Fontos

Eredmények megjelenítése 2001-től 2020-ig 2247 találatból.

Virágkarneváli hét

Fontos - 2007-08-17

augusztus 18. szombat

9.00 Kreatív játszóház

11.00 Csider Krisztina műsora: „Brumi maci nyaral” – interaktív zenés, bábos mesejáték

Baltazár Dezső tér

17.00 Délutáni pezsgés

Kossuth tér

Nem változott a kormány álláspontja: független Molra van szükség

Fontos - 2007-08-16

A magyar kormány álláspontja nem változott: Magyarországnak az az érdeke, hogy a nemzeti olajipari vállalat megőrizze függetlenségét - reagált az MTI megkeresésére a kormányszóvivői iroda az osztrák gazdasági miniszter kijelentésére, amely szerint az OMV számíthat az osztrák kormány támogatására a Mol-lal való szövetség ügyében.

Für Lajos avatja fel a Jobbik fekete egyenruhásait

Fontos - 2007-08-15

Für Lajos, az Antall-kormány honvédelmi minisztere a Népszabadságnak megerősítette: augusztus 25-én a Szent György téren valóban ő adja át az okleveleket az első ötvenhat gárdistának - írta a napilap szerdai számában.A politikus ennél többet a Magyar Gárdával kapcsolatosan nem kívánt mondani.

APEH-razziák a Balaton körül

Fontos - 2007-08-14

A héten három régió revizoraival megerősítve, a társszervek - munkaügyi felügyelőség, vámhatóság, fogyasztóvédelem - bevonásával több APEH ellenőrzési akcióra is lehet számítani a Balaton körül.

Az Ausztráliában betiltott gyógyszer miatt az EU még nem riadóztatta hazánkat

Fontos - 2007-08-13

Az Ausztráliában betiltott fájdalomcsillapítóval kapcsolatban az Európai Unió még nem riadóztatta a tagállamokat, így Magyarországot sem, a gyógyszer nálunk is forgalomban van - mondta el Szabó Franciska, az Országos Gyógyszerészeti Intézet szóvivője az MTI-nek.

Közlekedésfejlesztési célok az Új Magyarország Fejlesztési Tervben

Fontos - 2007-08-07
A Kormány holnap több mint 1000 milliárd forint út- és közlekedésfejlesztésről dönt. A döntés része és első lépése az Új Magyarország Fejlesztési Terv hét éves közlekedésfejlesztési koncepciójának, melynek célja az élhetőbb, gyorsabban és kiegyensúlyozottban fejlődő Magyarország megteremtése. A most meginduló fejlesztések nyomán két év alatt 600 milliárd forint uniós támogatás kerülhet felhasználásra.

Egységre szólította fel a román államfő a székelyföldi románokat és magyarokat

Fontos - 2007-08-06

Egységre szólította fel a román államfő a székelyföldi románokat és magyarokat, hogy közös erőfeszítéssel járuljanak hozzá régiójuk fejlődéséhez. A Rompres állami hírügynökség szerint Traian Basescu - aki vasárnap is folytatta a székelyföldi Kovászna megyében tett látogatását - azt hangsúlyozta: nincs külön üzenete az itt élő magyaroknak és románoknak.

Népszabadság: rendvédelmi alakulatot hívott életre a Jobbik

Fontos - 2007-08-03

Fekete egyenruhát és árpádsávos címert viselnek majd a Magyar Gárda néven életre hívott szervezet tagjai; a kezdeményezés a Jobbik Magyarország Mozgalomtól ered: a gárda ötvenhat alapító tagja augusztus 25-én, a budai Várban tesz esküt - írta a pénteki Népszabadság.

A gazdasági növekedés idén meghaladhatja a 2,5 százalékot

Fontos - 2007-08-02

Az idei gazdasági növekedés biztosan nagyobb lesz a tervezett 2,2 százaléknál, s valószínűleg meghaladja a 2,5 százalékot is - jelentette ki a Napi Gazdaságnak adott csütörtöki interjúban Veres János pénzügyminiszter, aki szerint az idei GDP arányos államháztartási hiány 6,4 százalékon belül marad.

60-ból egy népszavazási kérdést hitelesített az OVB

Fontos - 2007-08-01

Az Országos Választási Bizottság (OVB) elé terjesztett hatvan kérdésből egyet hitelesített a testület keddi budapesti ülésén. Az OVB 5:3 arányban hitelesítette azt a kérdést, hogy "Egyetért-e Ön azzal, hogy a 2010-es általános országgyűlési képviselőválasztáskor 193 parlamenti képviselő kerüljön megválasztásra a jelenlegi 386 helyett?".

