Egészségügy

Eredmények megjelenítése 781-től 800-ig 854 találatból.

A DEOEC is aláírta a szerződést

Egészségügy - 2007-04-02

A Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum vezetése a kialakult helyzetről folytatott hosszú tárgyalások és egyeztetések után, a működése folyamatosságának biztosítása érdekében, végül aláírta az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral az új finanszírozási szerződést. Azt azonban záradékkal látta el.

 

Hitelből tudja kifizetni a számláit a kaposvári kórház

Egészségügy - 2007-04-01

Lejárt számláinak kifizetéséhez 250 millió forint hitel felvételére kényszerül a súlyponti besorolású Kaposi Mór Oktató Kórház; ezt a Somogy Megyei Közgyűlés az intézmény tulajdonosaként jóváhagyta.

A Debreceni orvoscentrum és a Kenézy kórház is aláírta a finanszírozási szerződést

Egészségügy - 2007-04-01

A Debreceni Egyetem  Orvos- és Egészségtudományi Centruma (DEOEC) vezetése és a debreceni  Kenézy Gyula Kórház főigazgatója is aláírta szombat este az új  finanszírozási szerződést, de a DEOEC már hétfőn kezdeményezi annak  módosítását.

A szaktárca szerint minden kórház megkapta a finanszírozási szerződés tervezetét

Egészségügy - 2007-03-29
Valamennyi kórház megkapta a helyi egészségbiztosítási pénztárral kötendő szerződéstervezetet - jelentette ki Horváth Ágnes, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára Budapesten. A szerződés, amelyet kedd estig kaptak meg a kórházak, még csak tervezet - hangsúlyozta sajtótájékoztatóján Horváth.

Hozzátartozói jogon áprilistól nem jár egészségügyi szolgáltatás

Egészségügy - 2007-03-25

Az eltartott közeli hozzátartozónak minősülő személyek 2007. április 1-jétől hozzátartozói jogon már nem jogosultak az egészségügyi szolgáltatások igénybevételére.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2007. április 1-jétől a tárgyhónapot megelőző hónap első napján érvényes minimálbér (65.500 forint) 9 százaléka (5.895 forint).

 Vízfogyasztást népszerűsítő iskolai program indult

Egészségügy - 2007-03-24

Vízfogyasztást népszerűsítő iskolai program indult az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) és az Egészségügyi Minisztérium támogatásával - tájékoztatta az Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) az MTI-t.

  A kórházak több mint felének javul a pénzügyi helyzete

Egészségügy - 2007-03-23

 

A kórházak 60 százalékának javul a finanszírozása az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) kötött új szerződéssel április 1-jétől - jelentette ki Molnár Lajos egészségügyi miniszter Budapesten.

Új tervezet készül a rezidensképzés finanszírozásáról

Egészségügy - 2007-03-22

Az egészségügyi bizottság március 21-i ülésén a rezidensképzés átalakításával kapcsolatos tervezet módosításáról tárgyalt a tárca. Az elmúlt időszakban nagy port kavart tervezetet, miszerint csak a hiányszakmákban támogatná az állam a rezidensek képzését, az Egészségügyi Minisztérium visszavonta - adta hírül a Magyar Rádió.

A magyarországi Crohn-Colitises Betegek Közhasznú Egyesületének állásfoglalása az egészségügyi reformról

Egészségügy - 2007-03-19

 A gyulladásos bélbetegeket (Crohn-betegség, colitis ulcerosa,együtt:IBD)több súlyos hátrány is érte az egészségügyi reform miatt.

1/ A vizitdíj-mentesség a gyulladásos bélbetegekre nem vonatkozik, pedig e betegség jellemzően fiatal korban kezdődik, gyógyíthatatlan, alkalmasint súlyos állapottal járó életre szóló betegség, mely rendszeres orvosi ellenőrzést, gondozást igényel.

Kenézy: 100 felmondólevél

Egészségügy - 2007-03-13

 A korábban bejelentett 280 fős leépítés részeként a debreceni Kenézy Gyula kórház 100 dolgozója kapta meg hétfőn a felmentéséről szóló határozatot. A 280 fős leépítés részeként néhány dolgozótól már korábban megváltak: nyugdíjasoktól, illetve azoktól, akik közel voltak a nyugdíjkorhatárhoz.

