EU

Eredmények megjelenítése 1781-től 1800-ig 2028 találatból.

Magasabb hiánycélért lobbizik Magyarország

EU - 2010-07-05
Az IMF-től és az EU-tól kérünk lazítást a szerkezetátalakítási reformokért cserébe - Matolcsy György a Reutersnek nyilatkozott. Magyarország igyekszik meggyőzni a Nemzetközi Valutaalapot és az Európai Uniót, hogy 2011-re a jelenleginél magasabb államháztartási hiánycélt tegyen lehetővé - mondta Matolcsi György nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökségnek.

Csökkent az infláció az eurózónában

EU - 2010-07-01
A napokban közölt adatok szerint júniusban 1,4 százalékra csökkent az éves infláció az eurózóna tagországaiban. Az adat némi javulást jelez, miután májusban 2008 decembere óta nem látott magasságba, 1,6 százalékra szökött fel az infláció éves rátán.

Egész Európára kiterjedő közös mezőgazdasági politikát kell kialakítani

EU - 2010-07-01
Az Unió lakosságának 60 százaléka vidéki térségekben él, ahol a mezőgazdaság kulcsszerepet játszik a foglalkoztatásban és a társadalmi életben is. Ezért elengedhetetlen, hogy az európai politikák minden mezőgazdasági térséget és az Európai Unió egészét átfogják a versenyképesség fokozása érdekében.

Európai Bizottság: megalapozatlan a Sólyom incidens kapcsán indított magyar kereset

EU - 2010-06-28

A Bizottság véleménye szerint az adott körülmények között nincsen lehetősége kötelezettségszegési eljárást indítani Szlovákia ellen, mivel az egyik tagállam államfőjének egy másik tagállamban tett hivatalos látogatására nem vonatkoznak az uniós jog rendelkezései.

 

Ismét győzött a magyar kreativitás

EU - 2010-06-24
A debreceni Vörösmarty diákjai vehették át az Európai Bizottság első díját a  Színtiszta utánzat  címmel kiírt kreatív pályázat videó szekciójában a napokban Brüsszelben. A díjat átadó Herczog Edit EP-képviselő nemcsak a diákok kreativitását méltatta, de arra is figyelmeztetett, hogy minél fiatalabb korban kell elkezdeni a hamisítás veszélyeinek tudatosítását.

Elfogadták az árvízzel sújtott területek megsegítésére felszólító EP-határozatot!

EU - 2010-06-18
Az Európai Parlament a napokban plenáris ülésén megszavazta azt a határozatot, amely a közép-európai esőzések és árvizek következtében kialakult rendkívüli helyzet megfelelő kezelésére szólítja fel az Európai Bizottságot.

Eszmecsere az ombudsmannal a polgári kezdeményezésről

EU - 2010-06-15

Az Európai Unió ombudsmanja részvételével tartott ülést a napokban az Európai Parlament alkotmányügyi szakbizottsága. Az ülésen Gurmai Zita, a testület alelnöke arról kérdezte az európai intézmények törvényes működését felügyelő görög tisztviselőt, milyen szerepet szán hivatalának az európai polgári kezdeményezéshez kapcsolódó eljárásban.

Veszélyben az állattenyésztők

EU - 2010-06-05
Május elején az Európai Bizottság úgy döntött, hogy újrakezdi a 2004-ben megszakadt, társulási megállapodás megkötésére irányuló tárgyalásokat a Mercosur országokkal. A megállapodás következtében az EU jelentős mértékben megnyitná piacait a dél-amerikai agrártermékek előtt.

A polgári kezdeményezés új lendületet adhat az európai demokráciának

EU - 2010-06-01

Az európai polgári kezdeményezés segítségével új lendületet adhatunk az európai

demokráciának, hiszen az megerősíti az együttműködést a kontinens polgárai között  - mondta Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az európai parlamentek uniós ügyekkel foglalkozó bizottságai nemzetközi fórumának Madridban megrendezett plenáris ülésén.

Összehangolt uniós gazdaságpolitikát

EU - 2010-05-23
Tabajdi Csaba, az MSZP EP delegáció vezetője, az Európai Parlamentben az EU 2020 stratégiáról rendezett vitában kifejtette, hogy az uniós tagállamok gazdaságpolitikájának összehangolása nélkül az EU nem lesz képes megbirkózni a válsággal.  Hiába helyesek és előremutatóak az EU2020 stratégia célkitűzései, ha nem oldjuk meg a gazdaságpolitikai koordináció problémáját.

