EU

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 2071 találatból.

Pénteken Brüsszelben üléseznek az Európai Unió igazságügyminiszterei

EU - 2011-02-25
Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter elnöklésével pénteken (2011 február 25-én) tartja ülését az Európai Unió Bel- és Igazságügyi Tanácsának igazságügyi formációja. Az egyeztetés fő témái között szerepel az informatikai rendszerek elleni támadásokról szóló irányelv-tervezet, és várhatóan elfogadják az E-justice, az Egységes Európai Igazságügyi Portál és az Európai Igazságügyi Hálózat együttműködéséről szóló tanácsi következtetést.

Átlátható és pártatlan döntéshozás

EU - 2011-02-21

Az európai uniós döntéshozatal bonyolultsága közismert: olykor még az azt jól ismerők számára is nehezen látható át. Éppen ezért, a jogalkotás valamennyi szereplőjének az átláthatóságra és az egyszerűségre kell törekednie - mondta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az Európai Bizottság munkáját segítő szakértői csoportokról rendezett vitában az EP strasbourgi plenáris ülésén.

- A soros magyar EU-elnökség üdvözli a gyógyszerhamisítás irányelv elfogadását

EU - 2011-02-18

A hamisított gyógyszerek legális kereskedelmi láncba történő bejutását megakadályozni hivatott irányelv tovább erősíti a gyógyszerek biztonságosságát, ezáltal hozzájárul a gyógyszerekbe vetett bizalom növeléséhez.

Jelentősen kiszélesedtek az utasjogok - Az Európai Parlament megszavazta a buszon utazók jogairól szóló rendeletet

EU - 2011-02-16

Az Európai Parlament keddi strasbourgi plenáris ülésén nagy többséggel támogatta a buszon utazók jogairól szóló rendeletet. A közlekedési formák közül az utasjogi rendeletek sorában utolsóként szabályozott buszos utasjogok az Európai Parlament egységes kiállásának köszönhetően születhettek meg. Kósa Ádám fideszes EP-képviselő felszólalásában üdvözölte a rendelet elfogadását, mely a jövőben megkönnyíti majd minden állampolgár, beleértve a fogyatékosok buszon történő utazását is.

Bevetésre készen az Elnökség Tudósítói

EU - 2011-02-15
Az iskolában csak bebiflázzuk az EU száraz részét, a tudnivalókat, viszont nem mászunk bele mélyebb témákba, mint például a gazdasági válság miatt bekövetkezett görögországi csőd. De az olyan súlyos problémákat feszegető kérdésekbe sem, hogy ki fogja eltartani húsz év múlva a rengeteg nyugdíjast? Mert az iskola inkább elzárkózik a politikától, sőt, ráhúzza ezekre a nagy volumenű kérdésekre ezt a sablont.

Aggódik a Bizottság a nyugdíjak miatt

EU - 2011-02-13
Továbbra is vannak aggodalmai az Európai Bizottságnak a nyugdíjrendszer átalakításáról decemberben megszavazott magyar törvénnyel kapcsolatban - derül ki Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és a társadalmi befogadásért felelős biztos Herczog Editnek adott válaszából.

Berlin egyértelműen támogatja Navracsicsot

EU - 2011-02-11

Navracsics Tibor a magyar EU-elnökség súlyponti témáiról folytatott tárgyalásokat német kormánypárti illetékesekkelA német partnerek egyértelműen támogatásukról biztosították pénteki berlini tárgyalásain Navracsics Tibor magyar miniszterelnök-helyettest, közigazgatási és igazságügyi minisztert a magyar EU-elnökség kiemelt témájának számító horvát EU-csatlakozás elősegítésében, a Duna-stratégiában és a romastratégia sikerre vitelében.

Az EU Alapjogi Ügynöksége szerint erősíteni kell az adatvédelmi biztosokat.

EU - 2011-02-11

Az adatvédelem az EU kulcsfontosságú vezérelvévé és az EU több tagállama jogrendszere fejlődésének hajtóerejévé válik - áll az Európai Unió Alapjogi Ügynökség (European Union Agency for Fundamental Rights, FRA) európai adatvédelmi hatóságokról szóló jelentésében.

    A jelentés a mai naptól olvasható magyar nyelven az adatvédelmi biztos honlapján.

Tovább mélyülhet a szakadék az eurózónán belüli és az azon kívüli államok között.

EU - 2011-02-09

-  Rányomhatja a bélyegét a következő, márciusi Tanácsülésre, ha mindkét oldalon rossz válaszok születnek a 17 eurózónán belüli tagállam múlt pénteki felvetésére  – véli Herczog Edit. Az EP-képviselő a frakcióvezetők keddi ülésén elmondta, hogy mind az euróövezeten belül, mind azon kívül hatalmas a felelősség gazdasági vasfüggöny elkerülésében.

Eltakarták a botrányt okozó nagy-Magyarország szőnyeget

EU - 2011-02-04

A Financial Times blogja arról számol be, hogy letakarták a Brüsszelben, a magyar EU-elnökség keretében kiállított történelmi szőnyeget, amely korábban többekből ellenérzést váltott ki.

