Gazdaság

Eredmények megjelenítése 3661-től 3680-ig 3842 találatból.

Katona Tamás: a reálbérek nem nőhetnek a következő két évben

Gazdaság - 2006-10-13

A kormány által tervezett jövő évi 2,2 százalékos GDP növekedés igen konzervatív, némileg kisebb a kutatóintézetek prognózisánál - jelentette ki Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által szervezett csütörtöki rendezvényen, hozzátéve, hogy a következő két évben nem nőhetnek a reálbérek.

A 9,5 millió forintnál drágább ingatlanok után kellene adót fizetni 2008-tól

Gazdaság - 2006-10-12

2008-tól, az átlagosnál értékesebb, jelenleg 9,5 millió forintnál többet érő lakóingatlanok után kellene majd megfizeti az ingatlanadót a kormány tervei szerint - derült ki ma Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium államtitkának szavaiból a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által szervezett csütörtöki rendezvényen.

A brókereknél razziázott a Versenyhivatal

Gazdaság - 2006-10-11

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Kartell Csoportja előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott több brókercégnél, valamint a Budapesti Értéktőzsdénél (BÉT) október 9-én - közölte a GVH szerdán.

Régen látott erősségű a forint - 270 alatt a kurzus

Gazdaság - 2006-10-11

Csaknem egy hónapja nem volt arra példa, hogy 270 forint alá kerüljön egy euró, azonban míg tegnap csak bekúszott az árfolyam alá, addig ma reggel már úgy tűnik sikerült tartósabban ott is maradnia.

Jócskán megugrott az infláció - a várakozásokon felül a pénzromlás üteme

Gazdaság - 2006-10-11

A fogyasztói árak szeptemberben 2,5 százalékkal nőttek augusztushoz képest, és 5,9 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbi szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Tejágazat: csökken a termelés, nő az import

Gazdaság - 2006-10-11

Folytatódott a tejágazat leépülése az utóbbi hónapokban Magyarországon, a tejtermelés tovább csökken, mivel a feldolgozók kevesebb tejet vesznek át, ugyanakkor nő a tejtermékek importja.

Kgfb: Újdonságok tömkelege jön - Aggódó biztosítók

Gazdaság - 2006-10-10

Árverseny, ez elmúlt évinél bonyolultabb tarifarendszer, kedvezmények sorozata, újdonságok - várhatóan ezek jellemezhetik az október 30-án napvilágot látó 2007. évi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) tarifákat.

Bezárhat a Kabai Cukorgyár

Gazdaság - 2006-10-10

A Napi Online információi szerint tárgyalások folynak a Kabai Cukorgyár bezárásáról, a cukorpiacot a cég szempontjából kedvezőtlenül érintő uniós döntések nyomán. Az Eastern Sugar gyára a magyarországi cukorkvóta negyedével rendelkezik.

Kisebb az államháztartás hiánya

Gazdaság - 2006-10-10

Az államháztartás  - önkormányzatok nélkül - szeptemberben 70,2 milliárd forint hiánnyal zárt, az első kilenc havi pénzforgalmi deficit 1.457,2 milliárd forint, az éves előirányzat 82,8 százaléka - közölte hétfőn a Pénzügyminisztérium

Még az idén értékesíti Mol-részvényeit az ÁPV

Gazdaság - 2006-10-06

Az ÁPV Zrt. igazgatósága csütörtökön döntött a még állami tulajdonban lévő, a társaság alaptőkéjének 1,73 százalékát kitevő Mol törzsrészvények nyilvános értékesítésének keretfeltételeiről. Előnyt élveznek a magánszemélyek, és kárpótlási jeggyel is lehet majd fizetni.

Ferihegyi per: a magyar állam 17-18 milliárd forint kártérítést fizet

Gazdaság - 2006-10-06

A magyar államnak 17-18 milliárd forint, 74 millió dollár plusz perköltség, kártérítést kell fizetnie a kanadai Airport Development Corporation-nek (ADC) választott bírósági döntés nyomán - jelentett be Veres János pénzügyminiszter csütörtökön Budapesten a kormányszóvivői sajtótájékoztatón.

Hamarosan féláron mobilozhatunk!

Gazdaság - 2006-10-05

A Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) Tanácsának döntése szerint 2007 elején mindhárom magyarországi mobilszolgáltatónak jelentősen csökkentenie kell hálózatában a hívásvégződtetés díját, jelentette be az NHH szerdán.

