EU

Eredmények megjelenítése 1701-től 1720-ig 1959 találatból.

Vállalja hazánk a diplomások arányára vonatkozó uniós célokat

EU - 2010-07-23

A diplomások arányára vonatkozó cél tekintetében éltanuló válhat Magyarországból, az oktatási rendszerből lemaradókra vonatkozó követelményeket azonban enyhíteni szeretné a tárca - reagált a 2020-ra kitűzött uniós célokra a Nemzeti Erőforrás Minisztérium az Euractiv kérdésére. Az öt fő célkitűzés közül egy az oktatásra vonatkozik, amely alapján negyven százalék fölé emelnék az ifjabb generáció körében a diplomások arányát, illetve tíz százalék alá csökkentenék az iskolai lemorzsolódás mértékét.

A szegénység visszaszorításának útja

EU - 2010-07-21
A szegénység  és kirekesztettség visszaszorításáról tanácskozott több hazai egyház képviselője európai uniós intézményvezetőkkel Brüsszelben az elmúlt napokban. Az egyházfők az Európai Bizottság, az Európai Parlament és az Európai Tanács elnökeivel találkoztak.

A Reuters szerint  Magyarország a legnagyobb kihívás az EU-nak

EU - 2010-07-20
A hírügynökség által megkérdezett elemzők szerint a szigorú gazdaságpolitika elsősorban az EU, és nem az IMF prioritása. A Nemzetközi Valutaalappal folytatott tárgyalások megszakadása pedig teszt lesz arra nézve, megengedhető-e a megszorítási politika enyhítése az Európai Unióban.

Tisztes minimáljövedelmet javasol a parlament

EU - 2010-07-15

Az Európai Parlament Foglalkoztatási és Szociális Bizottsága által szerdán elfogadott, a tagállamoknak szóló ajánlásokban hangsúlyosan szerepel a tisztes megélhetést biztosító minimáljövedelem, és a különösen hátrányos helyzetű társadalmi csoportok támogatásának a követelménye.

Továbbra is veszélyben van az európai tejtermelés

EU - 2010-07-15

Brüsszelben bemutatták annak magas szintű szakértői munkacsoportnak javaslatait, amelyet az európai tejtermelő szektor válságkezelésére hoztak létre. A munkacsoport hét ajánlást fogalmazott meg az ágazat számára, amelyek elsősorban a szerződéses kapcsolatok átláthatóságának növelését, a termelői alkupozíció megerősítését, rugalmas piacszabályozó eszközök (biztonsági háló) létrehozását és az áringadozás csökkentését célozzák.

A távfűtéses hálózatok és a kisvállalkozások is kiemelt védelmet kapnak ellátászavarok esetén

EU - 2010-07-14

Hosszas intézményközi egyeztetések után az Európai Parlament szakbizottsága elsöprő többséggel fogadta el az új uniós gázellátási rendeletet. A jogszabály egységes keretbe foglalja a tagállami és közösségi szintű lépéseket gázellátási zavarok esetén. A végső változat Gyürk András európai parlamenti képviselő (Fidesz) korábban benyújtott módosító indítványaival összhangban kitágítja a kiemelten védett fogyasztók körét.

AZ EURÓPAI KÖZPONTI BANK VÉLEMÉNYE a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvény jövedelemkorlátozást bevezető módosításáról

EU - 2010-07-13

Bevezetés és jogalap

2010. július 1-jén a magyar Nemzetgazdasági Minisztérium felkérte az Európai Központi Bankot („EKB”) arra, hogy alkosson véleményt az egyebek között a Magyar Nemzeti Bankról szóló törvényt is módosító törvényjavaslatról (a továbbiakban: a törvényjavaslat).

Tüntetnek a tejtermelők Brüsszelben

EU - 2010-07-12

Brüsszelben zajlik az Unió mezőgazdasági minisztereinek tanácskozása, mely közben az Európai Unió Tanácsának épülete előtt gazdák tüntetnek.

A gazdák többek között Németországból, Ausztriából, Belgiumból és számos más uniós tagországból érkezetek, és az alacsony tejárak ellen tiltakoznak.

Nem köthető a márkaszervizhez a gépjárművek jótállása 

EU - 2010-07-07

Nem tehetik a gépjárművel kapcsolatos jótállást attól függővé a gyártók a jövőben, hogy hivatalos márkaszerviz végezte-e az olajcserét, illetve egyéb, jótálláson kívüli karbantartási, javítási munkákat. Az Európai Bizottság nemrég tette közzé a gépjármű ágazatot érintő új csoportmentességi rendeletét és a hozzátartozó iránymutatást.

