Egészségügy

Eredmények megjelenítése 761-től 780-ig 854 találatból.

12. alkalommal: Nephrológiai napok Debrecenben

Egészségügy - 2007-05-30

A veseelégtelenség önálló szív- és érrendszeri rizikófaktor - jelentette ki Kárpáti István, a Magyar Nephrológiai Társaság főtitkára szerdán a XII. Debreceni Nephrológiai Napok keretében tartott sajtótájékoztatón, aki emlékeztetett arra, hogy ma Magyarországon körülbelül 10 ezer beteg szorul dialízisre, vagy él átültetett vesével. Ugyanakkor új kihívás a szakma előtt a vesepótló kezelések mellett a betegség korai felismerése.

Sikeres az  őssejt-kezelés Debrecenben

Egészségügy - 2007-05-30

Már a századik betegen hajtottak végre csontvelői vérképzősejtes transzplantációt a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) II. számú belgyógyászati klinikájának őssejt-transzplantációs központjában - közölte Udvardy Miklós professzor szerdán Debrecenben sajtótájékoztatón.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a transzplantáció után tartós javulás következett be a páciensek állapotán.

Kétszáz fős újabb leépítés a Kenézy kórházban

Egészségügy - 2007-05-29

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat Közgyűlése május 31-én tárgyalja - egyéb napirendi pontok mellett - a Kenézy Gyula Kórház-Rendelőintézet működéséhez kapcsolódó döntéseket. Ha a közgyűlés elfogadja az előterjesztést, többek között 29 orvos, 48 egészségügyi szakdolgozó, 76 fizikai dolgozó munkaviszonya fog megszűnni.

Meghalt egy kismama Pécsett, az orvos és az asszisztens is érintett lehet

Egészségügy - 2007-05-29

Orvost és asszisztenst gyanúsít a rendőrség egy terhes asszony rendkívüli halálával kapcsolatban Pécsett - tájékoztatta a baranyai rendőr-főkapitányság az MTI-t kedden. Az orvos szakértői vélemény szerint bár az anya halála és az őt kezelő egészségügyi személyzet tevékenysége között nem állt fenn ok-okozati összefüggés, de bizonyítható, hogy az orvos és az asszisztens is megszegte az egészségügyi törvény számos rendelkezését.

Csoportos létszámleépítés a nyíregyházi kórházban

Egészségügy - 2007-05-29
Százhatvan dolgozót érintő csoportos létszámleépítést rendelt el a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórházban az intézményfenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzati Közgyűlés; a testület egyhangú szavazással hozta meg döntését.

Karsai: a betegek a gyógyszertárakon keresztül szeretnének inzulin pumpához jutni

Egészségügy - 2007-05-22

Azok a cukorbetegek, akik jelenleg is inzulin pumpa segítségével kapják gyógyszerüket azt szeretnék, ha a gyógyszertárakon keresztül, illetve közgyógyellátás alapján kaphassanak ellátást - tájékoztatta az MTI-t Karsai József szocialista párti országgyűlési képviselő. A politikus korábban sajtótájékoztatót is tartott azért, mert szerinte visszásságok fordultak elő ezeknek a berendezéseknek a forgalmazásánál.

Átadták a honvédkórházat

Egészségügy - 2007-05-20

A főváros lakói is igénybe vehetik a rendészeti dolgozók és a vasutasok mellett a Radó György Központi Honvédkórház szolgáltatásait, amely legalább tíz évvel meghaladja korát orvostechnikában és az ellátás szervezettségében - hangsúlyozta a honvédelmi miniszter, amikor vasárnap ünnepélyesen átadta a kórház épületét.

Szegedi betegcsere-ügy: az orvosok felmentését javasolja az ügyész

Egészségügy - 2007-05-18

Az eljáró ügyész perbeszédében a harmad- és negyedrendű orvos vádlottak felmentését javasolta a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vádja alól a szegedi betegcsere-ügyben pénteken. Az első- és másodrendű vádlottra próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását kérte az ügyész.

Ma átadták a Kenézy Gyula Kórház új sürgősségi diagnosztikai részlegét.

Egészségügy - 2007-05-17

 Az intézmény vezetői abban bíznak, hogy a bővülő kapacitáshoz szükséges finanszírozást is megkapják az egészségbiztosítótól. Az átadón résztvevő korábbi elnök, Juhászné Lévai Katalin szerint is a jelenleginél több pénzre van szüksége a megyei intézménynek. A kórházzal áprilisban aláírt szerződést június elején vizsgálja felül az OEP.

