EU

Eredmények megjelenítése 1721-től 1740-ig 2006 találatból.

Szőlő-szaporítóanyagok forgalmazása az EU-ban

EU - 2010-10-15
A vegetatív szőlő-szaporítóanyagok forgalmazásáról rendelkező közösségi irányelv aktualizálását kezdeményezte az Európai Bizottság. Az átdolgozás-tervezet európai parlamenti jelentéstevője Tabajdi Csaba, szocialista képviselő. Az EP mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága legutóbbi ülésén tárgyalta a kérdést.

Françoise Le Bail, az Európai Bizottság igazságügyi főigazgató asszonya hivatalos látogatást tett Jóri András adatvédelmi biztosnál

EU - 2010-10-13

Françoise Le Bail, az Európai Bizottság igazságügyi főigazgató asszonya magyarországi látogatása alkalmával találkozott Jóri András adatvédelmi biztossal. A főigazgató asszony a közelgő soros magyar elnökség kapcsán egyeztet a közös feladatokról: az Európai Unió felülvizsgálja és új alapokra helyezi az adatvédelmi irányelvet.

Harminc nap alatt kell majd rendezni a számlát

EU - 2010-10-12

A magán- és a közszférában is harminc nap lesz az a határidő, ameddig az egyes szolgáltatásokért, termékekért rendezni kell majd a számlákat – döntött egyhangúlag az Európai Parlament (EP) belső piaci bizottsága.

Parasztháború" készül az EU-ban

EU - 2010-10-08

Németország gazdálkodóira nehéz idők várnak – írja a Financial Times Deutschland (FTD) – az Európai Unió ugyanis azt kívánja tőlük, hogy mondjanak le a szubvenciókról Kelet-Európa javára.

Ha az elképzelés megvalósul, a német gazdálkodók akár 30 százalékkal kevesebb pénzt kapnának.

Trichet: Rázós út áll előttünk

EU - 2010-10-07

Jean-Claude Trichet, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke úgy látja, a jelenlegi kamatszint megfelelő, a bank pedig csak a további élénkülés jeleit látva dönt a rendkívüli likviditási intézkedések visszavonásáról.Az EKB ma a várakozásoknak megfelelően változatlanul, 1 százalékos szinten hagyta az alapkamatot. Trichet megfogalmazása szerint rázós út áll előttünk és továbbra is jelentős a bizonytalanság a kilábalás kapcsán.

Az eurózóna egyre mélyebbre kerül, míg Magyarország erősít

EU - 2010-10-05

Az Európai Központi Bank (EKB) növelte államkötvény vásárlását: a frankfurti székhelyű jegybank közölte, hogy 1,38 milliárd euró értékben vásárolt kötvényeket a múlt héten, melyet a megelőző heti 134 millió eurós felvásárlásról emelt meg. Az EKB május 10-én kezdett kötvényvásárlásba, hogy stabilizálja a piacokat, melyket a görög krízis rázott meg.

Még messzebb került az euró bevezetése

EU - 2010-10-05

A maastrichti kritériumoktól való eltérésből kalkulált index szerint pillanatnyilag Csehország áll a legközelebb a csatlakozást jelentő értékhez. A magyar index a csehvel együtt mozogva jobb a lengyelnél, de az elemzők szerint a lengyel kormánynak nagyobb a mozgástere a hiány csökkentésére, mint a magyarnak.

Nincs alku GMO-ügyben

EU - 2010-09-28

Komoly fenntartásokkal fogadta több uniós tagállam is a génmódosított termények (GMO) engedélyeztetéséről szóló új európai bizottsági javaslatot. Brüsszel az EU jelentős részében tapasztalható GMO-ellenesség hatására olyan tervezettel állt elő júliusban, amelynek értelmében az egyes tagországok saját hatáskörben dönthetnék el, hogy engedélyezik-e egyes génmódosított növények köztermesztését saját területükön.

Magyarország nyerhet Brüsszelben nyugdíjügyben

EU - 2010-09-28

Az EU minden bizonnyal nem fogadja el a 9 ország által benyújtott javaslatot, mely a magánbefizetések elszámolását kívánta elérni. Arra nagyobb esély van, hogy kompromisszum szülessen, mely szerint a reformországokban nem alkalmaznak szankciókat, a maastrichti határ túllépése esetén - írja a Rzeczpospolita.

A Fidesz Brüsszelben is tisztogat

EU - 2010-09-24

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a brüsszeli állandó képviselet átalakítását kezdeményezte Martonyi János külügyminiszternél. A személyi változásokkal is járó lépést azzal indokolta, hogy Brüsszelben az új kormányzati szerkezetet jobban tükröző képviseletre van szükség, különösen a 2011 első fél évében esedékes magyar uniós elnökségi feladatok zökkenőmentes ellátása érdekében.

Több rugalmasságot vár az EP a Tanácstól a 2007-2013-as költségvetés végrehajtásánál

EU - 2010-09-23

Rugalmasabb költségvetési szabályokat szeretne az Európai Parlament, hogy az unió megfelelhessen a Lisszaboni Szerződésből eredő új kötelezettségeinek, illetve, hogy szükség esetén átcsoportosíthassa forrásait – foglalta össze Herczog Edit EP-képviselő írásbeli hozzászólásában a többéves pénzügyi keretről szóló parlamenti vitában.

