Belföld

Eredmények megjelenítése 6401-től 6420-ig 6631 találatból.

Hiller: Készen állok radikális lépésekre is

Belföld - 2006-09-14

Az alapvető irányelvekben minden jelenlevő egyetértett, a Felsőoktatási Kerekasztal tagjai elkötelezettek a minőségi és színvonalas felsőoktatás megteremtésében - mondta el az alakuló ülés utáni sajtótájékoztatón Hiller István oktatási és kulturális miniszter, majd hozzátette: reményeik szerint a 2007/2008-as tanévet már az átalakított szerkezetű és finanszírozású rendszerben kezdik meg az egyetemek és főiskolák.

Indul az MSZP elnöki posztjáért Gyurcsány Ferenc

Belföld - 2006-09-13

Az önkormányzati választások eredményétől függetlenül indul az MSZP elnöki posztjáért Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. Erről a politikus a Figyelőnek adott, csütörtökön megjelenő interjúban beszél.

Rábólintott a Siemens: Bárki belenézhet a Combino-szerződésbe 

Belföld - 2006-09-13

A Siemens Zrt. szerdán reggel szóban adott tájékoztatása szerint hozzá fog járulni a Combino villamosok szállítási szerződésének nyilvánosságra hozatalához. Eközben a Fidesz azzal fenyegetőzött, hogy feljelentik Demszky Gábor főpolgármestert, ha nem hozza nyilvánosságra a szerződést.

Molnár: a patikaliberalizáció célja a jobb lakossági gyógyszerellátás

Belföld - 2006-09-12

A tervezett patikaliberalizáció célja, hogy a lakosság könnyebben jusson gyógyszerhez - mondta az egészségügyi miniszter a keddi kormányszóvivői tájékoztatón. Feloldják a gyógyszertár-alapítás lakosságszám és területi korlátjait, lesznek olyan készítmények, amelyeket patikán kívül is lehet majd forgalmazni.

A hosszú hétvégék éve jön

Belföld - 2006-09-12

Míg idén az ünnepek miatt egyetlen munkanap-áthelyezésre sem volt szükség, addig jövőre hat szombatot dolgozunk majd le az átcsoportosítások miatt - derül ki a munkaügyi tárca rendelettervezetéből.

Balázs László: utcára vonulhatnak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók

Belföld - 2006-09-12

Utcára vonulhatnak a fegyveres és rendvédelmi dolgozók, ha eredménytelenek lesznek a kormánnyal folytatott megbeszéléseik, egy esetleges demonstrációval a testületeket érintő megszorítások ellen tiltakoznának. Erről Balázs László, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének (FRDÉSZ) alelnöke beszélt az MTI-nek.

A kormány összevonja a határőrséget és a rendőrséget

Belföld - 2006-09-11

Három részterületen készül változtatásra a kormány a rendvédelem területén; a rendőrség és határőrség összevonása, a regionalizáció, illetve a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Rendőrtiszti Főiskola összevonása várható - mondta Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselőcsoportjának munkacsoport-vezetője.

Juhász: a Fidesz nem versenyt akar, hanem leszámolást

Belföld - 2006-09-11

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz semmit sem változott a tavaszi parlamenti választások óta; vezető politikusai feszültségkeltő, "sokszor uszító hangú üzenetekkel gyakorlatilag lázítják a saját, sok esetben szélsőséges embereiket". Juhász Ferenc szerint a FIDESZ-nek nem kell vetélytárs, amellyel "program, program mentén" ütközhetne, neki sokkal inkább kell az utcán hangoskodó, fütyülő tömeg.

Gyurcsány: már nem lehet meghátrálni az egészségügy kérdésében

Belföld - 2006-09-10

Ha az egészségügy problémáit meg lehetne azzal oldani, hogy a kormány kiutal néhány milliárdot, azt bármelyik kormány megtenné - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton Kiskunfélegyházán, a városi kórház rehabilitációs központjának átadásán.

Bujdosó: túljelentkezés van a madárinfluenza elleni oltóanyag kipróbálására

Belföld - 2006-09-08

Megkezdődött a madárinfluenza elleni védőoltás kipróbálására jelentkező gyermekek összeírása, amiről az országos tiszti főorvos a közszolgálati televízióban elmondta, hogy már most többszörös a túljelentkezés.

A nyári időszakban végzett vámhatósági ellenőrzések tapasztalatai

Belföld - 2006-09-08

A Vám- és Pénzügyőrség a jövedéki előírások érvényesítése érdekében a nyár folyamán fokozta ellenőrzési tevékenységét. Az ellenőrzések célja elsődlegesen az alkoholtermékek, a cigaretta és az üzemanyag illegális forgalmának visszaszorítása volt – tájékoztatott Sipos Jenő szóvivő.

Orbán Viktor: csak összefogással lehet az egészségügyet átalakítani

Belföld - 2006-09-08

Az egészségügyet csak az orvosok, ápolók és a betegek egyetértésével és összefogásával lehet átalakítani, de a kormány nem ezt az álláspontot képviseli - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke Kecskeméten.

MÁV: már járnak a korszerűbb vonatok

Belföld - 2006-09-07

A magyar vasúttársaság közel hatvan használt és felújított német személykocsit helyezett üzembe, s a következő időszakban további 240 korszerűbb szerelvénnyel bővül a járműállomány.

Szakértői vizsgálóbizottságok létrehozásáról döntött a miniszterelnök

Belföld - 2006-09-07

Három vizsgálóbizottság létrehozására adott megbízást a miniszterelnök a kormány szerdai ülésén: Gyurcsány Ferenc független szakértőktől kér elemzést az energiapiacról, a lakossági banki szolgáltatásokról és a kiskereskedelemi láncok tevékenységéről.

Móri per: Kiglics szerint Kaiser csak Hajdúval együtt követhette el a rablást

Belföld - 2006-09-06

A móri ügy koronatanújaként számon tartott Kiglics Attila, akit a rendőrség korábban "együttműködő gyanúsítottként" jellemzett, a Hajdú László elleni per szerdai tárgyalásán kommandósok gyűrűjében, símaszkban és golyóálló mellényben tett vallomást.

Mától olcsóbb a benzin

Belföld - 2006-09-06

A 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 10 forinttal, a gázolajét 3 forinttal csökkenti szerdán a Mol.

Gyurcsány: nem lesz több pénz a traumatológusok béremelésére

Belföld - 2006-09-06

A kormány nem tud több pénzt adni a traumatológusok béremelésére, mert nincs - jelentette ki Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, az egészségügyi szakma képviselőinek tartott előadása után, egy hozzászólásra reagálva.

Megalakult a Nemzeti Fejlesztési Tanács

Belföld - 2006-09-05

Megalakult a Nemzeti Fejlesztési Tanács, amely a kormány külső stratégiai, társadalmi tanácsadó testülete - közölte Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos.

Debreceni sportolókat bántalmaztak Romániában

Belföld - 2006-09-05

A korábbi többszörös magyar bajnok kerékpáros, Nagy II. Zoltánt és társát bántalmazták Romániában. Leszorították őket az útról, majd megverték őket.

SAJTÓKÖZLEMÉNY Medgyessy Péter tárgyalásairól a konvergenciaprogram ügyében

Belföld - 2006-09-04

Medgyessy Péter volt miniszterelnök és utazó nagykövet az elmúlt héten találkozott Jean-Claude Trichet-vel, az Európai Központi Bank elnökével, Romano Prodival az Olasz Köztársaság miniszterelnökével és Peter Sutherlanddel, a Goldman Sachs és a British Petroleum elnökével.