Fiatalok Lendületben

EU - 2010-05-20
Az Európai Bizottság által nemrég végzett felmérés szerint az Európai Unió Fiatalok Lendületben Programja által támogatott projektekben résztvevő fiatalok 95 százaléka fejlesztette nyelvtudását, és 66 százalékuk meg van róla győződve, hogy a projektek során szerzett tapasztalatok növelik a munkához való jutás esélyét.

Kézzel fogható  célkitűzések kellenek

EU - 2010-05-20
Európa csak akkor lábalhat ki a gazdasági válságból és indulhat el a növekedés útján, ha teljesen kihasználja a rendelkezésére álló erőforrásokat, így a nőkben rejlő potenciált - mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő. Az Európai Parlament plenáris ülésen vitatta meg az Európai Unió kvetkező  tíz évre szóló, EU 2020 stratégiáját.

A jövő a takarékos épületeké

EU - 2010-05-19

Az épületek energiahatékonyságáról szóló jogszabály elfogadása fontos lépés az Európai Unió által kitűzött 20-20-20-as energia- és klímapolitikai célkitűzések teljesítéséhez. Meggyőződésem ugyanakkor - különösen a gazdasági válságból történő kilábalás idején -, hogy ehhez közvetlen támogatásokkal, kedvezményes hitelekkel, az energiahatékonyság növeléséhez kötődő kedvezményekkel kell ösztönöznünk a lakosságot - hangsúlyozta Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője az Európai Parlament plenáris ülésén.

Románia még nem érett meg az euróra

EU - 2010-05-14
Egyetlen feltételnek sem tett eleget Románia ahhoz, hogy csatlakozhasson az eurózónához – közölte csütörtökön az Európai Bizottság. A jelentés szerint az ország nem teljesítette sem az árfolyam stabilitására, sem a hosszú távú kamatok konvergenciájára vonatkozó követelményeket, ráadásul számos törvénykezési nehézség fennállása is akadályozza a csatlakozási folyamatot.

 Csak időt vásárolt az EU a milliárdokkal

EU - 2010-05-10
Az Európai Unió döntött Görögország és ezzel együtt az eurózóna megsegítéséről. Ugyanakkor a Financial Times kolumnistája szerint ezzel csak egy kis időt nyert a közösség és a valódi problémákat nem oldotta meg. A létét fenyegető veszély hatására az EU bizonyította, hogy képes lépéseket tenni, ha szükséges.

  Kéz a kézben egy biztonságosabb jövő felé

EU - 2010-05-08

Az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, Joe Biden tegnap beszédet tartott az Európai Parlament ünnepélyes ülésén Brüsszelben. Az EU washingtoni képviseletének megnyitása csak a kezdet egy új kapcsolatrendszer kiépítéséhez - szögezte le az alelnök

Magyarország az élmezőnyben!

EU - 2010-05-08

"Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy egy európai civil szervezet, amely tíz ország szakértőiből és újságíróiból áll, Magyarország erőfeszítéseit ilyen kedvezően értékelte. Ez az előző agrárkormányzat elvitathatatlan eredménye, valamint sikeres európai integrációnk egyik mutatója" - mondta Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti delegációjának vezetője, az EP Mezőgazdasági Bizottságának tagja, a farmsudsidy.org civil szervezet agrártámogatásokról közzétett elemzése kapcsán.

Földrajzi egyensúlyi és esélyegyenlőségi elvek

EU - 2010-05-07
Az Európai Parlament elfogadta a ház 2008-as zárszámadásáról szóló jelentést, Herczog Edit szocialista EP képviselő szóbeli módosító indítványával. A korábbi javaslat szerint a vezető beosztásban tevékenykedő apparátus kinevezésénél a tagok tapasztalata, korábbi érdemei valamint vezetői képességei a kiválasztásnál döntő fontosságúak legyenek.

Eljátszhatja hitelességét a görögök miatt az EU jegybankja

EU - 2010-05-03
Példátlan lépésre szánja el magát Görögország megmentése érdekében az Európai Központi Bank: hatályon kívül helyezi azt az eddigi szabályát, hogy kizárólag kielégítő hitelbesorolással rendelkező államkötvényeket fogad el fedezetként.Az EKB különleges státusz alá helyezi Görögországot.

Görögország megmenekülhet, de mi lesz Spanyolországgal és Portugáliával?

EU - 2010-05-03
Vasárnap este akorábban elhatározott görög mentőcsomag utolsó elemeit is tisztázták brüsszeli ülésükön az eurózóna pénzügyminiszterei. Többek között kiderült, hogy a csomag végső nagysága 110 milliárd euró lesz.