Hatékony regionális támogatási rendszert az Unióban

EU - 2010-09-23

A kevésbé fejlett tagállamok és régiók hatékony felzárkóztatása érdekében emelte fel szavát az Európai Parlament tegnap késő esti strasbourgi plenáris ülésén Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő (Fidesz, Európai Néppárt). Deutsch Tamás felszólalásában szorgalmazta, hogy a GDP maradjon a regionális fejlesztési támogatások tagállami jogosultságának elsőszámú mérőeszköze.

Új pénzügyi felügyeleti rendszer az EU-ban

EU - 2010-09-22

Szerdai ülésén megszavazta az Európai Parlament az Európai Unió pénzügyi felügyeleti rendszerét jelentősen átalakító szabályozást.

A parlament a szabályozás részeként létrehozta az Európai Rendszerkockázati Testületet (ESRB), mely testület 2011-től három másik páneurópai szervezettel együttműködve ellenőrzi az uniós bankszektort, biztosítási ágazatot és az értékpapír-piacokat.

Csődbe viheti a magyar cégeket az uniós szigor

EU - 2010-09-12

Sok magyar vegyipari vállalkozást fenyeget csőd amiatt, hogy az Európai Unió kötelezővé tette korábban a vegyi anyagok regisztrálását - írja a Vasárnapi Hírek.

Az uniós jogszabály szerint minden olyan vegyi anyagot, amelyből egy vállalkozás egy tonnánál többet gyárt évente, vagy nem uniós országból importál, be kell jegyeztetni az Európai Vegyianyag Ügynökségnél.

EU: Magyarország folytassa az IMF-tárgyalásokat

EU - 2010-09-08

Az Európai Unió pénzügyminiszterei tegnapi ülésükön arra bíztatták Magyarországot, hogy folytassa a tárgyalásokat a Nemzetközi Valutaalap.

Egy uniós tisztségviselő szerint az uniós pénzügyminiszterek úgy látják, folytatni kell a tárgyalásokat Magyarország hitelességének, és megbízhatóságának helyreállítása érdekében. Amadeu Altafaj Tardio, az Európai Unió pénzügyi biztosának szóvivője úgy fogalmazott: a tagországok készek arra, hogy megkönnyítsék a párbeszédet azért, hogy folytatódhassanak a megbeszélések az IMF és Magyarország között - jelenti a Bloomberg.

EU-ultimátum: Vissza kell állítani Simor fizetését

EU - 2010-09-07

Az Európai Unió Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága felszólította a magyar kormányt, hogy módosítsa a Simor András fizetéséről rendelkező új törvényt – írja az Index hírportál.

Amennyiben a már több uniós hatóság, így a főigazgatóság által is az uniós jogot sértőnek minősített törvény hatályban marad felkérik az Európai Bizottságot a jogsértési eljárás megindítására, mondta el Marco Buti főigazgató a hírportál forrásai szerint.

Pénzügyi felügyelet alakulhat az Európai Unióban

EU - 2010-09-04
Az Európai Unió tagállamai és az Európai Bizottság megegyeztek arról, hogy olyan ügynökségeket hoznak létre, amelyek a jövő évtől kezdve felügyelet gyakorolnak a bankok, a biztosítóintézetek és a pénzpiacok felett.  Az egyezményt még jóvá kell hagyniuk az európai pénzügyminisztereknek és az Európai Parlamentnek.

Szigorúbb lesz az uniós élelmiszerbiztonsági ellenőrzés

EU - 2010-09-03

Az Európai Bizottság a jövőben határozottabb ellenőrzést tervez egyes Marokkóból és Egyiptomból származó élelmiszerek esetében. A kiemelt ellenőrzések célja, hogy az Európai Unióban megelőzhetőek legyenek az elmúlt hónapokban Magyarországon is tapasztalt élelmiszer-botrányok - tájékoztatott Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának tagja, aki júniusban írásbeli kérdésben hívta fel az Európai Bizottság figyelmét a problémára, és a hasonló esetek megelőzésére alkalmas óvintézkedéseket szorgalmazott.

Földmoratórium: hosszabbítást szeretnénk

EU - 2010-09-02

A kormány elfogadta azt a részletes indoklást, amelynek alapján Magyarország kéri az Európai Uniótól, hogy a 2011. április 30-án lejáró földmoratóriumot további három évvel hosszabbítsák meg – jelentette be a szakminiszter. Fazekas Sándor kiemelte: legfontosabb érvünk, hogy a földárak a nyugat-európai átlag felét-harmadát teszik ki.

Egyhangúlag fogadták el a Herczog-jelentést

EU - 2010-09-02

Ellenszavazat nélkül ment át az Ipari, kutatási és energiaügyi bizottságon (ITRE) a Herczog Edit által jegyzett jelentés az EU 2011-es költségvetéséről. A szocialista képviselő által összeállított javaslatcsomag legfontosabb megállapítása, hogy nem áldozhatjuk fel a növekedést és a versenyképességet a költségvetési megszorítások érdekében.