Fontos

Eredmények megjelenítése 2081-től 2100-ig 2175 találatból.

 Villamosipari alkalmazotti tarifa: tovább kell tárgyalni

Fontos - 2007-01-22

A Villamosipari Társaságok Munkaadóinak Szövetségét (VTMSZ) alkotó négy vállalatcsoport - az E.ON, az MVM, az RWE és az EdF képviselői a jövő héten tárgyalnak a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnak arról a javaslatáról, hogy a villamosenergiaipari vállatok finanszírozzák az ágazat dolgozóinak áramtarifa-kedvezményét - mondta Janka Mária, a szövetség elnöke.

47 ember halt meg az Európán végigsöprő Kirill orkán miatt

Fontos - 2007-01-20

Újabb adat szerint negyvenhét ember vesztette életét csütörtökön és pénteken az Európán átsöprő Kirill orkán miatt, amely súlyos fennakadásokat okozott a légi és a vasúti közlekedésben is.

A gazdasági tárca forrásainak átcsoportosítását kéri Gyurcsány Ferenc

Fontos - 2007-01-18

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Kóka János gazdasági és közlekedési minisztert, hogy a tárca a források átcsoportosításával járuljon hozzá a budapesti agglomerációs közlekedésben kialakult helyzet minél előbbi rendezéséhez - közölte Danks Emese.

Felháborodási Nyilatkozat

Fontos - 2007-01-17

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége részéről tiltakozunk, hogy magyar értelmiségiek meg nem engedhető stílusban és hangnemben vitatkoznak egymással, figyelmen kívül hagyva a másik legelemibb méltóságát, vélemény-nyilvánítási jogát. Az a vita, szidalom áradat, ami elindult Várkonyi Tibor, a Népszava publicistája és Morvai Krisztina jogvédő között anarchiához, az ország erkölcsi lecsúszásához vezet.

Soha nem látott mértékben drágulnak a gyógyszerek ?

Fontos - 2007-01-16

A kormány egészségügyi "reformja" következtében a lakosság gyógyszerterhe több mint 30 százalékkal, mintegy 50 milliárd forinttal nő 2007-ben - mutatott rá Mikola István.

Amerikai kutatók szerint a felmelegedés természetes jelenség

Fontos - 2007-01-15

Két neves amerikai klímaszakértő azt állítja új könyvében, hogy a globális felmelegedés a Föld története során ismétlődő jelenség, amelyet nem az üvegházhatást okozó gázok okoznak.

Eredménnyel zárult az egyeztetés

Fontos - 2007-01-12

A GKM a korábban elhatározott ütemterv szerint folytatja az egyeztetéseket a közösségi közlekedés kedvezményrendszeréről. A 2007. január 3-i széles körű egyeztetés után - amelyen 43 reprezentatív társadalmi szervezet részvételével körülhatárolták azokat a kérdésköröket, amelyek a további egyeztetések alapját képezik - január 11-én a fogyatékkal élők nyolc szervezetével egyeztetett a tárca.

Kilencezer ággyal és négy kórházzal kevesebb

Fontos - 2007-01-10

Az Egészségügyi Minisztérium honlapján nyilvánosságra hozta, hogy a tárca hány kórházi ágy fenntartását javasolja az egyes régiókban. A lista alapján kb. 9000 kórházi ágy szűnik meg az országban. Az átalakítás során ugyanis 60 ezerről 44 ezerre csökken az aktív ágyak száma, miközben a krónikusoké 20 ezerről 27 ezerre nő.

A be nem jelentett rendezvények résztvevői  nem büntethetőek

Fontos - 2007-01-09

Hatályon kívül helyezte a Fővárosi Bíróság az elsőfokú ítéletet, és megszüntette az eljárást I. Norbert és három társa ügyében, akiket október 23-án délután állítottak elő a rendőrök a Deák tér közeléből egy be nem jelentett tüntetésről, majd október 26-án rendzavarásért négy-négy nap elzárással büntette őket a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

Nőtt a foglalkoztatottak száma

Fontos - 2007-01-08

A foglalkoztatottak száma 29 ezer fővel nőtt 2006. szeptember-november hónapokban a megelőző év azonos időszakához képest. A munkaerőpiac aktivitási mutatói tehát növekedést jeleznek. Az inaktívak száma számottevően, 4,9 %-kal, azaz 177 ezer fővel csökkent. A munkanélküliek száma és rátája kismértékben emelkedett.