Előbb lesz román euró, mint magyar?

Gazdaság - 2006-10-05

Bár a Román Központi Bank kormányzója, Mugur Isarescu 2012-re teszi az euró romániai bevezetésének időpontját, Patrick Minford a Cardiff Business School professzora szerint Bukarest csak 2015-ben tér át a közös európai pénzre - írja az euractiv.hu.

Drágulhatnak a gyümölcsitalok

Gazdaság - 2006-10-05

Megháromszorozta frissgyümölcs-felvásárlását az idén a hazai gyümölcslépiac vezető cégének számító, német érdekeltségű Sió-Eckes Kft. Az AC Nielsen felmérései szerint a Sió-Eckes ma 24,2 százalékkal vezet a magyar piacon a 11,7 százalékos részarányú Rauch és a 9,7 százalékos részesedésű Maspex Olympos előtt. Feldolgozóipari szakértők szerint jövő év elején a gyümölcslevek drágulására kell számítani - tudta meg a Világgazdaság.

A tanácsadók javaslata: fizesse mindenki rendesen a helyi iparűzési adót!

Gazdaság - 2006-10-04

 Az Európai Bíróság keddi ítélete szerint nem minősül tiltott forgalmi adónak a vitatott olaszországi helyi adó, az IRAP. Az adótanácsadók javaslata: fizesse be mindenki továbbra is rendesen a helyi iparűzési adót, ne vállaljon fölösleges kockázatokat. A Pénzügyminisztérium a magyar adó ügyében várja a bíróság döntését.

Bajnai: a fő cél a foglalkoztatás-bővítés és a tartós növekedés

Gazdaság - 2006-10-03

Az Új Magyarország Fejlesztési Tervben két fő cél, a foglalkoztatás bővítése és az Európai Unió átlagánál nagyobb tartós gazdasági növekedés elérése fogalmazódott meg - jelentette ki Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos egy nemzetközi egyeztető fórumon kedden Nyíregyházán.

Késésben a domusos Tescók

Gazdaság - 2006-10-03

A vártnál nehezebb a Domusok helyén Tescókat kialakítani, az április elején 15 évre átvett hat bútorkereskedelmi egység helyén eddig csak egy élelmiszer-áruház nyílt meg - értesült a Napi Gazdaság.

Gyengül a forint a bizalmatlansági indítvány hírére

Gazdaság - 2006-10-02

Izgalmasan alakult az ebédidő a bankközin, miután a pénzügyminiszter szavai szerint Gyurcsány Ferenc bizalmatlansági indítványt kérhet maga ellen.

Magyar városok is részt vesznek az első európai állásbörzén 

Gazdaság - 2006-09-29

Szeptember 29-én a Munkavállalói Mobilitás Európai Éve alkalmából országszerte több magyar város vesz részt az első európai állásbörzén, amelynek célja, hogy felkeltse a figyelmet a munkahelyváltásból és a külföldi munkavállalásból származó előnyökre. Európában összesen mintegy 250 település kapcsolódik be a rendezvénysorozatba.

A csónakszexes film lendített a Balaton népszerűségén

Gazdaság - 2006-09-29

Megháromszorozódott a London-Sármellék foglalások száma azt követően, hogy a BBC fél órás műsort szentelt a provokatív Balatoni nyár című vírusmarketing-filmnek. Kelecsényi Ágnes, a Magyar Turizmus Zrt. marketing vezérigazgató-helyettese az egri XIV. Országos Reklámkonferencia szerdai napján beszélt a film tapasztalatairól. A eseményen az mfor.hu is részt vett.

hirdetés

„Kiadó egy családi ház 120 nm alapterületű földszintje. A ház emeletén egy Pilates és jóga stúdió működik, így elsősorban olyan vállalkozások érdeklődését várjuk, akiknek a tevékenységi köre ezzel összhangban van.A terület bármilyen csendes sport, vagy egészséges életmódra nevelő tevékenység végzésére alkalmas. A kiadó helyiségekhez öltöző, zuhanyzó, wc, konyha, recepció, rendezett kert, és több férőhelyes a telken kialakított parkoló tartozik. Érdeklődni a helyszínen: Debrecen, Sámsoni út r18. (MM-Pilates Stúdió) vagy a +36 20 204 94 35-ös telefonszámon lehet.

Ár: 240.000.-Ft, mely a rezsit is tartalmazza