EU

Eredmények megjelenítése 1741-től 1760-ig 2006 találatból.

Magánnyugdíj-pénztár az uniós elszámolási szabályok módosítása mellett

EU - 2010-08-28

Az OTP Magánnyugdíjpénztár szerint a nyugdíjreformmal kapcsolatos elszámolási szabályok felülvizsgálata eredményeképpen nemzetközileg összehasonlíthatóbbá válhatnak az államháztartási mérlegadatok - mondta Nagy Csaba, a piacvezető pénztár igazgatótanácsának elnöke.

"A kérést komolyan veszük" - megszólalt az EU nyugdíjügyben

EU - 2010-08-25
Az Európai Bizottság komolyan megfontolja kilenc uniós tagország kérését olyan engedmények tételére a pénzügyi stabilitási előírások területén, amelyek elismerik a nyugdíjrendszer megreformálására tett erőfeszítéseiket - közölte Olli Rehn gazdasági és monetáris ügyekért felelős uniós biztos kedden New Yorkban sajtókonferencián.

Jó növekedés az eurózónában

EU - 2010-08-13

Az eurózóna 16 tagállamában gyorsult a gazdasági növekedés a második negyedévben az Európai Unió statisztikai hivatala szerint. A második negyedévben három éve nem látott mértékben növekedett az euróövezet gazdasága, továbbra is Németország és Franciaország teljesítménye a legerősebb, de a fellendülés akadozik.

Az EU közvetlenül szedne adókat

EU - 2010-08-11

Az Európai Bizottság költségvetési biztosa hamarosan bemutatja azokat a tervek, amelyek szerint az Európai Unió közvetlenül, a tagállamok közreműködése nélkül szedne adókat.

megosztani. Janusz Lewandowski a Financial Times Deutschlandnak elmondta: az EU adót vethetne ki például a légiforgalomra, vagy a széndioxid kibocsátásra, de más lehetőségek is szóba kerületnek.

Nem várta meg az EKB véleményét az Országgyűlés.

EU - 2010-08-09

„A nemzeti hatóságok különleges sürgősség esetében sem mentesülnek az Európai Központi Bankkal (EKB) folytatott konzultáció kötelezettsége, illetve az alól, hogy az EKB számára álláspontja kialakításához megfelelő időt biztosítsanak a 98/415/EK határozattal összhangban” – szögezi le az Európai Központi Bank közleménye, amely élesen bírálja a kormányt a vele való konzultáció kötelezettségének megszegése miatt.

Európa eddig legnagyobb összegű beruházása a kutatásba és az innovációba  

EU - 2010-08-04

6,4 milliárd euró az intelligens növekedés és a munkahelyteremtés ösztönzésére – Európa eddig legnagyobb összegű beruházása a kutatásba és az innovációba.Ez a rekordösszeg a tudományos szakterületek, közpolitikák és kereskedelmi ágak széles skáláját fedi le. A beruházástól a tudományos ismeretek bővülését, az európai versenyképesség javulását, és olyan társadalmi kihívások megoldását várják, mint az éghajlatváltozás, az energia- és az élelmiszer-ellátás biztonsága, egészség és a népesség elöregedése.

Irán ellen új szankciókat hagyott jóvá az EU

EU - 2010-07-27
Irán elleni új európai uniós szankciókat hagytak jóvá az unió külügyminiszterei. Az intézkedések elsősorban Irán kereskedelmi, bank- és energiaszektorát érintik. A legjelentősebbek azok a tilalmak, amelyek az iráni olaj-, illetve gáziparba való további beruházásokat akadályozzák.

Vállalja hazánk a diplomások arányára vonatkozó uniós célokat

EU - 2010-07-23

A diplomások arányára vonatkozó cél tekintetében éltanuló válhat Magyarországból, az oktatási rendszerből lemaradókra vonatkozó követelményeket azonban enyhíteni szeretné a tárca - reagált a 2020-ra kitűzött uniós célokra a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Euractiv kérdésére. Az öt fő célkitűzés közül egy az oktatásra vonatkozik, amely alapján negyven százalék fölé emelnék az ifjabb generáció körében a diplomások arányát, illetve tíz százalék alá csökkentenék az iskolai lemorzsolódás mértékét.

A szegénység visszaszorításának útja

EU - 2010-07-21
A szegénység  és kirekesztettség visszaszorításáról tanácskozott több hazai egyház képviselője európai uniós intézményvezetőkkel Brüsszelben az elmúlt napokban. Az egyházfők az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Tanács elnökeivel találkoztak.

A Reuters szerint  Magyarország a legnagyobb kihívás az EU-nak

EU - 2010-07-20
A hírügynökség által megkérdezett elemzők szerint a szigorú gazdaságpolitika elsősorban az EU, és nem az IMF prioritása. A Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalások megszakadása pedig teszt lesz arra nézve, megengedhető-e a megszorítási politika enyhítése az Európai Unióban.