Kórház-átalakítás: mindenki tudni fogja, hogy melyik intézménybe mehet

Egészségügy - 2007-03-09

 A területi ellátási kötelezettségről, tehát arról, hogy ki milyen betegséggel hova fordulhat, időben tájékoztatják a házi orvosokat, a kórházakat - jelentette ki az Egészségügyi Minisztérium államtitkára

Kihirdették a kórházlistát: három intézmény szűnik meg

Egészségügy - 2007-03-08
Három intézmény szűnik meg áprilisban és az összágyszám 80.125-ről 71.324-re csökken, ezen belül az aktív ágyak száma 16 ezerrel csökken, a krónikusaké hét és fél ezerrel nő - jelentette be Molnár Lajos egészségügyi miniszter.

Aláírásgyűjtést indítanak az orvoskarok hallgatói

Egészségügy - 2007-03-08

Sem a szakminiszter, sem a tárca képviselője nem jelent meg azon a szerda esti fórumon, amelyet azután tartottak, hogy a HÖOK bejelentette: aláírásgyűjtést indítanak az orvoskarok hallgatói a rezidensképzés tervezett átalakítása miatt - közölte Nagy Zoltán, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) kommunikációs alelnöke.

Orvoskongresszust rendeznek Debrecenben

Egészségügy - 2007-03-07

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Debreceni Kardiológiai Napok továbbképző konferenciát a debreceni Kölcsey Konferencia Központban. Idén március 7-10-ig tart a rendezvény, mely mára a legrangosabb hazai posztgraduális kardiológiai fórummá vált több mint 1500 regisztrált résztvevővel.

Magyarországon először Debrecenben: szívkatéteres beavatkozás kismamán

Egészségügy - 2007-03-05

Magyarországon első alkalommal Debrecenben hajtottak végre kismamán olyan szívkatéteres beavatkozást, amellyel végleg megszüntették a gyógyszerrel már nem kezelhető súlyos szívritmuszavart. jelentette be a beavatkozást végző Csanádi Zoltán egyetemi docens.

Már 15 engedélyt adtak ki gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásra

Egészségügy - 2007-02-24

Eddig 90 kérelem érkezett gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásra vonatkozóan az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz, ebből 15-öt elfogadtak, 46 pedig hiánypótlás alatt áll - tájékoztatta az Egészségügyi Minisztérium az MTI-t. A Mol öt töltőállomásánál forgalmaz vény nélkül árusítható gyógykészítményeket január 23-a óta.

Kenézy Kórház: minden harmadik  kórtermet bezárnak?

Egészségügy - 2007-02-23

Dr. Ónody-Szűcs Zoltán, a kórház frissen kinevezett főigazgatója sajtótájékoztatóval folytatta a pénteki napot. Elmondta, ha  valóban 844-re csökken az ágyszám a Kenézy-kórházban, akkor minden harmadik kórteremet be kell zárni. Véleménye szerint az ágyszámok elosztásához a szakmaiságnak semmi köze nincs, holott az egészségügyi reformot összegző zöld könyvben még a területi esélyegyenlőtlenségek csökkentéséről írtak.

Az alapellátás "tarthatatlan helyzete" miatt pert indítanak az orvosok

Egészségügy - 2007-02-22

Az egészségügyi alapellátás jelenlegi "tarthatatlan helyzetét" jogi úton próbálja megoldani a Magyar Orvosi Kamara (MOK) - jelentette ki a kamara elnöke  Budapesten. Az alapellátásban dolgozó orvosok az úgynevezett eszközhasználati díjátalány kifizetésének visszavonása miatt indítanak pert - fejtette ki Éger István.

Fizikai korlátozások a pszichiátriákon

Egészségügy - 2007-02-16

Rendszeresen történnek indokolatlan fizikai korlátozások a pszichiátriákon, az Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány tapasztalatai szerint. Az alapítványt rendszeresen keresik fel olyan emberek, akik arról számolnak be, őket vagy hozzátartozójukat feleslegesen, megalázó módon korlátozták a pszichiátrián. Nem egy ilyen eset vezetett már halálhoz is.

 180 millió eurós támogatás a kistelepülések egészségügyi támogatására

Egészségügy - 2007-02-15

Száznyolcvan millió eurós keretre pályázhatnak azon kistelepülések, amelyeknek egészségügyi hálózata elmaradott - jelentette be az egészségügyi miniszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.