Molnár: nem politikai kérdés a több-biztosítós rendszer bevezetése  

Fontos - 2007-01-05

A több-biztosítós modell bevezetése a liberális egészségügyi reform legnagyobb idei lépése lesz, amely nélkül nem várható minőségi változás az egészségügyi rendszer működésében - mondta Molnár Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Molnár: nem politikai kérdés a több-biztosítós rendszer bevezetése  

Fontos - 2007-01-05

A több-biztosítós modell bevezetése a liberális egészségügyi reform legnagyobb idei lépése lesz, amely nélkül nem várható minőségi változás az egészségügyi rendszer működésében - mondta Molnár Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Idén meleg lesz a Földön, talán a legmelegebb

Fontos - 2007-01-04

 A brit meteorológiai intézet szerint az átlaghőmérséklet 0,54 Celsius-fokkal lesz magasabb, mint az 1961-1990 között mért átlag 14 Celsius-fok . Az idei év lesz a legmelegebb a Földön, amelynek során hőmérsékleti rekordok születnek majd a globális felmelegedés és az El Nino időjárási jelenség miatt - közölte csütörtökön a brit meteorológiai intézet.

Nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni

Fontos - 2007-01-03

Az alkotmányos út választását javasolta Orbán Viktor, a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnöke abban az interjúban, amely a Magyar Demokrata című hetilap idei első számában jelent meg. A Fidesz elnöke Magyarország orosz érdekszférába kerülésétől is tart.

Sólyom László köztársasági elnök újévi beszéde

Fontos - 2007-01-01

Boldog újévet kívánok mindenkinek!

 

Tisztelt Honfitársaim! Nehéz évet hagytunk magunk mögött, és nehéz év áll előttünk. Mégis azt kívánom, legyen mindnyájunknak boldog az új esztendő.

 45 új orvosság lesz, 300 gyógyszer drágul

Fontos - 2006-12-30

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) már júniusban bejelentette, hogy januártól összesen csaknem 300 gyógyszer tb-támogatása szűnik meg. Az egészségbiztosító tájékoztatása szerint harminc készítmény esetében a dotációt hivatalból törölték, mivel alacsony áruk miatt a betegek túlnyomó többsége támogatás nélkül vásárolja meg a patikákban. A gyártó vagy a forgalmazó kérésére további 200 termék kerül ki a támogatotti körből.

Debrecen a régiós  közigazgatási hivatal központja

Fontos - 2006-12-29

Az ügyfelek jobb kiszolgálása és az átláthatóbb, takarékosabb működés biztosítása a célja a közigazgatási hivatalok átalakításának. A kormány legutóbbi ülésén döntött arról, hogy 2007. január 1-jétől a megyei közigazgatási hivatalok jelenlegi rendszerét a regionális szervezeti modell váltja fel, amellyel évente mintegy 700 millió forintos megtakarítás érhető el.

Petárdázni tilos, de mi az, amit szabad?!

Fontos - 2006-12-28

Vége a karácsonynak, készülődünk a szilveszterre. Ez a vigasság, az öröm, a zenés ünneplés ideje, amikor számot vetünk az évben történtekkel, s a jövő év kezdetét ünnepelve, valami újra, elhatározásaink, fogadalmaink betartására, megvalósítására törekszünk.

Moody′s leminősítés Magyarországnak

Fontos - 2006-12-27

 Egy fokozattal az eddigi A1-ről A2-re minősítette le a magyar hosszú lejáratú deviza és forintadósság besorolását a Moody′s Investors Service. Az új besorolások kilátása stabil.

Göncz Kinga: szövetségesekre van szükség

Fontos - 2006-12-24

Magyarországnak szövetségesekre van szüksége - mondta Göncz Kinga a Külügyminisztérium évzáró sajtótájékoztatóján. A külügyminiszter úgy fogalmazott: szükségünk van arra, hogy legyenek olyanok, akik egyetértenek törekvéseinkkel, akik hasonló célokat tűznek ki, mint Magyarország.