Az FT szerint kérdés, hogy a magyar kormány vajon meghátrált-e az 1848-as szőnyeg ügye kapcsán, miután ma egy zöld anyaggal letakarták a konfliktusok forrását.

Az EU és Svájc már megegyezett, Magyarország és Szlovákia még nem.Az európai élelmiszerek eredetvédeleme magyar érdek is

EU - 2011-02-03
     Az Európai Unió eredetvédelmi szabályozása lehetővé teszi az élelmiszerek piaci értékének növelését, az uniós tagállamok azonosítható földrajzi eredetű termékeit pedig védi a visszaélésektől, biztosítva ezzel állandó minőségüket  - mondta Tabajdi Csaba európai parlamenti képviselő, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság tagja.

 Kövér a cianidos bányászat betiltásáért lobbizott Brüsszelben

EU - 2011-02-02

Kövér László házelnök kedden  Janez Potocnik környezetvédelmi biztossal kétoldalú megbeszélést folytatott, melyen a magyar uniós elnökség környezetvédelmi prioritásai mellett a 11 évvel ezelőtti tiszai ciánszennyezés kérdése is hangsúlyosan szerepelt.

EU:mentőalap átalakítás indul

EU - 2011-01-31

Financial Times értesülése szerint az Európai Unióban magas rangú politikusok egy olyan "nagyszabású alku" kidolgozásáról tárgyalnak, amelynek célja az euróövezet 440 milliárd eurós összegű mentőalapjának (EFSF) átalakítása.

Európa takarmányfüggősége veszélyezteti az állattenyésztést

EU - 2011-01-29

Az Európai Parlament Mezőgazdasági Bizottságának szerdán elfogadott jelentésében, illetve a Környezetvédelmi Bizottság véleményében az EU takarmánypiacán tapasztalható aggasztó fehérjehiány csökkentésére keresi a megoldásokat.  Az importfüggőség miatt az Európai Unió állattenyésztése jelenleg rendkívüli mértékben kiszolgáltatott a takarmány-alapanyagok világpiaci áringadozásának.

Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Párizsba és Brüsszelbe látogatott

EU - 2011-01-27
Dr. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kétnapos médiakonferencián vesz részt Párizsban. A Svéd UNESCO Nemzeti Bizottság támogatásával zajló, sajtójoggal és a sajtószabadsággal foglalkozó médiakonferencián a legjelentősebb nemzetközi szervezetek, kormányképviselők és egyetemi oktatók tartanak előadást. 

Trichet: további szigorításra van szükség

EU - 2011-01-24
Az Európai Központi Bank elnöke szerint a legnagyobb veszély most az, ha a tagállamok leállítják a már beindított reformfolyamatokat, éppen ezért további szigorításokra van szükség, hogy ne álljon le az eurózónában már beindult lassú kilábalás.

Médiatörvény: két hetet adott a kormánynak az Európai Bizottság

EU - 2011-01-22

Neelie Kroes médiaügyekben illetékes EU-biztos két héten belül várja a választ arra az európai bizottsági levélre, amelyben a testület kifejti az Orbán-kormány médiatörvényével kapcsolatos aggályait.

Neelie Kroes biztos szóvivője, Jonathan Todd elmondta, hogy a levél azokat a fenntartásokat fogalmazza meg, amelyeket a digitális kérdések és a média ügyeiben illetékes Kroes a hét elején már elmondott az Európai Parlament bizottságai előtt.

Magyar EU-elnökség: az egyik cél már biztosan nem teljesül

EU - 2011-01-22

Az uniós belügyminiszterek csütörtöki informális gödöllői ülésén lényegében eldőlt, hogy Románia és Bulgária nem csatlakozhat az Európai Unió úgynevezett schengeni övezetéhez a magyar EU-elnökség idején, jóllehet ez hangsúlyos pontként szerepelt a magyar elnökségi programban.

Tabajdi: A súlyos európai kritika az Orbán-kormánynak szól.

EU - 2011-01-20
Orbán Viktor állításával ellentétben nem a magyar népet, vagy Magyarországot érte bírálat az Európai Parlament tegnapi ülésén. A fagyos fogadtatás neki és a kormánya által képviselt antidemokratikus politikának, a gazdasági populizmusnak és az európai alapértékekkel ellentétes médiatörvénynek szólt.

Zöld lámpa a hazai egészségturizmusnak

EU - 2011-01-20

Az Európai Parlament plenáris ülése szerdán elfogadta a határon átnyúló betegjogokról szóló jelentést, így második olvasatban megszületett a magyarországi egészségturizmusnak lendületet adó irányelv.Áder János európai parlamenti képviselő a tegnapi plenáris vitához benyújtott írásbeli felszólalásában üdvözölte az irányelvet, amely a tárgyalások során megkötött számos kompromisszum ellenére is hatalmas lehetőséget jelent mind az európai betegeknek, mind a tagállamoknak.