Tisztes minimáljövedelmet javasol a parlament

EU - 2010-07-15

Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága által szerdán elfogadott, a tagállamoknak szóló ajánlásokban hangsúlyosan szerepel a tisztes megélhetést biztosító minimáljövedelem, és a különösen hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatásának a követelménye.

Továbbra is veszélyben van az európai tejtermelés

EU - 2010-07-15

Brüsszelben bemutatták annak magas szintű szakértői munkacsoportnak javaslatait, amelyet az európai tejtermelő szektor válságkezelésére hoztak létre. A munkacsoport hét ajánlást fogalmazott meg az ágazat számára, amelyek elsősorban a szerződéses kapcsolatok átláthatóságának növelését, a termelői alkupozíció megerősítését, rugalmas piacszabályozó eszközök (biztonsági háló) létrehozását és az áringadozás csökkentését célozzák.

A távfűtéses hálózatok és a kisvállalkozások is kiemelt védelmet kapnak ellátászavarok esetén

EU - 2010-07-14

Hosszas intézményközi egyeztetések után az Európai Parlament szakbizottsága elsöprő többséggel fogadta el az új uniós gázellátási rendeletet. A jogszabály egységes keretbe foglalja a tagállami és közösségi szintű lépéseket gázellátási zavarok esetén. A végső változat Gyürk András európai parlamenti képviselő (Fidesz) korábban benyújtott módosító indítványaival összhangban kitágítja a kiemelten védett fogyasztók körét.

AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK VÉLEMÉNYE a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény jövedelemkorlátozást bevezető módosításáról

EU - 2010-07-13

Bevezetés és jogalap

2010. július 1-jén a magyar Nemzetgazdasági Minisztérium felkérte az Európai Központi Bankot („EKB”) arra, hogy alkosson véleményt az egyebek között a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt is módosító törvényjavaslatról (a továbbiakban: a törvényjavaslat).

Tüntetnek a tejtermelők Brüsszelben

EU - 2010-07-12

Brüsszelben zajlik az Unió mezőgazdasági minisztereinek tanácskozása, mely közben az Európai Unió Tanácsának épülete előtt gazdák tüntetnek.

A gazdák többek között Németországból, Ausztriából, Belgiumból és számos más uniós tagországból érkezetek, és az alacsony tejárak ellen tiltakoznak.

Nem köthető a márkaszervizhez a gépjárművek jótállása 

EU - 2010-07-07

Nem tehetik a gépjárművel kapcsolatos jótállást attól függővé a gyártók a jövőben, hogy hivatalos márkaszerviz végezte-e az olajcserét, illetve egyéb, jótálláson kívüli karbantartási, javítási munkákat. Az Európai Bizottság nemrég tette közzé a gépjármű ágazatot érintő új csoportmentességi rendeletét és a hozzátartozó iránymutatást.

Életbe léptek a bioélelmiszerek címkézésére vonatkozó új európai uniós szabályok

EU - 2010-07-07

Az új szabályozás értelmében kötelező feltüntetni a termék összetevőinek származási helyét, és az ellenőrzésért felelős szerv kódszámát is. Az alakjáról (zöld alapon fehér csillagokból kirakott levél) eurolevélnek is nevezett ökológiai logót ezentúl kötelező megjeleníteni minden olyan előre csomagolt bioélelmiszeren, amelyet az EU valamely tagállamában állítottak elő és megfelel a szükséges előírásoknak.

Fekete pontok Brüsszeltől

EU - 2010-07-05
Több millió eurós bírság vár Magyarországra, mert Brüsszel szerint nem tartunk be néhány – az első vasúti csomag rendelkezéseit és az árampiaci szabályozást érintő – uniós elvárást. Emiatt június 24-én eljárás indult Magyarország ellen, ahogyan vasútügyben további 12, áramügyben pedig 19 tagország ellen is.

Magasabb hiánycélért lobbizik Magyarország

EU - 2010-07-05
Az IMF-től és az EU-tól kérünk lazítást a szerkezetátalakítási reformokért cserébe - Matolcsy György a Reutersnek nyilatkozott. Magyarország igyekszik meggyőzni a Nemzetközi Valutaalapot és az Európai Uniót, hogy 2011-re a jelenleginél magasabb államháztartási hiánycélt tegyen lehetővé - mondta Matolcsi György nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökségnek.

Csökkent az infláció az eurózónában

EU - 2010-07-01
A napokban közölt adatok szerint júniusban 1,4 százalékra csökkent az éves infláció az eurózóna tagországaiban. Az adat némi javulást jelez, miután májusban 2008 decembere óta nem látott magasságba, 1,6 százalékra szökött fel az infláció éves rátán.