Loki: esély van, csak kevés

Fontos - 2007-07-31

A magyar bajnokcsapat talán a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában, mert a svéd labdarúgás előrébb jár, mint a magyar, és az IF Elfsborg nem csak tavaly nyerte meg a bajnokságot hazájában, hanem jelenleg is az élen áll. Ma este, 20.45-kor az észt Sten Kaldma sípjelére feszülnek egymásnak a felek a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban

Az OPEC nem tárgyal az olajtermelés módosításáról

Fontos - 2007-07-30

A kőolajexportáló országok szervezete (OPEC) a következő rendes miniszteri értekezletén, szeptemberben Bécsben, várhatóan nem tárgyal a termelési szintek megváltoztatásáról, mondta az iráni olajipari miniszter, Kazem Vaziri-Hamaneh.

Fejlesztések az Észak-Alföldi régióban

Fontos - 2007-07-27

Szerdán a kormány döntött az Új Magyarország Fejlesztési Terv akcióterveiről, amelyek alapján az elkövetkező hónapokban összesen 2.800 milliárd forint értékű fejlesztés kezdődik el, részben pályázati úton, részben pedig kiemelt projektek révén. A kormány ennek részeként most döntött összesen több mint 500 milliárd forint támogatási értékben 271 kiemelt projekt támogatásáról is.

18,8 százalékkal nőtt az első félévi bevétel az APEH-nál

Fontos - 2007-07-25

Az adóhivatal által kezelt összes államháztartási bevétel 4.012 milliárd forint volt az év első hat hónapjában, ami 635 milliárd forinttal, 18,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit - mondta Szikora János, az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

OVB: lehet népszavazás a sziesztáról

Fontos - 2007-07-24

Az Országos Választási Bizottság hétfői ülésén hitelesítette a szieszta bevezetéséről szóló országos népszavazási kezdeményezést. A testület döntése értelmében ugyancsak lehet népszavazás arról, hogy a földterület megművelőjét illesse meg elővásárlási jog termőföld, vagy tanya vásárlása esetén.

Megtalálták a gyermekkori asztma génjét

Fontos - 2007-07-06

Tudósok olyan gént azonosítottak, amely minden korábban vizsgáltnál erősebb kapcsolatban áll az asztma gyermekkori kialakulásával. A gén jelenléte 60-70 százalékkal növeli a betegség kifejlődésének valószínűségét. Az asztma számos országban az egyik leggyorsabban terjedő gyermekbetegség. A tudósok többsége úgy véli, hogy kialakulásában az öröklött tényezőknek és a környezeti feltételeknek egyaránt szerepük van.

Sólyom László visszaküldte az állami vagyonról szóló törvényt

Fontos - 2007-07-04

Sólyom László kedden megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek az állami vagyonról szóló törvényt; a köztársasági elnök levélben tudatta döntését Szili Katalin házelnökkel - közölte az államfő hivatala az MTI-vel.

Ab: az államfő megtagadhatja a kitüntetések adományozását

Fontos - 2007-07-03

A köztársasági elnök megtagadhatja az elé terjesztett kitüntetések adományozását az Alkotmánybíróság (Ab) kedden Budapesten kihirdetett döntése szerint. Az indoklás szerint az államfőnek valódi, érdemi döntési joga van arra, hogy a köztársaság alkotmányos értékrendjébe ütköző kitüntetések esetén az arra vonatkozó előterjesztést ne írja alá, annak adományozását megtagadja.

GKI: javul a külső egyensúly

Fontos - 2007-07-02

Jelentősen javul ebben az évben a külső és belső pénzügyi egyensúly, az infláció már túljutott a csúcsponton, megkezdődött a kamatcsökkentés időszaka. A reálkeresetek az év egészében 4,5 százalékkal csökkennek, de ezen belül az utolsó negyedévben már stagnálnak - áll a GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek az Erste Bank együttműködésével készült legújabb előrejelzésében.

A magyar lakosságnak januárig várnia kell az energiaipari liberalizációra

Fontos - 2007-07-01

Az Európai Unió tagországaiban július 1-jén teljes egészében nyitottá válik az energiapiac, azonban a magyar háztartásoknak még fél évet kell várniuk arra, hogy maguk választhassák meg szolgáltatójukat.