EU

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 2055 találatból.

Médiatörvény: két hetet adott a kormánynak az Európai Bizottság

EU - 2011-01-22

Neelie Kroes médiaügyekben illetékes EU-biztos két héten belül várja a választ arra az európai bizottsági levélre, amelyben a testület kifejti az Orbán-kormány médiatörvényével kapcsolatos aggályait.

Neelie Kroes biztos szóvivője, Jonathan Todd elmondta, hogy a levél azokat a fenntartásokat fogalmazza meg, amelyeket a digitális kérdések és a média ügyeiben illetékes Kroes a hét elején már elmondott az Európai Parlament bizottságai előtt.

Magyar EU-elnökség: az egyik cél már biztosan nem teljesül

EU - 2011-01-22

Az uniós belügyminiszterek csütörtöki informális gödöllői ülésén lényegében eldőlt, hogy Románia és Bulgária nem csatlakozhat az Európai Unió úgynevezett schengeni övezetéhez a magyar EU-elnökség idején, jóllehet ez hangsúlyos pontként szerepelt a magyar elnökségi programban.

Tabajdi: A súlyos európai kritika az Orbán-kormánynak szól.

EU - 2011-01-20
Orbán Viktor állításával ellentétben nem a magyar népet, vagy Magyarországot érte bírálat az Európai Parlament tegnapi ülésén. A fagyos fogadtatás neki és a kormánya által képviselt antidemokratikus politikának, a gazdasági populizmusnak és az európai alapértékekkel ellentétes médiatörvénynek szólt.

Zöld lámpa a hazai egészségturizmusnak

EU - 2011-01-20

Az Európai Parlament plenáris ülése szerdán elfogadta a határon átnyúló betegjogokról szóló jelentést, így második olvasatban megszületett a magyarországi egészségturizmusnak lendületet adó irányelv.Áder János európai parlamenti képviselő a tegnapi plenáris vitához benyújtott írásbeli felszólalásában üdvözölte az irányelvet, amely a tárgyalások során megkötött számos kompromisszum ellenére is hatalmas lehetőséget jelent mind az európai betegeknek, mind a tagállamoknak.    

Beindult az európai mikrohitel program

EU - 2011-01-20

Örömmel hallottam, hogy végre beindult a közösségi források bevonásával megvalósuló mikrohitelezés a tagállamokban  - fejtette ki Göncz Kinga szocialista EP-képviselő az után, hogy az Európai Bizottsághoz intézett szóbeli kérdésére válaszolva Johannes Hahn regionális politikáért felelős biztos közölte: e hónaptól kezdődően pályázni lehet a válság által leginkább sújtott társadalmi csoportok foglalkoztatását segítő európai mikrofinanszírozási eszközre.

Magyarországot szeretik, a magyar kormányt nem mindenki

EU - 2011-01-20

 Példa nélküli, hogy a soros elnökséget adó ország bemutatkozását kísérő parlamenti vita egy súlyos aggályokat fölvető médiatörvényről szóljon  - vélekedett Göncz Kinga a magyar elnökségi programról folytatott európai parlamenti vitához benyújtott írásos hozzászólásában.

Orbán udvariaskodás helyett megvédte Magyarországot

EU - 2011-01-19

Az elmúlt húsz év legnehezebb éve előtt áll az Európai Unió - mondta Orbán Viktor szerdán Strasbourgban az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén. A leghúsosabb falat láthatóan a médiatörvény, melyet egyszerre támadnak és védnek. Orbán: "megsértették a magyar népet!"

Eurót lehet nyomtatni, élelmiszert nem!

EU - 2011-01-19

Az Unió biztonságos élelmiszerellátása a következő évtizedek egyik legnagyobb biztonságpolitikai kihívása lesz, mondta Tabajdi Csaba, az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának tagja. 2050-ben hárommilliárddal több lakosa lesz a Földnek, a kiélezett harc azonban már most elindult a termőföldért.

Egyetemisták tudósítanak a soros elnökség eseményeiről

EU - 2011-01-19

Húsz, magyar felsőoktatási intézményben tanuló hallgató számára nyílik lehetőség arra, hogy a Fiatal Európa Szerkesztőség tagjaiként közelebbről is megismerjék a hazai és európai döntéshozók soros elnökséghez kapcsolódó munkáját. A hallgatók profi körülmények között tudósítanak majd a soros elnökség fejleményeiről.

 Az innováció a fejlődés kulcsa!

