a Kökény Mihállyal közösen tartott sajtótájékoztatón.

Megszüntették a nyomozást a szolnoki tűzszerész halála ügyében

Belföld - 2006-08-09

Bűncselekmény hiányában kedden megszüntette a nyomozást a Budapesti Katonai Ügyészség annak a májusban történt szolnoki aknarobbanásnak az ügyében, amelyben egy tűzszerész meghalt, ketten pedig megsebesültek.  

Wittner Mária és támogatói külön akarják megünnepelni 1956 évfordulóját

Belföld - 2006-08-08

Meglehet, hiábavaló lesz Göncz Árpád, Sólyom László és Kosáry Domokos arra irányuló felhívása, hogy az 1956-os szervezetek együtt ünnepeljék a forradalom ötvenedik évfordulóját, mert Wittner Mária 56-os halálraítélt, aki a Fidesz országos listájának ötödik helyéről szerzett képviselői helyet, néhány 56-os szervezetet külön megemlékezésre szólít fel - írja a Népszabadság.

Megkezdődött a parlagfű-pollenszezon

Belföld - 2006-08-08

Megkezdődött a parlagfű pollenszezonja; egyelőre alacsony koncentrációban, de megjelent a növény virágpora a levegőben - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal. Az országban működő 19 mérőállomásból 15 állomás pollencsapdájában alacsony koncentrációban ugyan, de megjelent a parlagfű virágpora.

Az MSZP október 21-én tartja rendkívüli kongresszusát

Belföld - 2006-08-07

Az MSZP október 21-én tartja rendkívüli őszi kongresszusát - mondta Juhász Ferenc, a párt alelnöke a Magyar ATV televízió Pont 7 című műsorában. Az alelnök elmondta: az MSZP működését úgy kell átalakítani, hogy egy rugalmas néppárt lehessen.