Az egészségügyi törvények módosítási javaslatairól számolt be a szakminiszter

Egészségügy - 2007-05-15

A vizitdíj-fizetés változásait, a várólista és az előjegyzési lista egyértelműsítését, az Eurotransplanthoz történő csatlakozás törvényi feltételeit, valamint a vizitdíj visszaigényléséhez szükséges adatkezelést szabályozza a javaslat - mondta expozéjában Horváth Ágnes egészségügyi miniszter, a parlamentben az egyes egészségügyi tárgyú törvények módosításáról szóló vitában.

"Együtt élni a tüdőrákkal, jobb életet"

Egészségügy - 2007-05-15

Beteg-orvos találkozó lesz a tüdőrák betegek érdekében a Magyar Rákellenes Liga Tüdőrákbeteg Szekciójának  szervezésében, május 19-én 10-14 óra között, Budapesten.

Helyszín: Westend Hilton Hotel bálterme

MDF: ötpontos javaslat az egészségügyi ellátás javításáért

Egészségügy - 2007-05-11

Az egészségpénztár önállóvá tétele, az ápolás-, a baleset- és foglalkozás-egészségügyi biztosítás bevezetése, a választott orvosok tarifarendszerrel honorálása szerepel többek között az MDF ötpontos javaslatában, amelyről csütörtökön Budapesten adott tájékoztatást a párt népjóléti kabinetjének vezetője.

Május 12: ápolónők nemzetközi világnapja

Egészségügy - 2007-05-11

Május 12-én világszerte az ápolónőket ünnepeljük, azokat a segítő kezeket, akik betegségünk idején gondoskodnak a betegekről, az elesettekről. Segítik felépülésüket, vigyáznak rájuk, együtt élik meg fájdalmaikat, szenvedéseiket. Az egyik legnehezebb hivatás az övék, amit kifogyhatatlan energiával, kitartással és szeretettel végeznek.

Ki az ápolónők nemzetközi példaképe?

Orvosok a több műszakos munkarend ellen a szolnoki Hetényi kórházban

Egészségügy - 2007-05-10

A szolnoki Hetényi kórház műtétes szakmában dolgozó orvosai a főigazgatónak és fenntartó megyei önkormányzat vezetésének címzett levélben fogalmazták meg kifogásaikat az intézményben bevezetett több műszakos munkarend ellen; az írást eljuttatták a megyei napilaphoz, amely csütörtöki számában részleteket közöl belőle.

A világ legkorszerűbb PET/CT berendezése Debrecenben

Egészségügy - 2007-05-04

A világ legkorszerűbb technológiájú PET/CT berendezését adták át pénteken a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumában (DEOEC). 1994-ben Közép-Európában elsőként Debrecenben helyeztek üzembe PET (Pozitronemissziós tomográf) kamerát a helyi atommagkutató intézet ciklotronjára építve.

Hétfőn csak Horváth Ágnes teszi le a miniszteri esküt

Egészségügy - 2007-04-20

A két miniszterjelölt közül hétfőn csak Horváth Ágnes teheti le a miniszteri esküt, mert az ő bizottsági meghallgatása zajlik le a plenáris ülés kezdetéig, ami feltétele az eskütételnek.

Horváth Ágnes: stabilizálni kell az egészségügyi reform eddigi intézkedéseit

Egészségügy - 2007-04-19

Stabilizálni kell az egészségügyi reform eddigi intézkedéseit és ki kell dolgozni olyan biztosítási rendszert, amely többet ad a betegeknek - jelentette ki Horváth Ágnes egészségügyi miniszterjelölt a Magyar Televízió Este című műsorában szerdán.

Baleseti intézményeket vonnak össze a fővárosban

Egészségügy - 2007-04-18

Egyesül az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet (OBSI) a fővárosi Péterfy Sándor utcai kórház balesetsebészeti osztályával július 1-től - közölte Budaházy Emil, a két kórház átalakításával megbízott miniszteri meghatalmazott az MTI-vel.

Megszűnik a Békés Megyei Tüdőkórház

Egészségügy - 2007-04-16

Megszűnik a Békés Megyei Tüdőkórház, mert a fenntartó megyei önkormányzat szerint az új ágystruktúrát nem lehet finanszírozni - közölte a megyei közgyűlés elnöke.

Kóka: a reform gerince a több-biztosítós rendszer bevezetése

Egészségügy - 2007-04-05

Az egészségügyi reform gerince a több-biztosítós rendszer bevezetése, a reform pedig a koalícióban maradás feltétele - mondta Kóka János, az SZDSZ elnöke csütörtökön Budapesten. Az MSZP azt várja a szabad demokratáktól, hogy bizonyítsák be: a több-biztosítós modell jobb, mint az egyetlen biztosítós, és ezt az SZDSZ be is fogja bizonyítani - közölte a pártelnök újságírók előtt.