EU - 2011-01-16

Hatékony innovációs politika nélkül a fejlődés elképzelhetetlen az Európai Unióban - hangsúlyozták Brüsszelben az  EU jövője  című konferencián. Martin Schulz, a szociáldemokrata frakció elnöke szerint, a párt nevéhez, oly szorosan kötődő progresszív politikát kell folytatni, akkor is, ha innovációról van szó. Herczog Edit úgy véli, elsősorban az innovációt is sújtó pénzhiányra kell megoldást találnia a közösségnek.

 Az Európai Bizottság bírálja Magyarországot.

EU - 2011-01-10
A kolontári vörösiszap katasztrófa körülményeit október óta vizsgálják hazai és uniós szinten is. Az Európai Parlament képviselői - így Tabajdi Csaba is - számos alkalommal fordultak írásbeli kérdéssel az Európai Bizottsághoz ebben a témában. A válaszból kiderül, hogy Brüsszel az elkövetkező hónapokban vitát tervez folytatni az Európa számára levonható tanulságokról.

Magyarország erős kohéziós politikában érdekelt

EU - 2011-01-08

Magyarországnak kiemelten fontos, hogy uniós elnöksége idején megőrizze a kohéziós politika súlyát és szerkezetét - jelentette ki Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter tegnap az Európai Unió, vezető lapjait képviselő újságíróknak tartott sajtótájékoztatón.

Európa megújulása

EU - 2011-01-07

"Csodát nem tud tenni a magyar elnökség, de képes lehet megdörzsölni a palackot, amelyből ismét előbújhat a szellem, amelyet úgy hívnak: Európa megújulása" - fogalmazott Orbán Viktor az Európai Unió soros elnökségének ünnepélyes átvétele során a Parlamentben.

A magyar elnökség célja az erős Európa

EU - 2011-01-07

A megfelelő és sikeres válasz az előttünk álló, példa nélküli közös kihívásokra nem a kevesebb, hanem a több Európa. Erről Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter beszélt január 5.-én, mintegy félszáz, Brüsszelbe akkreditált külföldi újságíró előtt Budapesten.

Barroso: Magyarázatot fogok kérni Orbántól

EU - 2011-01-05

Az Európai Bizottság elnöke José Manuel Barroso a magyar médiatörvény tisztázását kéri Orbán Viktortól a héten esedékes találkozón – írja a Bloomberg. Barroso ripotereknek beszélt Brüsszelben arról, hogy a magyar miniszterelnöknek a szabályozással kapcsolatos a kétségeit is megemlíti.

Vizsgálja az Európai Bizottság a válságadót

EU - 2011-01-03

A Wirtschaftsblatt információi szerint az Európai Bizottság vizsgálatot indított a Magyarországon bevezetett válságadó kapcsán.A lap szerint az Európai Bizottság már decemberben megkezdte a válságadók vizsgálatát, vagyis a multinacionális cégek panasza nem volt hiábavaló. A jelek szerint a szervezet már októberben, a vonatkozó törvény hatályba lépését követő második napon érdeklődött a magyar kormánynál a válságadókkal kapcsolatban és a kabinet decemberben válaszolt is a felmerült kérdésekre.

Multik lázadása

EU - 2011-01-02

Szankciókat követel a magyar kormány ellen tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt - írta a hétvégén a Die Welt című német lap online kiadása egy december 15-én íródott közös levélre hivatkozva.

Még évekig Magyarország lehet az unió balkáni határa

EU - 2011-01-01
Meglehet, még hosszabb ideig Magyarország marad a Balkán egésze felé az Európai Unió schengeni határa. Ugyanis a napokban Németország és Franciaország nyilvánvalóvá tette: blokkolni kívánja Bulgária és Románia belépését a schengeni övezetbe. A két ország belügyminisztere erről levélben tájékoztatta Cecilia Malmström belügyi biztost.

A görögöknek és a portugáloknak nincs helyük az eurózónában?

EU - 2010-12-29

Görögországnak és Portugáliának az eurózónán kívül kellene maradniuk, gazdaságaik ugyanis nem elég felkészültek arra, hogy a közös európai valutát használják" - minderről Ivan Miklos a cseh Hospodarské noviny nevű gazdasági lapnak nyilatkozott a bolgár forrás szerint.

Eurómentési mechanizmus készül?

EU - 2010-12-24
A nemzetközi pénzpiacok lebecsülik Portugáliának és Spanyolországnak azt a képességét, hogy megbirkózhassanak az államadósságukkal és ösztönözzék a gazdasági növekedést.Ezt az Európai Bizottság monetáris ügyekben illetékes biztosa jelentette ki a Helsingin Sanomat című finn lapnak nyilatkozva.