Életbe léptek a bioélelmiszerek címkézésére vonatkozó új európai uniós szabályok

EU - 2010-07-07

Az új szabályozás értelmében kötelező feltüntetni a termék összetevőinek származási helyét, és az ellenőrzésért felelős szerv kódszámát is. Az alakjáról (zöld alapon fehér csillagokból kirakott levél) eurolevélnek is nevezett ökológiai logót ezentúl kötelező megjeleníteni minden olyan előre csomagolt bioélelmiszeren, amelyet az EU valamely tagállamában állítottak elő és megfelel a szükséges előírásoknak.

Fekete pontok Brüsszeltől

EU - 2010-07-05
Több millió eurós bírság vár Magyarországra, mert Brüsszel szerint nem tartunk be néhány – az első vasúti csomag rendelkezéseit és az árampiaci szabályozást érintő – uniós elvárást. Emiatt június 24-én eljárás indult Magyarország ellen, ahogyan vasútügyben további 12, áramügyben pedig 19 tagország ellen is.

Magasabb hiánycélért lobbizik Magyarország

EU - 2010-07-05
Az IMF-től és az EU-tól kérünk lazítást a szerkezetátalakítási reformokért cserébe - Matolcsy György a Reutersnek nyilatkozott. Magyarország igyekszik meggyőzni a Nemzetközi Valutaalapot és az Európai Uniót, hogy 2011-re a jelenleginél magasabb államháztartási hiánycélt tegyen lehetővé - mondta Matolcsi György nemzetgazdasági miniszter a Reuters hírügynökségnek.

Csökkent az infláció az eurózónában

EU - 2010-07-01
A napokban közölt adatok szerint júniusban 1,4 százalékra csökkent az éves infláció az eurózóna tagországaiban. Az adat némi javulást jelez, miután májusban 2008 decembere óta nem látott magasságba, 1,6 százalékra szökött fel az infláció éves rátán.

Egész Európára kiterjedő közös mezőgazdasági politikát kell kialakítani

EU - 2010-07-01
Az Unió lakosságának 60 százaléka vidéki térségekben él, ahol a mezőgazdaság kulcsszerepet játszik a foglalkoztatásban és a társadalmi életben is. Ezért elengedhetetlen, hogy az európai politikák minden mezőgazdasági térséget és az Európai Unió egészét átfogják a versenyképesség fokozása érdekében.

Európai Bizottság: megalapozatlan a Sólyom incidens kapcsán indított magyar kereset

EU - 2010-06-28

A Bizottság véleménye szerint az adott körülmények között nincsen lehetősége kötelezettségszegési eljárást indítani Szlovákia ellen, mivel az egyik tagállam államfőjének egy másik tagállamban tett hivatalos látogatására nem vonatkoznak az uniós jog rendelkezései.

 

Ismét győzött a magyar kreativitás

EU - 2010-06-24
A debreceni Vörösmarty diákjai vehették át az Európai Bizottság első díját a  Színtiszta utánzat  címmel kiírt kreatív pályázat videó szekciójában a napokban Brüsszelben. A díjat átadó Herczog Edit EP-képviselő nemcsak a diákok kreativitását méltatta, de arra is figyelmeztetett, hogy minél fiatalabb korban kell elkezdeni a hamisítás veszélyeinek tudatosítását.

Elfogadták az árvízzel sújtott területek megsegítésére felszólító EP-határozatot!

EU - 2010-06-18
Az Európai Parlament a napokban plenáris ülésén megszavazta azt a határozatot, amely a közép-európai esőzések és árvizek következtében kialakult rendkívüli helyzet megfelelő kezelésére szólítja fel az Európai Bizottságot.

Eszmecsere az ombudsmannal a polgári kezdeményezésről

EU - 2010-06-15

Az Európai Unió ombudsmanja részvételével tartott ülést a napokban az Európai Parlament alkotmányügyi szakbizottsága. Az ülésen Gurmai Zita, a testület alelnöke arról kérdezte az európai intézmények törvényes működését felügyelő görög tisztviselőt, milyen szerepet szán hivatalának az európai polgári kezdeményezéshez kapcsolódó eljárásban.

Veszélyben az állattenyésztők

EU - 2010-06-05
Május elején az Európai Bizottság úgy döntött, hogy újrakezdi a 2004-ben megszakadt, társulási megállapodás megkötésére irányuló tárgyalásokat a Mercosur országokkal. A megállapodás következtében az EU jelentős mértékben megnyitná piacait a dél-amerikai agrártermékek előtt.

A polgári kezdeményezés új lendületet adhat az európai demokráciának

EU - 2010-06-01

Az európai polgári kezdeményezés segítségével új lendületet adhatunk az európai

demokráciának, hiszen az megerősíti az együttműködést a kontinens polgárai között  - mondta Gurmai Zita európai parlamenti képviselő az európai parlamentek uniós ügyekkel foglalkozó bizottságai nemzetközi fórumának Madridban megrendezett plenáris ülésén.